Köldökpiercing (beszélgetés)
Kata24!
Ne ijedj meg, nekem is piros volt és a felső résznél picit dagadt, ez azért van, mert be fog gyulladni, de nem kell megijedni, mert nem fáj és hamar elmúlik!
Helló!
Nekem is kb 5 éve van köldökpiercingem, de sajna ki kell vennem, mert picit várok:)
Nekem kb. fél évig gyógyult,mert állandóan beleakadt valamib e,pedig betadinnal fertőtlenítettem állandóan...
Aztán egy ismim mondta ,hogy kenjem be Unicummal.
Így is tettem és kb 3 nap és begyógyult... Nem tudom mitől... Lehet a gyógynövénytartalma miatt...
Mucus14!
Nekem a piercer akkor is azt mondta, hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG alkohollal kenjem, semmi mással... :D
Semmi bajom tőle és nem is gyulladt be, mintha már kb. 2 hónapja benn lenne, úgy néz ki.
De most visszaolvastam és láttam, hogy ezt mások is kérdezgették, hogy ha hámlik az baj-e és megnyugtatott, hogy többen írták, hogy nem. Meg barátnőm is mondta (1 éve van neki), hogy neki is olyan volt és hogy az természetes.
Minden esetre köszi a tippeket! :)
köszii kata14 a válaszodat!
jajj dejó neked hogy már megengedtéék!
nem baj nekemis csak majd késöbb
de akkor amikor átszúrták akkor nem fájt nagyon??
A friss sebnek nem tesz jót a hosszas fürdőzés, áztatás (strandolás, stb), a különböző kenőcsök, testápolók használata (kivéva a speciálisan erre valóakat-lásd a Fórumban).
Fontos, Különösen köldök piercing esetében, hogy amíg a seb nem gyógyult be, addig kerülni kell a szoláriumot! Ezt kalkuláljátok bele! Jelentősen lassítja a gyógyulást, gyulladást okozhat!
Tehát az utókezelésnél mindig oda kell figyelni, hogy NE használjatok olajos, zsíros kenőcsöket, mert azok eltömíthetik a sebet. Továbbá nem szabad hosszasan fürdőzni valamint a sebet alkohollal vagy magasabb alkohol tartalmú készítménnyel kezelni!!
Szia, én is 14 vagyok, de nekem már megengedték. Nekem fagyasztó spray-vel fújta le, előtte persze fertőtlenített. (Nem tudom, nekem a fagyasztó spray nem használt sokat...) Elvileg nem fáj ha átszúrják, csak kellemetlen érzés. Amúgy még asszem lehet Lidokain spray-t is kérni.
Ma megyek először edzésre, csak ha futok fáj... Szerintetek ha leragasztom akkor nem fog annyira mozogni? XD
sziijasztok(LL)
nekem még majd csak 1- 1,5 év mulva lehet piercingem mert 14 éves vagyok, és érdeklődnék, hogy hogyan érzéstelenítenek el elötte, és hogy fáj-e amikor átszúrja??
szija!
testwéremnek is fájt,és neki is wolt oan,h nem bírta megmozdítani...aztán elis ájult annyira megijjedt! xĐ
de wégü semmi baj sem wolt,mert magához tért és megmozdította :)
am.nem hiszem,h baj,h wérzik,mert az öwé is wéres wolt...
sztem ne ijjedj meg (=
tesóm azzal kente...nem wolt semmi baja sem.
am.szerintetek a frissen szúrt pc-t lehet kezelni kamilláwal? :o
További ajánlott fórumok:
- Mik a jelei a köldökpiercing kilökődésének?
- Terhesség alatt meghagyhatom a köldökpiercingem vagy ki kell venni?
- Mik az előnyei és hátrányai a köldökpiercingnek? Okozhat betegséget?
- Mennyi ideig gyógyul egy köldökpiercing?
- Begyulladt Köldökpiercing
- Van valakinek jó ötlete arra, hogyan tudnám kivenni a köldökpiercingem?