Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Munkanélküli lettem, kínomba elmentem 2 hónapja egy ingatlankövetítő irodába értékesítőnek. Sokan lenéznek emiatt. Tényleg ciki ez a szakma? fórum

Munkanélküli lettem, kínomba elmentem 2 hónapja egy ingatlankövetítő irodába értékesítőnek. Sokan lenéznek emiatt. Tényleg ciki ez a szakma? (beszélgetős fórum)


1 2
55. syria (válaszként erre: 54. - Michelle.r)
2012. márc. 24. 15:30

Gondolom, az eladó azért mondott kevesebbet, mert ha kimarad az ingatlanos, nem kell az ő jutalékával is számolnia a vevőnek.


Egyébként árulok egy örökölt házat. Nem egy, nem két ingatlanossal találkoztam. Messze nem feleltek meg az általad leírt (jogosan elvárható) követelményeknek. Minden esetben azt éreztem: csak a saját, pénzkeresési szempontjaik voltak előnyben, tojtak a másik két fél szempontjaira.


Még mindig nem látom: mi a különbség, hogy az általam lakott házba, amire kiteszem a táblát, hogy eladó, bevágtat boldog-boldogtalan, vagy dilettáns ügynök által hozott szemlélő jön be.


Vevőként nekem sokkal egyszerűbb becsengetnem a házba, ahol kint van a tábla, hogy eladó, mint ügynökökkel időpontot egyeztetni, akik aztán, mint az esetemben, még el is késnek.


Abban igazad van, hogy sok kellemetlenségtől megkímélhet egy hozzáértő szakember. De hol rejtőzködnek? Szerintem az ingatlanos szakma nagyon felhígult. :(

54. michelle.r (válaszként erre: 52. - Syria)
2012. márc. 23. 16:17

Akkor neked is sikerült egy lúzerrel találkoznod vagy a tulajdonos nem korrekt. Mindkettőnek a kettőjük kötött szerződés szerinti árat kell mondaniuk. Már csak azért is hülye volt az ügynök, mert ha előtte nem találkoztál vele az irodában, nem írtál alá egy megállapodást, hogy tőle tudsz az ingatlanról, simán kihagyhatjátok az üzletből.


Az eladó és a vevő általában nem értenek az ingatlanokhoz, vonatkozó jogszabályokhoz. A képlet akkor jó, ha az ingatlanos viszont igen. De ezt nem lehet egy két hónapos tanfolyamon megtanulni. Szerintem évek kellenek hozzá, mire valaki igazán jó szakember lesz.


Jó, elmagyarázom :)). Akár benne élsz a házadban, akár nem, gondolom, nem célod, hogy boldog-boldogtalan átvágtasson rajta. Egy jó ingatlanos egy fél órás beszélgetésből kideríti, komolyan-e a szándékai, valóban van-e pénze, s azt is, megfelelő lehet-e a te házad. Ha pl. tudjuk, hogy kisgyerek van, vagy idősek, esetleg mozgáskorlátozottak, hiába a gyönyörű ház, amire még pénzük is van, ha egy meredek telken van és 40 lépcső vezet a házhoz. Az átlag eladónak fogalma sincs, mit kell az érdeklődőtől kérdezni.


Ha pedig vevő vagy, nem szívesen töltöd az idődet azzal, hogy járod a várost és csak a helyszínen derül ki - ami a hirdetésből, a fotókról nem - hogy nem alkalmas.


Ezt mind megspórolja egy hozzáértő szakember.

53. 2a69f78972 (válaszként erre: 22. - B0b492176f)
2012. márc. 23. 15:36

A családi hozzáállás ? Ha nem tetszik nekik, akkor tartsanak el, de megfelelő szinten!


Viszont ha Te érzed cikinek, akkor menj el takarítani, ahogy sokan megteszik diplomával a zsebükben.

52. syria (válaszként erre: 37. - Michelle.r)
2012. márc. 23. 14:58

A ti esetetek speciális. Meg azé is, aki pl. Pesten él, és Debrecenben akar ingatlant eladni.


De magyarázza el valaki: olyan ház eladásához, amiben benne laknak, netán nyugdíjasok, bármikor tudnak tárgyalni a potenciális vevővel; minek oda ingatlanügynök?


Tegnap néztem meg egy házat. Az ügynök 16,5 millióra tartotta. Pechére, nem ért oda a megbeszélt időben. A tulaj 16 milliót mondott. Megérkezett az ügynök, tett egy kis megjegyzést, hogy ha máskor vevővel jön várják meg őket. (Más kérdés, hogy az eladót gyerekkorom óta ismerem.) Sorry, én pontos voltam, ők késtek...

51. michelle.r (válaszként erre: 50. - 3436656412)
2012. márc. 23. 14:10
Miért lenne ciki, ha valaki nem dolgozik?
2012. márc. 23. 12:58

Ciki,ha valaki nem dolgozik,semmi munka nem ciki,amivel az ember pénzt keres

Sok sikert,barátunknak nagyon jól megy,3éve csinálja,autót,lakást vett már! Keményen,sokat dolgozik,de megéri:)

49. vvicus
2012. márc. 23. 12:56
Szerintem az a ciki, ha valaki nem akar dolgozni...
2012. márc. 23. 09:30
nem
47. a0c1361e44 (válaszként erre: 32. - Syria)
2012. márc. 23. 09:19
Jellemzően az árakat lefelé nyomják, mert olcsón eladni könnyebb, valamint nagyobb az esély az üzlet realizálására, amiből bevételük van.
2012. márc. 23. 09:16

Azt gondolom, hogy nem lenézést látsz a rokonok, ismerősök arcán, hanem sajnálatot, ami azért van, mert tudják, hogy nehéz manapság ilyen ingatlan piac mellett keresni ezzel amunkával.


Sajnos a legtöbb "ügynöki" munka nagyon felhígult, nem értenek hozzá sem az értékesítők, sem a mentorok, valamint legtöbbnek a célja, hogy minél több pénzt leszedni az ügyfélről bármiáron. Ez a bármiár sok esetben = az ügyfél átverésével.


Valaki említette a DH-t, hát náluk nagyobb szemetet még nem láttam. Ráakaszkodnak az ügyfélre, hazudnak, stb. AZtán csodálokznak, ha nem vagyok parter mindenben.


Nem tudom mennyid ment rá már erre a munkára, de mérlegelned kell, hogy ezt bírod e még addig, amig el kezdenek jönni a pénzek, ha egyáltalán sikerül szerződésig eljutni.

45. genlips (válaszként erre: 32. - Syria)
2012. márc. 23. 09:03

az tévhit hogy felfelé nyomja az árat. persze nyilván, minél magasabb a vételi ár, annál nagyobb a részesedése, de ha irreálisan magasan próbálná rásózni az emberre, akkor meg nem jön létre az ügylet. ingatlanosnak sem a csillagos ég a cél az árnál, ez tévedés!

ami az érdeke, hogy a vevő és eladó megtalálja a közös hangot árban és mivel az eladónak minél több kell, ezért érezheted úgy, az ingatlanos is minél magasabb áron próbálja eladni neked az ingatlant.

de az eladó meg pont a fordítottját látja, hogy minél alacsonyabb árat akar kiszorítani belőled. az ingatlanos a kettő között áll és közös nevezőre próbálja hozni mindkét felet...........

2012. márc. 23. 08:52
Manapsag szerintem keves olyan munka van, amire azt mondjuk 'ciki'. Orul az ember ha munkat talal. Nem kell leragadni itt, ideiglenesen jo, ha nem szereted, kozben lehet masikat nezni. Legalabb nem otthon ulsz, segelyen tengodsz, hanem dolgozni akarsz. En pld tokre becsulom aki ilyen nem tul jo munkakat is elvallal, mert azon latszik, h tenyleg dolgozni akar nem csak sir, hogy evek ota nem talal munkat.
43. 1782621a1c (válaszként erre: 1. - B0b492176f)
2012. márc. 23. 08:28

miért lenne ciki, ha próbálkozol?


mondjuk mostanában elég nehéz ingatlanokat eladni ÁLLÍTÓLAG, vidéken már ilyen 1 millióért mennek a több szobás családi házak, aztán senki le se szarja, mert senkinek se munkája, se pénze.

42. tavasz007 (válaszként erre: 35. - Lilimia)
2012. márc. 23. 08:06
lilimia, a Te eleted nem semmi!!!!!!! Gratulalok az erohoz!!
2012. márc. 23. 08:05

nem ciki, csak a kornyezeted azt erzekelteti veled, hogy ciki!


en rajuk felnezek, hogy van egy jo munkajuk, es tudjak jol csinalni! ne add fel!

40. 6f4b120371 (válaszként erre: 1. - B0b492176f)
2012. márc. 23. 07:42

Miért lenne ciki?

Jó meló az, ha megteheted, hogy nincs "állandó" jövedelmed.

Csak ügyesen! :)

39. 2100 (válaszként erre: 1. - B0b492176f)
2012. márc. 23. 07:37

Az ingatlankozvetito pl (itt) Hollandiaban nagyon meno szakmanak szamit, jol keresnek (atlagon felul), altalaban meno kocsikkal jarnak (stilustol fuggoen).

..es ha visszaemlekszem Magyarorszagra, eszembe jut ott sem lenezett szakma egyaltalan (mint az ugynokoskodes- szerintem te arra gondoltal). Egyebkent is erdekes, talalkozhatsz erdekes emberekkel, erdekes lakberendezessel. Szerintem nem rossz, sot..olyan, mint az idegenvezetes.

En pl orulnek egy ilyen allasnak :)

38. 9536810fa1 (válaszként erre: 2. - B0b492176f)
2012. márc. 23. 05:12

Mit tegyél? Segítettek azok, amikor munka nélkül lettél, akik leszólnak,... tettek egy forintot is a megélhetésedhez?

Néha az embernek kell a fal maga köré...

Szereted ezt a munkát, úgy érzed van benn lehetőséged? ... akkor hajráááá.... a többiekkel akkor foglalkozz, ha odateszik a napi kaját az asztalodra. ... hja, lenéznek? Emeled fel a fejed nyugodtan, és nézz szembe velük, Te tettél valamit magadért... magatokért... és ők?

37. michelle.r (válaszként erre: 32. - Syria)
2012. márc. 23. 00:01

Nem veri fel a maga hasznára. A jutaléka nem pluszban jön rá, hanem az eladási árból fizeti a tulajdonos, ha át akarja adni a terhét annak, hogy valaki megválogassa, kiket engednek be az ingatlanába. Egy jó ingatlanos felméri a vevőt, fizetőképes-e, rendelkezésre áll-e már a vételi összeg, vagy még el kell adnia egy vidéki házat előbb és még sok-sok szakmai fortély van a tarsolyában, amivel tényleg segítségére van az ügynek. Feltéve persze, ha ért a szakmájához.


Két és fél hónapja adtunk el egy elég magas értékű házat. Kizárólagos szerződést kötöttünk egyetlen ügynökséggel. Elmondtuk, olyan érdeklődőt hozzanak ki, aki már átesett a hitelvizsgálaton, a ház nem múzeum, hogy mutogassák. Egyetlen érdeklődőt hoztak, aki készpénzben ki is fizette. Nem volt kevés a 5%-os jutaék, de megdolgoztak érte.

36. michelle.r (válaszként erre: 33. - B0b492176f)
2012. márc. 22. 23:56

Képzelem ;). De baromi nagy váltás. Én kívánom neked, hogy megtanuld amit kell, mert egy jó ingatlanos kincs egy eladási folyamatban. És jól is fogsz élni, ha nem adod fel.

Sok sikert hozzá!

35. lilimia (válaszként erre: 31. - Korteforma)
2012. márc. 22. 23:12

Ember tudott maradni ebben a világban, ami nagy szó! Jó barát nagyon, csak amióta 2 műszakban dolgozik az IT-nél (olasz-angol helpdesk-es), sajnos személyesen alig tudunk találkozni.


Amúgy az én egyik munkám nagyon lenézett...

Alapvetően egy alapítványnak dolgozok már 4 éve, de azt önkéntes alapon, hiába óriási a felelősség, rengeteg a munka, soha nem fogadnék el pénzt érte! Jött egy lehetőség, én pedig elvállaltam, mert évek óta kerestem itthon végezhető munkát (súlyos beteg, és vak vagyok). Telemarketing! Na a TM-eseket gyűlölik az emberek! Néha kapok hideget-meleget, pedig én nem akarok semmit rájuk sózni, hanem olyan alapítványok nevében telefonálok, és mondok köszönetet, akiknek korábban már többször is adományoztak, még is volt, hogy olyan cifra szöveget nyomtak le, hogy kettéállt a fülem! Bár szerencsére sokakat további adományozásra sarkall a köszönetnyilvánítás. A cég többi alkalmazottjával gyűjtjük a vicces szitukat is, amikből akad bőven. Annak ellenére, hogy tényleg lenézik a TM-eseket, én szeretem csinálni, és örülök, hogy van fizető állásom a mai világban!!!

Amikor férjem nem talált munkát 3 szakmával, és nem volt hol felállítania a műhelyét sem, akkor ásott ő árkot is, takarított kőművesek után, rakodott, füvet nyírt, szóval minden alkalmi munkát elvállalt, és egy percig sem szégyellte! Totál depressziós volt, amikor nem tudott pénzt hozni a házhoz, de szerencsére jól alakultak a dolgok!

Bocsánat az offért!!!

34. f8813a2f38 (válaszként erre: 30. - Korteforma)
2012. márc. 22. 22:51
én már nem dolgozom ott, de nem az ingatlanpiacon voltam.
33. b0b492176f (válaszként erre: 24. - Michelle.r)
2012. márc. 22. 22:51
azt gondolom senki született ingatlan értékesítőnek és van tanfolyam, van tovább képzés van mentorom és sok kolléga és van akarat és képzeld képes vagyok tanulni és fejlődni, miután ez is kereskedelem mint az én szakmám még se akkora váltás, nyilván más de a másságát meg lehet tanulni és a kérdés a fórum nem is erről szól
32. syria (válaszként erre: 1. - B0b492176f)
2012. márc. 22. 22:50

Hiánypótlásnak, jogfolytonosságnak jó.

De hozzáértés nélkül valóban nehéz lesz eredményt elérned.


Egyébként sok esetben megkérdőjelezem a közvetítők létét. A vevő és az eladó simán tud találkozni hirdetéseken keresztül. Minek oda egy harmadik személy, aki csak felveri a maga hasznára az ingatlan árát?

31. korteforma (válaszként erre: 29. - Lilimia)
2012. márc. 22. 22:49

Nagyszerű, hogy a barátnőd ugyanolyan normális ember maradt utána is :)

(Van,aki elfelejti, honnan jött)


Gratulálok, hogy ilyen barátnőd van! :))

30. korteforma (válaszként erre: 28. - F8813a2f38)
2012. márc. 22. 22:47

Úgy könnyebb :) Akkor ügyes voltál-vagy, hogy sikerült értékesítened.

Az ingatlanpiacra nem azt mondják, hogy áll most? Vagy te más területen dolgozol?

29. lilimia (válaszként erre: 1. - B0b492176f)
2012. márc. 22. 22:44

Manapság szerintem semmilyen munka sem ciki, ne foglalkozz a környezeted véleményével! De ha ennyire nem megy az üzlet, akkor jobb, ha közben másik állást is keresel!

Barátnőm is ingatlanozott, közben állást keresett, és talált is büfésként az IT Services debreceni részlegének menzáján. Iszonyatosan lenézték, bunkóztak vele, de tett rájuk magasról! Közben beadta az önéletrajzát közvetlenül az IT-hez, felvették, most már ő jár a büfébe, és amikor az új leányzó bénázott a kávégéppel segített neki...

Kívánom, hogy neked is legyen olyan szerencséd, mint neki volt!!!

28. f8813a2f38 (válaszként erre: 26. - Korteforma)
2012. márc. 22. 22:43
nekem nem kellett ügyfeleket keresni, arra volt ember, csak ami jött, azt kellett megkötni. kényelmes volt, szívesen ellettem volna benne még sokáig. ez így kényelmesebb
2012. márc. 22. 22:39

egyebirant, szerintem szep szakma, megismered budapestet, ha pesten laksz; kicsit az epuletekrol, mikor hogyan epult, szerintem rengeteget lehet tanulni, es erdekes! kicsit kitanulod magad, az magabiztossagot ad, es menni fog.


nekem jo ingatlanosaim voltak, jol el is adtak nekem hamar egy draga lakast, latod, ok jol csinaltak!:)

26. korteforma (válaszként erre: 6. - F8813a2f38)
2012. márc. 22. 22:36
Van egy harmadik véglet. Azok, akiknek nem kell új ügyfeleket keresnie, csak a meglévőekkel kapcsolatot tartani. Nyilván nem ingatlan területen, de IT salesben sok ilyen van..
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook