Ki, hogy csinálja a krumplipürét és a rántott húst, hogy jó puha legyen? (beszélgetés)
Mondjuk frissen szerintem a kevésbé jól sikerült is finom.
Meg ez is ízlés dolga. A nagyapám pl. úgy szereti,ha még kicsit kemény a hús, világos a panír. Anyósomék meg egész sötétre sütik, nekem az már majdnem égett kategória.
Szép rántotthúst tudni kell sütni - az biztos!
És szépen kikloffolni. Gyorsan bepanírozni az összeset és utána folyamatosan sütni.
ez tökéletes.
Azt elfelejtettem írni, hogy Én szezámmagban is megforgatom sütés előtt.
hihihihi
na igen
egy kis vasport szórok bele néha:)
cs.mell,comb-alsó,felső
sertés,karaj,comb,
liszt helyett kukoricadarát kell hazsnálni, ettől igazán ropogós lesz!!!
a húst pedig legalább fél napra fokhagymás tejbe kell előtte áztatni
Rántotthús passz, utálok panírozni:)
De azt hallottam, hogy ha sütés közben ráraksz az edényre egy fedőt, akkor tök jó puha lesz a rántotthús.
De ezt még nem próbáltam ki.
vajkrémet
bocsi
meghámozott krumpli kis kockákra fölaprít, sós vízben megfőz
vaj vagy olivaolaj
tejföl
só, szerecsendió
oszt jónapot:))))
Az olivaolajat vaj helyett nemrég hallottam, bizarrnak tűnt, dee kipróbáltam, és nagyon finom lett.
sósvízbe megfőzöm a krumplit, leszűröm,összetöröm, teszek bele tejfölt esetleg vaskrémet vegyesen, nagyon apróra vágott lilahagymár teszek bele és ha kell még sózom, összekeverem és kész. Imádjuk.
Húst, sózom borsozom, kloffolom, panírozóm és zsírban kisütöm.
További ajánlott fórumok:
- Diétakérdés! Hogyan csináljátok, hogy egészséges legyen?
- Mit csináljak, hogy vége legyen ennek a "kapcsolatnak"?
- Mit csináljak, hogy ne legyen büdös a mosógép?
- FUT AZ OLAJ - rántott hús sütés közben- mit csináljak?
- Szerintetek milyen köretet csináljak a rántott sajthoz? mivel cukros vagyok olyan kellene amit én is ehetek
- Nagyon szeretem a rántott hagymát! Segítenétek, hogy ti hogyan csináljátok?