Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Kezdjük együtt az életmódváltást június 27-től fórum

Kezdjük együtt az életmódváltást június 27-től (beszélgetés)

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
614. 130454e42d (válaszként erre: 612. - 117b1693d0)
2013. júl. 11. 14:36
Filmezés közben szoktam, mellékesen, a lengőhájat akarom eltüntetni. 30-at nem is akarok, inkább emelem majd a súlyt.
613. 117b1693d0 (válaszként erre: 610. - Vick)
2013. júl. 11. 14:15
Erről van szó pontosan. Nem 200 napig vagyok 70g ch-n. Annál sokkal hamarabb megunom, mert egy csomó kaját kizár.
612. 117b1693d0 (válaszként erre: 609. - 130454e42d)
2013. júl. 11. 14:14
8-as 10-12-es szériát még meg is csinálok vele, de ő ilyen 30-asokkal operált. Nekem egyébként is ellenkezik az ízlésemmel, nem bírom az ilyen csapágyasra járatós feladatokat :D
611. Vick (válaszként erre: 604. - Suora)
2013. júl. 11. 13:46

Én "csak" 7 kg-ot vettem belőle, nyírfacukorral fogom befőzni.

Nekem egyszer már bevált a Norbi módszere (6 hónap alatt -18 kg-t fogytam vele), így én ebben hiszek, de nem kövezek meg senkit, akinek nem jön be az ember, vagy az étrendje. Nekem bejött, most már csak a kitartást kell hozzáraknom, és megint sikerülni fog. :-)

610. Vick (válaszként erre: 600. - 117b1693d0)
2013. júl. 11. 13:43

Nem, ezen tényleg nem fogunk összeveszni. :-)

Csak SZERINTEM a 80-100 g CH kevés. Legalábbis nekem az lenne, de ha te elvagy vele, és bírod, akkor szíved joga. Pláne ha belevesszük, hogy másnap mondjuk megduplázod...

609. 130454e42d (válaszként erre: 607. - 117b1693d0)
2013. júl. 11. 11:22
Ez nekem még megy az 5 és fél kilóval, de az, hogy emeljem a súlyt még messze van. Majd ha már az 5,5 nem lesz kihívás :)
608. 130454e42d (válaszként erre: 606. - 117b1693d0)
2013. júl. 11. 11:20

A szabad súlyokkal nekem is bajom volt, ráadásul nem bírtam el a saját súlyomat. Mondjuk még most se :) A lábammal nem volt gond, erős volt mindig és könnyen izmosodik főleg a vádlim.

Vigyázz, óvatosan a szabad súlyokkal, nehogy megerőltesd az ízületeidet.

607. 117b1693d0 (válaszként erre: 606. - 117b1693d0)
2013. júl. 11. 11:19
A fej fölötti, váll vonalában végzett gyakorlatoknál kínlódom, nem a sima bicepsz, tricepsz (hanem mondjuk annál a tricepsznél, amikor felemelt karral a hátad mögé engeded a súlyt).
606. 117b1693d0 (válaszként erre: 605. - 130454e42d)
2013. júl. 11. 11:16

Vicces, de inkább felteszek 40 kilót egy gépre.

Tavaly jártam edzőhöz és ettől volt kiakadva, hogy amit műveltem őt is próbára tette. A lábról nem is beszélve, mert ott is maradhatott 35-40 kiló (míg a többiek 5-10 kilókkal edzettek). De amikor szabad súlyokkal gyakoroltunk, akkor nyafogtam az 5 kilós súlyzóval, sokszor lecseréltem 3-ra, de az se tetszett.

Azt hiszem a vállammal van valami, talán a szalagok nem elég erősek. Erre kellene kitalálni valami okosat. Felépíteni a könnyű terheléstől kezdve fokozatosan.

605. 130454e42d (válaszként erre: 602. - 117b1693d0)
2013. júl. 11. 11:09

Van itthon kézisúlyzóm, most 5,5kg van rajta, karra szoktam vele dolgozni, ha épp eszembe jut :) Szeretem, mert filmezés közben is tudom csinálni.

Voltam boltban, bolognai lesz az ebéd majd, meg vettem málnát, sárga- és őszibarackot :) Szerintem mire megyek melóba elfogy mind :D

604. suora
2013. júl. 11. 11:03

Sziasztok

Miközben fogyozom ugy érzem sokkal egézségesebben eszem annak ellenére h sok mindent megvonok magamtól

ma korán reggel kirohantam a piacra vettem 10 kg sbarackot=25 üveg dzsem lett belőle:)

Vettem kis cikkiniket amiket kivájok közepéből+dinsztelt hagyma fokhagyma +sertéshus +zeller megtöltőm és irány a sütő

Jó kis könnyű vacsi lesz majd belőle.

A mai ebédem dinnye lesz mert kicsit nyalakodtam a befőzésnél igaz nem sokat de valamit valamiért

Ujra ledolgoztam a hétvégi piálás kjártékony hatását és anyámnál eltelt időt így érzem haladok a fogyóval.

Hétvégén vettem a Lidl.-be puffasztott kenyeret rozsos jellegűt nagyon fingyi és kevés CH van benne

Én Norbi dolgokat nem kedvelem alapból nem veszem meg ....igaz ez az én véleményem:) nem kell ezért megkövezni :)

Mindenkinek sok kitartást a fogyohoz

603. Mítea
2013. júl. 11. 10:44
A fegyencedzést honnan lehet letölteni? Vagy legalább megnézni, hogy mi is az? Köszi! :)
602. 117b1693d0 (válaszként erre: 601. - 130454e42d)
2013. júl. 11. 10:12

Amikor edzem, olyankor súlyzózom. Most akarok áttérni szabad súlyokra, csak azt nem szeretem annyira (vagyis egyáltalán nem szeretem :D).

Amit szeretnék, de súlyom miatt türtőztetem magam egyelőre az a tollas, tenisz. Csak kímélem a térdeimet, pont elég nekik a túlsúly.

Amit még nem próbáltam, de szeretném, az a squash, de szintén várni kell vele. A másik a kettlebell. Ezt csinálhatnám, ha találnék valakit, aki nem este vagy hétvégén tart edzést...

601. 130454e42d (válaszként erre: 600. - 117b1693d0)
2013. júl. 11. 09:40

Igen, ennél jobb motiváció nem kell :)

Mondjuk abban biztos vagyok, hogy lesz még olyan, hogy megunom, elegem lesz, ismerem magam, de már azt is tudom, hogy elmúlik, max. 1-2 nap szünetet jelent. A mérleg már nem érdekel, az a lényeg amit a tükörben látok, hogy 63 vagy 60 kiló vagyok mellékes.

A fenekemre még ráfér a formázás, azzal mindig bajom volt, de alakulgat az is.

Te mit mozogsz? Gyűjtöm az ötleteket :)

600. 117b1693d0 (válaszként erre: 599. - 130454e42d)
2013. júl. 11. 09:30

Mondtam én, hogy nem? :D

De nehogy már 80-100g szénhidrát a semmi kategória legyen súlycsökkentés idejére! :)

Ilyen eredmények mellett, akkor nem nehéz folytatni a gyakorlatokat :)))

599. 130454e42d (válaszként erre: 597. - 117b1693d0)
2013. júl. 11. 09:25

A szénhidrát ugyanúgy létfontosságú hosszú távon, mint a zsír vagy a fehérje, leginkább az agy működéséhez. De ezen nem fogunk összeveszni.

Olyan történt velem, ami már vagy 20 éve nem. Kezd tetszeni amit a tükörben látok. Nagyon látványosan kezd változni az alakom, a combomon már kezd oldalt látszani az izom akkor is, ha nincs megfeszítve. Hétvégén ha rászánom magam teszek fel képet.

A fegyencet csinálom, kiegészítve pár más gyakorlattal is, a metálozott testek-ről szedem az ötleteket. Egyre jobban élvezem, már nem csak az eredmény miatt csinálom, hanem mert jó érzés.

598. 117b1693d0 (válaszként erre: 596. - Mítea)
2013. júl. 11. 09:20

(Csak viszonyításképpen egy átlagos képességű testépítő férfi egy év alatt 4 kiló izmot tud felépíteni rengeteg munkával. Vagyis 76 grammot egy hét alatt. A nők ennél jóval kevesebbre képesek. :(( )

Szerintem inkább csak vizet tartalékol a szervezeted.

A cukkinis dolog jól hangzik. Mondjuk szerintem elég sütni, bár előfőzve biztosan kevesebbet kell a sütőben hagyni.

597. 117b1693d0 (válaszként erre: 595. - Vick)
2013. júl. 11. 09:14

Azt írtam, hogy a túlélés szempontjából nincs szükségünk szénhidrátra és ez így is van.

Hosszú távon nyilván nem fogok nagyon keveset enni (megjegyzem 100g ch az nem kevés), egyébként semmi nem igazolja, hogy 2000 kcal-ból - vagy kinek mennyi a napi adagja-, feltétlenül be kell tolni 55% szénhidrátot. Ez nagyjából olyan, mint a minimum 2 liter víz.

Nálam csak a zöldségben lévő szénhidrátok - azok közül is kivétel a magas szénhidráttartalommal bírók - működnek. Amikor erre nem figyelek eléggé - ami sokszor előfordul, különben nem lenne túlsúlyom -, akkor meg is van az eredménye.

596. Mítea
2013. júl. 11. 08:22

Sziasztok! A múlt heti leállás után még mindig nem sikerült visszatérnem a helyes útra. Ráadásul ráálltam a mérlegre és híztam is. De nem foglalkozok vele, lehet, az izom az. A futást tartottam kb. hétfőn már lefutottam 12km-t. A hétre is megvan az edzés, ma is megyek. Csak a kaja... Az is lehet, hogy az lehet a gond, hogy elkezdtem magnéziumot szedni és étvágyat csinál. Pedig ezt most szedni akarom az edzések miatt.

Viszont megosztanék egy könnyű receptet, ami isteni és laktat és nem hizlal! A Gasztroangyalban láttam, de anyu kicsit másképp készítette el:

Cukkinit félbevágsz, kiszeded a magját és megfőzöd. Szalonnát pirítasz, sonka, tejföl, orda sovány sajt (nekünk fűszeres volt otthon), összekevered, rárakod a cukkinire, sajttal megszórod és mehet a sütőbe. Isteni!!! Ma ezt reggeliztem :)

595. Vick (válaszként erre: 594. - 117b1693d0)
2013. júl. 11. 05:50

Ezt most komolyan mondod?? A szervezetnek szüksége van szénhidrátra (55%), zsírra (30%) és fehérjére(15%) is. Nyilván aki fogyni akar, az változtat az arányokon, de valamennyi szénhidrátra akkor is szükség van. Persze itt nem a kakaós csigára vagy a pizzára gondolok. CH a zöldségekben, gyümölcsökben is van (nem is kevés).

Nem lehet, hogy "rossz" CH-kat eszel, amikor felmész 160g-ra? Én egyáltalán nem vagyok éhes... Persze ha ezt a grammot csupa szükségtelen édességekből, tésztákból, finomlisztes, cukros dolgokból vinném be, én is éhes lennék, mert a szervezetem nem jutna elég tápanyaghoz, és jelezne, hogy nem kapott enni. Minőségi kaját.

Ez nálam is így van, hogy minél több CH-t eszem, annál többet szeretnék még. De ez csak a "rossz", magas GI indexű ételekre vonatkozik. Tehát ha eszem pl. egy nagy tányér sajtos makarónit, utána fél órával farkaséhes vagyok. Miért is? Mert a vércukrot gyorsan felviszi, aztán amilyen gyorsan felment, le is esik, így megint éhes az ember.

Én nagyon édesszájú vagyok, de könnyebben meg tudom állni, hogy egyáltalán ne egyek csokit, mint azt, hogy 1-2 kockánál megálljak. Egyszerűen nem tudom abbahagyni. :-( Azt hiszem ez a cukorfüggőség vagy szénhidrát függőség. Ugyanúgy le kell szokni a cukorról, mint a drogról.

594. 117b1693d0 (válaszként erre: 593. - Vick)
2013. júl. 10. 14:44

Szénhidrátra egyáltalán nincs szükségünk a túlélés szempontjából, ha eszünk elég fehérjét és zsírt.

Persze, sokkal egyszerűbb és élvezetesebb, ha viszünk be szénhidrátot is.

Nem tervezek minden nap 100g alatt bevinni ch-t, de azt látom, hogy ha felmegyek akár 160-ra, akkor egyre éhesebb vagyok mindenféle rágcsákra. Szóval, amikor éppen nem vagyok rákattanva, akkor inkább nem tolom magamba a ch-t feleslegesen, mert majd úgyis beviszem máskor.

Mivel a kajálásom nem szabályos, ezért nem is tudja a szervezetem megszokni. Nincs se folyamatos hiány, se folyamatos többlet.

Egyébként gyereket már nem tervezek, de pont akkor sikerült elsőre teherbe esnem, amikor fogytam és ch csökkentett étrenden voltam.

A szénhidráthiány nem 80-100g ch-nál jelentkezik szerintem.

Ami meg a jóllakottság érzetét illeti, minél több szénhidrátot eszem, annál többet szeretnék még :(

593. Vick (válaszként erre: 592. - 117b1693d0)
2013. júl. 10. 13:53

Oké, de gondolom te nem vagy élsportoló. :-)

Nem vagyok dietetikus, de nem gondolom, hogy túl szerencsés lenne ennél sokkal kevesebb CH-t bárkinek is bevinnie.

Ezt találtam:

"A szénhidráthiánynak ugyanúgy megvannak az egészségre káros hatásai, mint a túlzott fehérje- és zsírfogyasztásnak. Nőknél a fogamzás előtt kifejezetten hátrányos lehet a szénhidrátok drasztikus csökkentése, mert a teherbe eséshez szükséges megfelelő hormonműködést akadályozza. De az is figyelemre méltó, hogy az agy számára nélkülözhetetlen, szinte egyedüli energiaforrás a glükóz, amelynek fontos szerepe van az emlékezési és a tanulási folyamatok fenntartásában, javításában.

A glikogén vagy a glükóz hiánya zavart okoz az izomműködésben is. Ha ezekből a szénhidrátokból nincs elegendő a szervezetben, az az állóképesség és a fizikai teljesítmény nagymértékű csökkenését eredményezheti. Mindezek mellett a csekély szénhidráttartalmú étrend oka lehet a szédülésnek, fejfájásnak, ájulásnak, hasi görcsöknek, székrekedésnek, a szervezet elsavasodásának, valamint bizonyos vitaminok és ásványi anyagok hiányának. Ezek a hatások szintén rontják az egyén szellemi és fizikai teljesítőképességét. A szénhidrátszegény diéta depressziót is okozhat, ugyanis a szénhidrátok fontos szerepet játszanak a szerotonin termelésében. Ha kevés a szénhidrát, kevesebb szerotonin termelődik, ami hangulati változásokban, depresszióban nyilvánulhat meg. A nők szervezetében ráadásul eleve kevesebb szerotonin termelődik, így a szénhidrát hiányából adódó tüneteik még drámaibbak, mint a férfiaké. A szerotoninnak az is fontos feladata, hogy közvetíti az agyban a jóllakottság érzetét."

592. 117b1693d0 (válaszként erre: 591. - Vick)
2013. júl. 10. 13:40

Sportolók is vannak ketogén diétán, ez meg még fényévekre van tőle.

A cukorbetegek egy másik kérdés, ők az inzulin és a gyógyszerek miatt (is) fogyasztanak folyamatosan szénhidrátot.

A szervezetem meg akkor tartalékol, ha nem eszem eleget. A kevés ch miatt önmagában nem tartalékol.

A tartalékolás ellen meg elég jó védekezés, hogy időnként csalok, ráadásul összevissza, előre nem kiszámított módon. Vagyis nincs benne szabály. Ez nem esik nehezemre :DDD

591. Vick
2013. júl. 10. 13:32

Bev, szerintem az nagyon kevés! 90 g CH! Vagy ilyen gyorsan akarsz lefogyni? Én sacc/kb napi 150-170 g-ot eszek, a cukorbetegek sem fogyasztanak ennél kevesebbet. Egy bizonyos szintű CH kell az agynak. Már megfigyeltem magamon, ha túl kevés CH-t viszek be, estére stresszes,idegbajos leszek.

Jó a fehérje + a sok zöldség, de szerintem a CH bevitelre is figyelj oda. A túl kevés sem jó. Nyilván hamarabb érsz célt, csak nehogy jojó legyen a vége. Mert a szervezet tartalékol.

590. Vick
2013. júl. 10. 13:28

Én nagyon kenyeres vagyok, ölni tudnék egy friss fehér zsömléért. :-) De sajnos azt nem ehet az ember lánya, ha fogyni szeretne... Ez nem a reklám helye, de a Norbinak vannak kenyerei , amiben 3 vagy 5 g szénhidrát van. Mármint 10 dkg-ban. Az szinte semmi. Azt fogyasztom, és nem csak 1 szeletet. Simán megeszek belőle 2-3-at reggelire, és vacsorára is. De a különböző közértekben (pl. Lidl, Aldi) is lehet csökkentett szénhidráttartalmú kenyeret venni, jó magosak, rozsosak, barnák. Azokban 6 g CH van. Jó, nem egyenlő a friss, ropogós fehér kenyérrel, de azért mégiscsak valami. Jobb mint abonettet vagy ham-letet rágcsálni. Szerintem. :-)

Suora, ha reggel eszel egy rozskiflit vagy rozskenyeret, szerintem az belefér, az is kell a szervezetnek. Nem lehet egész nap csak salátákon élni.:-)

589. 117b1693d0 (válaszként erre: 587. - Orsibigyu)
2013. júl. 10. 13:25

Most én arra figyelek, hogy egyek elég fehérjét, egyek hozzá sok zöldséget. Aztán, ha nagyon tetszik valami gyümölcs, akkor abból is szem.

Rágcsa, csemegék és egyéb desszert helyett betolok napi egy-két kapuccsínót, amit nagyon felhígítok (3 nkább 4 deci), így percekig vacakolok vele.

Ma annyi grillcsirkét ettem salátával, hogy már kezdtem rosszul lenni. Gyorsan abba is hagytam, nehogy úgy járjak vele, hogy aztán fél évig rá se tudok gondolni, mert az nagy kitolás lenne az étrendemmel. :D

588. 117b1693d0 (válaszként erre: 586. - Suora)
2013. júl. 10. 13:20
Reggel én most egész jó vagyok, átálltam valami véletlen folytán arra, hogy reggel iszom, délben eszem, aztán már csak iszom vagy pár falatot eszem délután. Most egy almát tettem ki uzsonnára. Ugyan nem akartam gyümölcsöt enni pár napig, de ez annyira megtetszett a boltban. Ha még délután is kedvem lesz hozzá, akkor megeszem. Csak a 30g szénhidrát miatt vacillálok. Persze még ezzel együtt is 90g alatt lennék ma.
2013. júl. 10. 13:13
En neha benyomok egy fel szeletet reggelire. Ha rozsosrol lenne szo azt nem is fognam vissza. A rozsban levo rostok felporgetik az anyagcseret. Mai reggelim: naturjoghurt, naturmuzlivel ( ami nem cukrozott, csak ugy magara gabonak es szaritottgyumolcsok) , nincs abban semmi rossz nekem. En csak a cukrot es finomlisztet kerulom.
586. suora (válaszként erre: 585. - 117b1693d0)
2013. júl. 10. 11:46

jaja én sem veszek sokat csak csurog anyálam amikor készítem a reggelit a gyerekeknek pl saját főzésű eper lekvár friss zsömivel vagy ilyesmi:)

Kenyeret máskor nem eszünk mi sem

585. 117b1693d0 (válaszként erre: 584. - Suora)
2013. júl. 10. 11:02

Nálunk nincs itthon kenyér. Reggel frissen sütök mini baguettet, pont annyit, amennyit a férjem és a fiam kér. Így nekem nem jut :D

Nap közben elvagyok a saját kajámon, este pedig olyan vacsorát készítek nekik, amihez nem kell kenyér.

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook