Milyen reggeli és vacsora ötleteitek vannak, amikhez nem kell kenyér? (tudásbázis kérdés)
A zablisztnek szinte ugyanakkora a szénhidrát tartalma és nagyobb a kalória tartalma, mint a búzalisztnek.
Tudom, lassúbb a felszívódása, de kalóriában, szénhidrátban akkor is ott van, úgyhogy mindegy. A kuszkusz értékei sem jelentősen jobbak.
Kuszkuszból szerintem sosem lesz olyan. Egyébként csináld nyugodtan lisztből, abban is értékes tápanyagok vannak, csak most nagy divat lett a liszt ellenesség. Persze, csak akkor lisztből, ha nem vagy lisztérzékeny.
Nem egy adag nokkedlitől fog felborulni a diétád, nem ezen fog múlni a fogyásid. Max. többet mozogsz, esetleg lenyomsz otthon egy félórás-órás Leslie Sansone-t:-)
Ma olvastam a túró-nokedli receptjét.
Azt írja, hogy 25 dkg túróhoz, 3 db. tojás, 25 dkg. liszt, só, és annyi langyos víz, hogy könnyen szaggatható tésztát kapjunk.
Ismeritek? Valaki csinált már ilyet?
Ki kellene próbálni, de azon gondolkodom, hogy a lisztet ki kellene váltani valamivel. Zabkorpával vagy kuszkusszal???
Szerintetek?
Hogy erősítsem az elméleti olsalt, egy kedves régi barátom ezt írta:
Kölesleves
Nagyon finom, pikáns, kellemes nyári leves.
A recept citromlét ír, én ilyen melegben kovászos uborka levével készítem, pirospaprika nélkül és langyosan esszük. Hagymát sem dinsztelek bele, teljesen zsiradék nélkül készítem, az íze miatt egy lehetelnyi hagymakrémet teszek bele.
(Ez az a barátom, aki a cukorbetegséget tartja évek óta kontroll alatt paleo diétával.)
En cukorfuggo lettem itt. Eloszok az exemmel toltam a savanyi cukrot, aztan masnaposan a kolat, aztan a kiselejtezett sutiket, amik szemet modom bazi finomak, es a joghurtunkba annyira jo lekvart teszunk :(
Par honap, es folyton edeset akarok enni.
Én még most nevelem rá magam arra, hogy megvegyem a zöldségféléket. Kellene egyebeket rendelni, de éppen nem futja rá. A zabot nem veszem meg dupla áron a helyi boltban.
A quinoa nem jött be, de lehet, adok neki még egy esélyt.
A chiát még nem próbáltam.
Több vitamin hőérzékeny.
(A-, B1-, B2-, B5-, B6-, C-vitamin)
Csak én áldoznám fel magam az elfogyása érdekében, viszont eleve kenyérrel eszem, és ha van, akkor addig, míg van.
Tehát, mivel jelenleg dagi és telhetetlen bélgép vagyok, kár belém a lekvár. Pláne a házi.
Nálam is csak szó szerint pár db. üveg van, kicsi lakás, kicsi hely. És nem is főzök egyszerre több kiló akármiből, gyorsan elfogy.
Miért lenne kár beléd? Ha friss zöldségből, gyümölcsből készíted, csupa-csupa vitamin, csak jót tesz a testnek. És a léleknek is egy kis nyalakodás. :))
Nincs mikróm, de még üvegem sincs azokon kívül, amiből a teát isszuk.
Kihagyom a lekvárfőzést. Úgyis csak én enném, énbelém meg kár.
Mivel én reggelire csak egy almát, hasonló apróságot eszek, délben és este szoktam egy kicsit többet enni.
Ne ijedj meg, a vacsi nálam 5,30-6,00 óra között, és este 11-kor van a pizsi-osztás, tehát bőven eltelik a "lefekvés előtt 3 óra" aranyszabály.
Guszták és kalóriaszegények mind, de én csakis ebédre tudnám elképzelni valamennyit.
Reggelire/vacsorára bőven elég kis joghurt, kefir, fél marék gyümölcs.
Én úgy "sterilizálom" az üvegeket, hogy rendes mosogatás után egyharmadig töltöm vízzel, és beteszem a mikroba 5 percre. Egyszerre kettőt - hármat.
Régebben olvastam valahol ezt a módszert, nekem bevált.
Ezt ma reggel találtam, akármelyiket meg lehet csinálni reggelire, vacsorára:
Van benne pár, amit egész biztosan kipróbálok. Még úgy is jó lehet, ha krumpli helyett karfiolt, káposztát vagy valami hasonló zöldséget rakok.
Az biztos, hogy kislány koromban mi is több léből mostuk, súroltuk az üvegeket mielőtt a télire való cuccokat beleraktuk. Az is igaz, hogy akkor még a padláson tároltuk az üres üvegeket, kellett is nekik az alapos fürdetés.
Nálam jelenleg még egy tisztességes spájz sincs, csak 1 db. beépített szekrény az előszobában, azt a néhány kis üveget tetővel együtt ott őrizgetem, ha kell valamire, hát legyen. Még igazi kosz sem tud rakodni rá. :))
Valamikor régen próbáltam, mert így kellett (legalábbis régebben) csírátlaníteni a befőttes üvegeket.
A nagy befőző lábasban hideg vízzel töltve kellett beleállítgatni az üvegeket, szintén hideg vízzel körbeönteni és úgy az egészet felforralni. Mivel fokozatosan melegedtek, nem csattantak szét.
Nyilván nem maradt steril, mire az ember megtöltögette, de mégis sok generáción át így csinálták.
További ajánlott fórumok:
- Olcsó ételeket keresek - 15 embernek kéne megoldani a reggelit, ebédet és a vacsorát 4000 Ft-ból
- Segítsetek! A párom két műszakban jár dolgozni. Mit csomagolja neki reggelire ill. vacsorára? Már semmi ötletem...
- Mit adhatok reggelire és vacsorára egy 1 éves gyereknek?
- Mit eszik az 1 éves gyermeketek, reggelire, vacsorára, ha a tápszer és a tejpép kizárva???
- Egy éves babátok mit kap reggelire és vacsorára?
- Mit szoktatok reggelizni, ebédelni és vacsorázni?