Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetés)
Kész az almáspite.A 2/3-a normál pite,de az is cukor nélkül,foly.édesitővel.Az 1/3-a pedig zero lisztből.Semmi különbség,mellékiz nem érezhető,nagyon fincsi lett.Be is fotóztam a naplókba.
Kenyeret is sütöttem ma,érdekes óriáskifli alakú lett.
Én is jobban szeretem,mint a boltit, többet is eszek belőle sajnos!:((
Én a kalácsot a tészta programon csinálom, és a sütőben sütöm, sokkal kiadósabb, csak akkor tegyél bele 1 egész élesztőt!
Szia,üdv köztünk!:)
Én is a friss élesztőt szeretem használni,és úgy tudom,egy csomag porélesztő(11 gramm) 4 deka frissnek felel meg.De a liszt mennyiségéből is kiindulhatsz:kenyér esetében,fél kiló liszthez 1,5-1,8 deka élesztő kell.Hogy pontosan mennyi,az függ a liszttől is.Általában a rosszabb minőségű lisztek több élesztőt kívánnak.A tk. lisztek szintén.
Aszkorbinsavról épp a napokban volt itt szó.Ez olyan adalékanyag,ami javítja a kenyér állagát,de ha nem teszel bele,az sem tragédia.Amúgy sima por alakú C-vitamin,és 1 kanál ecettel helyettesíthető.
A gép súly-jelölése,én úgy tudom,a kész kenyér súlyát jelöli.Ha fél kiló lisztből sütsz kenyeret,akkor az 1000 grammra állítsd.
Szia!
Nekem ugyan ez a gépem van,Ha belejössz a sütésbe, meglátod már mérni sem fogod az adagokat!:)
Én nem szeretem a porélesztőt,ezek a receptek általában 1kg-os kenyérre van, a fehérhez 1 harmad friss élesztőt teszek bele, a teljes kiőrlésűhöz felet.A fagyasztóba betankolhatod,ha kienged, olyan mintha most vetted volna.Sikért én még nem vettem de a többiék közül van aki használja, biztos írnak!:)
Kérdezz nyugodtan! Jó sütögetést!!!:))
Sziasztok!
Én még csak most regisztráltam, mivel kaptam egy kétlapátos Orion OBMD-1401 kenyérsütőgépet. Nagyjából átnéztem ezt a fórumot, és lenne néhány kérdésem, de előre is elnézést szeretnék kérni, ha már volt itt erről szó.
Láttam, hogy még régebben (február 13, 221-es bejegyzés) Mágika75 írt 2 olyan kenyér receptet, amihez kell kefir is, és 1 csomag élesztő. Azt nem tudom, hogy ez porélesztő vagy friss. Én jobban szeretem a frisset, de sok receptnél porélesztő van megadva, hogyan kell átszámolni (pl. 1 teáskanál por mennyi frissnek felel meg)? Ma vettem sikért, általában mennyit kell tenni kb. fél kiló liszthez? Ti mindig tesztek bele, akkor is ha a liszt egy része graham vagy teljes kiőrlésű rozs liszt? Eddig 3 féle kenyeret sütöttem (fehér, rozsos és graham,
ezeket nem itt találtam), azok jók lettek, de szeretnék még próbálgatni (most készül a kakaós foszlós kalács, aminek a receptjét itt találtam, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz). Aszkorbinsavat is mindig tesztek bele? Abból egy késhegynyit?
A másik gondom az, hogy nem tudom eldönteni, hogy mekkora súlyú kenyérre állítsam a gépet (750 - 1000 - 1250 gramm), ez minek a mennyiségétől függ? Össze kell adnom a liszt mennyiségét és a folyadékokat?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Ági
Sziasztok!
Most próbálok ki egy új,libazsírral készült kiflit.Majd megírom,milyen lett:)
Hú,de jó.Leirhatnád,hogyan kell megformázni!
Holnap csak estefelé leszek,de jövök.
Köszi, most aztán ugyanott vagyok...DDDDD:))))
Mariann, ma csináltam óriáskiflit, várom a fiúkat, hogy megkóstolják és tudjam, milyen lett...
Kinézetre szép pirosra sült, a többi majd.
Ha jó, akkor beteszem a naplómba.
Hát,gondolom,csak nem mindig írják bele,mivel nem egy feltétlenül szükséges hozzávaló.Ha beleteszed,nem rontod el vele,de ha kimarad,akkor sem történik nagy tragédia:)
Én régebben mindig tettem (egy kanál ecetet),aztán egy ideig nem,most meg úgy vagyok vele,hogy akkor teszek bele,ha eszembe jut:).Őszinténszólva nem vettem észre túl nagy különbséget!
Sziasztok Lányok!
Én úgy tudtam hogy csak azért kell bele, mert fényesebb lesz a kenyér, egyébként én sosem rakok bele!:))
Köszi szépen a választ, csak nem értettem.
Ha állományjavító, akkor miért nem kell állandóan!:))
Sziasztok!
Én úgy tudom,hogy eredetileg aszkorbinsav kell hozzá,ami tulajdonképpen por alakú C-vitamin,és azért kell,mert állítólag nem morzsálódik annyira a kenyér.No és ezt lehet helyettesíteni egy kanálnyi ecettel.
De ez olyan opcionális dolog,ha beleteszed,jó,ha nem,akkor sincs semmi gond:)
További ajánlott fórumok:
- Premium kenyérsütő használati utasítás, receptek. Tud valaki segíteni?
- Sütireceptek kenyérsütőhöz
- Egylapátos kenyérsütőgéphez milyen recepteket ismertek?
- Van valakinek Orion OBMD-1401 típusú kenyérsütőhöz receptek?
- Kipróbált és bevált recepteket írnál Moulinex Uno OW310131 kenyérsütőgéphez?
- Mulinex kenyérsütőhöz bevált recepteket szeretnék, tudtok segíteni?