Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kertben járva. fórum

Kertben járva. (beszélgetés)

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7. Kertember (válaszként erre: 6. - C17e93507d)
2013. aug. 12. 17:57
A kézi kihuzogatás, és a rendszeres fűnyírás ugyanazt eredményezi. Jó megoldás, de nagyon lassú kb. 5-10 év alatt hoz eredményt. Mindkét eljárásnak az a lényege, hogy a gyökeret megfosztod az energia beviteltől, így a gyökér előbb-utóbb kimerül, majd elpusztul. Persze ehhez az kell, hogy sehol se maradjon zöld levél, se nálad, se a szomszédban, se máshol, mert ha valahol marad, akkor onnan az egész gyökérrendszer kap táplálékot. A módszerek eredménye attól függ, hogy mennyire erős a gyökere és mennyi táplálékot tudott beraktározni addig amíg ki nem vágták. Szóval nem könnyű megoldás, de eredményre vezet.
6. c17e93507d (válaszként erre: 5. - Kertember)
2013. aug. 12. 17:42

Hűűű, köszönöm szépen! Megpróbálkozunk vele. És ha csak mindig kihuzagotjuk egyesével, akkor vajon egyszer nem hagyja abba?

V.ki azt tanácsolta a szomszéd néninek, hogy nagyon sűrűn kell füvet nyírni, és akkor ki fog száradni...

5. Kertember (válaszként erre: 3. - C17e93507d)
2013. aug. 12. 17:29
Nem vagyok híve a vegyszerezésnek, de ezt másként csak nagyon nehezen és körülményesen tudnád megoldani. A szer neve Bofix, és több kezelést kell alkalmaznod a végső sikerhez. A szer a füvet nem bántja.
4. Kertember (válaszként erre: 2. - .Sziszu.)
2013. aug. 12. 17:27
Köszi.
2013. aug. 12. 17:22

Kedves Kertember!

Esetleg arra van v.mi ötleted, hogy hogy lehet kiirtani a fű közül kinövő nyárfacsemetéket úgy, hogy közben a fű megmaradjon?

(A szomszédban kivágtak 5db kb. 10 emelet magas nyárfát, és azóta a nálunk futó gyökereknek köszönhetően erdő lett a kertünkből...)

2013. aug. 12. 17:14
Kedves tőled! Én, mint kezdő, de lelkes kertészkedő biztosan követni fogom a fórumot. :)
2013. aug. 12. 17:08

Véletlenül tévedtem erre az internetes oldalra. Persze a véletlenben van egy kis tudatosság is, ugyanis a "paleolit fórum" keresőszavakra ezt az oldalt dobta ki a google. Nos így kerültem ide. Írogatásaim közben hallottam, hogy itt is vannak nagy kertészek. Magam is az volnék. Ezzel a fórummal célom az, hogy segítsek annak, aki megakad a kertészkedés során. Időnként teszek fel cikkeket és rövid irományokat, melyekkel szintén segíteni szeretnék.

Üdvözlettel:

Kertember

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook