Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! (beszélgetős fórum)
A kép amit most tettem fel, az szűzpecsenye.
a füstöltet csak főzve szeretem.
Találtam neked 1 képet ezen a gépen, feltettem a profilomra, a neveddel. Hááááát, én igy csinálom, süsd meg.
Látod, levest még nem főztem belőle. A nyakából én pörköltet szoktam. Talán azért, mert nem igazán rajongok a húslevesért, bármilyen húsból készül, egyszer tudok belőle jóízűen enni. De a pörkölt akár naponta jöhet. :))
azt én is szívesen megenném.na,nem véresen,csak úgy rózsaszínesen.
régen szoktam venni,de itt a boltban nem árulnak.nem is hiányzik.bár lehet,hogy egy jó pulykanyak levest megennék.
Én szeretem a pulykát, akármelyik részét, kivéve a szárnya közepét, végét. Az annyira csak a kövér bőr, semmi hús nincs rajta. Sok mindent lehet belőle készíteni.
itt egyben vannak a képek.
[link]
Tiszta olaszosnak hangzol, akár jöhetnél is velem ma ebédelni, ma ott leszek pár barátommal, de én steaket eszek. Pár óra múlva megyek. Pár kép.
[link]
A főzelékeket nem igazán díjazom, inkább ilyen párolt vegyes zöldséget turbózok meg az egyik felével, vagy a "sonkás tészta" recept szerint használom fel, hogy egy tányér főtt tészta tetejére, reszelt sajttal, tejföllel együtt.
Pulyka nélkül én is jól megvagyok, itt divat hálaadáskor.
a pulykáért nem vagyunk oda.
a füstöltet vízben szoktam megfőzni,a nyersre volt valami"isteni"recept,sütőzacskóban,ezzel-azzal.az is finom volt,de másnap már nem az igazi,
A többi része főzelékekben is jó.
Úgy gondoltam, majd húsvétra megfőzöm egyben, amit tudok leszelek, persze, hidegen. Azt úgy szoktuk. És majd a többi részét összefőzöm akármivel.
Nekem sok játékom van, többek között vagy 5-6 ilyen sütőm is, amiben szoktam kisérletezni sokféle hússal, a füstölt csülök nagyon fincsi benne, nem lesz közel sem olyan száraz a bőre.
Itt egy videó, egész pulyka, fagyottan betéve.
[link]
általában én is egyszer veszek egy évben,pedig szeretném,de sem a gyomrom,sem a bukszám nem bírja.
locsoló tán 10 éve volt,mikor kint nyírtuk a füvet,de a szomszéd fiú is kinőtt már abból a korból.
Sonkás tésztának is finom. Mint friss hús, kiváló kolbász/fasírozott alpanyag.
most van itt a szántóember,nem sok mindent vetek.céklát,zöldbabot,lesz egy kevés paradicsom,zeller,más talán nem is.
A csülköt én is nézegettem a boltokban, de olyan örök áron számolják, és persze a nagyobb része csont, hát nem adok ki érte 3000+, hogy aztán vagy tudok belőle szépen szelni, vagy nem. Locsolót nem várok, sokat, nagyot pedig nem veszek, mert a gyomrom nem nagyon díjazza a füstölt cuccokat. Elég nekem 2-3 evésre való. Azzal megelégszek egy egész évre. :)
nálam nincs olyan,hogy maradék.mindet fölfalom.aztán csodálkozom,hogy köszvényem van.
Ha megfőzöd valamiben, pl. káposztában, vagy csak sima vízben, a szálával keresztben szeletelve, jó puha finom lesz. Sőt melegen szétesik olyan puha. Hidegen sokkal könnyebb szépen szeletelni.
Valóban a közepén van egy sor vékony fehér réteg, olyan kb. 15 cm hosszú az egész, a vége felé keskenyedik. Úgy gondolom, fogok tudni belőle szépen szelni. Majd a legvégét pedig ezek szerint akár sonkás tésztának, vagy (Spencer-féle) hagymás babnak fogom tudni megcsinálni.
én reggel még jól meg megyek,de utána nagyon fáj az elbakkerolt térdem.csülköt szoktam venni,hát lassú tűzön megfőzöm.tojást csak a sütibe veszek,vagy 25 éve nem festünk.
A tarját ha megfőzöd csak vizben puhára, magában is jó, pl. krumplival körítésnek, salátával.
A füstölt tarja nagyon finom hús, tulajdonképpen a nyak körűli hús, vannak benne vékony kövér rétegek. A hosszú karaj előtt van. Keményebb mint a szűzpecsenye, de sokkal puhább mint a karaj, mert a karaj fehér hús, és sokszor száraz.
Sokféleképpen lehet használni, én káposztában szeretem legjobban.
Lengyel űzletben pedig megfőzve szoktam venni, vékonyra szeletelve puha mint a vaj, ízletes.
Néha bele darálom töltött káposztába, frissel keverve.
De ötletnek jó, hogy a töltött tojást egy kicsit színesebbé tegyük vele.
További ajánlott fórumok: