Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki, hogy csinálja a krumplipürét és a rántott húst, hogy jó puha legyen? fórum

Ki, hogy csinálja a krumplipürét és a rántott húst, hogy jó puha legyen? (beszélgetős fórum)


1 2 3
38. zsizsmizs (válaszként erre: 37. - A14deb9047)
2011. júl. 23. 20:53

Mondjuk frissen szerintem a kevésbé jól sikerült is finom.

Meg ez is ízlés dolga. A nagyapám pl. úgy szereti,ha még kicsit kemény a hús, világos a panír. Anyósomék meg egész sötétre sütik, nekem az már majdnem égett kategória.

37. a14deb9047 (válaszként erre: 34. - Zsizsmizs)
2011. júl. 23. 20:48

Szép rántotthúst tudni kell sütni - az biztos!

És szépen kikloffolni. Gyorsan bepanírozni az összeset és utána folyamatosan sütni.

36. 04e95f637a (válaszként erre: 32. - Zsizsmizs)
2011. júl. 23. 20:44
azaz,de nem azért,csak forró :D
2011. júl. 23. 20:44
már mindenki leírt mindent, csak annyit fűznék hozzá,hogy a zsemlemorzsába teszek kókuszreszeléket, fini lesz tőle.
2011. júl. 23. 20:44
Egyébként még a rántott husiról hallottam múltkor, hogy nem szabad belenyomkodni, letapicskolni a prézli réteget, csak könnyedén beleforgatni és kész. Így ropogósabbra sül a panír.
2011. júl. 23. 20:41
Hagyni kell egy pici rést, hogy kijöjjön a gőz.
32. zsizsmizs (válaszként erre: 31. - 04e95f637a)
2011. júl. 23. 20:41
Aha, akkor a gyorsaság a titka. :D
31. 04e95f637a (válaszként erre: 30. - Zsizsmizs)
2011. júl. 23. 20:40
nekem nem,lekapom :)
2011. júl. 23. 20:38
Azok akik fedő alatt sütik a húst, nem szokott a fedőről visszacsöpögő pára fröcskölni?
29. a14deb9047 (válaszként erre: 17. - Noricica1987)
2011. júl. 23. 20:38
Csak karajt panírozok, vékonyra és lehetőleg dupla bundában, szezámmaggal tényleg jobban néz ki és mutatós is (hamarabb sül...) majdnem forró zsírban (esetleg olajban). Papírszalvétára teszem és letakarom.
2011. júl. 23. 20:38
tejjel
27. 04e95f637a (válaszként erre: 23. - Zebra25)
2011. júl. 23. 20:33
:DDDD
26. 2a4f521b34 (válaszként erre: 1. - Noricica1987)
2011. júl. 23. 20:33
Én robotgépben dolgozom meg a főttkrumplit általában tejszínnel vagy tejföllel, sóval. Ilyenkor egy habos krumpli-krémet kapsz, de isteni, egészen más az íze, mint az áttörté. És még másnap is jó puha. Lehet bolondítani is, néha olívaolajon pírított petrezselymet dolgozok hozzá, de fincsi szintén pirított fokhagymával is.
25. Zebra25 (válaszként erre: 17. - Noricica1987)
2011. júl. 23. 20:32

ez tökéletes.


Azt elfelejtettem írni, hogy Én szezámmagban is megforgatom sütés előtt.

24. 04e95f637a (válaszként erre: 19. - Volpertinger)
2011. júl. 23. 20:31
Én is,születésem óta,úgyhogy kérek szépen abból a vaskrémből :))))
23. Zebra25 (válaszként erre: 15. - 04e95f637a)
2011. júl. 23. 20:31

hihihihi

na igen

egy kis vasport szórok bele néha:)

22. 04e95f637a (válaszként erre: 17. - Noricica1987)
2011. júl. 23. 20:31

cs.mell,comb-alsó,felső

sertés,karaj,comb,

21. zebracsikó (válaszként erre: 20. - Noricica1987)
2011. júl. 23. 20:30
csak marhánál érdemes, azt meg ugye nem rántjuk.
2011. júl. 23. 20:30
Ez a fűszer só biztos jó lehet valaki használta már hús puhító só?
19. Volpertinger (válaszként erre: 15. - 04e95f637a)
2011. júl. 23. 20:29
Hát miért ne? Mindenki vashiányos manapság :)
2011. júl. 23. 20:29

liszt helyett kukoricadarát kell hazsnálni, ettől igazán ropogós lesz!!!


a húst pedig legalább fél napra fokhagymás tejbe kell előtte áztatni

2011. júl. 23. 20:29
És ti milyen húsból szoktátok én karajt vettem?
16. Volpertinger (válaszként erre: 13. - Volpertinger)
2011. júl. 23. 20:28

Rántotthús passz, utálok panírozni:)

De azt hallottam, hogy ha sütés közben ráraksz az edényre egy fedőt, akkor tök jó puha lesz a rántotthús.

De ezt még nem próbáltam ki.

15. 04e95f637a (válaszként erre: 12. - Zebra25)
2011. júl. 23. 20:28
vaskrém? :D
2011. júl. 23. 20:28

vajkrémet

bocsi

2011. júl. 23. 20:27

meghámozott krumpli kis kockákra fölaprít, sós vízben megfőz

vaj vagy olivaolaj

tejföl

só, szerecsendió


oszt jónapot:))))


Az olivaolajat vaj helyett nemrég hallottam, bizarrnak tűnt, dee kipróbáltam, és nagyon finom lett.

2011. júl. 23. 20:27

sósvízbe megfőzöm a krumplit, leszűröm,összetöröm, teszek bele tejfölt esetleg vaskrémet vegyesen, nagyon apróra vágott lilahagymár teszek bele és ha kell még sózom, összekeverem és kész. Imádjuk.

Húst, sózom borsozom, kloffolom, panírozóm és zsírban kisütöm.

2011. júl. 23. 20:27
Holnap ebédre akarom meg csinálni:)
2011. júl. 23. 20:26
a krumplipüréhez lehet tejszínt is tenni, még krémesebb lesz
2011. júl. 23. 20:26
A krumplit apró, vékony szeletekre vágom, sós, babérleveles vízben megfőzöm. Egy pici levet hagyok rajta és úgy keverem símára. Liba vagy kacsazsírban zöldségzöldjét fonnyasztok és abba keverem bele. De csinálom tejföllel, vajjal, margarinnal kikeverve, esetleg pici törött borsot még bele. Csak annyit érdemes csinálni, amennyi egy evésre elég.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook