Ketogén diétázók (beszélgetés)
En a husokat szeretem, nekem a feherjebevitel nem problema. Mondjuk ha zsirt kell hozzaadni, inkabb leontom olivaolajjal, megszorom rozmaringgal, minthogy ehelyett bevagjak egy sult szalonnat vagy kolbaszt vagy ilyeneket.
De tudom, hogy van, akinek ugy egy az egyben a hussal van baja, hogy mar azt sem birja, ilyenkor nehezebb.
akkor nem biztos, hogy ez a diéta neked való :) mert csak úgy érdemes csinálni, ha legalább az alapját hosszú távon bírod, különben ha abbahagyod, minden a régi lesz. mert a kávétejszínt is idővel meg lehet unni, ha nagyrészt csak ilyesmiből pótlod a zsírt :(
nem tudom, az alap ketoban mennyire engedélyezettek a tejtermékek, de azokból is lehet esetleg szemezgetni
Gondolom, azert irta, mert pont ezeket nem szereti. Én sem vagyok oda a szalonnaert vagy a zsirban tocsogo oldalasert. Minden heten eszem oldalast, megis lesutom a zsirjat. A szalamikat se nagyon csipem.
Persze, konnyu mondani, hogy melyikek a zsiros kajak, csak nem mindenki szereti.
Amellett, hogy a sok zsírt nem mindig sikerül könnyedén megennem, keveslem a fehérjét, mert ugye hozzá vagyok szokva a magas fehérjebevitelhez, itt meg az le van csökkentve. Nekem ezt ajánlotta a keto kalkulátor:
Napi: 1580 kcal
20 g ch
60 g fehérje
139 g zsír
Ah, ez olasz talalmany is, caffélatte con burro:))))
A multkor irtam valahol, hogy a ferjem nagyszulei meg a tejeskaveba is tettek mindig egy kis kockanyi vajat! Es bar nem iszom kavet, de forro csokival is isteni
Ez egy teves beidegzodes, hogy terheli a veseket. Valojaban csak az a feherje terheli a veseket, ami alacsonyabb erteku, nem tudott ugy beepulni es ebbol tobb bomlastermek marad vissza. Ez vonatkozik pl a novenyi feherjekre, ezekbol sok bomlastermek marad vissza, mert nem tudnak ugy hasznosulni, mint az allati feherje.
De meg ez sem jelenti, hogy leterhelik annyira a veset, ugy ertem, ezt meg lehet elozni, pl novenyi feherjek mellett egy tejsavofeherje kiegeszito megoldja, hogy hasznosuljanak a bomlastermekek is, mert ezek is aminosavak, csak nincs "parjuk":). Masik mod, a sok folyadek.
Ugyanis a vese nem attol terhelodik, hogy sok a feherje, hanem ugy altalaban azert, ha tul suru az anyag, amit kap, amit at kell szurnie. Ezert ha valaki nem is eszik sok feherjet, de tul keveset iszik, lehet, hogy sokkal sz.rabb helyzetben lesz hamarosan, mint az, aki sok feherjet eszik de mellette sokat is iszik.
Ha nem edzel amugy semmit, nem csinalsz semmit, ulo eletmodot folytatsz, az 1 gramm amit irtal tskg-kent total eleg a tuleleshez, csak arra irtuk, hogy 2-3g kell, aki sportol. Maskulonben nagyon szepen lebontja a sajat izmait a sporttal, amit nem akar senki.
Nekem pl. gond volt ilyen nagy mennyiségű zsírt elfogyasztani. Erre találtam a következőt, az úgynevezett Keto kávét (Bulletproof Coffee-nak is hívják).
2.5 dl kávéhoz (lehet presszó kávé felöntve forró vízzel is) tenni 1 ek. kókuszzsírt, 1 ek. vajat, 2 ek. tejszínt, édesítőt és jól összeturmixolni. Valami isteni finom és jó adag zsírt bevittél, anélkül hogy a hányinger kerülgetne tőle.
Én nagy híve vagyok a ketogén diétának, kizárólag csak így tudok fogyni. Jelenleg is ketózisban vagyok (tesztelem). Napi 20 gramm ch alatt eszem.
A ketogén diétában kötelező zsírt enni, a kalóriák 70-80 százaléka zsírokból kell, hogy összejöjjön.
Én az amerikai weboldalakat böngészem hasznos receptekért, infókért és nagyon klassz dolgokat találtam. Ha valakit érdekel szivesen megosztom.
Attól függ, hogy éppen mit csinálsz :DDDD
Ketogén? Paleo? Vagy egyéb? :DDD
Jó. Elhiszem :D
Akkor annyit mondok, hogy engem nem fúj fel :DDDD
Nemigazan egyenfuggo, a gesztenye is szerepel azon a listan, ami az olyan zoldsegek-gyumolcsok-magok-huvelyesek stb tartalmazza, amik felfujjak az embert es a gesztenye az osszes magok kozul kozelebb all a huvelyesekhez, mar a kisebb zsirtartalma, magasabb szenhidrat tartalma es magas rost tartalma miatt.
Mas az, hogy ha 2 havonta eszel, vagy ahogy en, egy evben max 2x, akkor tenyleg nem lesz tole semmi bajod, mert nem etted meg:DDD
Akkor ez szerintem inkább egyén függő. Van ilyen :D
Ne ingerelj itt engem tortával!!!! :D
Én bármilyen formában eszem, engem felfúj, ezért ritkán eszem, pl. karácsonykor, mert sok karácsonyi recept alapanyaga a gesztenye.
Egyébként a tortáról képek itt:
A recept pedig a hoxa receptek között, most tettem fel:)
Nincs fura íze, az olaszoknál egy rakás süti létezik gesztenyelisztből és lekvár is készül belőle. Viszont nagyon felfúj szerintem.
Az olaszok szinte mindenből készítenek sütit, kenyeret, ami nem gabona. Létezik a farinata, ami csak kizárólag csicseriborsólisztet tartalmaz (és vizet, sót, olívaolajat), és ez egy ilyen lepény, pékségekben árulják, aztán a gesztenyéből készül a castagnaccio, ez egy torta, fenyőmandula is van benne, és mazsola, szóval ahány mag, nekik tuti van mindenre valami ősrégi hagyományos recept:D
Pedig a kókuszlisztből minden fűrészpor szárazságú szokott lenni :DDDD
Én a sütiket gyakorlatilag mindig darált mandulából csinálom :DDDDD
Panírozz és sűríts velük. Arra nagyon jók.
Teljesen másképpen viselkednek, mint a búzaliszt.
Ha olyan eredményt akarsz elérni, és azt az ízt várod, soha nem is fog sikerülni.
A paleo nem a helyettesítésről szól. Én alig használok akármilyen lisztet is. Kéthavonta palacsinta pl.
Vagy ha rántott húst készítek, akkor kókuszliszttel panírozok. Vagy ha olyan a leves, azzal sűrítem.
Persze, hogy húzós áruk van. Nem termelnek belőle annyit mint búzából. De nekem fél kg liszt hónapokig elég. Úgy azért már nem húzós.
A cukoralkoholokhoz pedig nagyon lassan fokozatosan kell hozzászokni.
De azokat se használja úgy senki, mint anno a kristálycukrot.