Kötelező délután 4-ig az iskola? (tudásbázis)
Nem minden iskolának kötelező bevezetni, választható.
Amúgy meg felmenő rendszerben vezetik be, most 1. és 5. osztálytól, aztán majd bővítik a köv. tanévtől.
+ "Az egész napos – 16 óráig tartó – iskolai foglakozásokon való egyéb foglalkozásokon történő részvétel alól az igazgató a tanulót a szülő kérelmére felmentheti [Nkt. 55. § (1)]"
Ti kaptatok bármilyen tájékozatást a sulitól ezzel kapcsolatban? vagy bárki más? Én azt remélem, talán 7-8-ban már nem eszik majd olyan forrón a kását, és indokolt esetben elengedik (előkészítő, zeneóra, sport...)
Az is jó téma, hogy a kajára dobjuk ki a pénzt továbbra is, úgysem eszi meg többnyire, és szept-től nagyon drága lesz már, nálunk 6-700 ft per nap, ha jól tudom.
Törvénybe hozták szeptember 1-től ezt.
Az igazgatónak kell állítólag eljuttatni,,Kérelem a délutáni foglalkozások alóli felmentéshez,,.
Csak nem értem évvégén miért nem adtak tájékoztatást.
Írok majd igazolást,mert a jól tanuló gyerekem ne rontson miattuk.Így is én tanítom neki a matekot a tanárja helyett
Ez az oktatási rendszer már legalább 50 éve elavult, de még mindig ugyanazok az idióták vannak a döntési helyzetben akik nem képesek ezt felfogni.
Majd talán 56 év múlva változik valami.
Nekem azt mondta egy tanárom, hogy a generáció váltás 40 év a gondolkodás megváltozása meg 80. '89-ben volt rendszerváltás, tehát ezek szerint még úgy 56 év kell ahhoz, hogy valami tartósan változzon.
Erre én is kiváncsi vagyok,8-ba megy a fiam.
A kaját úgy se enné meg,fizessek 10 000ft körül,amúgy is válogat.
Utána kérdezek majd ennek azért.
Felkészítőre is akarom küldeni erről sincs még sok info
Most olvastam,megdöbbentett.Volt róla szó,de úgy tünt,elfelejtették.Egy csomó kérdést kellene tisztázni,pl. kötelező lesz befizetni a suliba kapott moslékra?
Nyolcadikos lesz a lányom,miért kell bent tartani őket olyanokkal,akik alig várják,hogy 13-14kor leléphessenek?Sokan vannak,főleg az alsósok,hova teszik őket?Nálunk már a technika terem is osztályterem,most vágják ki az orvosi és a raktár közötti falat egy plusz terem miatt, és napközben legalább 2-3 osztálynak tesiórája van.
További ajánlott fórumok:
- Kötelező megkezdeni az iskolát, ha a kisfiam jövő augusztusban betölti a 6. életévét?
- Igaz, hogy az oviban a délelőtti élményeket délután 4-ig tart feldolgozni a gyereknek, ezért nem jó ott altatni?
- Létezik olyan törvény, ami lehetőséget ad egy középiskola vezetésének arra, hogy kötelezővé tegye a szigorúan egyforma fazonú matrózblúzt?
- Mindig fent vagyok hajnal 4-ig. Aztán meg délután 2-ig alszom.
- Holnap lesz a fiam táncvizsgája.Az iskolában kötelező...
- Veszprémi SÉF Szakképző Iskolában milyen délután sportolási lehetőségek vannak?