Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! fórum

Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
403. Napsugár8 (válaszként erre: 396. - Tumbo2)
2022. márc. 27. 13:59
Azt anyósommal együtt én is csináltam. Megsütöttük a piskótát, amikor meghűlt, kockákra vágtuk, villára szúrva először forró csokiba, majd rögtön kókuszreszelékbe mártottuk, és úgy sorakoztak a tálcára. Tálca be a hűtőbe, megvártuk míg megdermed, utána raktuk tányérra. Finom, de sok macera. :)
402. Napsugár8 (válaszként erre: 395. - Tumbo2)
2022. márc. 27. 13:57
Én olyan 12-13 éves voltam, amikor először levágtam egyedül a nagy vörös kakast és fel is pucoltam. Persze korábban már segédkeztem benne édesanyámnak, de akkor úgy adódott, hogy ő már nem érkezett levágni, édesapánk szava ellen pedig nem volt mit tenni. De túl lettem rajta, azóta sincs gondom vele. Ill. panelban már nem próbálkozok vele, kicsi arra egy ilyen lakás. :)
401. vigyefene (válaszként erre: 397. - Napsugár8)
2022. márc. 27. 13:50

Az nem piros só hanem csak rendes konyhasó. Amint már írtam, olasz fűszerkeverék van bele keverve. Többek között van benne pirospaprika is, amitől piros lesz. Ez a piros paprika sokkal halványabb mint a híres magyar szegedi.

De.

Használok piros sót, pontosabban rózsaszínűt. Van belőle nagy lámpám is.

Ez az.... [link]

400. Napsugár8 (válaszként erre: 394. - Tumbo2)
2022. márc. 27. 13:47

Hát nálunk is eléggé messze van. Odafelé még csak tipegtem, de visszafelé inkább csak másztam. De hősiesen megcsináltam.

Közepes tojást vettem 50/db, a jérce tojást 5-tel kevesebbért, a nagyot 5-tel többért adják. Vettem még 40 dkg volt egy db. füstölt tarja csont nélkül, azt elhoztam 1200-ért. Elég lesz az nekem napokig rájárhatok. A kötözött sonkát közel egy ezressel adták volna többért, de akárhogyan is néztem, azok már túl nagyok voltak.


Az biztos, hogy be kell előtte áztatni és megkapirgálni, mert eléggé füstös.


Vife! Van valami jótanács!!!, mire figyeljek a főzés során, mert ilyet még életemben nem főztem. Mármint háló (és csont) nélküli füstölt tarját. :))

399. vigyefene (válaszként erre: 396. - Tumbo2)
2022. márc. 27. 13:41

Én pedig úgy vagyok a kókusszal, hogy csak finom lehet. A barátnőm még a palacsintát is kokusz olajon süti. A hűtőben tartom, hidegen kemény mint a kő. Összetöröm kis darabokra, amikor bele teszi a forró lábasba, azonnal elolvad, olyan lesz mint a víz.

[link]

398. Napsugár8 (válaszként erre: 389. - Vigyefene)
2022. márc. 27. 13:40

Jó hogy írod. Nekem először a töltött tojás jött, de most valóban, mindig más és más.

Csak rá kell katt, ha nem tudjuk, mit főzzünk, és adja az ötletet. :))

397. Napsugár8 (válaszként erre: 388. - Vigyefene)
2022. márc. 27. 13:38

Piros só?????

Életemben nem láttam. De guszta lett tőle a töltött tojás. Szívesen megkóstolnám.

396. tumbo2
2022. márc. 27. 13:30
most jutott az eszembe a lányom mondta,hogy szeretne kókuszos piskótafélét.én ugyan világéletemben utáltam,de lehet,hogy húsvétra megcsinálom.kókuszkocka,vagy mifene a neve.
395. tumbo2 (válaszként erre: 386. - Napsugár8)
2022. márc. 27. 12:53
itt nálunk van egy csirketelep.onnét kaptam egyszer egy csirkét,egy szívességért cserébe.mit mondjak nem az igazi kapirgálós csirke volt,a munkatársnőm hozta,aki helyett pár napig dolgoztam.az anyám unokatestvérével hozták.jó,mondom,ha nem vágjátok le a fejét,vihetitek is vissza.
394. tumbo2 (válaszként erre: 386. - Napsugár8)
2022. márc. 27. 12:48
hát távol van a piac.
393. csemár (válaszként erre: 390. - Napsugár8)
2022. márc. 27. 12:42

Nem is akármilyen ember, hanem jó ember...


Nyugodjon békében!

392. tumbo2 (válaszként erre: 387. - Cilabogyó)
2022. márc. 27. 12:34
nagyon régen,mikor a téeszben dolgoztam,mindenkinek volt földje.az enyémen termett a legtöbb kukorica.most meg a mészárosén.
2022. márc. 27. 11:41

Kimentem a piacra, betyárul elfáradtam. Majd d.u. vissza olvasok, és megírom, miket láttam, mit, mennyiért vettem.

Mindenkinek jó étvágyat kívánok az ebédhez, és jó pihenést.

2022. márc. 27. 11:40

Szervusztok! Nem régen léptem be a hoxára, kapom a hírt, hogy Forrest itt hagyott minket. Sajnálom, ő is egy ember volt, ő is egy lélek volt.

Nyugodjon békében.

389. vigyefene (válaszként erre: 388. - Vigyefene)
2022. márc. 27. 03:53
A franc egye meg, ahányszor a második linkre kattintok, annyiszor másféle húsokat mutat.
2022. márc. 27. 03:46

Volt még egy kevés karfiolom, amit ma este fejeztem be, de most sokkal finomabb volt mint frissen.

A só amit használtam olasz füszeres, meg a kenyérmorzsa is olasz fűszeres. Voltak Olasz házaspár barátaim, mielőtt elköltöztek melegebb éghajlatra, azoknál szoktam enni ilyesmit, mindig nagyon fincsi dolgokat főztek.

Só... [link]


Használom húsokra is... [link]


Kenyérmorzsa.... [link]

387. cilabogyó (válaszként erre: 384. - Tumbo2)
2022. márc. 26. 21:28
Nekünk ólunk éppen van, idő az semmi munka mellett. A takarmány árakat figyelembe véve nem biztos, hogy megéri. Anyósom 84 éves, világ életében tartott mindenféle állatot. Most mondta először, hogy már nem akar csirkét nevelni
386. Napsugár8 (válaszként erre: 384. - Tumbo2)
2022. márc. 26. 15:54

Mi is anyósoméknál neveltünk évenként 50 db napos csirkét vettünk, őszre szépen el is fogyott, tavasszal kezdtük újra. De valóban, akkor még olcsó volt a kukorica, búza, és csak indító tápot kaptak kb. két hétig. És a rengeteg füvet a kertben, udvaron kapirgálva, és mit tudom, még mi mindent találtak.

De nálunk a piacon szoktak árulni felpucolt kapirgálósat. Csak hát azokkal szemben olyan kérdések merülnek fel bennem, hogy nem láttam, hol, hogyan pucolták, milyen steril körülmények között.

2022. márc. 26. 15:49

A no szócskának nincs köze a kenyérhez, az csak egy odarakott akármi. :))

A kenyér receptet még Guruljka fordította, már fejből írom:


Hozzávalók:

- 60 dkg liszt (nálam 20 dkg fehér liszt, és 40 dkg teljes kiőrl.)

- 2 dl langyos tej

- 2 dl langyos víz (amennyit majd felvesz)

- 2 cs. sütőpor

- 4 ek. olaj (ezt a tejbe szoktam (belekavarni)

- 2 csapott teáskanál só

- 1 csapott teáskanál cukor


Összegyúrom, ebből 4 db. gombócot csinálok és elnyújtom kb. jó fél cm vastagra. (Akkorára, ami egy teflon palacsinta sütőben elférne!!!)

Valamikor 4 db-ba vágtam, de már 4 db-ba szaggatom pohárral. Így lesz 16 db. kis lepénykém. A leeső részeket ismét össze, az lesz a 17.-ik, valamivel nagyobb a többinél = pizza-alapnak tökéletes!

Sülés közben kb. másfél cm vastagra kelnek.


Forró serpenyőt kikenek olajjal (gázt vissza közepes lángra!) és beborítva mindkét oldalukat szépen megsütöm. Az egész készen van egy bő óra alatt. Nekem ez 8-9 napra elegendő kenyér.

Nyugodtan próbáld ki, max. először csak fél adaggal. Nem mindenkinek tetszik, de harmad annyiba kerül nekem így, mint a tk. kenyér készen.

384. tumbo2 (válaszként erre: 381. - Napsugár8)
2022. márc. 26. 14:35
ólam sincs,sem kedvem már hozzá.nem beszélve a takarmány áráról.
2022. márc. 26. 14:09

Írd meg már légy szíves, milyen az a no.., amit sütni szoktál?

Nehéz megcsinálni?

Üdvözlettel: Rochlitzné Ágnes

382. Napsugár8 (válaszként erre: 380. - Vigyefene)
2022. márc. 26. 13:40

Én is aludtam közben...

Akkor az én gomba adagomat neked adom. Legalább nem lesz vele gondom. :)

381. Napsugár8 (válaszként erre: 379. - Tumbo2)
2022. márc. 26. 13:39
És azon nem gondolkodtál, hogy esetleg évente pár db-ot te is nevelj? Vagy nincs rá hely?
380. vigyefene (válaszként erre: 373. - Napsugár8)
2022. márc. 26. 12:32
Nekem viszont a gomba az egyik kedvencem. Közben még jót aludtam.
379. tumbo2 (válaszként erre: 378. - Napsugár8)
2022. márc. 26. 12:27
egy-kettő,akinek a tyúkok potyogtatnak pár tojást.de eladásra nem.
378. Napsugár8 (válaszként erre: 375. - Tumbo2)
2022. márc. 26. 09:46
Senki nincs a faluban, aki nevel tyúkokat???
377. tumbo2
2022. márc. 26. 09:06
ja,csirkeszárny rántva,rizs.
376. tumbo2 (válaszként erre: 375. - Tumbo2)
2022. márc. 26. 09:05
meg a gombákhoz,csak annyira,amit szedtünk az őzlábgomba,a mezei szegfűgomba,a rókagomba,aztán passz.mikor voltunk az akácosban,elámultam mennyi gomba volt,tudtam,hogy gyilkos galóca.sajnos az a szegény,aki másnap szedte,nem.két felnőtt,két gyerek halt meg,a harmadik kislány életben maradt.
375. tumbo2 (válaszként erre: 373. - Napsugár8)
2022. márc. 26. 09:01
magamnak zacskós levest csinálok.ciki,vagy nem.ha kapnék egy tyúkot,szívesen főznék húsvétra levest,de hát ez itt reménytelen.bár,ha szép csontot kapnék.de olyanok itt a "friss húsok" mintha valahol álltak volna jó pár napot.ha máshoz nem is,de a húsokhoz értek.
2022. márc. 26. 08:34
No kenyér-lepénykéim begyúrva, szaggatva, megyek vissza sütni. Egy hétre ismét csak elintézve.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook