Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Olivabogyós kenyér recept

Olivabogyós kenyér recept

Az Olivabogyós kenyér hozzávalói:
Hozzávalók, ebben a sorrendben mehetnek a keverőedénybe:

1 bögre víz
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só (figyelembe véve, hogy az olívabogyó is elég sós)
3 bögre + 3 evőkanál Graham liszt (kb. ½ kg)
2 teáskanál szárított oregánó
2 dkg friss élesztő elmorzsolva (vagy 7 g szárított)
Csipogáskor: 1 kis üveg olívabogyó vízzel leöblítve, lecsepegtetve, felkarikázva


Az Olivabogyós kenyér elkészítési módja:
„Teljes kiőrlésű” program. Dagasztáskor érdemes ellenőrizni az állagot, és szükség esetén igazítani rajta. Akkor jó, ha összeállt gömbbé és nem ragad.

Forrás: Vicki Smallwood: Száz recept kenyérsütő géphez (Alexandra).



Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei

A receptet beküldte: , 2009. dec. 18. 23:35
Az olivabogyós kenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook