Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Kelt túrós pogácsa recept

Kelt túrós pogácsa recept

A Kelt túrós pogácsa hozzávalói:
- 25 dkg túró
- 25 dkg Ráma
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk. cukor
- 1 evőkanál só


A Kelt túrós pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt a meglangyosított cukros tejbe morzsolom és felfuttatom. Összekeverem a lisztet a margarinnal, a túróval és a sóval. Beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojást és sima tésztává dolgozom. Kiveszem a tálból az összeállt tésztát és a gyúródeszkán még átgyúrom egy kicsit. Ha ragad, bővebben lisztezem. Ezután kinyújtom, hajtogatom és beteszem a hűtőbe. Ezt a hajtogatást még kétszer megismétlem, miközben fél-fél órát pihentetem a hűtőben. Végül kb. 1 cm vastagra kinyújtom, a tetejét rácsozom, megkenem tojással és reszelt sajtot szórok rá. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatom és sütőpapíros tepsiben, 200 °C-os sütőben (kb. 15-20 perc alatt) megsütöm. Nagyon finom, könnyű pogácsa.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A kelt túrós pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook