Ki nem fizetett túlóra és le nem csúsztatott túlóra (beszélgetés)
Hát volt már pár munkahelyem, de mindig én töltöttem ki a saját jelenlétim és a valóságnak megfelelően. Minden bérpapírom átnéztem mindig.
És biztos én vagyok a hülye, de a túlóra előtt egyeztettem, hogy ez most kifizetős, vagy lecsúszós.
Nem értelek: bérből, fizetésből élünk, az a minimum, hogy ezeket ellenőrzöm!
Nem a bérével foglalkozom,nem is tudom mennyit kap.
A problémám,hogy én nem kapok szabadnapot ,míg a többieknek jár.
Ingyen dolgozom.Pihenőnap van beírva azokra a napokra mikor egész nap dolgozom
Érdemes lenne megnézned első körben, hogy a munkaszerződésed mit tartalmaz. Mennyi a havi munkaidőkereted, benne van-e hogy kötelező a két szombat, arra jár-e valami? A munkatársak bérezése azért sem lehet mérvadó, mert azonos munkakörben nem kötelező sehol sem ugyanazt a bért fizetni a munkavállalóknak. Minden megegyezés kérdése.
Egyébként pedig én már évek óta elítélem, ha valaki a másik bérével foglalkozik. Senkinek semmi köze hozzá, hogy én mennyit keresek, és ezért mennyit dolgozom. És sok munkahely pl nagyon szigorúan fel is lép a bérek kiteregetése ellen, pont az ilyen helyzetek miatt.
3 éve nem fizetik ki és nem csúsztatod le....
És már eszedbe is jutott, hogy ez így nem OK...
Hát nem tudom...
Miért csak most?
Miért a bérszámfejtővel egyeztetsz és miért nem a főnököddel?
Ha nem fizetik ki a túlórát, akkor miért túlórázol?
Miért dolgozol mások helyett?
Sziasztok!
Több éve dolgozom egy cégnél úgy 3 éve észre vettem,hogy a túlóráimat nem fizetik ki és nem adnak helyette szabad napot sem ez havi két 12 órás szombatot jelent.Soha nem tettem szóvá mivel úgy fél évente kapok prémiumot ha jó az elszámolás.Igaz nem a közvetlen főnököm adja hanem a tulajdonos aki szeríntem nem is tud erről,hogy ennek fejében nekem két hetente szombaton ingyen kell dolgoznom egész nap.Ennek ellenére ezt elfogadtam és nem foglalkoztam vele ,bár bármikor dönthet a tulaj,hogy nem add prémiumot.
Nálam az verte ki a biztosítékot,hogy vannak új dolgozóink ugyan abban a beosztásban ugyanazt a prémiumot kapják meg és lecsusztatják,kapnak szabad napot még 3 óra túl munka után is.
Aki csinálja az elszámolást annál szóvá tettem,hogy mi alapján döntik el,hogy ki dolgozon ingyen túlórába a prémium fejében és miért van az hogy ugyanazzal a feltételekkel dolgozóknak kiadnak minden egyes órát.
Persze tudom,hogy ő is a főnök utasítására tölti ki a jelenlétit amit aztán felküld a központba,de választ szerettem volna.Erre elém tette a jelenlétét (amit soha nem irattak még alá velem) és elkezdte mutogatni hogy 9 nap szabad napom volt .Mutattam,hogy nem mert mikor ők kiírták a szabad napot akkor én kétszer is bent dolgoztam 12 órát.Erre megmutatta nekem a màsik kolléganőmét is akinek elvan számolva a kétszer 12 óra és plusz még két szabad napot is kapott érte.
A barátomnak van egy könyvelő cége kiszámoltattam vele mennyit kellenne ténylegesen kapnom ha rendesen elszámolásának havi 60-70 ezer ft-al kapok kevesebbet.
Jelezték a főnökömnek hogy szóvátettem azt volt a válasz miért lesem a másik beosztását.Nekem kell bemenni helyette pl az ő műszakban,hogy kitudja venni a szabadnapját ami ugye nekem nem jár.
Sajnos ráadásul pont ezeknek az embereknek a munkálya semmit sem ér az én munkám mellet az övét is nemegyszer megcdinálom,mert nem halad és én hülye még magamtól is ott maradtam ,bementem előbb,hogy minden jó legyen kész legyen.Persze ez az én problémám de innentől kezdve biztos nem maradok egy percet sem bent mint amit kell.
Ti mit tennétek?Ha már szóvá tettem akkor nem akarom hagyni a dolgot,de mit tehettek hogy ezután az igazságtalanságok meggszünjenek.
Biztos,hogy a főnököm is belém fog kötni amit csak csinálok és az is biztos és már tapasztalom is ,hogy akik kikapják a szabadnapjukat rendesen azok szemébe ellenség vagyok.De most már nem akarom hagyni
További ajánlott fórumok:
- Eladhatom-e az általam vett és soha ki nem fizetett home office eszközt?
- Az edesanyam alberloje lelepett, nem fizetett, villany, gaz a neven van.Mit lehet csinalni?
- Tudja valaki, hogy a Kárpátiék lánya miért pont 33 Stefániára fizetett be?
- Ha fizetett szabin voltam nem kellett volna megkapnom a rendes összeget?
- Tégla / csúsztatott zsalu?
- A csúsztatott palacsinta tényleg csak frissen elkészítve jó?