Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

4638. Csinita (válaszként erre: 4635. - Pandamama3)
2010. okt. 28. 10:50

Pandamama, igen, azert csinaljak meg a 36. es 37. het kozott, hogy kicsi legyen az esely arra, hogy termeszetesen megindul a szules. Plusz meg azert is, mert a placenta elkezd oregedni, mivel ugye olyan nagyra nyulik mar ki, mert ket baba van benne (kb. 5 kilo baba), hogy mar nem kapnanak megfelelo taplalekot. Ezzel a ket okkal magyaraztak nekem a 36. es 37. hetet.

A csaszartol azert felek, mert ez a gerincbe erzestelenites nekem nagyon nem tetszik. En amugy is rettegek a tutol, panikolok minden vervetelnel, jobban mondva hisztizek, mert annyira tu fobiam van. Na mar most attol felek, hogy mikor be akarjak adni a gerincembe, akkor en bemozdulok es rossz helyre adjak es orok eletemre lebenulok. Ez egyebkent epidural vagy spinal erzestelenites? A vagast erezted? Utana tenyleg 24 oraig vizszintesben kell fekudni? Igy hogy adjak oda a babat/babakat rogton a mellkasomra? Vagy nekem nem fogjak? Hogy fogom Oket igy szoptatni az elso 24 oraban, ha fekszem? Huuu, ne haragudj a sok kerdeseret, de en nagyon tudatlan vagyok ebben a temaban es nagyon felek tole.

Bar az megnyugtato, hogy azt irod, hogy jo tapasztalataid vannak.

4637. Csinita (válaszként erre: 4633. - 18b03d4aee)
2010. okt. 28. 10:44
Halmedit, en nem olvastam ezt a konyvet.
4636. pandamama3 (válaszként erre: 4633. - 18b03d4aee)
2010. okt. 28. 10:37

Halmedit, sok-sok konyvet elolvastam,de ezt epp nem.

Felkeltetetted az erdeklodesemet!

Mitol vannak vegyes erzelmeid vele kapcsolatban?

Mirol szol amugy a konyv?

Mivel erhetjuk el ezt a foldontuli, nyugodt anya-baba allapotot??

(ad valami okos tanacsot erre a konyv?) :)

2010. okt. 28. 10:36

Jo reggelt!

Ertem,Csinita,hogy miert lesz csaszar.

Es gondolom azert a 36.-37.het kozott, hogy ne sok esely legyen ra,hogy termeszetes uton megindul a szules,ugye? Vagy mi ennek az oka?

Ne aggodj, legalabb minel elobb a kezedben tarthatod a babaidat, es te majd szepen,ugyesen megovod oket idekint is :)

Kerdezz a csaszarrol nyugodtan. Meg tudlak nyugtatni... :)

(jo tapasztalataim vannak szerencsere)

4634. Gwendolin
2010. okt. 28. 10:05

Lányok akit érint az alvás probléma !

A kapszula 3 hónapos kortól alkalmazható.A párnára kell csepegtetni.nyugtatja és segíti a baba alvását.Felnőtt is használhatja.:-)

A neve : KARVOL kapszula

A légzést is tisztítja.

2010. okt. 28. 09:05

Jo reggelt lanyok.

Valaki olvasta vagy alkalmazta kozuletek Gina Ford :Kiegyensulyozott Babak es es Nyugodt Mamak kezikonyvet?Kivancsi lennek a velemenyetekre,mert en a napokban fejeztem be,es eleg vegyes erzesekkel tettem le a konyvet....

4632. Csinita (válaszként erre: 4631. - Pandamama3)
2010. okt. 28. 08:25

Jo reggelt!

Pandamama, szegeny kicsi Mark, jobbulast kivanok Neki!

Nekem a korhazban megmondtak, hogy csaszar lesz, mert az en ikreim egypetejuek, egy placentaban vannak. Ha ket baba van egy placentaban, akkor veszelyes a termeszetes szules. Mert az elso baba kijonne es utana megindulna a placenta is kifele, holott meg a masodik baba benne van es igy oxigen hianyos vagy egyeb karosodas lephet fel. A korhazak igy nem vezenyelnek le termeszetes szulest olyan ikreknel, akik egy placentaban vannak.

A ketpeteju ikreknek ugye egyenkent kulon kis placentajuk van, oket siman meg lehet szulni termeszetes uton. Ugyanolyan, mint az egyes szules, csak ketszer egymas utan.

Ugyhogy ezert lesz nekem csaszar a 36. es 37. het kozott. Mert az a masik dolog, hogy annal tovabb nem varnak. Kivarjak mig betoltom a 36. hetet es a ra kovetkezo napokban lesz a csaszar. 3 het mulva fognak adni pontos datumot. Igy hiaba vagyok januar 10-re kiirva, az tulajdonkeppen valamikor december 13 es 19 kozott lesz.

A csaszarrol majd kerdeznek, mert nagyon be vagyok tole parazva es mivel Neked a vegen csaszar lett, igy van tapasztalatod.

Szep napot Mindenkinek!

2010. okt. 28. 00:01

jajj ,Mark olyan kis szutyis-beteg, hogy alig kap levegot, tobbszor felriad,nehezen tud igy aludni,szegenykem.

Jo ejt.

Holnap beszelunk :)

Jo,hogy rendben voltak az ultrahangosok :)

Haaeen,milyen dilis midwife-nal voltal!! :) keeesz..

Ja,cirbolya, nem tudom,emlekszel-e, de en is 3 napot vajudtam, es az egyik itteni baratnom is.

Ugy latszik,itt divat,hogy hagyjak napokig vajudni az embert...

De a lenyeg,hogy tul vagyunk rajta.

Amugy te a vegen termeszetes uton szultel? Mert nekem 3 nap utan vegul csaszar lett. :(

Csinita, neked miert is lesz csaszar? Ikreket is lehet termeszetes uton szulni,nem?

Puszi lanyok! (a klubban mar nincs erom visszaolvasni,majd egyik nap potolom) (bocsi)

4630. Csinita (válaszként erre: 4629. - Haaeen)
2010. okt. 27. 23:36

:))) Igen, neha eleg furcsan tudnak elhelyezkedni szegenyek odabent! Nem sok helyuk van, azon kell osztozkodniuk!

Bizony, O a Ti kis babatok es ott van Benned es el es fejlodik!!!

Jo ejszakat Mindenkinek!

4629. haaeen (válaszként erre: 4620. - Csinita)
2010. okt. 27. 23:14
szuper, hogy minden rendben a fiukkal :) mig varakoztunk egy szorolapot nezegettem, amin az ikrek mehen beluli pozicioi voltak lerajzolva. volt koztuk egy-ket felelmetes :)))
4628. haaeen (válaszként erre: 4617. - Cirbolya2)
2010. okt. 27. 23:12
koszi cirbolya, hogy betettel a tablazatba, jo tudni hol is tartok :)
4627. haaeen (válaszként erre: 4615. - Adali)
2010. okt. 27. 23:11
ez az ismetelt 12. hetes UH volt. nem mertem az egesz vizsgalat alatt megszolalni, mert attol feltem, mig velem foglalkozik, elhalasztja a lehetoseget, hogy elcsipje a babat a jo pozicioban. de talan most ennek is koszonheto, hogy felfogtam, hogy tenyleg van egy baboca a pocakomban, aki az en/mi kisbabank :)
4626. Adali
2010. okt. 27. 21:17
Igen, mert ha toroljuk oket, akkor en leszek a harmadik:)
4625. Csinita (válaszként erre: 4624. - Adali)
2010. okt. 27. 21:17

Szerintem is toroljuk Oket! De csak azert, mert tenyleg zavaro, hogy ott vannak a tablazat tetejen.

Adali, ne aggodj, kis Endre biztosan szepen fejlodik! Az nem baj, hogy nem lesz oriasi baba!

Az en fiaim is teljesen az atlagon vannak, ezen a heten (29 het) pont ilyen sulyunak kell lenniuk, ugyhogy ez megnyugtato.

4624. Adali
2010. okt. 27. 21:11

Szerintem torold oket ki. Szavazzunk. Szerintem igen:)

Csinita, de jo neked, a kisfiuk meg a vegen termeszetesen jonnek?:) Remelem Kisendre tanul toluk:) Huu, szep suly. Nekem a konyvem azt irja, hogy most az enyemnek is 2 kilonak kell lennie. De szerintem megint biztos kicsit kisebb, de nem baj, csak nojon.

4623. Csinita (válaszként erre: 4622. - Cirbolya2)
2010. okt. 27. 20:22
Vegulis nem aktiv resztvevoi a forumnak. Szerintem vagy 2-3 honapja nem jelentkeztek, nem? Eleg zavaro, hogy olyanok vannak a tablazat tetejen, akik nem irnak a forumba.
4622. cirbolya2
2010. okt. 27. 20:16
a tablazat tetejen levo lanyok eltuntek, kerdezni is akartam, szerintetek kitoroljem oket?
4621. Csinita
2010. okt. 27. 20:00
1kata, Neketek mi volt az UH-on! Remelem minden rendben! Irj!
4620. Csinita
2010. okt. 27. 19:58

Hello Lanyok!

Haaeen, orulok, hogy minden rendben volt! :)) Tenyleg olyan furcsa, hogy a babak igy nonek, fejlodnek, ilyen gyorsan! Ez maga a csoda!

Nekunk is minden rendben volt, ma vagyok 29+2 hetes. Az Uh majdnem 2 oras volt. A fiuk nagyon megugrottak a novesben. A nagyobbik fiucska becsult sulya 1343 gramm, a kisebbike 1188 gramm! A ket baba osszesen amr tobb, mint 2 es fel kilo! Olyan edesek voltak, a nagyobbiknak nagyon jol ki lehetett venni az arcat az egyik kepen es tisztara olyanok az ajkai, mint a ferjemnek! :))

Mind a ket sracnak a feje lent van. A nagyobbik baba teljesen be van fordulva, de ugye nalam ez most nem szempont sajnos, mert nekem csaszar elsz. :(( Pedig tokeletesen fekszenek most egy normal szuleshez.

A vizesedesre azt mondta a midwife, hogy tenyleg nagyon be vagyok vizesedve, de a vizeletem normal volt es a vernyomasom is, igy most meg nem vesz vert, de lehet, hogy ket het mulva venni fognak vert. Amugy a ket hettel ezelotti vervetel eredmenye is jo lett, a vasam 12.1, azt mondta, hogy az jo.

Tenyleg Cirbolya, mi van a lanyokkal a tablazat elejerol?

Adali, az anyajegyet megnyugtatas keppen jobb, hogy megnezetted, de tenyleg igaz az, hogy nagyon sok valtozason megyunk at, mig terhesek vagyunk. Nekem is vannak ilyen kisebb anyajegyek, de ezt mar irtam.

4619. Adali
2010. okt. 27. 19:40
fanny, meronka, tifacska?
4618. Adali
2010. okt. 27. 19:39
Cirbolya mi ujsag van ezekkel a lanyokkal, akik a tablazat tetejen vannak. Tifacska meg fanny meg ilyesmi...?
4617. cirbolya2
2010. okt. 27. 18:37

Haaeen gratulalok az ultraang eredmenyhez, beirtalak a tablazatba, meg 186 napod van hatra:)

Tobbiek hogy vagytok?

Adali ne izgulj, az en babam is a legvegeig nem allt megfelelo helyzetben, meg vajudas kozben is a bal oldalamra fektettek, hogy jo pozicioba keruljon... es senki megcsak nem is emlegetett csaszart:)

Ne izgulj, kis Endre idejeben helyere kerul:)!

4616. Adali
2010. okt. 27. 18:36
Haaeen, ha irsz cirbolyanak privit, o betesz a tablazatba. Mi a due date-ed?
4615. Adali
2010. okt. 27. 18:32

Jaj, de orulok neki Haaeen, latod, okes minden. Na, neked is vagta a pofakat, miert nem kerdezted meg, hogy most valami baj van vagy miert vagja a pofakat? Hulye! De szerintem csak biztos arra volt merged hogy o maga nem tudja elkapni a babodat ahogy szeretne.. Nem emlekszem, tudjuk mar milyen nemu neked? Vagy ez most a 12 hetes volt? A merete alapjan az ugye?:)De kis ugyes, mar nott egy centit, milyen csodalatos ez minden nap nonek vagy 2-3 mm-t, aztan meg majd felgyorsul, nekem mar a konyvem minden heten negyed kilot ir, hogy no a babo!:)

Varjuk a tobbiek beszamolojat is, igen!

4614. haaeen
2010. okt. 27. 17:16
Csinita, 1kata nektek mi volt?
4613. haaeen
2010. okt. 27. 17:15

sziasztok lanyok,

minden rendben van a babaval, a mult heti UH-hoz kepest nott egy centit es mar 70.6mm :)

amugy megint nem ugy fekudt, ahogy kellett volna, hanem fejjel lefele "logott" :) aztan elkuldtek csokit enni meg setalni, 10 perc mulva visszamentunk, de megint nem fekudt jol. a midwife nyomogatott, razogatott, aztan elkuldott megint setalni. de harmadszorra sikerult :) de kozben majdnem elsirtam magam, mert nem lattam a monitort, a midwife meg neha olyan fejeket vagott, mintha baj lenne. egyszer kozelebb ment, aztan tavolodott, sohajtozott, utotte a gepet, mintha jatektteremben lenne, tiszta szar volt, en meg csak feszulten figyeltem.

de a vegeredmeny a fontos :)))

ja, es vert is vett, mindket karomba 2x beleszurt, aztan hivott segitseget, es otodszorre sikerult :s

4612. Gwendolin (válaszként erre: 4609. - Adali)
2010. okt. 27. 16:35
Igaza van a doktornőnek.Nekem egy "égésjegyem" volt a szám felett.A gyerekek után valamikor egyszerűen eltünt.Ma nyoma sincs.A terhesség alatt rengeteg változáson megy át a nő szervezete.Emiatt is felesleges aggódni. :-)
4611. Adali
2010. okt. 27. 16:29

Jaj, olyan aranyos vagy, koszonom szepen...

Nem is akarom a fejembe ultetni ezt a gondolatot, mert az nem segit, de azert az ember csak aggodik kicsit...en is hiszek benne, hogy kis pici fiam ugyesen meg fog fordulni.:)

4610. Gwendolin (válaszként erre: 4606. - Adali)
2010. okt. 27. 16:26
Még rengeteg ideje van a kicsinek a fordulásra,semmiről nincs lemaradva.Emiatt egyáltalán nem kell aggódnod Adali. :-)
4609. Adali
2010. okt. 27. 16:16

Sziasztok, csinita sok sikert az uh-hoz, mar mondjuk azota be is fejeztetek, ird meg mi volt.

En voltam a dokinal, vartam legalabb 40 percet, utana megtapogatta a dokineni az anyajegyet, azt mondta nem kuld dermatologushoz, mert teljesen normalis anyajegy,m csak megnagyobbodott a terhesseg alatt a pigmentalas nagyobb, azt mondta miutan megmerte es felirta a mereteket, hogy en is csinaljak fenykepet rola, es hat honap mulva hasonlitsam ossze, meg ha meg mindig nagyobb 6 honap mulva is, akkor majd menjek vissza. Sokkal tobbet nem tudtam meg, mint amit mar eddig is, de azert megnyugtatott.

Irjatok csajok az uh-k miatt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook