Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi fórum

Középiskolai felvételi (beszélgetés)

3930. 6ee0ffb012 (válaszként erre: 3929. - Anyuci73)
2013. jan. 30. 13:33
Gimnáziumban vagy Szakközépiskolában gondolkodtok?
3929. anyuci73
2013. jan. 30. 13:23
Gratulálok mindenkinek, akinek jól sikerült a felvételi, sajnos mi nem ezek közé tartozunk. Magyar 27, matek 15, és a tanulmányi eredményünk sem rózsás 3,5. Melyik budapesti középiskolát javasoljátok, hová menjen a gyerek? Nincsenek túlzott vágyaim (Fazekas, Treffort), de azért szeretnék egy közepes iskolát, ahol nem kallódik el a gyerek. Várom a véleményeket
3928. Morla (válaszként erre: 3924. - Inkany)
2013. jan. 30. 12:19

Na, körbetelefonáltam mindenkit.

Felhívtam az új sulit, ahová jelentkezne (Sziszki). Ott azt mondták, felvételit sem kellett volna írnia a gyereknek, csak simán átiratkozni szeptembertől. Biztosítottak róla, hogy átveszik a gyereket, fenntartják neki a helyet. De a nyílt napon, mikor személyesen említettem a helyzetünket az igazgató úrnak, miszerint nem általánosból, hanem gimiből jönnénk, ő ilyet nem mondott, és kvázi megirattatta velünk a felvételit, bekerültünk a rendszerbe, tehát mindenképpen hívjam Győrt.

Felhívtam Győrt. Ott azt mondták, sima átiratkozás nincs, jelentkezni muszáj, de kaptam linket a jelentkezési lap letöltéséhez. Mondom, ez biztos jó? ugyanis a lapon az van, hogy a 6 és 8 évfolyamos gimibe jelentezőknek szól, de mi négybe mennénk... a válasz az volt, hogy igen, csak a nyomtatvány félreérthető (magyarul elcseszték :))

Holnap vissza kell mennem a jelenlegi suliba (Kempelen), hogy kikérjem a bizonyítványt, mert annak a fénymásolata az értékelő lappal és a jelentkezési lappal megy az új iskolába (nekem kell bevinnem), a tanulói adatlap pedig Győrbe (nekem kell postáznom)

Talán így rendben leszünk.

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

3927. knorae (válaszként erre: 3921. - Urita76)
2013. jan. 30. 12:13
Igen, nekünk is 75 pont van :-)
3926. mukk14 (válaszként erre: 3889. - Pagoto)
2013. jan. 30. 12:00
Mukk14: 65. (magyar35 matek 30) :( Madách (?????) :)
3925. snow16
2013. jan. 30. 11:29

Egy kis infó Elte Radnóti gimi honlapjáról,nem sok de a semminél több.

A 8 osztályos gimnáziumba jelentkezéshez a központi írásbeli vizsgán elért összesített eredmény legalább 80 pont, az 1+6 osztályos gimnáziumba jelentkezéshez pedig legalább 64 pont kell legyen.

3924. Inkany (válaszként erre: 3919. - Morla)
2013. jan. 30. 11:26

Jelentkezés középfokú iskolákba

A középfokú iskolai felvételi kérelmet az Oktatási Hivatal által elkészített és a hivatal honlapján közzétett jelentkezési lapon kell benyújtani. A jelentkezési lap másolható. A felvételi kérelem nem utasítható el azon az alapon, hogy nem a közzétett jelentkezési lapon nyújtották be. Amennyiben a jelentkezést nem a közzétett jelentkezési lapon nyújtották be, a kérelemben érintett középfokú iskola a felvételi eljáráshoz szükséges adatok nyolc napon belüli pótlására felszólítja a kérelem benyújtóját. Ha az iskola vallási, illetve világnézeti tekintetben elkötelezett intézményként működik, külön lapon kérheti a jelentkező nyilatkozatát a tekintetben, hogy elfogadja-e az adott vallást, illetve világnézetet. §

A jelentkező több jelentkezési lapot állíthat ki. Minden jelentkezési lapon egy iskola tüntethető fel. Egy jelentkezési lapon az iskola több tanulmányi területe is megjelölhető. A jelentkezési lapon a tanuló iskolai törzslapján szereplő neve és tanulói azonosító száma, továbbá a felvételi eljáráshoz szükséges - az iskola által nyilvántartott - személyes adatai tüntethetők fel. §

A jelentkezési lapot - az oktatási miniszter által évente megalkotott, a tanév rendjéről szóló rendelet mellékletében meghatározott időpontig - a választott középfokú iskolánként egy-egy példányban kell kitölteni, a nyolcadik évfolyamot végző tanulók jelentkezését az általános iskolában kell leadni, azt az iskola továbbítja, az egyéb jelentkezőknek pedig közvetlenül a középfokú iskolába eljuttatni.

A jelentkezési lapot, ha a jelentkező iskolába jár - és e rendelet másképp nem rendelkezik - az iskola küldi meg a felvételt hirdető középfokú iskolának. A kiskorú jelentkezési lapját mind a két szülő, ha a kiskorú gyámság alatt áll, a gyám (a továbbiakban együtt: szülő), továbbá - ha a jelentkező a tizennegyedik életévét betöltötte és nem cselekvőképtelen - a jelentkező írja alá. Nem kell a szülő aláírása, ha a szülői felügyeletet a bíróság megszüntette, korlátozta, szüneteltette, vagy ha a szülői felügyelet azért szünetel, mert a szülő cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, illetve ismeretlen helyen tartózkodik, vagy jogai gyakorlásában ténylegesen akadályozott. Azt, hogy a másik szülő aláírására nincs szükség, a szülői felügyeletet gyakorló szülőnek kell igazolnia. A nagykorú, cselekvőképes személy jelentkezési lapját a jelentkező írja alá. §

A jelentkezőnek - a jelentkezési lapok számától függetlenül - ki kell állítania két példányban egy adatlapot is (a továbbiakban: tanulói adatlap), melyben feltünteti, hogy hány jelentkezési lapot állított ki, több jelentkezés esetén - akkor is, ha ugyanarról az iskoláról van szó - feltüntetve a felvételi kérelmek rangsorát. A rangsorolást nem iskolánként, hanem tanulmányi területenként kell elvégezni. A felvételi kérelmek rangsorolásáról a középfokú iskola nem kérhet információt, a tanulói adatlapon feltüntetett rangsorolást nem ismerheti meg. A tanulói adatlapon fel kell tüntetni a tanulói azonosító adatokat is. §

Ezt a magyarország.hu-n találtam, remélem, tudtam segíteni

3923. Morla (válaszként erre: 3920. - Pagoto)
2013. jan. 30. 11:07

Most hívtam a régi általános iskolát, ott is azt mondták, hogy csak azt a négyoldalas lapot tudnák adni, amit tegnap egy - számunkra idegen - általánosból elkunyiztam. Mást nem. De ugye ott csak elsőtől negyedikig járt a gyerek, ergo négy éve már közünk sincs hozzájuk, viszont a mostaninak le kéne küldenie az ötödiktől nyolcadikig tartó év végi és félévi jegyeket... nekem is valami ilyesmit mondtak tegnap mint amit írtál, ehhez képest a Kempelenből ma finoman szólva elhajtottak.

Ha eddig voltak kétségem, hogy eljövünk onnan, mostanra ez elmúlt.

Péntek reggel teszek még egy próbát a Kempelenben - nem akartam erőszakos lenni, nehogy a gyereken csapódjon a hátralévő fél év alatt, de a hozzáállásuk kierőszakolja belőlem sajnos...

Köszönöm az infót!

3922. urita76 (válaszként erre: 3921. - Urita76)
2013. jan. 30. 11:06
ez a hatosztályos listára vonatkozik!
3921. urita76 (válaszként erre: 3917. - Knorae)
2013. jan. 30. 11:04
Hát annyit tudok most, hogy mi a 75 pontunkkal asszem 71-80. helyen voltunk a sorban. DE ez csak azok között, akik ott írtak... Nektek is 75 pont van ugye?
3920. pagoto (válaszként erre: 3919. - Morla)
2013. jan. 30. 11:00

Hát ez szuper! Sajnállak!!! :(

A régi általánosba nem tudod megkérni a volt tanárok valamelyikét, hogy segítsen?

Nálunk ez úgy megy, hogy az osztályfőnök begyűjtötte a kitöltött nyomtatványokat a szülőktől/ gyerekektől és az értékelőlapokat hozzá. Aztán mikor ez mind megvan akkor gépre viszik és minden iskolának megküldik a jelentkezési lapot, a mellékelt osztályzatokat 4 évre visszamenőleg és minden pakkba tesznek egy értékelő lapot is. Nekünk azt mondták, hogy ez a számítógéppel kitöltött jelentkezési lap lesz kinyomtatva és ezt küldik el. Emiatt kell még 2 hét múlva bemenni és azt aláírni miután átnéztük, hogy passzolnak az adatok.

Gondolom azért nem segítőkészek a mostani suliban, mert nem akarják, hogy a csemete elmenjen.

3919. Morla
2013. jan. 30. 10:05

Szívességet kérnék. Leírná valaki, hogy mi a jelentkezés menete, milyen papírokat kinek kell kitölteni és hová kell küldeni? Nyolc osztályos gimiből másik 4+1-esbe menne a gyerek. Az új iskola nem ad nyomtatványt, mert az az általános iskola dolga. De mi nem általánosba járunk ugye. Elmentem egy általános iskolába, az ott kapott nyomtatványt kitöltve bevittem a mostani suliba, ahol azt mondták, nekik semmi közük a jelentkezéshez, és nem feladatuk semmilyen nyomtatvány kitöltése... nem tudom, most hogyan tovább, leírná valaki a pontos menetet?

Köszi előre is!

2013. jan. 30. 10:03

Sziasztok !

Valaki eset5leg tud valamit a József Attila Gimiről ? Oda szeretnénk menni 72 pontos lett a felvételink.

3917. knorae (válaszként erre: 3914. - Urita76)
2013. jan. 30. 08:20

Teljen jogos, hogy csak akkor látunk valamit, amikor már mindenki leadta a jelentkezését, de sajnos az átlaggal mindig nem sokra megyünk...:-)

Nagyon kiváncsi lettem volna mondjuk az első 30-50 pontra. :-(

3916. dunnyog (válaszként erre: 3914. - Urita76)
2013. jan. 30. 07:19

Köszi az eredményeket, vártam már, hogy az erősebb sulikban milyeneket írnak a gyerekek.

Mivel a hozott pontunk nem maximális- bőven van min izgulni, keresgélem én is azt a még erős gimnáziumot, ahová végsőként lehet esély bekerülni. Az mondjuk elképesztő, h nincs két iskola, aki egyformán számítaná a felvételin a pontokat..

3915. pagoto
2013. jan. 30. 07:10

Ebbe is érdemes belekukkantani:

[link]

És utána örülhetünk a pontjainknak!!! :)

3914. urita76
2013. jan. 30. 06:39

[link]

[link]

Bp-i Eötvös statisztikák.

Dunnyog: ez a alapján jó helyen áll a lányod a pontjaival! :-) (amit a nyelvekről írtam, az a hatosztályosra vonatkozott, most látom, hogy Ti négyosztályosba mentek most)

3913. altakrisz (válaszként erre: 3912. - Pagoto)
2013. jan. 29. 21:11
Hát legyen igazad:))))
3912. pagoto (válaszként erre: 3910. - Altakrisz)
2013. jan. 29. 21:04
Tavaly abba az osztályba 214-en jelentkeztek, ebből 76-an első helyen. A 164. jelentkezőt még felvették! Nektek tuti nem kell aggódni!!!
3911. altakrisz
2013. jan. 29. 21:00
Azért ahogy látom itt sokaknak nem is kellene annyira izgulni, mert remek pontszámokat gyűjtöttetek, minden gyerkőcnek, és persze a szüleinek is gratulálok:))
3910. altakrisz (válaszként erre: 3906. - Pagoto)
2013. jan. 29. 20:57
Nem a normál 4 évfolyamost.Az előkészítőst nem is választottuk, mert még így is sok idő mire megkapja a szakmát,leérettségizik, és lediplomázik.
3909. pagoto
2013. jan. 29. 20:56

Leövey gimi statisztikája:

[link]

3908. pagoto (válaszként erre: 3907. - Titiman72)
2013. jan. 29. 20:49
2. a Petrik nyek-es osztálya a nyelv miatt, ugyanezért 3. a Schulek nulladik némettel. Szerintem nektek nincs min gondolkodni! :))) Nem lesz szükség a 2. helyre ilyen magas pontszámmal tuti!!! Ez a pont egy elit gimibe is elég lenne!
3907. titiman72 (válaszként erre: 3901. - Pagoto)
2013. jan. 29. 20:44
Nálatok a Petrik angol-kémia után melyik iskola vagy tágozat jönne? Nálunk nagy viták vannak, Berzsenyi (2 vagy 3, Petrik sima vegyész 2 vagy 3, más iskoláról hallani sem akar... 4 helyen pedig a mostani iskolája lenne Kodály Zoltán - II ker. ott járt 8 évig...
3906. pagoto (válaszként erre: 3904. - Altakrisz)
2013. jan. 29. 20:43
A nyelvi előkészítős osztályát?
3905. pagoto (válaszként erre: 3903. - Titiman72)
2013. jan. 29. 20:41
:)))))) Legalább őt is izgatja! :)
3904. altakrisz (válaszként erre: 3878. - Pagoto)
2013. jan. 29. 20:31

Mi a Puskást tettük első helyre, (és egyébként oda is járt a gyerkőc felvétel előkészítőre) de sajnos nem is szeretne más suliba menni, úgyhogy az összes többi amit utána jelöltünk csalódás lenne.

NAGY KÖSZÖNET az összesítésért remek ötlet:))

3903. titiman72 (válaszként erre: 3902. - Pagoto)
2013. jan. 29. 20:28
Az a fiam volt. Köszönöm a gyors válasz.
3902. pagoto (válaszként erre: 3900. - Titiman72)
2013. jan. 29. 20:20
A gyakorikerdeseken is Te kérdezted? :)
3901. pagoto
2013. jan. 29. 20:19
A vitt pontokat ki tudod számolni a jegyekből. A központi írásbalin elért 60%-a számít- nálatok 49,2. A szóbelin pedig majd szépen mosolyog a gyermek! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook