Kötelező délután 4-ig az iskola? (tudásbázis)
máshol is felvetődött már a kérdés, de senki nem tud semmi biztosat. Mindenesetre a sulink honlapján egy szó sincs erről egyelőre.
Remélem,csak "feldobták" és nem lesz semmi belőle.Talán nagyobb publicitást kapna.Bár a haraszt és a szél óta nem lehetünk biztosak
A cikk szerint nem felmenő rendszerben tervezik bevezetni
Én tanító vagyok, és ez attól is függ, hogy milyen rendszerben tanul a gyerek. Nálunk iskolaotthonos rendszer van, ami annyit jelent, hogy 1-4 osztályban kötelező ott maradni 16:30-ig az iskolában, mert van olyan órájuk, ami 15:00-kor kezdődik. El szoktunk engedi gyerekeket, pl. edzésekre, ha azok papírral igazolva vannak.
Egyébként más rendszerben is úgy tudom, hogy 1-4. osztályban a napközi kötelező. Viszont van lehetőség igazgatóhoz kérelemmel fordulni, és megbeszélni mindezt.
Az erkölcstan elvben csak ilyen általános dolog lesz, legalábbis ezt ígérik, semmi konkrét hitbeli kérdést nem érintenek.
Nálunk mondjuk ez szerencsére nagyjából megvan, tényleg. A gyerekeim semmi cuccot nem hoztak haza év közben, és kitűnő, jeles tanulók. De a különórákat nagyon nehéz megszervezni 4 (illetve gyakorlatilag fél5) után, mindet. Szolfézsból a nagynak pl egy időpont van összesen, és persze fél 3kor, és jó messze a sulitól.
Sajnos,nem írták,hogy felmenő rendszerrel lenne
Ha megtanulnák napi 8 óra alatt amit kell, akkor nem ágálnék ellene, hogy 4-ig suliban vann a gyerek,
Ha meglenne az egyénire szabott segítségnyújtás...
sokkal kisebb létszámú osztályok, stb...
de utána had pihenjen és tegye, amit szeretne...
én a kötelező hit és erkölcsön akadtam ki...
és mi van ha más az én hit és erkölcsrendem???
Én ebben most nem lennék annyira biztos!
Mindig az 1. az 5. meg a 9. évfolyam kezdi meg a szívást.
Szerencsére "mi" kimaradunk (7.-es lesz a lányom).
Nálunk a folyosói tornaóra helyett 62 gyerek van egyszerre a tesiteremben. Na az sem kutyafasza. :SS
Szerintem minden ember a lehető leghamarabb haza akar menni a munkahelyéről.Ugyanígy van ez az iskolával.Főleg ha rossz kedve van,fáradt,unalmasak az órák.Nem lesz szabadidőnk,soha.
A gyerekeknek is sok idő ez az iskolában,a felnőttek is alig várják a mumkaidő végét.
Azt jelenti, hogy szét vannak húzva a tanítási órák, köztük nagy szünetekkel, amikor játszanak, levegőznek, esznek. Ugyanúgy 5-6 órájuk van egy nao, de az egész napot a suliban töltik. A táskát sem hozzák haza, mindennel elkészülnek bent.
Iskolaotthon ez a szó eddig ismeretlen volt számomra
A XXI. században már nem éri meg diáknak sem lenni!Nem tudom mi a céluk velük,de elég hülyeség az egész.
Nálunk az iskolai beíratáskor megkérdezték,hogy iskolaotthonos,vagy hagyományos osztályba akarom íratni a kicsit.Az A osztály hagyományos a B osztály iskolaotthonos.A nagy most lesz 8.-os,nem szóltak,hogy lenne valami változás a tanrendjükben,úgyhogy sztem ők maradnak hagyományos osztály.
De mit tehet a suli, ha nincs tornaterem? Az utcai lépcsőztetés is ugyanolyan veszélyes szerintem (ezt is csinálják).
A mi sulink alsóban iskolaotthonos, 5-6-ban kötelező tanszoba volt eddig, 7-8ban lehetett hazamenni. Már vártuk...
Az én fiam harmadik félévtől nem járt napközibe.Annyira nem bírta a délutános tanárt,inkább kivettem.
a tanszoba nem is kötelező, ez nagyon durva!
a folyosói tornaóra ellen nagy erővel, szülői összefogással tiltakozni kell, ugyanis veszélyezteti a gyerekek testi épségét, biztonságát. Az iskolát itt meg kellene szorongatni
Dehogynincs, pl nálunk nem engedélyezték tavaly a kitűnő tanuló gyerekemnek, hogy elmenjen szolfézsra heti kétszer a délutáni tanszobáról.
:(((
Na várjuk azért ki a végét.
Az ötödikes lányom esetében nem reménykedem sok jóban, de a hetedikes talán megúszhatja ezt a cirkuszt.
Szegény ötödikesek, mindennapos tesi (a folyósón), kötelezően választható hit és erkölcstan, aztán most kötelező iskolaotthon... De jó lesz. :S
Olyan nincs,hogy nem engedélyezik
A sok tornaórát is ész nélkül vezették be,télen a folyósón tornáznak,mert a tornaterembe nem férnek ennyien.Talán építeni kellett volna több tornatermet és utána a többi.
Kérelem a délutáni foglalkozások alóli felmentéshez
írd be a google-ba, több dokumentum is fellelhető különböző iskolák honlapjain is
Honnan tudom letölteni?Bár amilyen nálunk a diri,nem fogja engedélyezni
Mi nem kaptunk semmilyen tájékoztatást,most olvastam,ezért írom,hogy én vagyok lemaradva,és elkerülte a figyelmemet?
Jár tornára,szeretném előkészítőre beiratni,de ezek szerintem 4 után lesznek(esetleg a fizetős előkészítő nem)Most rontson a gyerek?
A tanárok is szívnak,de nagyon.
További ajánlott fórumok: