Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! fórum

Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
433. vigyefene (válaszként erre: 432. - Tumbo2)
2022. márc. 27. 17:33
A kép amit most tettem fel, az szűzpecsenye.
432. tumbo2 (válaszként erre: 431. - Vigyefene)
2022. márc. 27. 17:30
a füstöltet csak főzve szeretem.
431. vigyefene (válaszként erre: 429. - Tumbo2)
2022. márc. 27. 17:20
Találtam neked 1 képet ezen a gépen, feltettem a profilomra, a neveddel. Hááááát, én igy csinálom, süsd meg.
430. Napsugár8 (válaszként erre: 428. - Tumbo2)
2022. márc. 27. 16:28
Látod, levest még nem főztem belőle. A nyakából én pörköltet szoktam. Talán azért, mert nem igazán rajongok a húslevesért, bármilyen húsból készül, egyszer tudok belőle jóízűen enni. De a pörkölt akár naponta jöhet. :))
429. tumbo2 (válaszként erre: 425. - Vigyefene)
2022. márc. 27. 16:26
azt én is szívesen megenném.na,nem véresen,csak úgy rózsaszínesen.
428. tumbo2 (válaszként erre: 427. - Napsugár8)
2022. márc. 27. 16:24
régen szoktam venni,de itt a boltban nem árulnak.nem is hiányzik.bár lehet,hogy egy jó pulykanyak levest megennék.
427. Napsugár8 (válaszként erre: 422. - Tumbo2)
2022. márc. 27. 16:21
Én szeretem a pulykát, akármelyik részét, kivéve a szárnya közepét, végét. Az annyira csak a kövér bőr, semmi hús nincs rajta. Sok mindent lehet belőle készíteni.
426. vigyefene (válaszként erre: 425. - Vigyefene)
2022. márc. 27. 16:19

itt egyben vannak a képek.

[link]

425. vigyefene (válaszként erre: 424. - Napsugár8)
2022. márc. 27. 16:17

Tiszta olaszosnak hangzol, akár jöhetnél is velem ma ebédelni, ma ott leszek pár barátommal, de én steaket eszek. Pár óra múlva megyek. Pár kép.

[link]

424. Napsugár8 (válaszként erre: 420. - Vigyefene)
2022. márc. 27. 16:14
A főzelékeket nem igazán díjazom, inkább ilyen párolt vegyes zöldséget turbózok meg az egyik felével, vagy a "sonkás tészta" recept szerint használom fel, hogy egy tányér főtt tészta tetejére, reszelt sajttal, tejföllel együtt.
423. vigyefene (válaszként erre: 422. - Tumbo2)
2022. márc. 27. 15:57
Pulyka nélkül én is jól megvagyok, itt divat hálaadáskor.
422. tumbo2 (válaszként erre: 418. - Vigyefene)
2022. márc. 27. 15:52
a pulykáért nem vagyunk oda.
421. tumbo2 (válaszként erre: 418. - Vigyefene)
2022. márc. 27. 15:51
a füstöltet vízben szoktam megfőzni,a nyersre volt valami"isteni"recept,sütőzacskóban,ezzel-azzal.az is finom volt,de másnap már nem az igazi,
420. vigyefene (válaszként erre: 419. - Napsugár8)
2022. márc. 27. 15:36
A többi része főzelékekben is jó.
419. Napsugár8 (válaszként erre: 410. - Vigyefene)
2022. márc. 27. 15:31
Úgy gondoltam, majd húsvétra megfőzöm egyben, amit tudok leszelek, persze, hidegen. Azt úgy szoktuk. És majd a többi részét összefőzöm akármivel.
418. vigyefene (válaszként erre: 417. - Tumbo2)
2022. márc. 27. 15:25

Nekem sok játékom van, többek között vagy 5-6 ilyen sütőm is, amiben szoktam kisérletezni sokféle hússal, a füstölt csülök nagyon fincsi benne, nem lesz közel sem olyan száraz a bőre.

Itt egy videó, egész pulyka, fagyottan betéve.

[link]

417. tumbo2 (válaszként erre: 412. - Napsugár8)
2022. márc. 27. 14:32
általában én is egyszer veszek egy évben,pedig szeretném,de sem a gyomrom,sem a bukszám nem bírja.
416. tumbo2 (válaszként erre: 412. - Napsugár8)
2022. márc. 27. 14:30
locsoló tán 10 éve volt,mikor kint nyírtuk a füvet,de a szomszéd fiú is kinőtt már abból a korból.
415. vigyefene (válaszként erre: 409. - Napsugár8)
2022. márc. 27. 14:30
Sonkás tésztának is finom. Mint friss hús, kiváló kolbász/fasírozott alpanyag.
414. tumbo2 (válaszként erre: 413. - Tumbo2)
2022. márc. 27. 14:28
ja,meg tök,cukkini.
413. tumbo2
2022. márc. 27. 14:28
most van itt a szántóember,nem sok mindent vetek.céklát,zöldbabot,lesz egy kevés paradicsom,zeller,más talán nem is.
412. Napsugár8 (válaszként erre: 408. - Tumbo2)
2022. márc. 27. 14:27
A csülköt én is nézegettem a boltokban, de olyan örök áron számolják, és persze a nagyobb része csont, hát nem adok ki érte 3000+, hogy aztán vagy tudok belőle szépen szelni, vagy nem. Locsolót nem várok, sokat, nagyot pedig nem veszek, mert a gyomrom nem nagyon díjazza a füstölt cuccokat. Elég nekem 2-3 evésre való. Azzal megelégszek egy egész évre. :)
411. tumbo2 (válaszként erre: 409. - Napsugár8)
2022. márc. 27. 14:26
nálam nincs olyan,hogy maradék.mindet fölfalom.aztán csodálkozom,hogy köszvényem van.
410. vigyefene (válaszként erre: 409. - Napsugár8)
2022. márc. 27. 14:24
Ha megfőzöd valamiben, pl. káposztában, vagy csak sima vízben, a szálával keresztben szeletelve, jó puha finom lesz. Sőt melegen szétesik olyan puha. Hidegen sokkal könnyebb szépen szeletelni.
409. Napsugár8 (válaszként erre: 405. - Vigyefene)
2022. márc. 27. 14:18
Valóban a közepén van egy sor vékony fehér réteg, olyan kb. 15 cm hosszú az egész, a vége felé keskenyedik. Úgy gondolom, fogok tudni belőle szépen szelni. Majd a legvégét pedig ezek szerint akár sonkás tésztának, vagy (Spencer-féle) hagymás babnak fogom tudni megcsinálni.
408. tumbo2 (válaszként erre: 400. - Napsugár8)
2022. márc. 27. 14:15
én reggel még jól meg megyek,de utána nagyon fáj az elbakkerolt térdem.csülköt szoktam venni,hát lassú tűzön megfőzöm.tojást csak a sütibe veszek,vagy 25 éve nem festünk.
2022. márc. 27. 14:13
Képek.... [link]
406. vigyefene (válaszként erre: 400. - Napsugár8)
2022. márc. 27. 14:11
A tarját ha megfőzöd csak vizben puhára, magában is jó, pl. krumplival körítésnek, salátával.
405. vigyefene (válaszként erre: 400. - Napsugár8)
2022. márc. 27. 14:06

A füstölt tarja nagyon finom hús, tulajdonképpen a nyak körűli hús, vannak benne vékony kövér rétegek. A hosszú karaj előtt van. Keményebb mint a szűzpecsenye, de sokkal puhább mint a karaj, mert a karaj fehér hús, és sokszor száraz.

Sokféleképpen lehet használni, én káposztában szeretem legjobban.

Lengyel űzletben pedig megfőzve szoktam venni, vékonyra szeletelve puha mint a vaj, ízletes.

Néha bele darálom töltött káposztába, frissel keverve.

404. Napsugár8 (válaszként erre: 401. - Vigyefene)
2022. márc. 27. 14:01
De ötletnek jó, hogy a töltött tojást egy kicsit színesebbé tegyük vele.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook