Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kell aggódnom, amiért a másfél éves kisfiam még csak ennyire beszél? fórum

Kell aggódnom, amiért a másfél éves kisfiam még csak ennyire beszél? (beszélgetés)

márc. 11. 18:46
Nagyon szépen köszönöm nektek a bíztató szavakat.
márc. 10. 00:26
egyentalan nincs okod aggodasra!
7. kiskacske (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 9. 22:23

Szia! 15,5 hónapos a kisfiam és még csak gagyog, de mindent ért. Elvileg nyelvi késésről akkor beszélhetünk, ha 2 éves korára nincs meg az 50 szó (ami hangutánzó is lehet)

Majd elkezdik, tök jól haladtok☺️

6. gigi> (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 9. 21:36
Nem kell izgulni. Minden gyerek más. Unokám 3 éves lesz májusban, és most kezd rendesen beszélni. Viszont nagyon hamar szoba tiszta lett. Szülők rohantak szakértőhöz kb másfél éves korában,hogy nem beszél a gyerek de mindent megért. Ott mondták nekik,hogy aggodalomra semmi ok. Ha három éves koráig nem kezd el beszélni,majd vissza térnek a dologra.. Nos,nem lesz rá szükség. ☺️ Be nem áll a szája 😅
5. Piroska52 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 9. 21:18

Soha ne hasonlítgasd más gyerekhez.

Minden gyerek más, van amelyik hamarabb jár, beszél, vagy lesz szobatiszta.

Nyugi.

4. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 9. 18:37
Semmi gond. Nem egyformán fejlődnek. Ne izgulj!
márc. 9. 18:35
Sztem nem. Lányom is későn kezdte, mások már szavaltak szinte érthető módon, míg az enyém inkább csak mutogatott. Ne aggódj. Beszélj hozzá sokat, mondókázz, majd beindul 😉
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 9. 18:12
Most a 2 szótagos szavakat tanulja kimondani. Majd jönnek a 3 szótagosak is. A hosszabb szavakba bele se tud fogni, csak haladzsázik. Okos, figyelmes, és próbálkozik a most még lehetetlennel is. Örüljél, ne aggódj!
márc. 9. 17:46
Sziasztok. Új vagyok itt, nem igazán tudom, hogyan tegyek fel kérdést. De megpróbálom. Van egy gondom, másfél éves kisfiú anyukája vagyok. Ő még csak pár szavat mond, de mindent utánoz amit mi mondunk neki. Pl: mondom neki távirányító azt mondja: bababababa, a dallam megvan, de semmi köze a valósághoz. Ami aggaszt hogy még csak a kezdő betűket se mondja. Mindent bababázva mond el. Ez bajt jelent? Már megőrülök, tudom, nem egyformán fejlődnek a gyerekek, de ismerőseink gyerekei ilyenkor már többet mondtak, sőt van vele egy korú is és többet mond. Nem zavarna, ha nem mindent ugyan úgy próbálna meg mondani. Viszont értelmesen kimondja, hogy: mama, gágá, be, mú, váu, brumn, dádá, pápá. De semmi más

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook