Kezdjünk együtt neki az életmódváltásnak! (beszélgetés)
Itt is napos, tiszta idő van. Nem érzem azt, hogy csípős lenne.
Eldöntöttem, ma is lemegyek, nekem is, a lábaimnak is hiányzik. Rákérdezek itt a szomszédban levő kisboltban, hogy várnak-e (és mikorra) birkát?? Az ősszel is itt vettem nagyon szép kis bárányt.
No mára én is megálmodtam: vagy egy kis birkapörköltet, vagy pulyka zúza pörköltet kellene főzni húsvétra. Ha egyiket sem kapok, akkor kimegyek a piac melletti csirke boltba, ott valódi tanyasi kakast veszek. De mindenképp valami olyat, amit nem szoktam csak sátoros ünnepeken. :)) Attól függően, hogy mit kapok ezekből, úgy választom, hogy milyen sültet csinálok még mellé. (Sertés, pulyka??)
Ami van cs.pörkölt a fagyóban, már ott lapul 2 hete, majd a jövő héten ismét hosszú hétvége, akkor előkapom.
Ebből a tejbegríz-alapú édességből valami pohárkrém? Puding alá valami somlói galuska szerűnek, vagy gesztenyepüré-alá, hasonló akármi jár az agyamban.
Szép jó reggelt mindenkinek!
Itt szép napos idő van, csak éppen minden fagyott.
Összes kcal bevitel: 1448.53
Kcal égetés (testmozgással), 40 perc kiskutya sétáltatás: 230.16
Kcal égetés (Alapjárat kcal égetés): 1907
Napi mérleg: -688.63 (90.02%)
150 g csirkemell baromi sok, de legyőztem! :D
Ahogy visszaemlékszem, nagyon csömör volt, nagyon nem a mi gyomrunknak való.
A hamis túrógombócot már nem is prézlibe forgatom, mert a maradékot nehéz megmelegíteni. Viszont a pirított zsemlemorzsa miatt hidegen nem igazán ehető. Őrölt dióba, kakaóba, fahéjba, hasonlókba szoktam megforgatni. Úgy nekem jobban tetszik! :)
Normál hétvégi menü szerint főzök aZuramnak, plusz kap sonkát, tormát és főtt tojást, meg képviselőfánkot.
Ez a menütervem arra a hétvégére:
Frankfurti leves
Paprikás csirke nokedlivel
Borsos tokány bulgur v. tarhonya
Tejbegríz lepény áfonya v. szilva öntet.
Mi a gyerekekkel nem leszünk itthon. A vendégségbe viszek sonkát, töltött tojást, ecetes krumplisalátát és zserbót. A többi a Sógornőm dolga (húsleves, rántott hús, töltött káposzta, csokik és csipszek). :)
A telefonon is működik a hang keresés, én szoktam használni. A kis mikrofonra kell tapizni.
Jó, legfőképp a navigátorban szoktam használni a hangkeresést.
Szerbusztok!
Tanulni mindig érdemes, egy iPad pedig nagyon megéri, kényelmesen lehet vele netezni. Nekem is van.
Mai ebęd paraj főzelék. Igyekszem diétázni, legalább pár kilótõl szeretnék megválni.
Eléggé nehezen mozognak a forgóim, de azért eltipegtem a coop.é-ba és vissza. Ott kaptam búzadarát is, jöhet a túrógombóc.
Aki kisebb üzletekben szokott leszaladni apróságért, érdemes megnézni, hogy a jövő hét pénteken kinyitnak-e, mert a csütörtök ünnep, hivatalosan a péntek munkaszüneti nap.
Szép jó reggelt mindenkinek!
Itt nagyon be van borulva rendesen, és még ráadásul hideg is van.