Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetés)
Simán megkeleszted, a gombócokat, kinyújtod, s ami alul volt fele az kerül a sütőben felülre. Pár percig sütöd, s felpúposodik magától, akkor megfordítod, s azt a felét is sütöd, ennyi...
Nagyon könnyű, bár nekem 3 perc alatt nem sült meg még a legnagyobb hőfokon sem. Néztem, s úőgy fordítottam meg.
Ügyes vagy Zsuzsó!:))
Ezt én is megpróbálom, volt régen egy receptem, de nem lett üreg a belsejében, ettük mint a lepényt:(
A kenyérnek több, mint a fele elfogyott, a férjemnek is ízlett.
Legközelebb fotózok, de a fényképezőbe elem kellene, a telefonon meg olyan nem jók a képek, hiába van már a fiúknak "szupi" gépük, de a virágokon és a gobelineken látom.
Viszont nagyon finom lett, jó ízű és ropogós. A fiam letörte a sarkát, ahogy a friss kenyérnek szokta, majd megevett a gyroshoz egy pitát meg egy nagy szelet kenyeret. Én meg kettőt a lájtos székelykáposztához.
A pita jó lett, bár a lyuk kisebb, mint a boltiban, de ők úgyis mellé eszik, így több saláta, zöldféle, sajt fér a tányérra. Mondjuk ennek örülök, mert így fogy paradicsom, meg nyers saláta is, amit másképp meg nem ennének.
Le is mentem a pitát is, mert állandóan vennem kellett eddig.
Zsuzsó,ne görcsölj,ez nem kenyérszépségverseny.Nem kell megfelelned.Kicsimaya férje se igy született,nyilván sokadik kenyere lett ilyen szép.Te is bele fogsz jönni.
Az enyém is erzsébet-kenyér formájú lett tegnap,na és?Úgy eszi a családom,nem győzöm sütni.
Na sül a kenyér.
Joggal féltem, ragadt, gondolom a krumplipürétől, aztán a formázásnál inkább pesti kenyér alakja lett. Szét is terült még jobban, most már csak az ízére leszek kíváncsi. Legalább az jó lesz-e? A teteje már szép piros, de az alja meg fehér, lehet, hogy nem szilikonon kellett volna megsütni?
Most kel a pita, ha azzal is úgy járok, akkor ez nem az én napom lesz!:((
Neki állok a kenyérnek, már kikészítettem a hozzávalókat, de csak fél adagot szeretnék csinálni, mert tegnapról sok maradt, viszont a székelykáposzta mellé frisset ennék.
Még tudatosítom magamban /tényleg félek tőle/.
A formázás után vízzel, vagy tojással kel megkenni?
Mind a kettőt olvastam már, s nem tudom eldönteni.
További ajánlott fórumok:
- Premium kenyérsütő használati utasítás, receptek. Tud valaki segíteni?
- Sütireceptek kenyérsütőhöz
- Egylapátos kenyérsütőgéphez milyen recepteket ismertek?
- Van valakinek Orion OBMD-1401 típusú kenyérsütőhöz receptek?
- Kipróbált és bevált recepteket írnál Moulinex Uno OW310131 kenyérsütőgéphez?
- Mulinex kenyérsütőhöz bevált recepteket szeretnék, tudtok segíteni?