Milyen reggeli és vacsora ötleteitek vannak, amikhez nem kell kenyér? (tudásbázis)
"vettem egy jo, roman savanyu kaposztat, a torok bevandorlonal, aki nemet kolbaszt arul"
Zseniális.
Jól hangzik!
A törökök a lecsóba nem rizst tesznek, hanem helyet csinálnak a lábas/serpenyő alján, és oda ütik tojást, ha már megsült a tükörtojás, akkor kész. Persze annak is folyik a közepe. Nyáron én is megcsináltam, nem rossz!
En egyszeruen egymas melle pakolok mindent, vagy bekeverem salatanak.
Most meg, higy vegre vettem egy jo, roman savanyu kaposztat, a torok bevandorlonal, aki nemet kolbaszt arul, ismet piritok bacont, osszeforgatom a savanyu kaposztaval, rautom a tojasokat, es hagyom a tetejen tukortojasnak megsulni.
Valakitől régebben hallottam: a padlizsánt szeli fel kb. újjnyi vastagra, tepsiben bedugja a sütőbe, hogy a víz kipárologjon, kisüljön belőle. Ez a pizza, vagy hideg-meleg-szendvics alap. Rápakolja amiket akar, és vagy hidegen, vagy sütőbe-mikróba összesütve, reggelire-vacsorára tökéletes kaja.
Arról jutott eszembe, hogy olvasom net-en, ananászt felszelni, hirtelen átsütni grillen, és utána mehet rá a sok-sok finomság. Gyakorlatilag a kenyér helyett sokféle zöldség használható.
Igen, én kölesből készítettem sokszor, ill. szója-granulátumból.
Édesanyámtól a krumpli-fasírtot tanultam. Kelkáposzta főzelékkel.
Ez a hirtelen jött röszti-ötlet azóta is birizgál.
Nálunk otthon nem volt ismert kaja, de itt a házbeliek is többen naponta készítik.
Ahogy beleolvastam a talált linkbe, hogy répából is, de ezek szerint karalábét is lehetne krumpli helyett lereszelni, kicsavarni a levétől és begyúrni, megsütni. Egy próbát megérne.
Akkor miért sajnos?
Simán vállalható, hogy nem szereted.
Igazából miért fontos a kenyérmentesség?
Fogyókúra, Ir, cukorbetegség, gluténérzékenység, stb...?
Ha a szénhidrátbevitel csökkentése a cél, akkor müzlit, gabonaféléket se egyél.
Esetleg "WASA kenyér" de pl az abonett és hamlett is magas glikémiás index-szel rendelkezik kenyér kiváltásra nem jók.
Sokan önmagában eszik a tojást, rántotta, főtt tojás, felvágottal, sok zöldséggel szerintem jó alternatíva lehet.
További ajánlott fórumok:
- Olcsó ételeket keresek - 15 embernek kéne megoldani a reggelit, ebédet és a vacsorát 4000 Ft-ból
- Segítsetek! A párom két műszakban jár dolgozni. Mit csomagolja neki reggelire ill. vacsorára? Már semmi ötletem...
- Mit adhatok reggelire és vacsorára egy 1 éves gyereknek?
- Mit eszik az 1 éves gyermeketek, reggelire, vacsorára, ha a tápszer és a tejpép kizárva???
- Egy éves babátok mit kap reggelire és vacsorára?
- Mit szoktatok reggelizni, ebédelni és vacsorázni?