Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kell-e a légzésfigyelő? fórum

Kell-e a légzésfigyelő? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7
2013. aug. 11. 20:25
Sziasztok.Szeretném megkérdezni, hogy 12 cm vastagságú matrac alá is lehet tenni légzésfigyelőt?
182. Milup2
2013. júl. 30. 09:56

Addig mondja vki, hogy hülyeség, míg a családjában, vagy ne adj isten nála megtörténik a baj....

Ismerőseink között volt egy kisbaba, aki sajna meghalt..Csak pár percet volt egyedül, aludt, míg a fürdőszobában volt az anyukája..Mire visszament hozzá, már halott volt a baba...

A következőnél már vettek légzésfigyelőt (akkor még elég kezdetleges volt, a baba mellkasára kellett tenni....).


Téves riasztás: inkább riasszon párszor tévesen, minthogy ne legyen légzésfigyelő, s akkor semmi nem riaszt...

Amúgy szerintem nem tévesen riaszt a légzésfigyelő..Nagyon érzékeny készülékek ezek..

Lehet, hogy aztán a baba békésen lélegzik az ágyban, mikor a szülők eszeveszettül szaladnak oda a légzésfigyelő csipogására, de már a hangos csipogó jelzés is segít, hogy a baba újra lélegezzen..


Én azt mondom, inkább legyen, mint aztán ha megvan a baj, akkor meg megy a lelkiismeretfurdalás, hogy azon spóroltunk, pedig lehet, azzal megmentettük volna a picit...


A szülésfelkészítőn mondták, hogy évi 16-18 baba hal meg bölcsőhalálban nálunk...

Sokszor már az is segít, ha hamar észreveszi az ember, s megrázza a picit(persze nem túl erősen, mert eltörhet valamilye, hanem ésszerűen)..De ugye ehhez kell, hogy figyelmeztessen vmi, hiszen nonstop nem tudsz a közelében lenni..

Egészséges babáknál is megtörténhet....

181. Juharlevél (válaszként erre: 180. - Yasamano)
2013. jún. 4. 12:16

Úgy tudom, mobil cucc is jelzi a légzéskimaradásokat és regisztrálja, nem? Vagy csak azokat, amikor annyi ideig nem vesz a kicsi levegőt, hogy már rezegnie kell? Azt hiszem én ettől is pánikban lennék, pedig gondolkoztam egy mobil légzésfigyelő beszerzésén.

Nekünk azt mondták a kórházban, hogy ha a szülőkkel alszik a gyerek, akkor nem működik hatékonyan a szerkezet, mert a szülői mozgást is érzékeli, ami becsapós lehet.

2013. jún. 4. 06:47

Harcos védője vagyok a légzésfigyelőnek. Unokaöcsém több mint 30 éve halt meg bölcsőhalálban, máig emlékszem a család gyászára. Amikor az első gyerekem született, még nem volt ilyesmi, végigrettegtem az első évet. A másodiknál, 15 éve már beszerezhető volt a légzésfigyelő a Madarász kórházban, és persze a tanfolyamot is végigcsináltuk. Onnantól voltak nyugodtak az éjszakáim. Jól bírta az a bizonyos első készlék, 3 gyerekemet szolgálta ki. Végül a legkisebbnél vettünk újat, egy mobil típust, mert Ő gyakran kötött ki az ágyamban, azt meg ugye a pelenkára csiptetve kellett használni. Most 2 éves a kicsi, kb fél éve raktuk le ketyerét.

Volt már aki lehülyézett, pénzkidobásról beszélt, de úgy vagyok vele, a saját nyugalmam és a gyerekeim biztonsága többet ér, így teszek az ilyen kritikára.

A légzésfigyelő nem kér enni, nem egy őrületes kiadás, és adja az Isten, hogy ne vegyük hasznát élesben. Olyan ez, mint az autós gyerekülés. Ritkán jelent valódi hasznot, de akkor életet menthet. Számomra sosem volt kérdés, hogy használjam-e. A lehetőség adott volt, esembe sem jutott nem kihasználni.


És még egy adalék. Isuonyúan paráztam, és a 2. gyerekemet elvittem a Madarászba bölcsőhalál kockázatot nézetni nála. Ez egy 24 órás vizsgálat, amiből 12 órán át a gyereken van egy minden életfunkcióját figyelő és rögzíő készülék. Teljesen ledöbbentem, hogy hány légzéskimaradása van egy babának egyetlen éjszakán (ezeknél egy normál légzésfigyelő még nem jelez, különben ugrálhatnánk egész éjjel), és ez még a normálisba tartozik. Annyira kevés kell, hogy egy ilyen apnoéból ne térjen időben magához!

179. Cippora (válaszként erre: 174. - 39dbe380da)
2013. jún. 3. 18:15
Már felesleges.1 éves kor után is felesleges,mert már nincs bölcsőhalál,csak 1 év alatt.
178. Cippora (válaszként erre: 177. - Nikita83)
2013. jún. 3. 18:14
Én sem.Sokan megveszik az ennél 3-szor drágább légzésfigyelőket,amik mindig tévesen riasztanak,csak tudnám,hogy miért.
2013. jún. 3. 15:42
Nekünk is Álomvirág van és nagyon jó, mert az első pillanattól külön szobában alszik. Nem riaszt tévesen. Jó, mert 3 lapos, nagy felületet beborít. Nem cserélném le másikra.
176. Juharlevél (válaszként erre: 168. - Z.Györgyi)
2013. jún. 3. 15:35

Éjszaka, mikor anyuka alszik, nem tud "légzésfigyelőként" működni!!! Sajnos tapasztalat :-( Szerencsére nem a családban, de sajnos a baráti körömben történt tragédia sok évvel ezelőtt, ezért nálam kötelező alapfelszerelés volt és nehezen mertem eltenni a lányom 1 éves kora után. 14 hónapos volt, mikor eltettem.


Viszont teljesen igazad van abban, hogy majdnem csak akkor van értelme, ha a szülők részt vesznek az elsősegély tanfolyamon. Én a Madarász utcai kórházban voltam, lehetett gyakorolni egy játék babán.

De a valós vészhelyzetnél gyakrabban fordul elő az, hogy a baba nem vesz levegőt ugyan, de a légzésfigyelő éles pittyenő hangjára felébred és minden rendben megy tovább.

2013. jún. 3. 14:18
Sajnos az unokahugom és a munkám miatti tapasztalatból tudom hogy jó ha van. Az unokahugom alatt 3x szólalt meg. Abból 1x nem volt elég az hogy megcsikiztük a talpát, illetve sajnos volt már olyan kis betegem akinél otthon nem volt légzés figyelő és a szülőknek kellett a babát újraéleszteni ahhoz hogy ne legyen tragédia (egészséges csecsemőként született).... Természetesen nem akarok senkit megijeszteni, de én azt az elvet vallom hogy jobb félni mint megijedni. Nálunk már 2 unokahugit és egy unokaöcsit kiszolgált, és én is úgy kaptam a figyelőt hogyha nálunk lesz baba akkor legyen, mert a barátnőméknél is jól jött.
2013. jún. 3. 14:07
4 és 6 évesek a fiaim és még mindig használjuk. Nyugodtabb vagyok.
173. Z.Györgyi (válaszként erre: 172. - Cippora)
2013. jún. 3. 13:51
Nekem is külön szobában alszanak az első perctől. :) Én nem éreztem szükségét, hogy legyen légzésfigyelő. De persze semmi gond vele, ha valaki így nyugodtabb. :)
172. Cippora (válaszként erre: 168. - Z.Györgyi)
2013. jún. 3. 13:24
Na igen,de ha nem riaszt,honnan tudod hogy nem vesz levegőt????Nem mindenki alszik a picivel,nekünk is külön szobában volt.De tényleg érdemes utána járni,hogy baj esetén mit lehet tenni.Bár az én védőnőm szerint nagyon-nagyon ritka eset a bölcsőhalál,és akkor is koraszülött vagy beteg babáknál fordul elő.
171. Cippora
2013. jún. 3. 13:22
Igen.Álomvirág légzésfigyelőnk volt,a legmegbízhatóbb,sosem csipogott tévedésből,és 3 nagy lapos,nem tud a baba lekecmeregni róla.1,5 éves koráig használtuk.Engem megnyugtatott.
170. Kukacc
2013. jún. 3. 13:04

Akkor is hasznos a légzésfigyelő, ha az anyuka dohányzik, vagy dohányzott.

Terhességem kiderülte után leraktam a cigit, de a védőnő javaslatára vettem légzésfigyelőt.

Használtan, angelcare-t, tökéletesen megelégedtem vele :)

2013. jún. 3. 13:00
Mi vettünk, nekem megnyugtató, hogy van.
168. Z.Györgyi (válaszként erre: 166. - 2194452228)
2013. jún. 3. 13:00

Nekem egyik gyereknél sem volt, szerintem egy anya a legjobb légzésfigyelő. :)

Beszerzésének akkor van értelme szerintem, ha elvégzel egy tanfolyamot, hogy hogyan kell esetlegesen lélelgezteni, újraéleszteni a babát. Ez most így nagyon rosszul hangzik, de mire mész vele, hogy beriaszt a légzésfigyelő, ha nem tudod mit kell kezdeni a picivel.

167. Daphnee
2013. jún. 3. 12:51
Használtunk úgy 1 éves koráig, vagy még tovább. Mi is nyugodtabbak voltunk igy.
2013. jún. 3. 12:50
Alapjában véve aggódó típus vagyok, így biztosan beszerzek egy légzésfigyelőt a gyerkőcnek mielőtt megszületne.
2013. máj. 23. 23:39
nekünk ÁlomVirág van és lesz a második babánknak is! 3 lapos, magyar termék, teljesen megbízható és 18 ezer ft-ért vettük. kifogástalanul működött, akkor riasztott /tévesen/, amikor eltoltam a lapokat véletlenül és a baba nagyon eltávolodott a másik irányba. én is voltam tanfolyamon a Madarász úti kórházban, megérte, de ha a pániktól nem tudsz gyorsan reagálni, akkor hívd a mentőket és ők lépésről lépésre elnavigálnak, hogy mit csinálj!!!
2012. júl. 14. 21:28

ha jót akarsz a gyártónak, és a boltnak,ahol veszed,akkor igen..

amúgy csak akkor ha koraszülött a baba, vagy bármiféle légzési problémái vannak..

2012. júl. 14. 21:16
Egyépként a kisfiam nagyon bukós volt és elég sokáig . Születésétől 10 hónapos koráig CSAK HASON aludt . Az intenzíven Veszprémben nem szóltak érte sőt ők is így tették le őt és meg emelték a fejrészénél a kiságyat . Javasolták , hogy itthon is tegyek valamit a kiságy alá emeljem meg a kiságyat a fej részénél . Voltunk az 1.számú gyermek kilinikán is a gasztroenterológia csecsemő osztályán ott sem szoltak semmit . Sok sok szakember vett körül mégse mondták , hogy ne tegyem hasra a gyereket.... Talán a védőnő mondott 1x ilyesmit . De úgy gondolom ha a komoly szakemberek nem szólnak nincs mitől tartani . Pedig aztán az intenzíven sok mindent elmondanak és sok mindent megtanítanak .
2012. júl. 14. 21:02
Látom nem mostani bejegyzések vannak itt , de azért én is hozzászólnék hátha valaki olyan téved ide akinek hasznos lehet az én véleményem is . Tehát az én kisfiam 21 hónapos most és mi is használtunk légzésfigyelőt 10 hónapos koráig még a kiságyba aludt . A légzés figyelő nagyon hasznos és szüksége lenne rá mindenkinek . Nyílván nem 1 olcsó dolog , de nagyon megéri . Ha beriaszt a babát is figyelmezteti , hogy vegyen levegőt és a szülőket is , hogy gond van a babával . A kisfiam magzatvizet nyelt fertőzést kapott a születésnél 2 hétig az intenzíven voltunk . Ott az orvosok ajánják minden babának , de főleg a koraszülött és kis súlyú babáknak . A bölcsőhalál 18 hónapos korig bármikor bekövetkezhet épp ezért addig kellene használni a légzésfigyelőt . A 3 lapost ajánlják lehetőleg ez kókusz matrac alá is jó , nagyobb felületet figyel és nem kell hozzá bébi örző . (mi a baby controlt használtuk 3 lapost és tökéletesen működött , most a barátnőmnek adtam kölcsön 6 hónapos a kislánya és náluk is jól működik , nincs téves riasztása)
2012. jan. 2. 18:48
Üdv,nálunk most érkezik a gyerek és az asszony megbízott hogy vegyek egy ún.légzésfigyelőt.Én ki néztem egyet és azt szeretném kérdezni hogy mennyire megbízható ez a készülék?Előre is köszönöm.Erről van szó: [link]
160. Tomszi
2011. ápr. 6. 21:31

Gyermekorvos vagyok, és nagyon dühös a fórum címe miatt. Osztályunkon egy külföldi típust és Baby Control légzésfigyelőket használunk, de meggyőződésem, hogy otthon bármilyen típusú készülék használata is jobb a semminél.

Sajnos az újszülötteknél nem csak a bölcsőhalál (SIDS) fordulhat elő, hanem több más légzési, nyelési probléma is helyrehozhatatlan bajt okozhat, ha nem veszik észre időben a szülők. Például egy idegen test a baba szájában végzetes lehet, pedig egy időben történő vészjelzés esetén egyszerű mozdulattal megmenthető a baba.

Kérem a moderátort, a fórum címét változtassa "Kell a légzésfigyelő!!" -re! Ezt nem szabad eldöntendő kérdésként feltenni!!!

2010. jan. 18. 17:34

Sziasztok!

Én sem bántam meg a légzésfigyelő vásárlást, azóta nyugodtabban alszunk. Nekem az Angelcare vált be, téves riasztás eddig nem volt. Használati utasítást és leírást itt találtok róla:

[link]


üdv: Anikó

2010. jan. 3. 17:05

Még terhesen dilemmáztam, hogy legyen-e légzésfigyelő. (sajnos az anyagiak miatt mindent meg kellett gondolnunk)

Végül vettünk. Úgy gondoltuk, hogy soha nem tudnánk magunknak megbocsájtani, ha valami baj történne és 10-20 ezer Ft-tal megelőzhető lett volna.


És nem bántuk meg.

Most 10 hónapos a lányunk és minden alváskor használjuk a légzésfigyelőt (lehet, hogy mániákusan). Így nyugodtan hagyom aludni nappal, nem nézegetek be rá állandóan és éjszaka is nyugodtan alszunk.


Nagyon jó készüléket választottunk, mert soha nem riasztott tévesen (vagyis sehogy nem riasztott, csak akkor, amikor elfelejtettük kikapcsolni). Pedig a lányunk bejárja az egész ágyat alvás közben.


Én mindenkinek ajánlom a légzésfigyelőt. Csak jól utánna kell járni milyet vesz az ember.

157. Cadence (válaszként erre: 151. - Titi770129)
2009. dec. 27. 14:19

Szia.

Kokuszmatracunk volt és müködött a légzésfigyelő.Érzékelt rendesen.

156. Slambuc
2009. dec. 27. 11:50
A mi kislányunk 1 hónapos, de van olyan este,hogy többször is beriaszt a légzésfigyelő. Az első pittyegésre általában megijed és levegőt vesz, de a férjem és én mindig rohanunk a kiságyhoz. Mi amíg lehet, használni fogjuk.
155. kodith (válaszként erre: 153. - F.Beáta)
2009. dec. 3. 14:11

Az oldalra fektetésért nekem még a kórházban a csecsemősök akarták "leszedni a fejem". Ha jól emlékszem, a csípője miatt nem ajánlották, vagy valami ilyesmi. De rég volt... :)

Mi 10 hónapig egy szobában aludtunk, a légzésfigyelőt pedig 1 éves korában vettem ki alóla.

Most 15 hónapos, és már nem tűri, ha vele alszunk. A múlt hétvégén 2 éjszakát aludtunk egy szobában, és mindkét éjjel 3-szor kelt fel, abból egyszer 1 órára. Lehet, hogy a férjem horkolása zavarta. Egy ágyban szinte soha nem aludtunk, csak egyszer-kétszer pár órára. Nem szerette.

2009. nov. 30. 16:56

Ajánlom figyelmetekbe


[link]

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook