Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Szomorú :(
Holnapig kell kiértesíteni. Vagyis még akkor sem hibáznak, ha holnap adják postára a leveleket...
Kitartás! Nemsokára véget ér az idegőrlő várakozás!
Szia!
Köszi az infót! Akkor várni kell a levélre.
Sokat én se tudok a suliról. Sajnos a nyílt napot itt lekéstem. Nekünk is B terv. Talán összejön.... ha kiesnek a gyerek elől páran :)
Szia, én ma megkérdeztem telefonon, azt mondták levélben értesítenek, a weboldalra nem teszik ki. Sajnos azt elfelejtettem megkérdezni h mikor...
Nekünk ez a suli a B terv és úgy fest h ez lesz. Kicsit aggódom. Szinte semmit sem tudok róla. Tudnál vmi infoval szolgálni? Vagy vki más esetleg...
Szia,
Nyelvi szintfelmérők Trefortban:
Angol: május 7. 15 óra
Német: május 8. 15 óra
László Gyula Gimi 8 évfolyamos felvételivel kapcsolatban kapott már valaki eredményt?
Nincs kint a weboldalukon semmi.
Szia!
Mi voltunk a Kontyfában nyílt napon. A leendő ofőt is bemutatták. Egy nagyon szimpatikus tesi tanárnő. Elmondta, hogy sok programokat szervez.
Nekünk ez volt a vészterv iskolánk, ha semmi nem jönne össze. Mert az írásbelit nálunk is nagyon elrontotta a nagylányom. Szerencsére bejutott a Bródy Gimi német nemzetiségi szakára, így nem kell tovább izgulnunk.
De azért írtam neked, hogy ne aggódj! A Kontyfa jó suli, ha oda bejut, jó helyen lesz.
Ott tanít Jocó bácsi - facebookon keress rá, ha nem ismered, ő a töri tanár és író amúgy.
A zene tanár meg valamelyik ismert együttesben játszik ( most nem jut eszembe a neve)
Szóval színes a tanári kar :)
Sziasztok, bocsi nem reagálás valakinek az üziére, de itt találtam ezeket a dokumentumokat amit kérdeztetek.
Ez itt a tavalyi:
ezt meg a 2019/2020-as évre találtam
Ez ezen az oldalon van a jobb oldalon a "Kapcsolódó dokumentumok" felirat alatt.
Én eddigi nyomozásom alapján ezt találtam, az úgynevezett HÍD programot amit asszem az Eduline vesézgetett, hogy végül oda kerül az aki nem jut be sehová. De végülis akkor nem egy intézmény van, hanem mindenkinek kijelölnek iskolát? Bár kicsit furcsálottam is, hogy egy intézménybe küldenének minden sikertelen tanulót?
Holnap reggel megyünk, jól megnézzük magunknak a Sylvestert meg a Kontyfát.
Gyerek a ribiktől van ki, bár tudjuk, hogy az a jelenség ma már és mindenütt van, csakhát nem mindegy milyen arányban ugyebár, ezért azt kérte, hogy mindenképp meg szeretné nézni a diákokat. Szóvel megyünk spy-kodni:D
Megértem, hogy ha nem találkoztál ilyennel, furcsának tűnik.
Nálunk a (mezei) önkormányzati általánosban is volt, a befizető szülők gyerekei voltak a favoritok - igaz a felvételinél egy kivétellel mind alul teljesített - mondjuk így.
A gimiben is volt alapítvány, kérték, hogy aki tud, az fizessen be az alapítványba (10.000 Ft alatti összeg/év körül). Szülőin általában felsorolták, hogy miket vettek az alapítványi pénzből.
Bevallom az utolsó évben valahogy elfelejtettem, senki nem szólt, és semmi hátránya nem származott a gyereknek ebből.
Amúgy nekünk egy rokonunk dolgozik ott a Mozgásjavítóban, és nem hallottam tőle, hogy járnának oda egészséges gyerekek is.
Igaziból nem találok szavakat az egészre...
Mikor először írtál ide, és kérdezted, hogy Táncsics vagy Corvin, kb azt gondoltam, hogy ugyan, ez sima ügy. Erre tessék.
Már nem merem azt írni, hogy ne izgulj, a Sylvester vagy a Kontyfa bizti meglesz, mert csak a jóég tudja. :S
Szia, szeretném megkérdezni, hogy honnan tudod melyik iskolát jelölték ki a gyerkőcöd számára? Sajnos az egyik barátunk is hasonlóan járt, mint Ti....
Nézegetem neki a sulikat, de nem egyszerű...
Remélem megtaláljátok az igazit :)
Olyan ez mint a szerelem. Több vas van a tűzben amíg meg nem érzed hogy melyik az igazi. De hogy mitől, na az nagy kérdés.
Lehet pont attól hogy rendesek veletek. Szerintem gondoljátok át hogy a jelenlegi felhozatalból melyik az amelyik a leginkább azt nyújtja amit szeretnétek, nyelv, szellemiség tekintetében. Az is jó ötlet hogy megnézitek őket, a környék is sokat számíthat. Nem kell öt perc alatt döntenetek, a hivatalos pótfelvételi beadásának van határideje, tehát még aludhattok rá egyet. Sok sikert!
Szerintem legyen most a gyerek a prioritás. Minél több jelyre beadjátok, annál nagyobb az esélye, hogy jó helyre kerül. Ha megvan a megcélzott (határozt a kézben), a többit időben mondjátok vissza, így tudják értesíteni a következőt. Egész a beiratkozásig lesznek még mozgolódások valamilyen szinten, ezt a sulik is tudják.
Nagyon drukkolok!
Már ki is írta a pótfelvételiét.
Szerintem oda is beadjuk.
Nem szemétség több vasat tartani a tűzbe? Mi van, ha a végén közöljük, hogy bocsi, de még sem? Vagy ne foglalkozzak vele, durr bele, hagy szóljon, majd választunk a végén? Viszont akkor meg a suli kerülhet bajba, mert hiába töltené fel a létszámot, ha visszatáncolunk, ott lesz mint a pótfelvételi előtt, nem lesz meg a létszáma...
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?