Térdpanaszok és terhesség (beszélgetés)
A térdem a tegnapihoz képest biztosan nem, de talán már a tegnapelőttihez viszonyítva sem romlott.
Bízom benne, hogy az operációt megúszom, vagy max. 1 lesz belőle a szülés után mielőbb.
Ma egy másik fórumon keresztül belefutottam egy olyan asszonyba, aki ugyanígy járt, mint én. A teljes története tükörsima módon azonos az enyémmel. Annyi különbséggel, hogy Ő 1 héttel visszább járt a terhességgel, ill. nyáron történt vele.
Nem vigasztaltak meg a tőle hallottak sem!
Köszönöm, hogy leírtad.
Nem lehetett könnyű! Azt hiszem, hogy írtad, hogy nagyon hosszú volt a rehabilitációd.
ezek voltak nekem:
A tengelykorrekciós műtét során a porcfelszín alatt átfűrészelésre kerül a combcsont vagy a sípcsont, majd csonték behelyezésével vagy eltávolításával és lemezes rögzítéssel alakítható ki az új térdízületi tengely.
A laterális release egy fajta porcfelszín kezelést jelent. Pontosabban a térdkalács, ill. a combcsont csúszófelszínét borító porcréteg lesimítása, "borotválása". A térdkalács lefutását javítja a térdkalács alatti nyomás, ill. a lefutás irányának helyreállítása az ízületi tok egyik külső szalagja behasítása által ("lateral retinaculum release").
A gyogytorna azert kell, h az izomzat eros legyen es megtartsa a serult terdet.
Ha ennyire rossz a helyzet, szerezz be mankot vagy jarokeretet. :/
Ez természetes dolog!
A gyógytorna hétfőn (március 24.) kezdődik.
Kicsit tartok tőle azért, hogy ezzel nehogy többet ártsak, mint használjak. Másfelől viszont bízok benne, hogy legalább addig, ameddig nem szülök, ill. nem kerülhet sor az egyéb vizsgálatokra, addig valamelyest javít a helyzetemen.
Egyáltalán nem tudom azt a lábamat terhelni, ill. nagyon be van dagadva. Másfelől pedig iszonyú lazának érzem.
Itt sajnos vélhetően az is kérdés lesz, hogy 1 vagy 2 műtétre lesz szükség.
Főleg hogyha pótolni kell ESETLEG a sérült szalagot.
Sajnos ez csak akkor fog kiderülni, ha belenéznek műtét során. :(
Sajnálom! :(
Köszönöm!
A gyerekek miatt (is) küzdök!
A leletem, amit a sérülés napján kiállítottak is kombinált (elülső keresztszalag és külső oldalszalag) sérülést vizionál, viszont miután a képalkotó nem ajánlott terhesség alatt, így ez csak a Lachman- és az elülső asztalfiók teszt vizsgálatok alapján diagnosztizált, ami lehet jobb és rosszabb is, mivel a valós mértéket így nem lehet megállapítani.
Köszönöm a leírásodat!
Igen, ikreink lesznek. Megpróbálok informálódni a helyzettel kapcsolatban. Amit eddig olvastam, akár itt a HOXA-n fórumokban, akár szakmai portálokon, az sok jóval sajnos nem kecsegtet. Főleg, hogyha kombinált szalagsérülés lesz.
Igen, nagyjából 2028. őszénél előbb nem mennek oviba a gyerekek. A bölcsőde már más kérdés. Ezt meglátjuk, de szerintem 2027. őszénél előbb oda sem. Az is majdhogynem biztos, hogy a gyerekek 3 éves koráig nem megyek vissza dolgozni.
Egyébként mázlink van olyan téren, hogy 3 utcányira van egy nagy játszótér hozzánk képest. Egyébként falun lakunk!
Igen, igen, műtét lesz neked, ezerszázalék.
Ha szalag, az rosszabb, mert a gyógyulása nehézkesebb, mint pl egy csontnak.. sok erőt kívánok, mert nagyon kelleni fog a következő évekre... :(
Igen, volt, de mivel nekem semmi sem jó, (4 hétig rá se állhattam) így nyomultam féllábon, vagy segédeszközökkel itthon. :D Az volt a mázlim, hogy pont jött a covid, a kislány nem nagyon vittük oviba, és amúgy sem volt kedvem visszamenni a munkahelyemre, ahol 13 évet lehúztam. Szóval itthon rehabilitálódtam sokáig, majd kb 8 hónap múlva lett egy másik állásom, de csak itt a környéken szerencsére, amit bicajjal meg tudtam közelíteni, mert a hosszabb séta sokáig nem esett jól.
Neked az lesz a szerencséd, h mire bölcsibe/oviba mennek majd a gyerkőcök (ikrek, ha jól olvastam) addigra azért helyrejössz, a közelbe meg le tudod majd vinni őket sétálni, játszóra.
Nekem még a várandósságom második fele hátra van valamint gondolom a szülés utáni regeneráció és utána jöhetnek a vizsgálatok.
Ha jók a dokinak a fizikális vizsgálat alapján tett jóslatai, ill. igazak, amiket ezzel kapcsolatban olvastam, akkor nagy eséllyel ebből előbb-utóbb műtét lesz. Remélem, hogy csak egy.
Nem lehetett neked sem könnyű!
Volt segítséged?
Fájdalomcsillapítót jelenleg is szedek. Borogatom, felpolcolom a lábam és megpróbálom viszonylag keveset terhelni, de az sem megoldás, hogy minden a férjemre maradjon hónapokig.
Neked mivel műtötték a térded?