A kézi kihuzogatás, és a rendszeres fűnyírás ugyanazt eredményezi. Jó megoldás, de nagyon lassú kb. 5-10 év alatt hoz eredményt. Mindkét eljárásnak az a lényege, hogy a gyökeret megfosztod az energia beviteltől, így a gyökér előbb-utóbb kimerül, majd elpusztul. Persze ehhez az kell, hogy sehol se maradjon zöld levél, se nálad, se a szomszédban, se máshol, mert ha valahol marad, akkor onnan az egész gyökérrendszer kap táplálékot. A módszerek eredménye attól függ, hogy mennyire erős a gyökere és mennyi táplálékot tudott beraktározni addig amíg ki nem vágták. Szóval nem könnyű megoldás, de eredményre vezet.
Nem vagyok híve a vegyszerezésnek, de ezt másként csak nagyon nehezen és körülményesen tudnád megoldani. A szer neve Bofix, és több kezelést kell alkalmaznod a végső sikerhez. A szer a füvet nem bántja.
Véletlenül tévedtem erre az internetes oldalra. Persze a véletlenben van egy kis tudatosság is, ugyanis a "paleolit fórum" keresőszavakra ezt az oldalt dobta ki a google. Nos így kerültem ide. Írogatásaim közben hallottam, hogy itt is vannak nagy kertészek. Magam is az volnék. Ezzel a fórummal célom az, hogy segítsek annak, aki megakad a kertészkedés során. Időnként teszek fel cikkeket és rövid irományokat, melyekkel szintén segíteni szeretnék.