Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Hát nem, és annyira felháborító szerintem, amit művelnek.
Szinte senkiben sincs sem tolerancia, sem önzetlenség. Mindenki csak veri a saját mellét, hogy neki mi jár, és eszükbe sem jut, hogy mit tehetnek másokkal.
Mindenki picsogott az állás elvesztés miatt tavasszal, most meg mindent elkövettek, hogy ez újra megtörténjen sokkal rosszabb helyzetben.
A fiam másodjára lett állás nélküli. Mi nem picsogunk, mert egész jól állunk, de van, aki a második munkanélküliséget már nagyon de nagyon nehezen fogja végig csinálni.
Mindenkinek eszébe jut, hogy vele mi lesz, mert nem tud a párjához menni 3 órára csak kettőre, mi lesz, ha nem tudja megfuttatni a kutyáját este 10-kor, mi lesz vele, mert nem tud nem tudom mit csinálni, de az senki eszébe nem jut, hogy ez azért alakult ki, mert sok baromságot hirdetnek, csinálnak, nem foglalkoznak másokkal...
;)
Ha nekik lehet, akkor nekem is, nem?:DDD
Nem;)
Bár most, hogy megemlítetted abba a 10 percbe akár az is beleférhet, majd sietek, hogy sok helyre el tudjak jutni;)
Hogy vagytok?
Szerintem se lesz tiltva, és nem is baj, csak nem értem, hogy ha egyszer eljött az idő, hogy azt mondják szigorítanak, akkor miért kell rögtön lázadni? Eddig az volt a baj, hogy nem tesznek semmit, most ez a baj.
A barátnőmnek is van kutyája, ők is leviszik még a kutyát este 10 körül egy 5 perces dologvégzésre, de ilyenkor nem bandáznak, nem tesznek több kilométeres sétákat, hanem a ház körül (panel) maradnak.
Már nyílt olyan fórum, hogy ő kertesházban lakik, de a kutyája igényli, hogy menjenek egy kört este nem tudom hány órakor, és miért baj ez?
Én ezekről beszélek, akiknek ott a kert és kifogásokat keresnek azonnal...
Szaglás elvesztésével mi a tapasztalat?
Én ma reggelre egész jól voltam már, de szagok abszolút nincsenek. Semmi, nulla. Halványan se.
Nekem ugyan nincs kutyám, de a lányoméknak van és 10 óra után szokták levinni utoljára, hogy kibírja reggelig a vécézést.
Plusz azért vannak olyanok is, akik mondjuk délutánosak és munka után tudnák csak levinni.
mi az akadálya annak, hogy 20 óra előtt sétáltassátok a kutyát ?
szvsz ha ember nem mehet az utcára ki 20 ó utám, maradjon otthon a kutya is.
Nem tudom, facebookozol-e
Nem csak a fiatalok vergődnek, korosztályfüggetlen.
A korábbi időkben voltak olyan szervezetek, mint polgárvédelem. Volt katonai kiképzés.
Voltak olyan események mint polgári légóriadó-gyakorlat, vegyvédelmi gyakorlat.
Itt nem kétségbeesésre és pánikolásra tanították meg az embereket, hanem fegyelmezett szabálykövetésre.
Egy korosztály nőtt fel anélkül, hogy ezekkel találkozott volna.
Egy polgárnak nem csak jogai, hanem kötelezettségei is vannak. Az embernek pedig felelőssége a többiekkel szemben.
Ez az első eset az életünkben, hogy ki kell lépni a komfortzónánkból.
Hozzászoktunk, hogy szabadon jövünk-megyünk, nem kell szigorú szabályokhoz alkalmazkodni.
Ráadásul most egy láthatatlan valami miatt, aminek a következményeivel a legtöbb ember nem találkozott.
Természetes, hogy megy a puffogás, hiszti.
Persze tudom, ez most tilalom, nem korlátozás.
Arra meg itt van ez, bár szerintem nem lesz rá szükség:
Kutyásoknak:
"71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet
a kijárási korlátozásról
4. Szakasz S bekezdés szerinti alapos indok:
az állatok ellátása, háziállat közterületi sétáltatása, az állatorvosi rendelő és az állatkórház látogatása..."
Gondolom ez lesz érvényben most is.
Senkit nem fognak lelőni (szerintem még büntetni sem), ha kutyával együtt igazoltatják este 10-kor. Bemutatja a személyiét, lakcímkártyáját és annyi. Legfeljebb megkérik, hogy ne órákig csatangoljon az utcán.
Rendőr sem fog minden utcasarkon állni (nincs annyi rendőr).
Ezzel nem azt mondom, hogy nem kell komolyan venni a kijárási tilalmat, de nem kéne katasztrófának sem megélni.
Egy kutyás oldalon olvastam, hogy aki műszakban dolgozik, annak baj ez a kutyasétáltatás téma. De azért hátha nekik is lesz olyan jó szomszéd, rokon, aki besegít, ha mégse lehetne levinni őket. És sajnos vannak pl. cukros kutyák, nekik sűrűbben kell.
Jól megfogalmaztad Channa... Sokkal nagyobb baj az, ha valaki elvesztette az állását. De ugye olyan önzők vagyunk sokszor, hogy a saját problémánkon nem látunk túl. :(
A kutyák sétáltatása biztos nem lesz tiltva, mivel állítólag Ausztriát követjük, ahol 8-6-ig van kijárási tilalom, de kutyát lehet sétáltatni. Igaz, Olaszországban nem lehet a tilalom idején, de náluk csak este 10-kor kezdődik.
Szerintem akinek nincs kertje, este 10-kor már eddig sem tett nagy sétát, max. 10 percet van kint a kutyával míg elvégzi a dolgát.
És meddig?
Ha 2 hónap után is el lehet újra kapni, akkor pont 2 hónapra szűnne meg az állandó kíváncsiság...
Hát nem tudom. Sosem fogom megérteni az embereket.
Az egyik azért picsog, mert két teszt kell, és x nappal több a karantén, a másik azért, mert a kutyit nem tudja a kertesházas övezetben 8 után sétáltatni 5-10 percig, harmadik azért, mert az ő gyereke nem esett bele a digitanulásba, az ötödik azért, mert az ő gyereke beleesett az online oktatásba..
Én komolyan kérdezem, hogy mi lenne jó ha semmi nem jó?
Tényleg ennyire értetlen mindenki? Tényleg ennyire nehéz gondolkodni, és nem önzőnek lenni?
Még is mit szóljon az aki 1 éven belül kétszer elvesztette mér az állását? Ő harakirizen? Mert ha ilyen nagy probléma a kutyasétáltatást átütemezni vagy kibírni 10 napot, akkor gondolom a munkájukat elvesztőknek már sokkal nagyobb hisztit kell levágniuk...
Akkor csak leellenőrzöm antitesttel mert gyanús.
13 ezer ugyan, de legalább ez az állandó kíváncsiság megszűnne. :)