Térdpanaszok és terhesség (beszélgetés)
A térdem a tegnapihoz képest biztosan nem, de talán már a tegnapelőttihez viszonyítva sem romlott.
Bízom benne, hogy az operációt megúszom, vagy max. 1 lesz belőle a szülés után mielőbb.
Ma egy másik fórumon keresztül belefutottam egy olyan asszonyba, aki ugyanígy járt, mint én. A teljes története tükörsima módon azonos az enyémmel. Annyi különbséggel, hogy Ő 1 héttel visszább járt a terhességgel, ill. nyáron történt vele.
Nem vigasztaltak meg a tőle hallottak sem!
Köszönöm, hogy leírtad.
Nem lehetett könnyű! Azt hiszem, hogy írtad, hogy nagyon hosszú volt a rehabilitációd.
ezek voltak nekem:
A tengelykorrekciós műtét során a porcfelszín alatt átfűrészelésre kerül a combcsont vagy a sípcsont, majd csonték behelyezésével vagy eltávolításával és lemezes rögzítéssel alakítható ki az új térdízületi tengely.
A laterális release egy fajta porcfelszín kezelést jelent. Pontosabban a térdkalács, ill. a combcsont csúszófelszínét borító porcréteg lesimítása, "borotválása". A térdkalács lefutását javítja a térdkalács alatti nyomás, ill. a lefutás irányának helyreállítása az ízületi tok egyik külső szalagja behasítása által ("lateral retinaculum release").
A gyogytorna azert kell, h az izomzat eros legyen es megtartsa a serult terdet.
Ha ennyire rossz a helyzet, szerezz be mankot vagy jarokeretet. :/
Ez természetes dolog!
A gyógytorna hétfőn (március 24.) kezdődik.
Kicsit tartok tőle azért, hogy ezzel nehogy többet ártsak, mint használjak. Másfelől viszont bízok benne, hogy legalább addig, ameddig nem szülök, ill. nem kerülhet sor az egyéb vizsgálatokra, addig valamelyest javít a helyzetemen.
Egyáltalán nem tudom azt a lábamat terhelni, ill. nagyon be van dagadva. Másfelől pedig iszonyú lazának érzem.
Itt sajnos vélhetően az is kérdés lesz, hogy 1 vagy 2 műtétre lesz szükség.
Főleg hogyha pótolni kell ESETLEG a sérült szalagot.
Sajnos ez csak akkor fog kiderülni, ha belenéznek műtét során. :(
Sajnálom! :(