Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kinek van koraszülött gyermeke, hány hétre született a pici, tapasztalatok? fórum

Kinek van koraszülött gyermeke, hány hétre született a pici, tapasztalatok? (beszélgetés)

1 2 3
2011. ápr. 11. 20:31

sziasztok!

az mi lányunk 32.hétre született 1640grammal és 45cm

2011.04.16.-án lessz 1 honapős és gondok vanak az evésel nem igazán emésztimeg a hamikát minden visszajön sajnos!!!

ha valakinek van hasoló tapasztalata örülnék ha megirná!

elöreis köszönöm!

egy aggodó apuka

2010. dec. 22. 12:06
Hát én koraszülött voltam 7 hónapra születtem 1kg 70dkg-mal:) Inkubátor satöbbi, anyukám elmondása szerint az evés nagyon nehezen ment, és később a tanulásnál voltak nehézségeim, amit sulipsichologus állapított meg vagyis hogy a koraszülöttség is beleszólt. Kissé beteges vagyok, de szerintem a koraszülőtt babáknak is ha megfelelően vannak ellátva jók az esélyei.
36. Sly001 (válaszként erre: 35. - Balcsi1)
2010. dec. 22. 11:57
Igen,ez sajnos így van,nekünk is a nagymozgás-elmaradás volt észrevehető egy éves kora körül,ezt korrigálták gyógytornával.Utána viszont a finommotorika fejletlenségével már több gond volt,már elmúlt 6 éves,de még mindig fejlesztésre szorul nála.Az tűnt fel nekem,hogy marokra fogta a ceruzát és csak firkált,amikor más gyerek már rajzokat készített.Egyszerűen az ujjak finommozgása és a száj körüli izmok alig akartak nála beindulni.De 3 év kemény fejlesztéssel mára nagyon szép eredményeket értünk el,persze mindezt saját zsebből fizetve,maszek fejlesztőkkel...
2010. dec. 22. 11:45

Sziasztok!

31. hét 1150 gramm, 38 cm, 7/9 Apgar, sürgősségi császárral toxémia miatt. Utána 50 nap kórház, ebből 27 intenzív osztály. Most 8 hónapos, úgy tűnik, hogy a nagymozgásokban van bizonyos lemaradásunk.

Sajnos nekem elég negatív tapasztalataim vannak segítség, tanácsadás terén ha korababákról van szó :( Persze vannak kivételek, ha sokat harcolsz, eljutsz az illetékesekhez, akik előtt viszont le a kalappal :)

2010. nov. 10. 13:04

Sziasztok!

Az én kis fiam 30.hétre jött világra 980grammal és 37 centivel.HELLP-szindrómám volt ezért volt ilyen kicsi a Danika.Nem biztattak semmi jóval.Siófokról átkerültem Székesfehérvárra utána Budapestre a SOTE I-be.Ott született meg.Teljesen el voltam keseredve de amikor kivették felsírt megmutatták és pár percen belül vissza szóltak hogy 9/10 apgra-ja van.Délután már lemehettünk megnézni 2 napig volt CPAP-on utána meg csak az inkubátorba volt 2napig az a cső.Több hétig kapta a az infúziót a zsírinfúziót+anyatejet kapott már másnap 1 hónapig volt tejem de azt mind meg kapta.kevesebb mint két hónapot voltunk a kórházban és 2230grammal haza hozhattam Mert vissza kerültünk Székesfehérvárra és ott a minimális súly 2300gramm volt.Most 20.-án lesz fél éves 5és fél kiló nagyon ügyes mozgékony már kúszunk sokat beszél és 2hónapja már hozzátáplálom próbálkozik felülni stabilan tartja magát.Megvannak elégedve vele a dokik szerencsére.Most már csak az emlékeztet csak hogy a korababa volt amikor vissza teszem a sérvét.Mert lágyéksérvünk van sajnos.Elnézést ha valakit untattam ezzel.

33. Sly001 (válaszként erre: 32. - Gréti 28)
2010. okt. 18. 22:34
Írtam privátban:))
2010. okt. 18. 15:36

Sziasztok!

Az én kisfiam 34.hétre született,1300 g-al és 40 cm-rel. Méhen belül visszafelé fejlődött. Most 2 éves és sok nehézségünk van,írjatok,kinek született még ennyivel a babája,mik a tapasztalatok

31. Andi972 (válaszként erre: 30. - Malna64)
2010. szept. 16. 09:53
Szia!!Gratula !!Szép súllyal születek ahhoz képest hogy ikrek ,és hogy koraszülöttek!!:))
2010. szept. 13. 22:24
Szép estét mindenkinek,az iker lányaink 35 hétre születtek 2200grammal és 44cm,illetve a második 2600grammal és 47cm.ennek már 19éve épek égészségesek kész hőlgyek.
2010. szept. 13. 22:12

Kedves fnitta!

Az én kisfiam 4 éves lesz 1280grammal született mi is megjártuk a (PIC) osztályt! Képet nagyon szivesen küldenék én is!

Ide irj: faldekorerikamonor@gmail.com

28. fnitta
2010. szept. 9. 13:33
Koraszülött osztályok támogatására indult jótékonysági akció keretében Babafotó Gyűjteményt készítünk olyan kisbabákról, akik megjárták a koraszülött (PIC) osztályt, de azóta szépen cseperednek. Ha te is szeretnéd elküldeni a babád fotóját a gyűjteménybe (célunk a figyelemfelkeltés, hogy milyen sok családot érint a kérdés!) akkor kérlek írj.
2010. júl. 30. 22:49
Az én kisfiam 35.hétre született 2380 grammal és 43 cm-vel.13hónaposan indult el.Semmi probléma nem volt vele.Évente egyszer megyünk a koraszülött utógondozóba kontrollra.Márciusban múlt 2 éves a mi kis bimbónk.Senki megnem mondja róla,hogy koraszülött volt :) .Minden babának és anyukának jó egészséget kívánunk!:)
2010. júl. 30. 10:14
Én 34 hétre szültem 2 kilós volt a fiam és 45 cm. Azóta 27 éves magas nagyfiú lett belőle. Sok apró-csprő egészségügyi probléma volt vele és nagyon étvágytalan volt kb. 12 éves koráig. Utána kimőtte!
2010. júl. 30. 10:06
Sziasztok!Én a 30.hétre szültem,mert nem táplálta a babámat a méhlepény.Életmentö mütét volt mind2-nknek,Ő 25 hetesnek felel meg,37cm és 730 g.Szivzöreje van(fallot tetralogia)amit késöbb müteni kell.Most már 5 hete bent van,hizik,940g,életrevalo és gyönyörü,de még gépen van.Már le akarják venni,de most meg jött egy baci és ez miatt huzódik a levétele.Teljesen kész vagyok néha,ahogy telik az idö,egyre jobban hozzámnöl és annál nehezebb elképzelni,amitöl mindenki fél...De nagyon bizom Benne és az erejében!Van aki hasonloan van?
2010. júl. 23. 11:16
Sziasztok!!Bálintom 27.hétre született 1250g 38 cm .30.án leszünk 1 évesek.Korrigált korának megfelelően fejlődik.A parkolási engedély is alanyi jogon jár 3 éves koráig ,utána állapot függő!!
2010. máj. 27. 08:06

Sziasztok

én is koraszülött voltam, 35 hétre születtem, 2700grammal, és 46 centivel:)) Semmiféle lemaradásom nem volt, bár van egy egy évvel idősebb bátyám, talán őt utánozva lettem hamar szobatiszta, meg nagy rajzolós elég korán.Annyi a különbség, hogy a szüleim és a bátyám is elég magasak, én meg csak 153 centi vagyok, és eléggé vékonyka:)) hiába zabáltam egész életemben.Igaz, ezt be lehet tudni az apai nagymamámnak is, aki szintén ilyen alacsony volt.21 éves koromban volt egy veseleállásom, de teljesen rendbejöttem. Azóta már szültem, a terhességnél végig koraszülésre számitott a dokim, kétszer voltam 3dés uh-án, hogy megnézzék a veséit és a fejlődését a picinek. A végén 2 héttel túl hordtam, a végén minden nap lépcsőztem ezerrel, hátha megindul a szülés, de aztán mégiscsak inditották.Nekem ott volt problémám újra, mert vártak a császárral mig baj nem lett. 31 órát vajúdtam, ebből majd 20 óra volt az állandó fájás, aztán egyik percről a másikra a kisfiam szive lelassult, csak 29et vert, a lázam 40 fokra felment, és a vesém leállt. Ekkor toltak a műtőbe, a gyerek fejebúbja már be volt szorulva a semmit nem tágult csatornába, és a nyaka körül volt 2szeresen a zsinór. Úgy ráncigálták ki, hogy a testem a gyerekkel együtt emelkedett el a műtőasztaltól.De ez tuti nem az én koraszületésem miatt lett igy.:) Teljesen rendben vagyunk mindketten:)))

22. e7eb9848dd (válaszként erre: 20. - 9df0c2d1bd)
2010. máj. 27. 07:50
Nagyon szép a kisfiad,gratulálok!
21. e7eb9848dd (válaszként erre: 20. - 9df0c2d1bd)
2010. máj. 27. 07:46
Nálunk a koraszülöttségen (34-35 hét)kívül,gond nem volt,semi oxigénhiány,meg hasonlók,nagyon hamar,4 óra alatt vajúdással együtt megszültem őket,és nagyon gyorsan kitoltam,a doki is csak kamerázott,h.ilyen hamar jönnek.Inkább az volt a gond,azt mondták,h.túl gyorsan szültem meg őket,ezért kellett támogatni a légzésüket egy hétig és csak az inkubátorba ment az oxigén,arcukon keresztül nem kellett,és ez is egy hétig csak,utána megkaptam őket a pic-be,és én már a 2. napon ragaszkodtam a szoptatáshoz,és fejtem,így kombinálva kapták a tejemet,amíg teljesen megerősödtek a teljes cicizéshez.Így az izomgyengeségen kívül a Tominak semmi nem volt,de őt tornáztatni kellett,a Bazsinál nem volt torna,mert ő simán csinálta az előírt gyakorlatokat:felültetés stb.....a szokásos.Így remélem tényleg csak késésről lesz szó,de el fogom vinni logopédushoz,egy véleményezésre.Köszi szépen,és lehet,h.még érdeklődök nálad,.
20. 9df0c2d1bd (válaszként erre: 18. - Izocska1)
2010. máj. 26. 22:20

Sziasztok!

Nekem is 34hétre született a Kisfiam,2700gr 55cm.Nálunk volt oxigénhiány is 2,5évesen kezdtük el mindenfelé vinni vizsgálatokra,mert 3-4 szó kivételével csak halandzsázott.3éves korától jártunk logopédiára,Békásmegyerre(hetente 2-szer)Nekem azt mondták,hogy 18hónapos kortól már lehetett volna foglalkozni vele(logopédusnak).4.5éves volt,amikor beszélni kezdett.Most 7éves,utolérte a korosztályát a beszédfejlődésben,szókincse nagyobb,mint a hasonló koru gyerekeké,és teljesen tisztán beszél.Ezenkívül a korai fejlesztőt is javasolom,hogy nézzék meg a fejlődését.Több hónapos várakozási idő van,ha jól emlékszem.Neurológiai viszgálat sem lenne baj.Sajnos nekünk a mai napig van gondunk a koraszülésből,2éves kora körül szinte mindenki azt mondta,(nem szakember)hogy ne izguljak a fiúk később kezdenek el beszélni.Akkor még nagyon sok minden nem derült ki,ami most még gondot okoz.Inkább feleslegesen végezzenek el vizsgálatokat,mint hogy hónapokat éveket veszítsetek el,ha esetleg fejleszteni kell.Nagyon sokat kell a szabadba vinni,mozgatni,tornáztatni a Kisfiad,ha van lehetőség a gyógylovaglás is nagyon jó lehet.Szívesen segítek,ha van még kérdésed esetleg.

19. e7eb9848dd (válaszként erre: 18. - Sly001)
2010. máj. 26. 21:51
Köszi szépen a bíztatást,remélem tényleg így lesz.Üdv.Iza.
18. Sly001 (válaszként erre: 18. - Izocska1)
2010. máj. 26. 00:00
Három éves korig nyugodtan várhatsz,meglátod van-e fejlődés.Neki nagy segítség,hogy van testvére,akitől mintát vehet az utánzásra,ami a beszéd alapja.Logopédiát az óvodában csak 5 éves korban szoktak kapni a gyerekek,de ha jártok koraszülött utógondozásra,és nem javul a beszéd idővel,ott kérhetsz előbb is segítséget.Koraszülötteknél gyakran fordul elő megkésett beszédfejlődés,de behozzák a lemaradást ebben is(sajnos tapasztalatból beszélek).Nem lesz gond,meglátod!
2010. ápr. 20. 19:12

Sziasztok!

Fefe 35.hétre született 2400 grammal és oxigénhiányosan. 6 hetes korában kaptuk haza. Az ő korából le kell vonni 2,5 hónapot. Jelenleg kb 2-3 hónapos szinten van, de nagyon szépen fejlődik.

16. gbeah
2010. ápr. 16. 11:01

Sziasztok!

Csak most találtalak titeket.

Augusztus 27-én született Bazsa 31. hétre 710 grammal.

2010. jan. 22. 08:16
Wziasztok. én nevelőszülő vagyok és a kislányom 25.hétre született 650 gr-al.a a nővérke is korababa volt 1480 gr súllyal.sajnos a picinek emellett sok baja is van:(
14. anapro (válaszként erre: 1. - Sly001)
2010. jan. 18. 08:59

Szia,

Én a 25. héten szültem a kislányomat 740 grammal.

Írtad,hogy 5 éves a gyermeked és még mindig otthon vagy vele gyesen.

Milyen módon tudtad ezt elintézni?

Kérlek válaszolj.

Előre is köszi.

13. Sly001
2010. jan. 12. 20:53
Az én fiamnak meg felcsillanása volt koponya uh-on amikor megszületett 29 hétre(azt hiszem azt jelenti hogy víz volt az agyán,mert a koraszülötteknek éretlen az agya is)de normál méretű agykamrák mellett,azt mondták majd magától eltűnik,és így is lett szerencsére.9 hónaposan tudták utoljára nézni mert bezárult a kutacsa,de mivel rendben volt,nem kellett egyszer sem CT-re menni.
2010. jan. 12. 18:42
igen,nagyon sokat fejlödőtt az orvostudomány,ennek hála a korababák is jól felzárkóztathatók a társaikhoz.
11. brigibaba (válaszként erre: 10. - Sly001)
2010. jan. 12. 18:32
azt mondták ha megmarad neki sem okoz problémát mert nem olyan helyen van4 az agykamra tágulata viszont elmúlt már neki! már most csak ct-vel tudják neki ellenőrizni! Nem tudom mikor kell majd megnézetni! 1 évesen nézték neki, de akkor már UH-al nem látszott,mert zárt a kutacs!
10. Sly001
2010. jan. 12. 18:26
Szerencsére általában így van!Nagyon helyes fiaid vannak.Az a ciszta nyom nélkül fel fog szívódni,kinövi!Egyik ismerősöm kisfia ugyan így volt,mára 5 éves,és nem is ellenőrzik már,mert eltűnt.
9. brigibaba (válaszként erre: 8. - Sly001)
2010. jan. 12. 18:09

hát igen! emlékszem debrecenben nekem is mondták hogy ők a 24-25 hetes magzatnál még nem aggódnak! esetleg alatta!

Úgyhogy nem kell aggódni! erősek ezek a kis manókák!

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook