Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetés)
1,3 kg körülbelül.
Á nem, ezt sütőben kell sütni, bazi nagy! :)
A zsarolás sose vezet jóra...:D
Ha nem szereti, egyen mást. Hmmm???
Én beleszerelmesedtem!
Ne is az íze, az állaga miatt.
Szerintem sok az élesztő. Ezért lehet az, hogy hirtelen felnyomja a tésztát, majd a sütésnél összeesik.
Én 3 dl vizet használok 50 dkg liszthez, de van, aki csak 2-5-2,7 dl-t. Ki kell kísérletezni, mert a túl sok folyadék is okozhatja a gondot. Amikor a gép szépen összedolgozta a hozzávalókat, akkor meg tudod nézni, hogy milyen a kenyered állaga. Ha az ujjad belenyomod és a tészta nem ragacsos, hanem rugalmas, akkor megfelelő az arány. Ha ragacsos, akkor sok volt a víz. Ha morzsálódik, nem állt össze rendesen a tészta, akkor kevés volt a folyadék.
Ó igen!
Upsz: Sziasztok!
Szép négynapost! :)
Próbáltátok már krumplisan?
10-12 dkg főtt krumpli
3,5 dl vízzel turmixolva
2,5 kis mérő só
3 ek olaj v. kedvenc zsiradék
80 dkg liszt
3 dkg élesztő
Naná hogy sütőben sütni! :)
Köszi szépen, ari vagyol!
Hát....3 deci langyos(enyhén meleg)víz, egy jó teáskanál só, majd jön a liszt 50 dkg, a közepébe 2.5 dkg friss élesztő.és arra teszem a teáskanál cukrot, majd a sarokba a lisztre teszem a zsíradékot.vagy egy evőkanál zsír, vagy 5 dkg Rama.
Ennyit teszek bele.
Nem tudom mi lehet a baj.
eddig jó volt a kenyér, de az utolsó 3 -4 alkalommal nem lett jó...összeesik, tömör, olyan nem jóóó..:-(
Nekem is ilyen behorpadós....a teteje behorpad..leesik.
De ma csináltam ostoros kalácsot, és a géppel kelesztettem, és olyan jó lett hogy ihaj, még az ablakig is feljött.....
Sziasztok.Mitől lesz tömör a kenyér a kenyérsütőben készített?
3 dkg élesztő(sima , nem száritott)fél kiló liszt, és a többi szokásos hozzávaló.. nem jön fel a tészta, ha feljön összeesik a kelesztés végén...mitől lehet ez?:-(((((Kevés az élesztő?Mindent úgy csinálok ahogy kell, alap 1 es programon csinálom...mégsem jó valami....kenyérliszttel is próbáltam, mégsem jó....:-((kevés az élesztő?Vagy rossz?Száritottat csináljak?Ej, de nem megy ez még nekem...benga vagyok, nem kicsit....
Láttam, szép! :)
Ügyes vagy, így tovább!
További ajánlott fórumok:
- Premium kenyérsütő használati utasítás, receptek. Tud valaki segíteni?
- Sütireceptek kenyérsütőhöz
- Egylapátos kenyérsütőgéphez milyen recepteket ismertek?
- Van valakinek Orion OBMD-1401 típusú kenyérsütőhöz receptek?
- Kipróbált és bevált recepteket írnál Moulinex Uno OW310131 kenyérsütőgéphez?
- Mulinex kenyérsütőhöz bevált recepteket szeretnék, tudtok segíteni?