Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ketogén diétázók fórum

Ketogén diétázók (beszélgetős fórum)


65. a1f4b553ae (válaszként erre: 63. - Mazsinka)
2014. márc. 18. 21:27
Na ez elkeserítő. :(
2014. márc. 18. 21:24
Mi a helyzet a búzafűlével? Az elvileg gabona, meg lisztérzékenyek nem is ihatják... passz az egészséges nedünek?
63. Mazsinka (válaszként erre: 54. - C306628484)
2014. márc. 18. 21:23
Épp tegnap voltam egy üzletben, vettem xilitet 1800 forintért, meg láttam magliszteket jó húzós áron. Van itthon lenmagliszt és kókuszliszt paleo boltból, még egyetlen egy étel sem sikerült, amit ezzel készítettem, pedig 12 éves korom óta főzök (jól). Az eritrittől meg vesegörcsöm, fene tudja, milyen görcsöm lett, lehet gyomor, de már fájt mindenem, úgyhogy passz. Maglisztet többet nem veszek, mert drága ahhoz, hogy elszórakozzam, kidobjam.
62. a1f4b553ae (válaszként erre: 61. - C306628484)
2014. márc. 18. 21:23
Tudom tudom a zöldet. Már felhívták a figyelmemet, köszi. Talán hétvégén bejutok ilyen helyre. De elkeserítő, hogy pont amiket szeretek, nem ehetek.
61. c306628484 (válaszként erre: 60. - A1f4b553ae)
2014. márc. 18. 21:21
Érdemes elolvasni Szendi Gábor paleos könyveit, hogy képben legyél, mit miért érdemes vagy nem érdemes enni.
60. a1f4b553ae (válaszként erre: 59. - C306628484)
2014. márc. 18. 21:17
Köszi szépen, én mindenkitől szívesen veszek tanácsot, mert tök hülye vagyok hozzá. Még.:D
2014. márc. 18. 21:15
Ha egy jotanacsot elfogadsz, elöbb a paleoval kezdesz, vagy tiszta étkezésssel, aztán ha megáll a fogyás akkor jöhet a keto.
58. a1f4b553ae (válaszként erre: 57. - C306628484)
2014. márc. 18. 21:13
Fogalmam sincs:( csak azt érzem valami nem jó, változtatni kellene.Egészségesebben élni.
57. c306628484 (válaszként erre: 56. - A1f4b553ae)
2014. márc. 18. 21:12
Kokuszliszt is sokféleképpen felhasználhato. Én mondjuk sima kokuszreszeléket szoktam kávédarálon ledaralni, talan ugy olcsobb. Most kezded a paleot? Vagy ketogént?
56. a1f4b553ae (válaszként erre: 54. - C306628484)
2014. márc. 18. 21:07
Köszi, tényleg kókuszliszt. Erről is olvastam. Hu, már alig várom holnap bemegyek egy herbatárba és úgy bevásárolok ilyeneket. :)))
55. c306628484 (válaszként erre: 52. - F3000dc5ef)
2014. márc. 18. 21:07
Igen, sajnos nekem annyira nem jött be, pedig nemvagyok válogatos. De ki kell probálni. Pl. Natur gesztenyemasszát azt szeretem beizesitve gesztenyepüré szerüségnek, de sütve a lisztje nem :(
54. c306628484 (válaszként erre: 51. - A1f4b553ae)
2014. márc. 18. 21:05

Sok egészséges cukorpótló és liszt van ami egészséges. Pl a gesztenyeliszt is az, de csak módjával használva. Ha pl. Fogyni akarsz akkor ezt a lisztet ritkábban használd.

Ugyanigy édesitésre nagyon jo a méz is, de azt is csak moderáltan érdemes használni a magas ch-ja miatt.

Nekem személyszerint a steviaval kevert eritrit jött be leginkább édesitésre, mert a ch tartalma nagyon minimalis.

Lisztekből keveset használok, de akkor főleg mandulalisztet, vagy más magok lisztjeit, vagy a kokuszlisztet. Lenmaglisztet.

2014. márc. 18. 21:03
Na tessék. :D
52. f3000dc5ef (válaszként erre: 49. - C306628484)
2014. márc. 18. 21:02

Fura?????

Isteni palacsinta van belőle!!!! Meggylekvárral pedig !!!! Szuper :DDDDD

51. a1f4b553ae (válaszként erre: 50. - C306628484)
2014. márc. 18. 21:00
Köszi. Akkor valaki megmondhatná melyik liszt, vagy cukor az egészséges.
50. c306628484 (válaszként erre: 48. - A1f4b553ae)
2014. márc. 18. 20:58
Igen egyébként gluténmentes, de elég nagy a szénhidrát tartalma, nem érdemes sürün használni.
49. c306628484 (válaszként erre: 48. - A1f4b553ae)
2014. márc. 18. 20:57
Hát..nekem van itthon, de csak árválkodik szegény. Egyszer csináltam belöle palacsintát, de számomra ehetetlen lett. Van egy fajta mellékize, nem tetszett. Ne tidom mibe fogom elhasználni :(
2014. márc. 18. 20:37
olvastam, hogy a gesztenyelisztet használják a paleosok is. Nincs annak fura íze? Az gluténmentes? Istenem tudom hülye vagyok
47. a1f4b553ae (válaszként erre: 46. - Gribedli***)
2014. márc. 18. 11:21
Köszi. Ösztrogén dominanciám van, arra nem jó a szója.Sem a lendolgok.
46. gribedli*** (válaszként erre: 38. - A1f4b553ae)
2014. márc. 18. 09:50

A tejet helyettesítheted mandulatejjel is, házilag is pofon egyszerű. Én eszem tejtermékeket, de tejet nagyon ritkán iszom, sajtok mennek inkább és időnként görög joghurt, vagy házi joghurt.


De azért jó elhagyni, mert aki érzékeny a tejre, tejtermékekre, az már első körben is megszabadul egy csomó víztől, ugyanis a tejfehérje (kazein) vízvisszatartást is okoz. A zsíros tejtermékek pedig nyálkásítanak. Én imádom a gorgonzolát, a brie-t de simán 2-3 napig egyfolytában nyelnem kell egész nap, vagy náthás vagyok, vagy bedugul az orrom, mind mind a zsíros sajtok miatt. Ha viszont zsírszegény tejből készült emmentálit eszem, attól nincs ilyen. Tudom, hogy nem vagyok allergiás, de nem is viszem túlzásba, ha pedig gyors fogyás kell, a tej nem jó. A szójatejet sem ajánlom, mert senki sem iszik Keleten szójatejet.


A tofu és a szójaszósz az a 2 termék, amit a japcsik megesznek és ők élnek a világon a leghosszabb ideig. A szójatej az csak egy melléktermék, szemét, amikor készítik a tofut és a szójaszószt, és megpróbálják elsózni a nyugati világban, de már kiderült, hogy nagyon is beleavatkozik a női hormonháztartásba, hízlal, szóval ne! Marad a mandulatej vagy a víz:))))

45. f3000dc5ef (válaszként erre: 44. - Chelsey)
2014. márc. 17. 21:17

Nem igazán bomlanak le.


Akkor már inkább az áztatás. De akkor meg elég furcsa felhasználni.

44. Chelsey (válaszként erre: 40. - A1f4b553ae)
2014. márc. 17. 21:16
Nem kell, csak jobb, ha főzöd, sütöd. A felszívódása lassul (szemben az összes gabonával, amik hőkezelés után gyorsabban szívódnak fel). Meg a magvakban emésztést gátló enzimek vannak - teszi ezt a természet azért, hogy a növény tudjon szaporodni, ne egyék meg a termését vagy ha megeszik, akkor még csíraképes állapotban túljusson az állaton/emberen. Elvileg ezek az emésztést gátló enzimek hőkezelés hatására elbomlanak, de erre nem vennék mérget, hogy jól emlékszem.
43. f3000dc5ef (válaszként erre: 42. - A1f4b553ae)
2014. márc. 17. 21:06

Mondom. Három éve lesz május elsején.

Mindent zsírral csinálok.

Persze :D Meggyógyultam :D

És még le is fogytam :D és közben jókat ettem :DDDD

42. a1f4b553ae (válaszként erre: 41. - F3000dc5ef)
2014. márc. 17. 20:51
Az igaz lehet. És a húst is abban sütöd? Mióta csinálod? Észervettél valami pozitív változást?
41. f3000dc5ef (válaszként erre: 38. - A1f4b553ae)
2014. márc. 17. 20:49

Én paleos vagyok. Három éve. A tej méreg :D Ez nálunk alap. Persze, hogy kell fehérje. Alap. Hús és tojás.

A zab határeset.

De ugye én már ezeket teljesen természetesnek veszem.


Étolajat pedig nem használok. Arról nem beszélve, hogy mennyivel finomabb a zsír :D Pl. a rántotta alá libazsír :D Vagy a májhoz :D

40. a1f4b553ae (válaszként erre: 39. - Chelsey)
2014. márc. 17. 20:43
Köszi. Miért kell hőkezelni?
39. Chelsey (válaszként erre: 38. - A1f4b553ae)
2014. márc. 17. 20:39

A tej szénhidrátban gazdagabb, mint fehérjében. Az ízesített tejtermékek még ennél is kedvezőtlenebbek, mert általában hozzáadott cukrot, színezéket, ízfokozókat tartalmaznak pluszban.


Ha zabfogyasztás mellett döntesz, akkor jobban jársz, ha hőkezeled.

38. a1f4b553ae (válaszként erre: 37. - F3000dc5ef)
2014. márc. 17. 18:41
Köszi. Nekem ez most új. Elhatároztam, hogy egészségesebben fogok élni. Étekzésre odafigyelni. Fogalmam sincs már mit kéne ennem és mit nem, mert ahány fórum és netes oldal, annyi variáció:( egyik azt mondja nem szabad tejet, másik azt, hogy igen és kell a fehérje. Egyik szerinte a zab ártalmas, másik szerint reggeli zabkása és magvak egészségesek. Már nem tudom tényleg :(
37. f3000dc5ef (válaszként erre: 36. - A1f4b553ae)
2014. márc. 16. 21:33

A zsír.



Most akarják Mo-on is betiltani a transzzsíros kajákat. Az étolaj melegítés hatására tömény transzzsír.

2014. márc. 16. 18:59
Most újabban az megy, hogy a zsír az egészséges? Régen az volt, hogy nem. Hanem az olaj. Akkor most?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook