Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

4668. 18b03d4aee (válaszként erre: 4639. - Haaeen)
2010. okt. 28. 18:19

Szia haaeen.

Nem,nem az a konyv,a magyar cime Kiegyensulyozott babak es nyugodt mamak kezikonyve.

Igen,nalam is az zavart be,ahany fajta baba konyvet olvastam,mind mas modszert mutatott be.

Ugyhogy en is azon gondolkodok,inkabb kovetem majd az osztoneimet a babaval kapcsolatban...

4667. 18b03d4aee (válaszként erre: 4636. - Pandamama3)
2010. okt. 28. 18:16

Szia pandamama

Ez a konyv nagyjabol arrol szol,hogy lehet a babat mar az elso hettol raszoktatni a rendszeressegre,hogy kesobb a kismama es a baba is eleg nyugodt es kiegyensulyozott eletet elhessen.Nekem nehol eleg szigorunak tunik a dolog,de nagyon sok mindenben segithet.

4666. Csinita
2010. okt. 28. 18:12

1kata, orulok, hogy Nektek is minden rendben!!! Menj el otthon 4D-re, mi is voltunk, pont 21 hetes voltam. Neked meg nem mondtak, hogy csaszar lesz? nekem mar a 14. heten mondta a doki.

Macskabagoly, sajnalom, hogy szegeny Lori ilyen hasfajos, de ez nem tart sokaig ugye? Ugy tudom, hogy csak par honapig. Vagy nem?

Jesszusom, nem tudom, hogy mi lesz nekunk a ket babaval, ha egy is ennyi idot elvesz, hogy meg enni sem tudsz! De azert egyel rendesen, hogy legyen jo tejed!

Igen, igy visszaolvasva kicsit rosszul fogalmaztam meg a mondandomat! :)) De tudom, hogy mire gondolsz es Te sokkal jobban leirtad, mint en. :))

Most megyek talalkozom az egyik baratnommel, elmegyunk vacsorazni a magyar etterembe, meg sokat dumcsizunk, mert en mar nem soakig fogok tudni eljarogatni.

Ma bent volt a managing director no a munkahelyen, behozta a 3 es fel hetes kisfiat, tunderi baba. Jo nagy! Hozott nekem 4 nagy doboz vadi uj rugdalozot es body-kat, mert az O kisfianak kicsik. meg hozott meg Pampers pelenkat (nem mintha nem vettunk volna 650-et! :)) De olyan aranyos, hogy igy nekem adja a cuccokat! Azt hiszem most mar nem veszunk tobb ruhat a fiuknak! :))

Szep estet Mindenkinek! Megyek baratnozni es vacsizni!

4665. 1kata (válaszként erre: 4663. - Cirbolya2)
2010. okt. 28. 17:39
Jaj, de jo volt olvasni a soraidat! Olyan csodalatos lehetett, alig varom, hogy megtapasztalhassam! Mar most annyira imadom a fiukat, olyan csodalatos lesz majd, mikor vegre magamhoz olelhetem oket! :)
4664. cirbolya2
2010. okt. 28. 17:02
Mindenkinek gratulalok a sikeres ultrahanghoz, csak igy tovabb, hajra elore!!
4663. cirbolya2 (válaszként erre: 4657. - Macskabagoly2)
2010. okt. 28. 17:00

nem nekem nem repedt meg, ok repesztettek pentek delutan:) elso kontrakciotol kb 2 napra... de nem banom, a fajdalom resze tenyleg elszallt, mostmar szeretnek 2. babat is, igaz meg nem most!

Fajdalom ide-oda eletem legszebb es legmeghatarozobb elmenye volt, maga a csoda szerintem, es ezt senki nem veheti el tolem, egesz eletemet vegig kiseri!! Amikor meglattam eloszor 9 honap utan... es tudjatok ugy ereztem hogy ismerem, es o is ismer engem, ugy nezett ram, mint aki tudja hogy ki vagyok:)!

De ezeket az erzeseket nehez szavakba onteni, ezt at kell elni, es aki ateli az tudja mire gondolok:)!

Lanyok akik meg elotte vagytok ne feljetek, a fajdalom ott nem szamit, engem sem erdekeltek a tuszurasok es ilyenek, fel sem fog tunni:):)!

Csak a piciketekre illetve a picikeitekre koncentraljatok!!

4662. 1kata
2010. okt. 28. 16:59

Sziasztok Lanyok!

Csinita, haaeen, orulok, hogy minden rendben volt az uh-on!! :)

Nekunk is megvolt tegnap, jajj annyira edesek voltak a kisfiaink! Mikor belestunk epp ugyanolyan pozban voltak, es a kesobbiekben is ugyanugy mozogtak, utanoztak egymast, annyira tunderiek voltak! Meg a kepeken is amit kaptunk mindketto a fejecskejet fogja az egyik kezevel! :) Aztantan az egyikuk akkorat asitott a kepunkbe!

Csak megint ugyanaz a no csinalta az uh-t aki a multokor es most is nagyon elsiette, pedig ez elvileg nagy uh lett volna... De lenyeg, hogy mindent rendben talalt. Remelem legkozelebb nem o lesz.

Ja, es most megint kimarad sajnos egy uh, mert 9.-re nem volt mar szabad idopont, csak 10.-re, akkor meg utazok haza, szoval igy most megint egy honap mulva lesz a kovetkezo. De szerintem otthon ugyis elmegyek 4D-re.

4661. macskabagoly2 (válaszként erre: 4660. - Adali)
2010. okt. 28. 16:45
köszi, jól vagyunk, szegénykém mondjuk elég hasfájós...:(( ma javasolt a védőnő újabb "csodaszert", kipróbáljuk, a neve protexin, bélflóra bacijait tartalmazza, talán így gyorsabban érik az emésztőrendszere. én nem tudom, h valamelyik kaja okozza-e, vagy csak alapból is fájna, mert még éretlen a kis bélrendszere. szegénykém, olyankor nagyon sajnálom. ha nem sír, amúgy tündéri :) de tényleg készüljetek lányok, mert strapás ez az időszak! enni alig van időm... csinita, dupla energiákat kívánok! ja igen, én úgy tudom, császár után az apának adják oda a piciket, te sajnos nem teheted rögtön cicre, mert nem leszel képes rá az érzéstelenítő miatt. és tényleg feküdni kell a császár után valamennyit. de utána majd bepótolod.
4660. Adali
2010. okt. 28. 16:31
Macskabagoly, hogy vagytok? Lori jo kisfiu?
4659. Adali
2010. okt. 28. 16:30
Grrrrrr, utalom a delivery company-kat!!!!!!! irtam a klubba, hogy miert!!!
2010. okt. 28. 16:15
ja, ne haragudj, csinita, de nem bírom megállni, olyan mókás, amikor azt írod, h a babák a placentában vannak :) ha nem baj, csak pici helyesbítés, h nem abban vannak, csak hozzá vannak csatlakozva a köldökzsinórral, az táplálja őket (méhlepény magyarul). ez el tud meszesedni, ha öreg, és akkor nem táplál már olyan jól. amiben benne vannak, az a magzatburok.
2010. okt. 28. 16:09

sziasztok Lányok

itt vagyok egy picit én is. ami a szülést illeti, bármennyire is híve vagyok h minden menjen a lehető legtermészetesebben, azért az nem volt hülyeség, h a dokim burkot repesztett, ezáltal lerövidült a vajúdás. ki tudja, lehet, nekem is 3 napig tartott volna.. :S nem tudom, cirbolya, pandamama, nektek megrepedt-e magától, de ha nem, akkor az szerintem rossz, h nem repesztik meg.

ezt a könyvet én sem olvastam, de kíváncsi lettem. az én ilyen kedvencem "Jean Liedloff: az elveszett boldogság nyomában - a kontinuum elv". hordozd a babát 24 órán át minden nap. kb ez a lényeg. :)) na jó, nem ilyen extrém, de nekem elég meggyőző, biztos h hasznos lenne így tenni... de azért nagyon nehéz is lenne.

@ntea, drukkolok neked!

4656. Adali
2010. okt. 28. 14:31
@ntea megy a drukk. Valami jel? Hogy erzed magad?
4655. Gwendolin (válaszként erre: 4652. - B486c9cf7d)
2010. okt. 28. 14:31

Szia @ntea kedves!:-)

Neked is kitartást kívánok erre a néhány napra,amíg még várnod kell.Arra gondolj,hogy soha többé nem lesz olyan közel hozzád mint most ebben az időszakban.Együtt dobban a szívetek,azt érzi amit Te érzel.Néha hunyd le a szemed,figyelj befelé,érintsd meg és nyugtasd meg,hogy mind a ketten erősek vagytok,hogy találkozzatok egymással ahogy eljön az ideje.:-)

4654. Adali
2010. okt. 28. 14:29
Jaj, koszonom Gwendolin, nagyon aranyos vagy. Valtozik a hangulatom, igen probalok pozitivan gondolkodni, hogy Kisendre is boldog kisbaba legyen! Igen allitolag tenyleg vigyaz rank a babank.:)
4653. Csinita (válaszként erre: 4652. - B486c9cf7d)
2010. okt. 28. 13:47

Elhiszem, hogy nagyon varod mar, hogy megszulessen a kislanyotok! :)) Elvileg mar csak ket het! Most Te vagy az elso a tablazatban! :))

Igen, erre mar gondoltam, hogy akkor legalabb ott lent nem fogok szakadni, ha mar hasban vagnak.

4652. b486c9cf7d (válaszként erre: 4650. - Csinita)
2010. okt. 28. 13:44

Csekely vigasz, de legalabb nem lesz gatsebed, gondolj arra :)

Koszonom, meg egyben vagyunk, de mar nagyon varom, hogy meglegyen. :)

4651. Csinita (válaszként erre: 4649. - Gwendolin)
2010. okt. 28. 13:40
Oh, Gwendolin, olyan szepet irtal, hogy most teljesen elerzekenyultem. Igazad van! Tudom, hogy minden rendben lesz es naprol napra megprobalok erosebben hozza allni a csaszar gondolatahoz! Es valoban az en kicsi fiaim erdekeben van ez, ezert kell ezen felul emelkednem! Olyan jo, hogy igy lelket ontotok belem, jol esik! Koszonom meg egyszer!
4650. Csinita (válaszként erre: 4647. - B486c9cf7d)
2010. okt. 28. 13:38

Koszonom @ntea, Neked is a biztatast! Biztos ugy van, ahogy irod, csak nekem ezt most meg nehez elkepzelni, de igazad van, el fog torpulni a felelmem akkor es ott.

Hogy vagytok?

4649. Gwendolin (válaszként erre: 4646. - Csinita)
2010. okt. 28. 13:34

Csinita kedves!

Tudod miért kell a császár.Okosan,érthetően leírtad,hogy a fiúk érdekében történik.Erre koncentrálj Te is.A fiúk érzik minden érzésedet,bizonytalanságodat,félelmedet.Szép dolgokra,vagy a fiúkra gondolj amikor a félelem úrrá akar lenni rajtad.Mind a hárman erősek és egészségesek vagytok.Ez számít.Olvaslak és tudom,hogy nagyon szépen fejlődnek.Ez az ami fontos.:-) Bízz magadban és fiúkban is,vigyáznak rád,már most is.Te leszel a szemük fénye. :-)

2010. okt. 28. 13:32
Köszönöm pandamama 3 honapra adják visszamenöleg megkérdeztük.
4647. b486c9cf7d (válaszként erre: 4646. - Csinita)
2010. okt. 28. 13:29

En is felek a tutol, de mikor fiammal vajudtam, a vegen mar barmit kibirtam volna, csak ne fajjon.

El fog ott torpulni, hidd el, es mivel nem fogod latni, mashogy fogod megelni, mint vervetelkor, amit elotted vesznek.

En a branultol jobban felek.

4646. Csinita (válaszként erre: 4641. - Gwendolin)
2010. okt. 28. 13:19

Jaj Gwendolin, tudom en, csak ez a felelem ne lenne bennem! :((

De koszonom a biztatast es megprobalok majd arra gondolni, igerem!

4645. Gwendolin (válaszként erre: 4644. - Adali)
2010. okt. 28. 13:13

Adali kedves!

Arra kellene gondolnod,hogy az Édesanyád is világra hozott Téged és most is ott van melletted.:-)

Feleslegesen stresszeled magad és ezt a baba is érzi a pocakodban.Minden érzésedet érzi.Csak a legszebb gondolatok foroghatnak most a fejetekben.Neked és a Többiekében is.A terhesség egy állapot.Erős,egészséges asszonyok vagytok.Semmi gond nem lehet.Beszélgess az Édesanyáddal.Ezért utazott hozzád.:-)

4644. Adali
2010. okt. 28. 13:02

Jo reggelt csajok!

Aludtam fel 10-ig, pedig mar nyolckor megint majdnem felkeltem. Szegeny anyukam kicsit megfazott itt nalunk, elso ejszaka hideg volt, foleg itt a nappaliban. Mondtam neki, hogy elvileg ma meg kell erkeznie a fotelagynak, kiprobalhatja a kistokos szobajaban ma ejszaka. Mar ha megerkezik. A babakocsink biztos hogy megjon ma, mert kaptam egy emailt, hogy 2 45 es 3 45 kozott jon a delivery!! Jaj, mar ugy varom!

Csajok, ne is gondoljunk tenyleg a szulesre, meg hogy mi van ha! Igaza van Gwendolinnak, ha parazunk, akkor meg rosszabb lesz. Minden rendben lesz. Mondom en, aki tegnap tokre bepanikoltam, itt bogtem anyukamnak meg a ferjemnek meg meg apukamnak is a telefonban:)

En sem olvastam a konyvet amit irtok, nekem csak a pregnancy bible van meg, meg egy csomo babakonyv, de van amit meg ki se nyitottam. Szerintem is osztonosen fogunk tudni dolgokat magunktiol is, nem?

4643. cirbolya2
2010. okt. 28. 12:36

Sziasztok! Haaeen jol teszed hogy kikapcsolodsz, hasznald ki amig lehet, utana nagyon busy leszel....

En is mennek neha, de most meg nem lehet a baba miatt, nem voltam soha moziba jaro tipus, de most vaamiert annyira hianyzik, szinhazrol mar nem is beszelve... Na majd ha Dorka nagyobb lesz!

Szoval aki meg megteheti elvezze es csavarogjon, mert aztan nem lehet egy jo ideig!

En repulok a tescoba, most vannak oda setalni anyuek.

Tenyleg a tescoba most sok akcios babaruha van, nezzetek szet, en edes tipegot vettem 1,20ert, kis sapkat 20pennyert, polocskat 80pennyert, fidres fodros gyonyoru!!

Kitoroltem a nem aktiv reszvevoket a tablazatbol, igy mindenki mas elore kerult!

Pandamama igen en is megszencedtem, es en konyorogtem szombat hajnalba a csaszarert, de nekem azt mondtak nem lehet, mert orvosilag nem indokolt, akkor mar nagyon lenn volt a baba es 8cm-re voltam nyitva. Orulok, hogy termeszetes uton szultem, akkor csak a faradtsag es kimerultseg beszelt belolem mikor csaszart kertem, mar elegem volt a fajdalmakbol akkorra. Vegulis kiegyeztunk egy pethidine injekcioban, igy legalabb alhattam par oracskat, orulok, hogy igy alakult a vegere, de hidd el gondoltam rad sokat, tudom Te is sokat vajudtal, sokszor eszembe jutottal:)!! Azt hittem nekem is csaszar lesz belole, mar keptelennek ereztem magam szulesre, az tette be a kiskaput, mikor egy muszak megallapitotta hogy 9cm nyitva vagyok, es a kovetkezo muszak meg par oraval kesobb megallapitotta hogy 8cm az a 9cm valojaban! Na itt kertem a csaszart!!!

4642. Gwendolin
2010. okt. 28. 12:15

Szerintem a Dr Spoc könyv a legjobb. Szinte minden kérdésre azt írja,hogy a baba tudja.Nincs egyforma gyerek,még akkor sem,ha a szülők azonosak.Nektek kell megismerni a saját gyereketeket.Mert a baba nem olvassa a könyveiteket.Mit csinálsz,ha valamit nem a könyv szerint csinál?Bepánikolsz? Ne a könyveket tanuld meg, hanem a gyerekedet amikor a karodban van.Legyél leleményes és kreatív,de kérhetsz tanácsot is a barátoktól ismerősöktől,de semmi nem garantálja,hogy az a tanács a Te babádra is alkalmazható.Teljesen felesleges ilyen gondolatok miatt előre stresszelni magatokat. :-)

MINDENT A MAGA IDEJÉBEN KELL MEGOLDANI ! :-)

4641. Gwendolin (válaszként erre: 4638. - Csinita)
2010. okt. 28. 12:02

Csinita kedves!

Nekem is csináltak gerinc érzéstelenítést, műtétnél és az unokám is így született,mert elég nehéz szülés volt.Mind a hárman jól vagyunk,hidd el.A tűt meg nagyon-nagyon kevesen szeretik.:-)

Mindíg gondolj arra.nem Te vagy az első és nem is az utolsó akinél ezt a módszert alkalmazzák.:-)

4640. haaeen
2010. okt. 28. 11:01
amugy csak beugrottam elkoszonni a nagy fozes-takaritas kozepette, mert ma jonnek a legjobb baratnomek, szombaton meg megyunk egyutt Londonba :)))) olyan jo lesz kikapcsolodni, baratokkal lenni! majd kedden este jovok. addig is mindenkinek szep napokat, vigyazzatok magatokra :)
4639. haaeen (válaszként erre: 4633. - 18b03d4aee)
2010. okt. 28. 10:59
Ha Gina Ford: Contented Little Baby Book-jara gondolsz, abba mar en is bele-beleolvastam. minden olyan egyszerunek tunik abban a konyvben :) aztan elkezdtem olvasni Miriam Stoppard: Complete baby and childcare konyvet, amiben a legtobb "alap" dolog teljesen az ellentete a Ford fele konyvben olvasottaknak. na, itt fejeztem be az olvasgatast :)))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook