Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! (beszélgetős fórum)
Igen ,,gondoltam paprikának öltözöm és csokor helyett 1 tál túró lenne a kezemben.
Jól megijedne,Vifi:))És gyorsan visszaküldene a feladónak,,igaz három nő már hárem.
Tegnap este símán elintéztem a krumplis tésztát vacsorára, olyan "lusta asszony módra": feltettem a tészta főzővizét, majd amikor forrt, bele a tésztát, amikor az félig megfőtt, beleraktam a megpucolt krumplit, és együtt főztem tovább.
Leszűrtem, egy lábasban olajon átforgattam, egy kicsit a fakanállal megtörtem. Sóval-borssal összesütöttem.
Kicsit paráztam, hogy mi lesz belőle, de gondoltam, egy helyre megy mind. Azzal, hogy az alja egy kicsit megpörkölődött, egészen jó lett. Elégedett voltam magammal. :)
Az esküvőit???
Vifének mindegy, milyen ruha van rajtad, csak a túróval töltött paprikát vidd magaddal. :))
Én szinte minden olyan ételbe belefőzöm, amibe hagyma is van. Még egy síma rántottába is hiányolnám. Mi zöldpaprikának nevezzük. Nincs is már felénk más fajta, mint a tv-paprika. Azon kívül az alma paprika, és ugye újabban a pritamin, de az teljesen más.
Ebből a tv-paprikából azt imádom, amelyiket a nap pirosra érlel. Sokkal finomabb az íze, mint amelyik csak sárga. Az EU nem tudja, hogy mi a jó. Legalább több marad nekem. :)
Annak is jó, mint már emlitettem, bárminek, a pörköltbe is elég sokat teszek. Apróra vágom, ha túl főzöm ne váljon el a héjától.
Tegnap vékonyra szeleteltem az uborka salátába.
Monjuk, van rgy tippem:
t = törött
v = vörös