Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szilvalekváros-túrós „lángos” recept

Szilvalekváros-túrós „lángos” recept

Elkészítési idő 60 perc

A Szilvalekváros-túrós „lángos” hozzávalói:
Tésztához:
1/2 kg liszt,
1/2 csomag élesztő,
2-3 evőkanál étolaj,
2-3 dl tej,
5 dkg porcukor,
2 tojás sárgája,
1 csipet só
Krémhez:
0,5 kg túró,
2 tojás,
1 csomag vanillin cukor,
2 evőkanál szilvalekvár,
és ízlés szerint cukor.


A Szilvalekváros-túrós „lángos” elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejben, közben a lisztet, a sót, a porcukrot elkeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a 2 tojássárgáját és az olajat. Jól kidolgozzuk. A tésztának félkeménynek kell lennie, hogy lehessen nyújtani. A tésztát megkelesztjük, és lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, úgy, hogy a széleit 1cm magasságig felhajtjuk, hogy a töltelék majd ne folyjon le. A túróhoz hozzákeverjük a tojásokat és a vanillin cukrot. Ezután hozzákeverjük a lekvárt. A lekvár édességétől, és ízléstől függően adagoljuk a cukrot. A kész krémet a tészta tetejére kenjük. kb. 190 fokos sütőben addig sütjük, míg a tészta szélei pirulni nem kezdenek. Kb. fél óra.

Lehet lekvár nélkül is készíteni a krémet, viszont akkor kicsit több cukor kell bele, de persze mindenki ízlés szerint édesítheti.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szilvalekváros-túrós „lángos” elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook