Keserédes esküvőszervezés (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Keserédes esküvőszervezés
Mennyi idő alatt hoztak össze ennyi adósságot?
Mert a leírásod alapján elég gyorsan.Bocs,hogy ezt írom,de anyukád nagyon felelőtlen.Mire ez a sok hitel nekik?Hiszen apukád dolgozik,anyukád gondolom kap segélyt,miért nem tudnak megélni?
Hogyan hozhattak téged a gyereküket ilyen helyzetbe,hogy Te rendezd amit Ők szúrtak el?
Természetesen megpróbálnék segíteni ha lehetőségem lenne rá,de egyébként meg tényleg adják el a házukat ha nincs más megoldás.Amikor felszedték a sok kölcsönt,arra akkor kellett volna gondolni,hogy veszélybe fog kerülni amiért 20 évig vagy még tovább dolgoztak.Nem tinik már,hogy ennyire ne tudjanak normálisan gondolkodni.Mert oké,hogy segítsetek,de erre nem alapozhatnak,hogy majd mindig Te húzod ki Őket a sz@rból ha belekeverednek.
Mondjuk én szerény esküvővel is beérném,de ez most nem is csak erről szól.
Hát bizony nehéz döntés.És persze,azt mondja az ember,hagyd őket,hisz tapasztaltabbak,gondokodniuk kellett volna mielött felveszik a sok hitelt.
De,szerintem ez nem így működik,a szüleid,akik felneveltek,iskoláztattak,mindent meg adtak neked ami kellett,és most ők szorulnak segítségre.Ne felejsd el ha ők is csesztek volna rád,akkor most nem lenne semmi a kezedbe,talán munkád sem(nem tudom ilyen végzetséged van).
És az ember kire számítson ebbe a fos világban ha a családjára sem számíthat?
Esküvőt tartani viszont bármikor lehet.
Nem akarom védeni a szüleidet sem,de most szükségük van rád.
De ez a ti döntésetek,tanácsokat ellehet olvasni,de nektek kell dönteni.
A segítségért fejébe én minimum az egész házat kérném a nevemre íratni. Talán kisebb az esélye, hogy a későbbi ballépéseik miatt elvegyék.
Persze ha nincs rajta jelzálog. Aranyosból manapság nem lehet segíteni senkinek.
Mi is esküvő előtt állunk! A lányomnak lesz július 24-én! Igaz mi fizetjük, de ha elé állnék ilyen gonddal biztos segítene de egy világ omlana össze benne! Már kiválasztottuk a ruhát ( naplómban ), le is foglalóztuk. Meg van a helyszin!
Nagyon nehéz helyzetben vagy!!!!!!!!!
Szerintem is a házat kellene eladniuk, és abból rendezni a tartozásuk. Ha ennyi mindent eltitkoltak, akkor ki tudja még mit nem vallottak be. Nem neked kell fizetni a "tanulópénzt" az ő meggondolatlanságuk miatt. Olyan megoldást találj amit nem te finanszírozol majd.
Én is Butternuttal értek egyet.
Én is esküvő előtt állok, így teljesen átérzem a problémádat. Tudom, mennyi fáradtság és pénz fekszik már most benne, amit kár lenne veszni hagyni. Én ami eddig megvan, azt hagynám, a még le nem foglalt dolgokon pedig egy kicsit visszafognám a pénzköltést, de mindenképpen normális, szép esküvőt csinálnék. Ha támogatni akarnám a szüleimet (és persze hogy akarnám), a megspórolt pénzből segítenék törleszteni, esküvő után pedig a nászajándékból (nálunk pénzt szokás adni) és a menyasszonytáncból összejött pénzből segítenék.
Persze előtte le kell ülnötök velük és megbeszélni, hogy azok után már a saját jövőtöket szeretnétek építeni, és ha újra hülyeséget csinálnak, már ne számítsanak rátok.
Nem lett volna szabad eltitkolni! Bizony az őszinteség nagyon fontos!
De kérdezem, ha nincs pénzük miért Ők akarják eldönteni, hogy hol és hogy milyen legyen az esküvőtök?
Szia!
Nemrég még az esküvős fórumon beszélgettünk...
Ledöbbentett, amit írtál, nem irigylem a helyzetedet...
Már nem emlékszem, milyen esküvőtök lenne pontosan, de esetleg nem lehet valahogy máshogy megoldani? Mittomén megtartjátok az esküvőt, de nem lesz lagzi. Tudom, hogy nem az volt az álmod, de akkor mégsem mindent buknátok, viszont talán elég lenne a banknak a fizetni akarás. Vagy nem? Bár 3 hónap elmaradás nagyon sok...
Jujj, ez nagyon szutyok helyzet. Az a baj, hogy ebből így nem lehet ám okosat mondani. Ahhoz tudni kéne még millió előzményt, pl. hogy egyébként milyenek a szüleid... Mert én az én apámnak nem adnék, de ennek is megvan az oka és előzménye. Bár, mikor közvetlenül a kilakoltatása volt a tét (az ő esetében konkrétan az albérletből való kirakása volt, mert állítólag ellopták tőle az oda szánt pénzt), az összes elvem és fogadalmam ellenére is segítettem. Igaz, hogy nem ekkora volt a tét, mint most nálatok. De a nagy tartozását akkor sem fizetném ki neki, pedig több, mint 1 millával lóg valakinek.
Ezt, illetve az ilyen körülményeket, előzményeket is figyelembe kell venni, ezért marha nehéz a helyzet. Már nem tudom, hanyadszor írom, de nem irigyellek...
okés, lehet kevertem azzal francos ingatlanadóval. ott azt irták (bocsánat tudom nem idevaló és már nem is aktuális), hogy nem baj ha a szülők nem tudják kifizetni, akkor az örökösökre száll.
Á, mindegy, elég kacifántos ez a helyzet, adott esetben én sem tudnám mit csináljak, bár inkább segiteném ki a szuleimet, mert ők már annyit segitettek rajtunk...
De ez a sok eltitkolt adóság...
Butternut esete sem semmi! Na de ez sem!
Bocsi, hogy ezt írom de én nem adnék pénzt a kezébe az biztos!
nem tudom mi lesz fél év mulva, annyi, hogy kapnak egy kis halasztás
viszont neked rengeteg pénzed oda lesz
hisz már régóta tervezitek az esküvőt
gondolom már ezt azt kifizettetek
én ezzel értek egyet
a sógornőm is így járt a szülei kifizették az adóságait, ők lemondtak dolgokról
a sógornőm nem tanult semmiből
szórja a pénzt és csinálja az adósságot hisz van aki kifizeti
Én leülnék a szüleimmel és elbeszélgetnék velük! Biztosan ( mint ahogy többen írták ) nem érezném jól magam egy nagy eskövőn miközben tudom a szüleim bajban vannak! Apukád hogy, hogy nem tudott a kölcsönről? Neki nem kellett a papírokat aláírni?
Nem lehet beszélni a bankkal?
Az is nagy butaság volt, hogy alírta a közös megegyezést! Így elesett a végkielégítéstől is! Lehet, hogy nem lett volna túl sok de a semmitől pontosan annyival több!
Nagyon sajnállak, hogy életed éegszebb napjára készülsz és nem tudod élvezni!
Nem is kétszer ám.. elmesélhetném, hányszor mit hittem el anyámnak... nem beszélve az ismerősökről, akiket megkárosított! Volt olyan, akinek a lakását elvitték a feje fölül, mert jóhiszeműen hitelt vett fel neki, amit aztán ő nem fizetett. Mindenki vállaljon felelősséget a saját tetteiért, a szeretteiért meg addig a pontig, amíg a saját életét el nem lehetetleníti vele.
Ez a pont sokára is eljöhet, amikor már későn jön rá az ember, hogy mi mindent veszített. Nem szabad megvárni, főleg, hogy 40-50 éves emberek már ritkán változnak meg...
ez az állítás ebben a formában pontatlan.
mindent örökölsz - adósságot és vagyont, de csakis egyszerre!
ha 20millió vagyont örökölsz és 10millió adósságot, ki kell fizesd belőle az adósságot, 10 a tied.
ha 10millió vagyont örökölsz és 20 millió adósságot, aláírsz egy papírt, hogy lemondasz az örökségről, és ennyi. akkor semmi nem változik az életedben.
Ha nem alapozod meg a saját anyagi stabilitásod és boldogságod, többet nem fogsz tudni nekik te se segíteni.
Én biztosan elhalasztanám az esküvőt (hiszen hogy néz ki, hogy zajlik a mulatság, miközben otthon kétségbeejtő a helyzet), ellenben a pénzt sem adnám oda. Tudom, miről beszélek, az anyám 60 millió forint adósságot csinált pár év alatt, de mindig csak kevesebbet vallott be, mi meg tömtük a lyukas vödröt. Jelzem, a pénzt azóta nem láttam viszont.. ő meg a tömés dacára elvesztette mindenét.
A tüneti kezelés nem segít.
És nagyon súlyos dolognak ítélem meg, hogy édesanyád hazudott neked - én emiatt biztos fenntartással kezelnék minden mást is, amit mond.
Szembe kell nézzenek a következményekkel, és tessék eladni a házat, szerényebbe költözni, szerényebben élni, és inkább a gyerekeket segíteni, mint fordítva.
A ház megléte nem 20 év munka eredménye, hanem sok év önbecsapásé!
Én biztos,hogy egy ilyen helyzetben a szüleimet támogatnám,hiszen a fedelet vehetik el a fejük felől!
Esküvőt pedig lehet késöbb is tartani!
szerintem segítsetek a szülőkön és egy nagyon szerény esküvő. HA pedig ezen esetleg ők megbántódnának, akkor mond meg, azért van, minden pénzeteket odaadtátok nekik.
Igaz, esküvő lehet bármikor. A krédés, párod hogy érez ebben az ügyben?
Hát ez nagyon nehéz helyzet!:(
De ha én a helyedbe lennék, biztos, hogy a szüleimet támogatnám, mert semmi áron nem hagynám, hogy elveszítsék a házukat!Lagzitok még lehet két év mulva is, de ha a szüleidtől elveszik a házukat azt azért már nekik nem lesz könnyü feldolgozni és továblépni, uj helyre költözni!
nehéz kérdés, ha csak anyagi szempontból közelítjük meg a kérdést, ha segítesz nemcsak rajtuk segítesz, hanem effektíve az örökségedet is megóvod.
Persze ez a tisztán érzelemmentes anyagi szempont.
Kapcsolati oldalról nem tudom, szerintem utolsó esetben adnám oda a pénzt, ha már nincs több lehetőség, és biztosan elbeszélgetnék velük, hogy jobban igazodjanak el a bejövő és kimenő jövedelmükkel a jövőben.