Kinek van koraszülött gyermeke, hány hétre született a pici, tapasztalatok? (beszélgetés)
sziasztok!
az mi lányunk 32.hétre született 1640grammal és 45cm
2011.04.16.-án lessz 1 honapős és gondok vanak az evésel nem igazán emésztimeg a hamikát minden visszajön sajnos!!!
ha valakinek van hasoló tapasztalata örülnék ha megirná!
elöreis köszönöm!
egy aggodó apuka
Sziasztok!
31. hét 1150 gramm, 38 cm, 7/9 Apgar, sürgősségi császárral toxémia miatt. Utána 50 nap kórház, ebből 27 intenzív osztály. Most 8 hónapos, úgy tűnik, hogy a nagymozgásokban van bizonyos lemaradásunk.
Sajnos nekem elég negatív tapasztalataim vannak segítség, tanácsadás terén ha korababákról van szó :( Persze vannak kivételek, ha sokat harcolsz, eljutsz az illetékesekhez, akik előtt viszont le a kalappal :)
Sziasztok!
Az én kis fiam 30.hétre jött világra 980grammal és 37 centivel.HELLP-szindrómám volt ezért volt ilyen kicsi a Danika.Nem biztattak semmi jóval.Siófokról átkerültem Székesfehérvárra utána Budapestre a SOTE I-be.Ott született meg.Teljesen el voltam keseredve de amikor kivették felsírt megmutatták és pár percen belül vissza szóltak hogy 9/10 apgra-ja van.Délután már lemehettünk megnézni 2 napig volt CPAP-on utána meg csak az inkubátorba volt 2napig az a cső.Több hétig kapta a az infúziót a zsírinfúziót+anyatejet kapott már másnap 1 hónapig volt tejem de azt mind meg kapta.kevesebb mint két hónapot voltunk a kórházban és 2230grammal haza hozhattam Mert vissza kerültünk Székesfehérvárra és ott a minimális súly 2300gramm volt.Most 20.-án lesz fél éves 5és fél kiló nagyon ügyes mozgékony már kúszunk sokat beszél és 2hónapja már hozzátáplálom próbálkozik felülni stabilan tartja magát.Megvannak elégedve vele a dokik szerencsére.Most már csak az emlékeztet csak hogy a korababa volt amikor vissza teszem a sérvét.Mert lágyéksérvünk van sajnos.Elnézést ha valakit untattam ezzel.
Sziasztok!
Az én kisfiam 34.hétre született,1300 g-al és 40 cm-rel. Méhen belül visszafelé fejlődött. Most 2 éves és sok nehézségünk van,írjatok,kinek született még ennyivel a babája,mik a tapasztalatok
Kedves fnitta!
Az én kisfiam 4 éves lesz 1280grammal született mi is megjártuk a (PIC) osztályt! Képet nagyon szivesen küldenék én is!
Ide irj: faldekorerikamonor@gmail.com
Sziasztok
én is koraszülött voltam, 35 hétre születtem, 2700grammal, és 46 centivel:)) Semmiféle lemaradásom nem volt, bár van egy egy évvel idősebb bátyám, talán őt utánozva lettem hamar szobatiszta, meg nagy rajzolós elég korán.Annyi a különbség, hogy a szüleim és a bátyám is elég magasak, én meg csak 153 centi vagyok, és eléggé vékonyka:)) hiába zabáltam egész életemben.Igaz, ezt be lehet tudni az apai nagymamámnak is, aki szintén ilyen alacsony volt.21 éves koromban volt egy veseleállásom, de teljesen rendbejöttem. Azóta már szültem, a terhességnél végig koraszülésre számitott a dokim, kétszer voltam 3dés uh-án, hogy megnézzék a veséit és a fejlődését a picinek. A végén 2 héttel túl hordtam, a végén minden nap lépcsőztem ezerrel, hátha megindul a szülés, de aztán mégiscsak inditották.Nekem ott volt problémám újra, mert vártak a császárral mig baj nem lett. 31 órát vajúdtam, ebből majd 20 óra volt az állandó fájás, aztán egyik percről a másikra a kisfiam szive lelassult, csak 29et vert, a lázam 40 fokra felment, és a vesém leállt. Ekkor toltak a műtőbe, a gyerek fejebúbja már be volt szorulva a semmit nem tágult csatornába, és a nyaka körül volt 2szeresen a zsinór. Úgy ráncigálták ki, hogy a testem a gyerekkel együtt emelkedett el a műtőasztaltól.De ez tuti nem az én koraszületésem miatt lett igy.:) Teljesen rendben vagyunk mindketten:)))
Sziasztok!
Nekem is 34hétre született a Kisfiam,2700gr 55cm.Nálunk volt oxigénhiány is 2,5évesen kezdtük el mindenfelé vinni vizsgálatokra,mert 3-4 szó kivételével csak halandzsázott.3éves korától jártunk logopédiára,Békásmegyerre(hetente 2-szer)Nekem azt mondták,hogy 18hónapos kortól már lehetett volna foglalkozni vele(logopédusnak).4.5éves volt,amikor beszélni kezdett.Most 7éves,utolérte a korosztályát a beszédfejlődésben,szókincse nagyobb,mint a hasonló koru gyerekeké,és teljesen tisztán beszél.Ezenkívül a korai fejlesztőt is javasolom,hogy nézzék meg a fejlődését.Több hónapos várakozási idő van,ha jól emlékszem.Neurológiai viszgálat sem lenne baj.Sajnos nekünk a mai napig van gondunk a koraszülésből,2éves kora körül szinte mindenki azt mondta,(nem szakember)hogy ne izguljak a fiúk később kezdenek el beszélni.Akkor még nagyon sok minden nem derült ki,ami most még gondot okoz.Inkább feleslegesen végezzenek el vizsgálatokat,mint hogy hónapokat éveket veszítsetek el,ha esetleg fejleszteni kell.Nagyon sokat kell a szabadba vinni,mozgatni,tornáztatni a Kisfiad,ha van lehetőség a gyógylovaglás is nagyon jó lehet.Szívesen segítek,ha van még kérdésed esetleg.
Sziasztok!
Fefe 35.hétre született 2400 grammal és oxigénhiányosan. 6 hetes korában kaptuk haza. Az ő korából le kell vonni 2,5 hónapot. Jelenleg kb 2-3 hónapos szinten van, de nagyon szépen fejlődik.
Sziasztok!
Csak most találtalak titeket.
Augusztus 27-én született Bazsa 31. hétre 710 grammal.
Szia,
Én a 25. héten szültem a kislányomat 740 grammal.
Írtad,hogy 5 éves a gyermeked és még mindig otthon vagy vele gyesen.
Milyen módon tudtad ezt elintézni?
Kérlek válaszolj.
Előre is köszi.
hát igen! emlékszem debrecenben nekem is mondták hogy ők a 24-25 hetes magzatnál még nem aggódnak! esetleg alatta!
Úgyhogy nem kell aggódni! erősek ezek a kis manókák!
További ajánlott fórumok:
- Ne ítéljetek el, de feltétlen kell szeretni a férjem előző házasságából született gyermekeit?
- Oxigénhiányosan, betegen született gyermekek szülei!
- Hogy dolgozzam fel a kapcsolatunk mellett született gyermekét?
- Megszületett a gyermekem, felborult az életem
- Nevelnétek a párotok előző kapcsolatából született gyermekét?
- Kérdezném, hogy mostanában született koraszülött babás mamák vannak?