Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

4578. Csinita (válaszként erre: 4573. - 18b03d4aee)
2010. okt. 25. 16:28
Halmedit, mi ugyan nem igenyeltunk Housing Benefitet, lehet, hogy majd egyszer mi is megprobaljuk. De formanyomtatvanyt kerj a Council-ban. Nem tudom, hogy melyik borough-hoz tartozol vagy hol eltek, de mindenkepp a council-hoz kell menni tanacsadasert. Ott szerintem adni fognak igenylolapot, meg biztos el is magyarazzak, hogy hogyan mukodik ez.
4577. Adali
2010. okt. 25. 14:42
Jah, a 3 nap vajudast en sem irigylem:(
4576. Adali
2010. okt. 25. 14:36
Na, ne beszelj, annyira nem gaz vezetni, en szeretek, az a legjobb a napomban az a fel ora amikor megyek dolgozni:) Persze en is paraztam az elejen, alig mertem, de ferjem eljott velem parszor, es raadasul automata kocsit kell venni, annal nem kell varialni a valtoval:) Igaz en valtoson tanultam)
4575. haaeen (válaszként erre: 4570. - Cirbolya2)
2010. okt. 25. 14:15

rajtam inkabb maradjon az osszes folosleges kilo, csak szuljek meg par ora alatt :)

szegenykem, meg elkepzelni sem akarom, hogy milyen lehetett 3 napot vajudni. megtudni meg remelem sosem fogom :)

4574. haaeen
2010. okt. 25. 14:13

Adali, olyan jo neked, hogy jon az anyukad!!! es mindig csodallattal nezem az "europai" csajokat, akik itt batran vezetnek. en olyan gyava vagyok :S meg biciklizni is csak a ferjemet kovetve merek :)

kepzeljetek, en az elso 12 het alatt fogytam 2.5 kilot , pedig egyszer sem hanytam, nem voltam rosszul, es mindent ugyanugy/ugyanannyit ettem, mint elotte. ez azert nagy szam, mert maskor meg kemenyen megszenvedtem fogyokuraval a -1-2 kiloert.

2010. okt. 25. 14:06

Sziasztok lanyok.

Van itt valaki kozuletek aki igenyelte ezt az ugy nevezett benefit house-t?Sajnos nincs eleg idom visszaolvasni a hozzaszolasaitokat,igy nem tudom volt -e rola szo?Meg koszonom ha valaki tud informalni mi ennek az igenylesnek a modja.

4572. Csinita (válaszként erre: 4570. - Cirbolya2)
2010. okt. 25. 13:41

7 kilo, de jo Neked! Akkor Te biztos konnyen mozogtal a vege fele is, nem ugy, mint en, igy 6 es fel honaposan mar szinte semmit nem tudok csinalni. :((

A hosszu vajudasnak tenyleg csak ez az egy elonye lehet (nekem ez is ki fog maradni), de most mar ott van Nektek a Ti Kincsetek, Dorka! :))

4571. Csinita (válaszként erre: 4562. - Pandamama3)
2010. okt. 25. 13:38

Ohh, Pandamama, lemaradtatok a jatszohazrol, de legalabb kialudtad Magad!

A konyvtarban is biztos jo lesz, erezzetek jol Magatokat.

Tudom, hogy durvan hangzik a 20 pelenka. nekem a hugom mondta, hogy O kb. 10-et hasznalt a kislanyahoz/nap. Mivel nekem ketten lesznek, en megduplaztam. Azert en is remelem, hogy nem kell annyiszor cserelni, mert akkor egesz napom csak abbol es a szoptatasbol fog allni. Foleg, ha majd esetleg nem fogom tudni Oket egyszerre szoptatni. Huuu, kemeny lesz Lanyok! :))

4570. cirbolya2
2010. okt. 25. 13:36
nem, tenyleg nem, en csak 7kg plusszal mentem szulni (70kg-val) es a hosszu 3 napos vajudas miatt mert nem ettem semmit az ido alatt kevesebbel jottem haza a korhazbol mint terhesseg elott voltam! A hosszu vajudas egyetlen elonye:)
4569. Adali
2010. okt. 25. 13:36

Csajok, talaltam pelenkazoasztalt, olyat amin hosszaban fekszik a baba. 100 font, Csinita, olcsobb mint az az IKEAS amit kuldtel, es natural szinu. Mert nekunk a sotet nem megy a kisszoba tobbi butoraihoz. Igy is valoszinu, mivel mindent osszevissza rendelgetunk meg, hogy lesznek kulonbsegek natural meg natural kozott, de nem erdekel...:)

Azt csak akkor tudnank elkerulni, ha ilyen room-set-et vennek 500 fontos arcedulaval...vagy meg tobb!

4568. Csinita (válaszként erre: 4561. - Adali)
2010. okt. 25. 13:35

Adali, szerintem az a fotelagy nagyon jo vetel volt. Nekunk is van az uj lakasban a gyerek szobaban egy kinyithato dupla sofa, szerintem en is majd azon fogok szoptatni. :)

Az, hogy csokolade szinnel dontottetek, az nagyon praktikus! :))

Ezt a vouchert a Tesco Baby and Toddler Club kuldte, mert regisztraltam anno, mikor Judy irta, hogy jo ez a club. Erre kuldtek ezeket a vouchereket. Nagyon jol jott.

4567. Adali
2010. okt. 25. 13:33
5-kor szall le. Megyek erte, meg 3 ora es indulok, jaj de jo!:)
4566. Csinita (válaszként erre: 4563. - Cirbolya2)
2010. okt. 25. 13:33

Cirbolya, nagyon csinos vagy! Nem semmi!

Te ugy emlekszem, hogy nem hiztal sokat terhesseg alatt sem.

En mar plusz 14 kilonal tartok, de meg mindig majdnem mind a pocakomon van! Kivancsi vagyok hany kilosak a fiuk, szerdan megtudjuk! Az ikres ismeroseim egytol egyig mind tobb, mint 20 kilot hiztak a terhesseg alatt, sot az egyik 30-at es azzal biztatnak, hogy szules utan 1-2 honappal mar semmi nem volt rajtuk. Remelem nalam is igy lesz.

4565. cirbolya2
2010. okt. 25. 13:14

Adali Te sem panaszkodhatsz, nagyon csinos kismama vagy, csak a pocakod gombolyodik:)!

Mikor erkezik Anyukad? Biztos nagyon izgatott vagy mar!

4564. Adali
2010. okt. 25. 12:55
Nagyon jol nezel ki cirbolya:) Ugyi vagy, hogy igy visszament minden:)
4563. cirbolya2
2010. okt. 25. 12:27

Lanyok raktam fel 1 kepet a naplomba, ma keszult, igy nezek ki szules utan 6 hettel! A ruha azert csalos:)

Pussz

2010. okt. 25. 11:29

Jo reggelt, kepzeljetek,elaludtunk Markkal :)nem mentunk a jatszohazba.

Majd jovo heten kiprobaljuk... ez van :)

Vegre kialudtam magam.

Most osszecihelodunk, es elmegyunk a konyvtarba,ott is van jatszoresz a babaknak.

Ott is szoktunk ismerkedni :)

Meg amig o jatszik, en tudok kicsit olvasni, mig fel szemmel figyelek ra.

Ugy latom,szepen sut a nap. Jo lesz egyet setalni ma is.

Adali, nagyon szep napot kivanok neked! Ma mar anyukad itt lesz veled. Irigyellek kicsit :)

Csinita, eleg durvan hangzik a napi 20 db pelenka.jujj.

Szerintem azert nem kell 10 db naponta egy csecsemonek, de jobb,ha a legrosszabbra szamitasz ..:)

4561. Adali
2010. okt. 25. 11:26

Csinita, szerintem a napi 10 keves:)

Hol kaptad azt a jo vouchert?

Tok jo.

Megrendeltem csajok a fotelagyat. 84 font volt, vegul double-t rendeltunk, lemertuk a szobat, pont befer a kisagy melle, ha majd az is meglesz. Chocolate szinu mellett dontottunkj, mert ugyan a cream gyonyoru volt, de hat ha a kis huncut odakakil, odahany, stb, nem biztos, hogy jo otlet...kulonben szerintem tok olcso volt. Ott akarok majd szoptatni is, meg azert jo a double, mert akkor ha akar, meg a ferjem is odaulhet mellem:)

4560. cirbolya2
2010. okt. 25. 11:18

jo reggelt, elkezdtem visszaolvasni, de gyorsan abbahagytam, mert lattam az x faktorrol irtatok, es en meg nem lattam:)

majd ma nezem meg, nagyon kivancsi vagyok!!

Kesobb jovok es olvasok!

Pussz

Adali ma keszitem el a tonhalas tesztat, tuti izleni fog mindenkinek!

4559. Csinita (válaszként erre: 4557. - Adali)
2010. okt. 25. 10:55

Jaj, de joo! Jo keszulodest Neked!

Kicsit irigyellek, hogy meg ilyen mozgekony vagy! Nekem mar sajnos nem megy, mert ugy mozgok, mint aki 9 honapos. En egy tok orokmozgo csaj vagyok egyebkent es megorulok attol, hogy tehetetlen vagyok es kiszolgaltatott, mert mar a zoknimat sem tudom egyedul felhuzni. Ez a hatranya az ikreknek, de nem banom, csak bosszant, hogy nem tudom ugy csinalni a dolgokat, ahogy eddig megszoktam! :( De inkabb legyen meg ez ket honapig es akkor a sracok jo sokaig bent maradnak es szepen kifejlodnek! Csak mar dolgoznom ne kene. :(( Bar mar nem panaszkodom, mert mar csak 4 nap a maival egyutt, azt valahogy kibirom. Az mondjuk eleg szerencsetlen igy, hogy pont most koltozunk is, jobb lenne, ha mar nem dolgoznek.

Olyan aranyos az egyik kollegam vett nekem ilyen kis rugdalozokat a fiuknak ajandekba. Mind a kettonek 4-et. Aranyosak. :))

Tegnap atvittuk az uj lakasba a baba ruhakat es a pelenkakat. Az elso honapra total be vagyunk tankolva a legkisebb pelenkabol (Pampers, 2-5 kg), mert kaptam nagyon jo vouchert a Tesco-tol es igy vettunk 648 pelenkat osszesen £42-ert. A hugom azt mondta, hogy az elso idokben szamoljunk 10 pelenkaval/nap/baba. Tehat nekem 20 pelenka/nap. Igy ez eleg lesz 1 honapig. Pelankat most egy darabig nem veszunk...

4558. Adali
2010. okt. 25. 10:50
Csinita, ez az utolso heted!!!! juhejj neked!
4557. Adali
2010. okt. 25. 09:20

Jo reggelt mindenkinek!

Igen ma jon!

Pont kerdezni akartam tegnap meg, hogy milyen volt a breastfeeding workshop?

Mar fel is keltem, mert izgatott vagyok, hogy jon anyukam! Elore felvagom a hust meg zoldsegeket a wok-nak, mert azt akarok neki fozni. A gepe csak 5-kor erkezik, en megyek ki ele kocsival a repterre, remelem minden oksi lesz. Imadok vezetni, csak neha autopalyatol felek, foleg meg az M25-tol:)

Plusz meg el akarom kesziteni a kis kepeket a kismano szobajaba. Van egy regi naptaram, es vannak rajta edi mackos kepek. Le akarok menni itt van egy bolt, ahol vannak olcso kepkeretek, es lemerem elotte a kepeket, veszek ket vagy harom keretet es beleteszem a kismackos kepeket. Mi nagyon mackosak vagyunk ferjemmel, a kisagyat is olyat talaltam, amin macko van az oldalan:)

Plusz meg agynemut is huzok frisset, kicsit pakolgatok, aztan indulhatok is! Holnap meg egyutt megyunk midwife-hoz!

Pandamama, majd irj, milyen volt a jatszohaz??? Biztos tok szupi lesz!

4556. Csinita
2010. okt. 25. 08:30

Jo reggelt Lanyok!

Pandamama, ne izgulj, biztos jo lesz a jatszohaz! Lehet meg baratokat is szerzel Marknak es Magadnak is!

Tegnap mi voltunk a ferjemmel a korhazba Breastfeeding Workshop-on, nagyon jo volt, sok informacioval lattak el bennunket. Persze a legtobbet mar tudtam masoktol, internetrol, konyvekbol, de jo volt ilyen kis beszelgetos, csoportos foglalkozas. Ez nem kulon ikres kismamaknak volt, de volt ott meg egy ikres kismama rajtam kivul, aztan a vegen az eloado midwife megkerte, hogy mi meg maradjunk ott, mert nekunk meg mond kulon dolgokat, ami csak ikresekre vonatkozik. Osszessegeben nagyon kalssz volt! Alig varom, hogy holnaputan lassam a fiukat az UH-on. Olyan nagy fiuk lehetnek mar!

Tegnap delutan es este atmentunk az uj lakasba rendezkedni. Oriasi ez a lakas, komolyan a nappali es a nagyobbik haloszoba oriasi. A konyha is jo nagy. Jo lesz ott, cska moeg ki kell takaritani, meg a legnehezebb atcuccolni. Huuu, ez a het nagyon busy lesz...

Adali, neked meg jo pihenest a half term-re es erezd nagyon jol Magad Anyukaddal! Ma jon, ugye?

Szep napot Mindenkinek!

2010. okt. 24. 22:38

jo ejt mindenkinek, holnap beszelunk.

Nem tudom,mikor tudok jonni,mert delelott jatszohazba megyunk, szoritsatok,mert elso alkalom, felek a tobbi anyukatol :)

delutan meg apank is itthon lesz, olyankor vagy egyutt vagyunk, vagy o uralja a laptopot ..:)

4554. pandamama3 (válaszként erre: 4553. - Adali)
2010. okt. 24. 22:36

na,Adali, a jovo heted igy mar konnyebb lesz.

A zoldseges husnak nincs receptje, csak beleraktam mindent egy tepsibe ,amit talaltam zoldseget a hussal egyutt, ra egy kis vizet, lefedtem foliaval,igy paroltam kb egy orat, aztan pirosra sutottem.

Nagyon finom lett,ahogy osszeertek az izek.

4553. Adali
2010. okt. 24. 22:23
Jo ejt csajok. Emn tegnap este ugy elaludtam a nyakamat, hogy nem birom reggel ota balra forditani a fejem...szep egy ejszakam lesz... de legalabbnem kell felkelni holnap koran...half term!!!
4552. Adali
2010. okt. 24. 21:58
Csajok, neztetek az eredmenyt. Szerintem szar dalt kapott szegeny fiu, es ezert ment haza. De nekem nem szimpi ez a Treyc, sokkal szimpibb volt John.:(
4551. Adali
2010. okt. 24. 21:20

Vegul megjottunk vegre, egesz nap majd ott toltottuk, nagyon jot beszelgettunk veluk. Finom volt az ananaszos csirke meg allitolag a koromporkolt is. Valami ir hentestol vettek a kormot valahol arrafele Finchley-ben asszem...Hendonon keresztul mentunk, rad gondoltam Csinita.

Vegul vettunk nekik egy eneklo tancolo boszorknayt Halloweenre, nagyon aranyos volt, meg egy advent calendart csokikkal, egy sziv alaku tortasutot, ilyen szilikon es egy jo fele bort.

SZERintem orultek neki.

Ez az ananaszos csirke is nagyon jo lett, meg most is tele vagyok, persze kb olyan negyed negy korul ettunk,de mar szerintem csak egy oszibarackot fogok enni. Bocsika, pulyka volt. Pulykaszeletet kicsit kikloffolta, megfuszerezte, gyorsan atsutotte mindket oldalat, aztan kivette, betette tepsibe, rakott ra sonkadarabkakat meg ananaszt, es a vegen mikor mar jol megsult sajtot reszel ra. Kozben az olajban amelyikben eloszor sutotte a gazon beletett tejszint meg az ananaszkonzerv levet so, bors, es nagyon fincsi volt! Boztos en is kiprobalom majd.

Pandamama, milyen a zoldseges husi receptje?

2010. okt. 24. 15:27

Ja,mar latom,leirtad a tonhalas teszta receptet,koszi :)

Kiprobalom majd egyik nap.

Huj,nagyon jo lett a zoldseges husi,lanyok!

Szep vasarnapot!!

Mark alszik,megyek pakolni.

puszi

4549. pandamama3 (válaszként erre: 4545. - Adali)
2010. okt. 24. 15:07

Semmi otletem ,mit vihetnetek ajandekba nekik.

En biztosan valami diszt vinnek// mit tudom en, egy gyertyatartot,kepkeretet,diszparnat.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook