Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! fórum

Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
2022. márc. 23. 17:53
Sokáig én sem tudtam, de aztán egy őstermelő felvilágosított.
312. tumbo2 (válaszként erre: 308. - Csemár)
2022. márc. 23. 17:52
állítólag tölteni való.
311. csemár (válaszként erre: 309. - Libikóka)
2022. márc. 23. 17:52
Nem! Sose hallottam még.
310. libikóka (válaszként erre: 309. - Libikóka)
2022. márc. 23. 17:52
Hozzáteszem én sem rég:))
309. libikóka (válaszként erre: 308. - Csemár)
2022. márc. 23. 17:51
Nem tudod?:)
308. csemár (válaszként erre: 307. - Tumbo2)
2022. márc. 23. 17:50
Tévépaprika??
307. tumbo2 (válaszként erre: 302. - Napsugár8)
2022. márc. 23. 17:43
mint a sóder klubban,mi a fene az a pácsó,erre fölhomályosították,hogy az a pác só.én sokáig nem tudtam,mi a bánat az a tv paprika.
306. tumbo2 (válaszként erre: 305. - Napsugár8)
2022. márc. 23. 17:40
ami nagyon finomra őrölt,azzal nem szeretek sózni.
305. Napsugár8 (válaszként erre: 304. - Tumbo2)
2022. márc. 23. 17:36
No ez meg a másik. Hogy nem egyformán sóz a só. És mire megszoknám, hogy ez most így lesz a jó, akkorra ismét másfajtát kapok a boltban, és az ismét csak másként adja az ízt.
304. tumbo2 (válaszként erre: 299. - Napsugár8)
2022. márc. 23. 17:31
a legtöbb nekem nagyon sós.
303. VendrinerPiroska (válaszként erre: 280. - Vigyefene)
2022. márc. 23. 17:22

Én mindenképpen szoktam bele valami füstölt dolgot rakni a paprikás krumpliba, mert szerintem a virsli nem sok ízt ad hozzá.

A só témával kapcsolatban: én szeretem a jódos sót, általában tengerit veszek. Nem sokkal drágább, viszont az íze jobb. A csomósodás gátló az nem akkora mumus, viszont a nitrites pácsó, amit előszeretettel használnak az nagyiparilag előállított húskészítményekben, az maga a méreg.

302. Napsugár8 (válaszként erre: 301. - Tumbo2)
2022. márc. 23. 15:17
Ha van, akkor én is az asztali sót veszem. A finomított sót, és a jódozottat nem szoktam megvenni.
301. tumbo2 (válaszként erre: 299. - Napsugár8)
2022. márc. 23. 12:17
én asztali sót szoktam venni.
300. csemár (válaszként erre: 299. - Napsugár8)
2022. márc. 23. 10:48
Azért ez így nem korrekt, hogy "ciánozzák"; kálium-ferrocianid, amit raknak bele néhol.
299. Napsugár8 (válaszként erre: 295. - Csemár)
2022. márc. 23. 10:26

A jódozott sót azoknak ajálják, akiknek pajzsmirigy alulműködésük van, mert az alapjaiban a szervezet jódhiányos állapota nyomán alakul ki. Leginkább olyan területeken, ahol az ivóvíz nem tartalmazza a szervezet számára szükséges jód mennyiségét... ilyen terület pl. az Alföld déli, dél-keleti része is. Mondják az okosok.

De hogy még ezen kívül ciánozzák is, hát azt már felháborítónak tartom.

Emlékszem, amikor még csak a durva asztali sót lehetett venni, és az összeállt darabokat a négyszögletű tészta-reszelőn reszeltem le...

Alapjaiban irtózok minden adalékanyagtól, és tartósító szerektől. Kész konzerv ételeket is ritkán veszek, mert annyira kiérződik belőlük, hogy megpakolták ezzel-azzal...

298. tumbo2
2022. márc. 23. 08:31
a múltkor vettem halrudacskákat,amit a tévében reklámoztak.hát a fűrészpor kutya füle hozzá.
297. csemár (válaszként erre: 296. - Globus)
2022. márc. 23. 08:17

Az, hogy jódot adnak hozzá, nagy bötűkkel rajta van a dobozon.

Emez a másik? Szintén rajta van a dobozon, de úgy, hogy szemüveg+nagyító kéne, hogy ott a boltban is el tudjam olvasni. (Megnéztem: "kis mennyiségben nem ártalmas az egészségre"... :-( Hát igen: egy pici ciánvegyület, egy pici salétromsó, egy pici ez-meg-az-még-ráadásnak...)

296. globus (válaszként erre: 295. - Csemár)
2022. márc. 23. 08:10
Mivel gazdagítják? Egy bizonyos csomósodásgátló, E-akárhány mindig volt bennük. Egyetlen olyant találtam olcsóbb kategóriában, amiben nincs. De lehet, hogy csak nem írták rá.
295. csemár (válaszként erre: 293. - Napsugár8)
2022. márc. 23. 07:53

Örömmel olvasom, hogy Te is így gondolod!



Más téma:

Ami a napokban lepett meg: már a konyhasó se elég jó magában.

Azt is "gazgdagítani" kell ezzel-azzal... :-(

Eddig is tudtam, hogy jódozzák... De hogy újabban még valami ciánvegyület is "kell" bele, nehogy összeálljon!

Hát ami sok, az sok!

294. globus (válaszként erre: 292. - Csemár)
2022. márc. 23. 07:53
Nagyszüleim, szüleim, és mi is rendszeresen töltöttünk kolbászt, salétromsónak nevét sem hallottam...
293. Napsugár8 (válaszként erre: 292. - Csemár)
2022. márc. 23. 07:36

Az én édesapám sem rakott bele, sőt anyósomék rokon-böllérje sem, mégis itt vagyunk, és semmi bajunk!


Szerintem függ attól is, hogy milyen vastag az a kolbász, és mennyire képes önmaga kiszáradni. Mi mindig csak a vékony bélbe töltöttük, annak a közepe gyorsan kiszáradt, átszáradt.

Ízlések és szokások még országrészenként is változnak.

Ha őneki az a jó, amiben van salétromsó, akkor több marad nekünk a salétromsó nélküliből. :))

292. csemár (válaszként erre: 271. - Vigyefene)
2022. márc. 23. 04:55

"Nekem azt szokták mondani h van a jó, és a rossz kolbász, a jóban van salétromsó."


Vagy Téged vezettek félre, vagy engem, de ez utóbbit sehogy se tudom elképzelni az apukámról. (Nyugodjon békében!)

291. tumbo2 (válaszként erre: 289. - Napsugár8)
2022. márc. 22. 14:52
én is így vagyok vele.
2022. márc. 22. 13:47
Ja, mivel visszafelé nem kellett cipekedni, hát beléptem a zöldségeshez, most kaptam hordós káposztát. Majd csak összejön a korábban betervezett húsos káposzta. Majd 2 hét múlva a másik adag zúzapörkölthöz jó lesz az.
289. Napsugár8 (válaszként erre: 286. - Tumbo2)
2022. márc. 22. 13:45
Én is csak egy kis db-ka csülökkel szemeztem, de közel 3 ezret nem adok egy füstölt húsos csontért.
288. Napsugár8 (válaszként erre: 285. - Vigyefene)
2022. márc. 22. 13:41
Ez a legrosszabb, amit tehetsz a gyomroddal, hogy egyszer kisámfázod, utána pedig éhezteted. Valami könnyű vacsorát készíts magadnak.
287. Napsugár8 (válaszként erre: 284. - Vigyefene)
2022. márc. 22. 13:39
Amikor január elején mentem a fodrászhoz, (a fodrásznőm egy szövetkezetnél dolgozott), azzal fogad, hogy elsején a főnökség "rendezte az árakat"! Kérdem tőle: mi történt, csökkentek az árak??? Infláció akkor sem volt, most sincs, csak külföldről gyűrűznek be a dolgok.
286. tumbo2 (válaszként erre: 283. - Napsugár8)
2022. márc. 22. 13:11
a húgom sem kapott ma lisztet.tavaly húsvét után vettem sonkát,le volt árazva.nekem aztán mindegy,mert a húsvétot nem tartom.ha a lányomék nem jönnének,tán tejfölös tésztát ennék.na,meg egy kis csülköt,mert hát az a gyöngém.jó puhára főzve.
2022. márc. 22. 11:39

A tegnap esti zabálásom miatt, megbüntetem magam.

Reggeli= nincs.

Ebéd.=diétás paradicsom leves.

Vacsora.=fél adag diétás paradicsom leves.

284. vigyefene (válaszként erre: 283. - Napsugár8)
2022. márc. 22. 11:36
Mostanában nagyon emelkednek az árak, nagy az infláció.
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook