Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Martamay, az iwiw-en mar ugyan irtam, de itt a forumon is kivanok Neked Nagyon Boldog Szuletesnapot!!! :)))
Puszi
Jo reggelt Lanyok!
Adali, ne aggodj, be fog fordulni a kis Endre! Meg az utolso nap is befordulhat! Sok kismamanal van ez! Meg van boven ideje! Csak felvazoltak Neked, hogy mi lehetseges az elkovetkezendo hetekben. Nyugalom, allj negykezlab, azt en is szoktam, az olyan jol esik nekem.
Anyajegyrol majd ird meg, hogy mit mondott a doki. Mi 2-re megyunk UH-ra, utana midwife.
Majd delutan/este irok!
A masik ket lanynak is sok sikert az UH-hoz! Irjatok majd, hogy mi volt! Ugy emlekszem, hogy 1kata es Haaeen is ma mennek.
Szoval ott jartam, hogy mar forduloban van a kis Endre. Megtapogatott a midwife, kicsit confused volt, hirtelen nem tudta mi lehet mi. Vegul azt gondolta, hogy balra fent van a feje, illetve igy srehen keresztben, jobb oldalt meg a labai. Aztan ugye kerestuk a szivet a doppler-rel, de nem volt fent, hanem lent volt tokre. Ugyhogy most beirta a lapomra,hogy kerdojel breech?
Elmagyarazta, hogy ket heet mulva megyek megint hozza, ha akkor megint nem tudjuk pontosan behatarolni, akkor o beutal egy uh-ra engem. Ha az uh is azt mondja, hogy forditva van, es 36. hetig nem forul, akkor be kell mennem egy szurira ami alatt nem fogok semmit erezni es az orvos megprobalja kivulrol megforditani a babat... jajj, csajok, en azt nagyon nem akarom, biztos fajhat, meg a kicsinek is! Raadasul ez nem mindig sikeres, mert ahogy elengedi, sok baba visszafordul rogton. Ha nem allt be akkor 37. heten elo kell jegyezniuk csaszarra! Na, most nagyon beszelgetek kisendrevel, mert az nem lenne jo. A midwife mondta, hogy forditva kell szekre ulni, vagy negykezlab lenni, mert azt nem szeretik a babak, ha lognak, es megfordulnak. Segitsetek csajok, mi mast csinaljak meg hogy forduljon. Mert ma reggelre meg feljebb erzem a fejet mint tegnap volt! Pedig mar anyukam amig fozott alltam en negykezlab meg majdnem fejen!:)
Szoval ez van, most 10.40-re megyek a dokihoz, mutatom az anyajegyet, bar amiatt mar alig aggodom.
Ti hogy vagytok?
HELLO csajok, keson irok, mert eddig tarsasjatekoztunk a fincsi marhaszeletek utan:)
Csinita, drukkolok nektek mindharmotoknak:) a holnapi uh-hoz.
A midwife-nal minden rendben volt, sokaig voltunk bent, tapogatott es azt mondta, hogy szerinte mar fordulasban van a fiucska, most abszolut keresztben, a kis szivet jobbra a koldokom alatt vagy 10 centire talaltuk meg. Holnap megyek megint de a dokihoz, megnezetem az anyajegyet.
Irjatok csajok:) most mennem kell, mert osszeesek...majd holnap meg irok..puszi
Gwendolin, koszonom szepen a tanacsot! En probalok nagyon sotlanul enni, miota vizesedem, de sajnos eddig nem javult :(( Igen, belenyomom az ujjam es ott marad a helye, ugyhogy tele van vizzel. :(( Azt mondta a midwife, hogy ez mar nem fog elmulni a vegeig. De mindenesetre tartom magam a sotlan etkezeshez es megprobalom minel tobbszor feltenni a labaimat, csak hat igy nehez, hogy meg mindig dolgozom. A ferjem az agy matracunkat is jol megemelte, az is jo magasan van, igy a labaim magasban vannak, mikor alszom, reggelre mindig lejebb is megy, de mar sajnos nem teljesen.
Jo ejszakat Nektek!
Hoztam Nektek valamit,hogy nevessetek is,de legalább mosolyogjatok!
Bemásoljátok a linket, a [link]
Amikor a képeslap megjelenik klikk a lovakra !
Hangot adjatok rá! Halloween buli helyett! :-)
Kellemes pihenést Mindenkinek!!:-)
Csinita kedves !
A láb dagadásra sótlan diétát kell tartanod.H az ujjaddal megnyomod és megmarad a helye jó ideig akkor vizesedsz.Ezért kell kevesebb sót enned és kevesebb sós ételt.A két hét alatt,lassan mindent a helyére teszel,vigyázva magadra. :-)
Hello Lanyok!
A labam szornyen nez ki! :((( Mint az elefant! Ez mar nem csak a boka es folotte, hanem a sipcsont mellett is. Olyan, mintha fel lenne fujva az al labszaram. Holnap meg is mondom a midwife-nak.
Adali, mi volt a midwife-nal? Mi holnap megyunk UH-ra, mar alig varom, hogy lassam a fiukat!
Most mar tuti biztos, hogy vasarnaptol (akkor koltozunk) nem lesz internetunk, TV-nk minimum 2 hetig. Ennyi kell nekik minimum, mig atallnak. Komolyan mondom, ez nevetseges. Otthon fogok ulni, elvileg elvezni, hogy nem dolgozom, de sem internetezni, sem TV-t nezni nem fogok tudni. Ahhhhhhh, tiszta ideg vagyok!
Halmedit, a Housing Benefitre vagy a Council House igenylesre gondolsz?
Mi mindkettot megigenyeltuk.
A Housing Benefitet kapjuk, A Council Housra varnunk kell, varolistan alacsony kategoriaban vagyunk (tehat a vegen kullogunk...), de tudok segiteni,ha van kerdesed.
Sziasztok, jajj Adali,ugy irigyellek,hogy itt van anyukad!!!!!!!!!!!!!!
Remelem,minden rendben.
Es elvezed a tarsasagat.
Meg a foztjet :)
Hol van mindenki? En vagyok, csak neha anyum beszel hozzam, akkor nem tudok irni:)Csinalja a finom marhaszeleteket.
Csinita, hogy van ma a lab, boka?
Oke, Cirbolya milyen receptet szeretnel next?:)
Voltunk vasarolni anyukammal, vettem vegre egy vastag kordbarsony kismamanacit, barna szinu, aranyos:)
meg egy jo nagy kotott meleg kardigant:)
sziasztok, csak epp bekoszonok, Adali ez a tunas teszta.... wow!!!!
A fokhagymas olajon megpiritott tuna... isteni finom!!!
Ez mar a masodik recept Toled ami telitalalat, mostmar minden heten kuldj nekem egyet legyszi:):)!!
Sanyi is odaig volt tole, anyukam kicsit mas izekhez van (meg) szokva hisz nemreg jott otthonrol, na de majd megszokja!
Elmentek setalni most Dorival, ezert rohanok keszitek gyorsan frankfurti levest, nalunk az lesz ma tejberizzsel, amit anyu mar reggel elkesziett!!
Haaeen Ti hol laktok, azt is beirhatom a tablaztunkba!
szisztok.
uuu lanyok, nektek mar tenyleg nem sok :)
nekem meg fogalmam sincs, hogy meg hany nap. cirbolya, betennel engem is a tablazatba? majus 1 a due datem, elso baba, es Lincoln County Hospitalban fog szuletni :) koszi.
Jesszus Adali, ne is mondd, akkor nekem is mar csak annyi van hatra! Lassan 4-sel fog kezdodni a visszamarado napok szama!
Ne aggodj, hogy pici a pocakod, minden kismamanak mas es mas! A Tied ilyen kis pici, szep szabalyos, csinos! Az enyem nem olyan szabalyos mindig, mert az egyik fiam keresztbe tolja ki Magat az egyik oldalon, a masik meg hosszaban van a masik oldalon. Szoval nekem a bal oldalam az jobban kiall, mint a jobb! :)) Neha olyan vicces!
Lanyok, jott meg harom kollegam, kaptam mindegyiktol meg egy csomo ruhat, kis set-et, alvo ruaht, rugdalozot. ha ezt tudom, akkor nem vasarolunk be ennyire ruhakbol. :)) Olyan rendesek, nem is gondoltam volna.
Jo reggelt, jaj, csinita ugy irigyellek. Inkabb dolgoznek most is, csak mulnanak a napok:)
Na de ma inkabb megyunk csavarogni anyukammal...igaz esot mond..:(
O meg kicsit pihen, en mar egy oraja fent vagyok, miert nem tudok en aludni?
Na, mindegy, ma midwife meg veszunk kisebb nagyobb dolgokat babonak majd:)
Anyukam azt mondja, hogy a pocim sokkal nagypbbnak latszik a kepeken amiket kuldok meg skype-on, mint amilyen valosagban. Na, tehat akkor meg megint kisebb, mint latszik:(
Na, mindegy, de nagyon etszik neki, mondja, hogy olyan szep gmbolyu, szabalyos, kicsit hegyes:)
De ugyes volt Dorka a dokinal! Orulok nektek cirbolya! Lassan kapja majd az oltasait, nem?
Sziasztok Lanyok!
Macskabagoly! Orulok, hogy bejelentkeztel! Szerintem ne aggodj a cumi miatt, ha nem adod Lorinak egesz nap, akkor nem fog bezavarni. bar tapasztalatom nincs ebben, de az egyik baratnom kislany ais cumizott sokszor es normalisan tudta szoptatni a kislanyt 1 eves koraig.
Koszi a tippet, igazabol ez a nnapi 10, a hugomtol jott, de legyen Neked igazad, mert nem szeretnek egesz nap pelenkat cserelni! :)
Cirbolya, grtatulalok, a kis Dorka szepen gyarapszik! Buszke lehetsz Ra, hogy ilyen aranyos kislany volt a GP-nel!
Halmedit, akko rkeress ra az interneten, hogy hol van a Hozzatok tartozo Council es azon belul is a Housing-al foglalkozo department. Oda menjetek majd be es ott biztos tudnak Nektek tanacsot adni Housing Benefit ugyben.
Szep napot Mindenkinek! Nekem mar csak 3 nap munka! :))
Macskabagoly igen ahogy irod en sajnos nem tudom ugy szoptatni Dorkat ahogy szeretnem, de a mai napig rateszem a cicimre, es szerintem jobban es ugyesebben sziv mint elotte, csak sajnos fel fogara nem eleg amit adni tudok neki. Kerdesedre valaszolva, nalunk a cumi szopiugyben nem okozott hatranyt, sot, ugyesedett sokat en ugy vettem eszre!
Szerintem ne aggodj, ha attol megnyugszik, akkor add neki nyugodtan.
sziasztok lanyok, megjottunk a dokitol, ma kellett vinnem Dorkat a 6 hetes check-re a gp-hez, olyan kis aranyos doktornot fogtunk ki, kedves volt es lelkiismeretes!!
Minden rendben a babaval, nagyon egeszseges es szepen fejlodik, es olyan ugyes volt, hogy hangja sem volt mig vizsgaltak, mondta a dokino, hogy bar minden baba ilyen lenne:):)
En meg hiztam a buszkesegtol, hogy ilyen ugyes pici lanyom van!! Megmertek a sulyat is: 4,7kg nem akartam hinni a szememnek, utoljara meg 4,14 volt, szepen gyarapszik!
Na meg mindig van hianyom az olvasasban, de meg mindig nem jutottam az xfaktorhoz, majd ha megneztem!!
Haaen en sem kivanom senkinek a 3 nap vajudast, mar a vegen magyarul beszeltem a staff-hoz, annyira nem voltam kepben:)! De ez mind elszall amikor megpillantod a babadat, meger minden perc szenvedest hidd el!
En utana par hetig ugy ereztem nem akarok tobb gyereket, de mar ez is elszallt, alig varom hogy nagyobb legyen Dorka es gyartsunk egy kistesot melle, at szeretnem elni megegyszer (de mondjuk nem bannam ha az rovidebbre sikerulne..)
Szia Csinita
Koszi szepen,errol en is hallottam mar,de nincs olyan ismerosom aki meg is igenylte...Egyebkent Birminghamban,Erdington reszben lakunk.
sziasztok csajok
elég fáradt vagyok, ma még csak most először alszik Lóri egy hosszabbat. na jó, fél 11-kor keltünk ma, de akkor is. persze éjjel is volt program..
jaj, lányok, olyan rossz, hogy nem megy néha-néha cumi nélkül, pedig úgy szerettem volna kihagyni...
remélem, azért nem fog bezavarni. Cirbolya, nálatok nem okozott semmit? láttam a képeken (amúgy nagyon cukik!). bár ti adtok tápszert is, igaz? ott szerintem mondjuk nem valószínű, hogy zavar, csak a szopinál mondják, h lehet gond a cumi miatt...
csinita, szerintem is sok a 10 pelenka/nap. én mondjuk néha már lelkifurdalást érzek, de sokszor egyszerűen nem jutok oda, mert vagy éhes, és akkor nem lehet, mert ordít, vagy alszik... nem szoktam számolni, de kb 6 lehet átlagban...
Adali, de jó, h jön anyukád! most már marad a szülésig? vagy hogyan lesz?
csinita, kitartás a költözéshez és munkához egyszerre! szorítsd össze a fogad! bár cipekedned úgysem szabad, te csak irányitsd a dolgokat :)!
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?