Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen? (beszélgetés)
Igen, vérhigító, ezért könnyebben elvérezhet az ember pl. egy komolyabb balaset esetén.
Én köszi jól vagyok. 0,125mg concort tolok naponta, azzal tünetmentes vagyok. Január 10-én abláltak.
Sziasztok!
Barbi,nagyon örülök én is,hogy szerencsésen túl vagy rajta!Nekem is voltak furcsa érzések napokig utána,ez talán normális!Aspirint nekem is szedni kellett!
Nekem még nincs időpontom továbbra sem!Mondjuk most nem is igen gondolok a szívbajaimra,mert folyton a gyomrom,fáj,ég,kivizsgálásokra járok!Remélem addig nem is kell mennem ablációra,míg ezek a gondok meg nem oldódnak!
Többek között életveszélyes vérzés kialakulása...
Te hogy vagy Szasza? Mennyi idő is telt el ablációd óta?
Ti ha extrátok van, szokott olyan lenni, mintha pillantra nem kapnátok levegőt, fulladás stb. Most volt olyanom. Mellkasom is fáj egy picit. Jajj mikor lesz jobb már! :( kicsit aggódom...
Sziasztok,
Vettem Aspirin protectet, elolvastam a tájékoztatót! lehet nem kellett volna! nem volt tőle bajotok?
Nati,olyan cuki vagy, hogy így biztatsz, köszi!
Én is úgy tudom, hogy minél több idő telik el a műtét óta, annál kisebb a valószínűsége, hogy visszatér.Nekem négy hónapja volt.
Én is szeretnék majd az évfordulón ünnepelni:)
Igen,az itt fórumozók tudják, hogy felér egy igazival!!!
Nati!
Az is lehet, hogy egyről beszélünk.Magától visszaáll,nem történik semmi, de megijedek, hogy folytatódik-e tovább.Nem is tudom pontosan, milyen az extra. Nem vagyok olyankor rosszul,néhány mp az egész,de az, hogy évekig félelemben éltem emiatt,hát meg is látszik az adott helyzetben.
Nekem, úgy látszik, még barátkoznom kell a gondolattal, hogy meggyógyultam, még mindig nem tudom felfogni, hogy sikerült.(pedig nagyon biztatom az előtte állókat...)
Boldog 2.szülinapot! :)
Lavanda!
Nekem azóta nem volt, mióta műtöttek. Viszont néha kiugrik és be akar gyorsulni, ez kb. 5-10 ütés és utána magától visszaál, de közben még extrázik ezerrel. De ez a kiugrás nem visel meg, simán elvagyok, nem ijedek meg és nem vagyok tőle rosszul. Jól kezelem. Mozdulatváltoztatásokkal jól lehet korrigálni. (szóval nekem AVNRT, PSVT, minden:D)
Szia Nati!
Neked is AVNRT volt? Soha egy pillanatra sem érezted azóta, hogy begyorsul a szíved? Vagy úgy, hogy na, most biztos beindulna? Én szoktam ilyet érezni,2-3 gyors kalimpálás, de mire tudatosul bennem, hogy mi is volt, már vége is.Az igazság az, nagyon félek, hogy meg kell ismételni, fel sem merem hívni a dokit, hogy mi lehet ez.Vagy ennyi még belefér? Ezt tűrni kell?
Szia Barbi!
Örülök, hogy megjöttél,sokat gondoltam Rád hétfőn. Most már ne félj,kiiktatták annak az átkozott nyavalyának az útvonalát.Gondolom,Neked is megkeserítette az életedet, a mindennapjaidat.
Nálam is AVNRT okozta a problémát.
Mielőbbi gyógyulást kívánok!
Az aspirin protectet az abláció után 1 hónapig szednem kellett!
(gondolom, nehogy rög keletkezzen valahol)
Sziasztok.
Barbi,nagyon örülök,hogy túl vagy rajta.Az aspirin nem árt ha szeded egy darabig.
Sajna nekem tegnap nem volt nagyon bíztató a doki.Mivel engem leginkább a SVES zavar az mindennapos,azon nem igazán tud segíteni.A pitvarfibrilláción igen,de sajna azon nem:(.Azt mondta meglátja miket talál a vizsgálat közben és amit tud helyre rak.Én bízom benne,hogy ennél csak jobb lesz,mint amilyen most.
Amitől nagyon félek,hogy előtte 3 nappal abba kell hagynom a gyógyszereket.Nem tudom hogy fogom túlélni ezeket a napokat bogyó nélkül.Majd relax ezerrel,telefon kikapcs vagy nem tudom.
Ildi, köszönöm, tudod mindig rohanok, csak néhány percem van a gép előtt... Van, hogy csak az utolsó egy-két bejegyzést tudom elolvasni, pedig pörögnek itt az események rendesen!
De most visszaolvastalak!
Barbi, nálam is az AVNRT az esélyes, de szóba került a WPW szindróma is. (Nem tudom, melyik lehet a jobb, de hamarosan úgyis kiderül melyikhez van szerencsém...)
Megdöbbenve olvasom nálad, hogy műtét után normális lehet, hogy hónapokig extrázgat a szív??? Jaj, ez tényleg így van?
Szia Ági!
1705. sz. hozzászólást neked írtam, abban válaszoltam a kérdésedre. Egyenlőre nem volt erről szó, még túl friss az élmény. :(
Köszi csajok!
Lehet én is veszek Aspirin protect-et. Ártani csak nem árt.
Sziasztok!
Barbi gratulaaa! Túl vagy rajta!
Ha az orvos azt mondta, rendben vagy, akkor hidd is el!
Megszabadultál a ritmuszavartól! :)
Ildi, veled mi újság? Esetleg nem javasolta az orvos, hogy újból megpróbáld?
Annyira vegyesek a tapasztalatok... MÁr nagyon várom az áprilist. Jó lenne túllenni rajta...
Szia Barbi!
Örülök, hogy túlvagy rajta! :)
Nekem is cudarul nézett ki másnap estére, lilás-feketére bevérzett jó nagy területen, én egy sebészeti ápolónő ismerősöm javaslatára sokat jegeltem. Az használt, szépen elkezdett felszívódni. A vérhigító hiányán csodálkozok. Én is rákérdeztem a dokitól, aki azt mondta, hogy túlzott óvatosság, pedig megjegyzem, hogy nekem magasabb is volt a trombocitaszámom + csúnyán visszeres is vagyok. Erre fel azt mondta, hogy ha engem megnyugtat, akkor 3 hétig szedjek 1 db. Aspirin Protect 100mg-os tbl.-t, recept nélkül vásárolható. Én így is tettem.
Jobbulást! Majd még irka-firkálok! :)
Pussz: Ildikó
Sziasztok,
Vérömleny lett a lábamon, mit javasoltok?
Köszi
Sziasztok!
Túl vagyok rajta!!! Hát nem volt kellemes! Most csak pár sort, aztán majd holnap írok bővebben.
AVNRT okozta a ritmuszavart, ez is volt Gellér doki gyanúja az ekg alapján. Megtalálták könnyen, viszonz az ablálás nen jött össze egyszerre. Tesztelésnél többször visszatért. Ez volt a legrosszabb, főleg hogy a végén elhiggyem hogy sokadjára sikerült végleg eltűntetni. Doki szerint sikerült és meggyógyultam, illetve fél év múlva kontroll, ha addig nem lesz semmi gond. Az ablálás azárt nehéz az AVNRT-nél, mert közel van a központi idegpályához, és nagyon óvatosan kell csinálni, kis hiba és pacemakert kaphatok. Ráadásul gyakorló orvsok voltak ott, amerikai, török és egy kínai. A török doki csinált mindent, ablálásra jött a Gellér doki, de az első próbálozások a török kollegáé voltak Gellér doki irányításával. Végén mivel mindig újra tudták provokálni a ritmuszavart, Gellér doki ablált. Remélehtőleg sikeresen :)Túl sokat nem tesztelték utána, ezért vannak kételyeim. Egyébként este 6 óra 10 perckor mentem be.... és utánam még lettek volna 2-en, de csak az egyiket csinálták meg. Véralvadságátlót nem kaptam, nem kell szednem semmilyen gyógyszert. Véralvadásgátlót kérdeztem mert rajtam kívül mindenki kapott, azt mondta a doki nekem nem kell, mert a szív egy pici részét érintette az ablálás. Ti kaptatok?
Műtét után egyenlőre sok az extra, állítólag 2-3 hónapig ez normális.
Ágyékom 4 óra után vérzett 6 óra után vérzett, elég sokat kellett feküdnöm vele.
Bármi kérdésetek van írjatok, holnap jelentekzem további részletekkel.
Köszönöm, hogy gondoltatok rám
BARBI
sziasztok
Barbi,remélem minden ok veled.Várom a fejleményeket.Én itt ülök a városmajori klinika várójába.Ezren vannak.Lehet sátrat kellett volna hozni.Eléggé tele vagyok extrákkal,mire bejutok tuti semmi nem lesz.Ritmusos napot mindenkinek.
Szia Natalia!
Egy másik fórumon olvastam, most bemásolom ide, amit egy orvos válaszolt valakinek:
" A gyógyteáktól eltekintenék.Több olyan anyagot tartalmazhat, ami az extrák gyakoriságát fokozhatja."
Sziasztok Lánykák, Fiúkák!
Mi van a frissen műtöttünkkel? Barbi??? Várjuk a fejleményeket, hogy vagy? És a többiek hogy vannak? Frontok jönnek-mennek.
Érdekességként egy dolgot mesélek.
Tegnap elkezdtem a szűzteát inni több okból is. A fő cél a gyakoribb tisztulás, kiválasztás, de a fogyás tekintetében is vannak izgatott várakozásaim. Nos azt vettem észre, hogy miután megittam pár óra múlva borzalmas extrázások jöttek. Az is elképzelhető, hogy csak beképzelem magamnak a dolgot, mert én minden újtól félek, ha valami új gyógyszert vagy szert próbálok ki, folyton figyelem, hogy a szívemre milyen hatással van. NA DE! ez nem ármány és képzelet, nekem össze-vissza ver. Ma reggel 7-kor megittam 3 decit és most megint extra. Nem találok tájékoztatót a teára vonatkozóan sehol a neten sem, ahol ezt firtatnák, hogy a szívet megdolgoztatja vagy ilyesmi. Az is lehet, hogy a fronttól van. Nem tudom.
Valaki ismeri ezt a teát? Tapasztalatok vannak?
Nos, a szívem az ugrál, de vécére még mindig nem kell mennem, és már több mint fél litert megittam.
Jobb lenne, ha odalenn működne a dolog:)) nem pedig a motor kerregne megint.
Ritmusos napokat minenkinek!!!
Kedves Bari!
Szorítok holnap! Légy bátor, nem lesz semmi baj! Ne félj, ott a legjobb kezekben leszel! Amikor nekem volt, nagyon féltem... nem kellemes, de túl leszel rajta és remélhetőleg sokkal jobban leszel, sőt, lehet, hogy soha többé nem lesznek ilyen jellegű panaszaid! Gondolj arra, hogy ez a pár óra fogja számodra biztosítani a nyugodt, ritmuszavar nélküli, boldog életet! Drukkolok Neked! Erős leszel!
Szia Ági!
Műtét másnapján, január 15-én beszéltem a dokival 1-2 percet, mikor kiadta a zárót. Egyenlőre gyógyszer, aztán júliusban kontroll, mást ezen kívül nem mondott. Meglátjuk..
Ne félj, tuti nem lesz rosszabb katéterezés után, max. jobb, ha megtalálják a hiba forrását. Egy esély!
Szép napocskát!:)
Ildikó
További ajánlott fórumok:
- 24 órás szívritmus-mérőt(nem tudom a pontos nevét) akarnak feltenni rám.Mi az? Mekkora valamit képzeljek el?
- Időnként nagyobbat dobban a szívem? Lehet, hogy szívritmus zavarom van?
- Fiatalon szívritmus zavar?
- Ez "csak" sima szivritmus zavar?
- Volt valakinek terhesség alatti szívritmuszavara?
- Valaki tud bővebbet a szívritmuszavar miatti szívkatéterezésről?