Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban fórum

Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
488. opál (válaszként erre: 486. - Mankamanka)
2007. aug. 21. 07:40

Már itt is vagyok!!!


A Bakonybélen voltunk egy hosszúhétvégére a barátainkal...első este elmentünk és megnéztük Cseszneken a köbányában az István a királyt....!!:-)))

Nagyon klassz volt 10000 ember volt és a hangulata leirhatatlan amikor ez a sok ember a Varga Miklóssal együtt énekelte a Himnuszt!!

Aztán pedig tüzijáték volt....örök élmény marad ez számomra,hiszen ez az egyik kedvenc rock operám,pont ez volt!:-)


Másnap visszamentünk Csesznekre és megnéztük a várat és a környéket bejártuk.....20-án pedig elmentünk a párommal Tamásiba a szüleimhez!!:-))

Nagyon jó hétvége volt....!:-)


És ti mit csináltatok...merre jártatok a hétvégén??

487. mankamanka (válaszként erre: 483. - Safirah)
2007. aug. 17. 21:38

Szia,

az biztos,hogy nagyon jó,ha a párunk tud segíteni a tanulásban,főleg,ha az a matek és a fizika.

Én is jobban kedveltem a magyart és a történelmet,mint a számokat:-)

486. mankamanka (válaszként erre: 485. - Opál)
2007. aug. 17. 21:22

Szia,

egyik szemem sír...,most jöttél meg és máris elmész,de attól függetlenül érezd nagyon jól magad.Várni fogom a keddet,hogy beszélgethessünk újból és persze elmeséld,hogy merre jártál:-)))

Vigyázzatok magatokra,puszika:-)))

485. opál (válaszként erre: 477. - Mankamanka)
2007. aug. 17. 19:04

Szia!

Bizony-bizony....sok idő igaz?

Én mindig be voltam jelentve,mert ugye a nyugdij miatt az kell!!

Hát igen vannak következmények,de igazából már annyira magas a korhatár,hogy csoda ha valaki megéri...és ha mégis sikerül,akkor pedig kiszúrják a szemét egy nevetséges összeggel!!:-(((


Szerintem természetes....szokj hozzá és hidd el így is imád téged a kisfiad!!:-))

Most 3 napig nem leszek....majd elmesélem hova mentünk...ha jövök kedden!!Jó?:-))


Jó hétvégét nektek és köszönöm szépen az üziket a mail-emre!!:-))

484. opál (válaszként erre: 478. - Safirah)
2007. aug. 17. 18:56

Szia!


Köszönjük szépen és minden jót kivánok neked....küzdeni kell és nem szabad feladni,az sors sajnos nem mindig kegyes velünk,de van egy mondás ezzel kapcsolatban....Ha az élet citrommal kinál,csinálj belőle limonédét!!!:-))

483. Safirah (válaszként erre: 482. - Mankamanka)
2007. aug. 17. 09:06

Szia!


Nekem kell a tudás, nem csak a papír, mert igen jól esik a lelkemnek, amikor olyanról hallok, amit most tanultam és hozzá tudok szólni!:) Nem hiába a mondás: "A tudás hatalom!"

A családom támogat 100%-ban!:))) A matek, fizika, kémia jegyeimben benne van a Férjecském is jócskán, mert neki ezek a tárgyak nagyon mennek, én viszont inkább humán beállítottságú vagyok!:)

482. mankamanka (válaszként erre: 480. - Safirah)
2007. aug. 17. 08:26

Szép jó reggelt kívánok:-)

Biztos vagyok benn,hogy ha valamit nagyon szeretne az ember elérni,akkor az előbb-utóbb sikerülni is fog neki.

Sajnos a mai világban egyre több dolog csak a pénzről szól,de ez ellen sajnos nem tehetünk semmit.

Kevés ember választja a nehezebb utat,bizony vannak olyanok is,akik elvégezték a főiskolát,kifizették a tandíjat(mert volt miből),de tudás nincs mögöttük.

Szorítunk Neked,hogy valóban ne kelljen feladni az elveidet,és sikerüljön amit szeretnél.

A családod nagyon büszke lehet Rád:-))))Most mennem kell dolgozni,majd este benézek.

Puszi mindenkinek:-))))

481. Safirah (válaszként erre: 480. - Safirah)
2007. aug. 16. 23:51
3500 Ft / félév! Nem 6 félév.... Bocsi!
480. Safirah (válaszként erre: 479. - Mankamanka)
2007. aug. 16. 23:49

Szia mankamanka!


De aranyos vagy! Köszönöm szépen!:) Kedves tőled, hogy ilyen késői órán időt szántál rá, hogy végigolvasd ezt a hosszú beírásomat!:)

Én is reménykedem, de sajnos nincs sok esély rá, mivel ugye aki már most megy 11.-be, az eddig is járt valahová, miért is jönne át hozzánk? Maximum akkor, ha kihagyott 1 - 2 évet és most szeretné folytatni.

Egyébként az a baj, legalábbis itt Egerben, hogy már lassan nincs is olyan iskola, akik foglalkoznak felnőtt oktatással, már ami az érettségivel záruló gimnáziumi képzést illeti. Ugyani tény, hogy a mai fiatalok már szinte mind megszerzik az érettségit "rendes időben", az idősebbek meg már megszerezték levelezőn. Kevés az olyan ember, mint én, akinek még nincs meg, pedig szertné. Akinek bizonyos kor fölött nincs érettségije, az nem is igen akar már.Meg aztán bejöttek a fizetős "iskolák", ahol pénzért 2 év alatt le lehet érettségizni. Tőlünk is sokan mentek át egy olyan helyre, ahol 2 év a suli és 60 000 Ft/év a tandj. Kifizeti, mert tanár is mondta, hogy ott a pénzéért meg fogja kapni a bizonyítványt. De nekem nem ez kell! Én a bizonyítványomhoz tudást is szertnék, ezért választottam egy nagy múltú gimnáziumot! Itt 3500 Ft 6 félév alapítványi hozzájárulást kell gizetni csupán és hát bizony tanulni is kell, mert anélkül nem megy! Nem bántom persze azt, aki a könnyebb utat választotta, csak én nem szertnék arra menni..... Remélem találok itt egy normális gimnáziumot és nem kell feladnom az elveimet!

Megint jó hosszúra nyúlt a mondókám. Bocsi!

479. mankamanka (válaszként erre: 478. - Safirah)
2007. aug. 16. 23:38

Szia,

Te egy nagyon csodálatos ember vagy,szívből kívánom,hogy összejöjjön az a 15 ember,hogy a régi iskolában fejezhesd be az iskolát:-)

És mindkettőnk nevében megköszönöm,hogy ezt megosztottad velünk:-)))

478. Safirah
2007. aug. 16. 12:45

Szia opál és mankamanka!


Úgy látom ti írtok ide a legtöbbet, ezért nektek címezem az irományomat!

Szóval nálam úgy alakultak a dolgok, hogy születésem óta látássérült vagyok, papíron 100%-os II. fokú rokkant. Az általános iskolát is speciális suliba végeztem (gyengénéátók ált. isk.). Aztán szerencsétlenségemre egy szakiskolába mentem (gép- és gyorsíró), ahol a gyorsírással voltak gondjaim, mert ugye oda kell a jó szem, viszont a gépírás az ok volt, mivel mi az ált. suliban tanultunk gépelni 5. - 8. -ig kötelezően. De nem is a gyorsírás volt a fő gond, amiért abbahagytam a sulit, hanem azzal nem tudtam 14 évesen megküzdeni, hogy egy zárt világból (bentlakásos suli, csak gyengénlátók)bekerültem a "való világba", ahol bizony sok bántás ért a szemem miatt. Akkor könnyebb volt megfutamodni....:((( Aztán következő évben úgy volt, hogy elkezdek egy kerit, de nem volt kolesz, hiába vettek fel.... Szóval, maradtam otthon.... Így volt ez 1998-ig, amikor is elvégeztem egy virágkötő - virágbolti eladó tanfolyamot és még ez év őszén megcsináltam a kereskedő - boltvezetőit. Örültem neki, hogy valamit végig tudtam vinni végre!:) De egyre erősebben élt bennem a vágy, hogy nekem KELL az érettségi! Be is iratkoztam egy gimnáziumba úgy, hogy előtte gyűjtöttem magam mellé embereket, hogy ők is kezdjék el velem. Bár az utolsó sorban jutott csak helyem, de valahogy csak teltek a hónapok, míg nem elkezdtek mellőllem fogyni az emberek.... A lényeg, a végén én is abbahagytak kb. áprilisban, mert nem volt, aki mondja, hogy mit kéne látnom a táblán stb. Aztán pár év csend jött megint a tanulás terén. Közben másik városba költöztünk és én 2006. szeptemberében megint beültem az iskola padban immár társak nélkül, de nagyon komolyan elhatározva, hogy végig csinálom mindenáron! 1 év alatt elvégeztem a 9. - 10. osztályt a város legrégebbi és legnagyobb gimnáziumában és szép számmal lettek 5 -sök is a bizonyítványomban!:))) Pedig úgy indultam neki, hogy jó, ha kettesekkel végig tudom csinálni. Persze tanultam is sokat! Szóval most itt tartok, de megint nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretném!:((( Ugyanis év elején 43 ember kezdte az osztályunkban (sajnos nincs több sztály az évfolyamon)és összesen HATAN (!!!) kaptunk olyan bizit év végén, amivel mehetünk 11.-be!:((( Szóval a lényeg, hogy ha szeptemberben nem esik le valahonnan legalább +15 ember, akkor vége. Azt mondta az igazgatónő, hogy majd meghirdetik, hogy lehet jönni 11.-be meg ilyesmi, de nem nagyon bízom benne sajnos...:((( Keresnünk kell másik sulit, ahol folytathatjuk....:((( Pedig én ezt az iskolát nagyon megszerettem, nagyon jók a tanárok, sikerült az első sorból követnem a táblára írtakat.... Szóval sínen lennék, de most meg ez van!:((((

Egyébként én ma már hoszú távra tervezek. Az nem kérdéses, hogy a fennmaradt 2 évet mindenképpen befejezem és le fogok érettségizni, de én már azt is tervezem, hogy utána el kéne végezni egy fősulit..... Nagyon szertnék tanító néni lenni egyszer!:) Igaz, biztosan fura lennék 40 évesen pályakezdőként, de ez van!:)


Mindenkinek azt kívánom, hogy tanuljon és vigye véghez, amit eltervezett!:)))

Én is nagyon megbántam, hogy anno nem tanultam!:((( Persze a lányomtól már elvárom, hogy jó tanuló legyen és szegény folyton hallgathatja, hogy azért kell jól tanulnia, hogy ne felnőttként kelljen tanulnia, mint nekem és, hogy majd azt csinálhassa (munka), amit szeretne és ne legyen rákényszerítve másra. Mondjuk szerencsére szeret tanulni és vág is az esze. 4 - 5 tanuló, de majd most (6.-ban) szeretne kitűnő lenni!:)

477. mankamanka (válaszként erre: 476. - Opál)
2007. aug. 16. 10:39

Szia,

18 év?

Az jó sok.

Nekem van mit behoznom.Az az igazság,hogy én amikor fiatalabb voltam,egyáltalán nem zavart,hogy a munkáltatóm nem jelentett be.Most már azért látom ennek a következményeit:-(


Szóval,azt mondod,hogy ez természetes?

Tudom,hogy igazad van,csak még egy kicsit szokatlan :-)

De sajnos előbb-utóbb meg kell szoknom:-)

476. opál (válaszként erre: 475. - Mankamanka)
2007. aug. 16. 09:17

Szia!


A munka nem hiányzik....de várom már a szeptembert,hogy elinduljon a suli....kicsit néha hasztalannak érzem így az életem,de kellett ez a hosszú pihenés.....hiszen 18 éve egyfolytában dolgoztam és már elég volt!!


Teljesen normális amit érzel a Marcival kapcsolatban.....de hidd el jót tesz neked a munka és az emberek társasága....én észre is vettem,hogy mennyivel vidámabb vagy!!

Ugye jól érzem??

Ne legyen lelkiismeretfurdalásod....nem szabad....néha legyél önzöbb és gondolj csak magadra!!:-)))

475. mankamanka (válaszként erre: 474. - Opál)
2007. aug. 15. 21:28

Szia-szia:-)

De jó nektek:-)


Neked nem hiányzik a munka?

Mármint nem is a munka,hanem az emberek.

Jó,tudom,hogy nem olyan rég óta vagy otthon,de gondoltam megkérdezem.

Én 5 év alatt szépen,lassan kezdtem már becsavarodni.Pedig imádom a fiamat.(Lelkiismeretfurdalásom is volt,hogy néha már úgy éreztem,hogy nem bírom tovább.Most meg azért van,mert itthon hagytam.Szerinted normális vagyok?)

474. opál (válaszként erre: 473. - Mankamanka)
2007. aug. 15. 09:04

:-)))

A család tényleg nagy kincs!!:-))Minden rendben van velünk....én itthon a párom dolgozik és próbálunk összehozni egy babát....de ezt sajnos nem annyira nagy sikerrel!!

Repülönapon nem voltunk,mert már voltunk előzőleg és mindig ugyanazok a vendég repülösök vannak így mi azt már láttuk!!:-))

473. mankamanka (válaszként erre: 472. - Opál)
2007. aug. 14. 21:13

Szia,

hát ezt nagyon szépen fogalmaztad meg:-)))))

Igazad van,az biztos,hogy a családom minden pénznél többet ér:-)Veletek mi újság?

Voltatok a repülőnapokon?

472. opál (válaszként erre: 471. - Mankamanka)
2007. aug. 14. 08:06

Szia!!


Nem a pénz számít igazából,hanem az hogy hasznosnak érezd magad és egy kicsit a nyüzsibe legyél...emberek között/akármilyenek is/!!

Te gazdag vagy,mert van egy szép családod és egészséges vagy.....a pénz relatív,azzal nem lehet boldogságot venni és szeretetet!!

Ne sajnálkozz,hanem élvezd azt amid van,mert nem kevés és legyél pozítiv,mert az élet szép és számodra is tartogat még meglepetéseket,csak türelem kell és kitartás,hogy megértsed merre is tartasz és mi is az életed célja!!:-))

471. mankamanka (válaszként erre: 470. - Opál)
2007. aug. 13. 22:41

Ez egy nagyon okos gondolat(kár,hogy közel annyit keresek egy hónapban,mint amennyibe egy nap kerül egy négy tagu családnak),de hát ez nem is erről szól,igaz?

Én örülök ennyi idő után annak is,hogy egyáltalán találtam egy helyet ahol még fizetnek is valamennyit:-)

Azért azt sajnálom,hogy nem születtem gazdagnak,vagy,hogy ennyi idős koromra nem lettem az.

De tök mindeggy,attól még nem leszek jobb módú,hogy sajnálkozom:-))))

Na puszika,majd holnap is benézek:-))))

470. opál (válaszként erre: 469. - Mankamanka)
2007. aug. 13. 10:52
Aki hülye az is marad....nem kell foglalkozni velük és át kell nézni rajtuk....gondold azt,hogy ez csak egy munka és majd,ha kifizetnek mennyire fogsz örülni neki!!:-))
469. mankamanka (válaszként erre: 468. - Opál)
2007. aug. 13. 10:38
Oké,én is szeretem,de azért egy km hosszú sorba nem állnék be,és nem bunkóznék,mert sajnos ez egyre többször fordul elő:-(Néha ordítani tudnék.)
468. opál (válaszként erre: 467. - Mankamanka)
2007. aug. 13. 10:34

:-))

Azért kellenek a szabadnapok is,mert különben nem is lehet bírni az egész napos kürizést!!:-))

Pihenj és legyél a gyerekeiddel....aztán holnap újra indul a "nagyüzem"......én tudtam,hogy az emberek szeretik a lángost,mert én is közéjük tartozom!!:-)))))

2007. aug. 13. 10:15

Szia,

köszi,de ma szabad vagyok.

Majd holnap és holnapután megyek reggeltől estig,aztán csütörtökön megint szabadnapos leszek,utána pedig majd csak 20.-a után leszek itthon.

Én nem is gondoltam volna,hogy az emberek ennyire szeretik a lángost.Ha hiszed,ha nem,egész nap annyi időnk sincs,(pedig 4-en vagyunk általában),hogy el menjünk pisilni.Megállás nélkül talpalunk,estére már borzasztóan fájnak a lábaim.

De hát,ez van:-)))

466. opál (válaszként erre: 465. - Mankamanka)
2007. aug. 13. 08:03

Jó reggelt!!


Jó munkát kivánok!!:-))

465. mankamanka (válaszként erre: 464. - Opál)
2007. aug. 12. 21:03
Köszike:-)))
464. opál (válaszként erre: 463. - Mankamanka)
2007. aug. 12. 18:47

Szia!!


Azért latint,mert az sokkal könnyebb nyelv mint az angol vagy a német és itt nem az a cél,hogy perfektül beszélje valaki,hanem hogy levizsgázzon belőle!!:-))

Szivesen lefordítom,majd neked az idegen kifejezéseket!!:-))

463. mankamanka (válaszként erre: 462. - Opál)
2007. aug. 11. 20:34

Latint?

Akkor majd te leszel a tolmácsom,ha megbetegszem és nem tudom mi a bajom.

462. opál (válaszként erre: 461. - Mankamanka)
2007. aug. 11. 12:17

Szia!!


Nem akarom én elhanyagolni,csak pihentem egy kicsit....jővő héten indul újra a tanulás!!:-))

Nem akarok elmaradni vele,de lehet,hogy latint kell tanulnom és akkor tényleg nem tudom,hogy hogyan fogom ezt tovább csinálni!!:-((

461. mankamanka (válaszként erre: 460. - Opál)
2007. aug. 10. 23:38

Ebben biztos vagyok.

Csak az a baj,ha az ember nem foglalkozik vele hónapokig,akkor szinte kezdheti az egészet előlről:-(

Magamról tudom.

460. opál (válaszként erre: 459. - Mankamanka)
2007. aug. 10. 20:14

Szia!!


Látod tök jó érzés,ha te is saját keresettel rendelkezel!!:-))

Bár megjegyzem nem rajtad múlt,hogy eddig nem volt munkád!!:-)


Mostanában pihenek,készülök a sulira és persze angolt tanulgatok....bár kicsit elhanyagoltam nyaralás után!!

A tudásomat nem igazán tudtam felhasználni,hiszen kb. 2-3 hónapja tanulom....0 alapokkal!!:-)

Talán jővőre már menni fog!!:-))

459. mankamanka (válaszként erre: 458. - Opál)
2007. aug. 10. 10:24

Szia-szia:-)

És még a családi kasszához is hozzá tudok járulni:-)))


Te mit csinálsz mostanában?

Tényleg,az angol hogy megy?

Fel tudtad használni a tudásodat a nyaralás alaltt?

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook