Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Beriasztott a légzésfigyelő ... nem merek aludni fórum

Beriasztott a légzésfigyelő ... nem merek aludni (beszélgetős fórum)


1 2
2010. okt. 13. 09:21

Jó reggelt! Az éjjel nyugodtan telt, ami annyit tesz, hogy nem volt riasztás. De ha az én pulzusomat mérte volna valaki, azt hihette volna, hogy lefutottam a félmaratont...Este a tv-ben megcsörrent valaki telefonja, nekem meg pillanatnyi szívleállásom lett. Ezt így nem lehet csinálni:-(

A mobil légzésfigyelőt nem zavarja meg az, hogy mozgásban van pl. a babakocsi? Mert a miénkről írtam, hogy még a levegőfuvallatot is érzékeli és emiatt nem jelez. Szóval ha innen nézzük, akkor nem is megbízható, hiszen arra is ügyelnem kell a baba alvása közben, hogy nehogy légmozgás legyen, hisz akkor még azesetben se jelezne, ha netán nem lélegezne. Bonyolult dolgok ezek....

2010. okt. 13. 07:39

Nekem a nagylányomnál nem kellett volna légzésfigyelő, időre egészségesen született,de kaptam egyet a tesóméktól ...Angel Care-t hát az riasztgatott, és legtöbbször azért mert lekúszott a gyerkőc a lapokról! Mondta a gyerekorvosunk, ha ennyire parázok vegyek egy mobil légzésfigyelőt! Respisence-t vettem, ezt a pelusra kell tenni, nincs kábel, lapok meg egyebek, ha kimarad a légzés akkor először rezgéssel stimulálja a gyerek hasát (olyan mint a mobilok mikor rezgésre van állítva) és utána kezdd el csipogni...sosem riasztott. Most 3 a Hajnalka.

A kissebik lánykám más tészta!!!

Én is nagyon beteg voltam a terhesség alatt 26 hetesen, hamarabb is érkezett, kicsi volta súlya...nagyon aggódtam ...megint és már a kórházba vittem a légzésfigyelőt, megnézték, milyen jó!! és a gyerekorvos is jónak találta !

Most múlt két hónapos a lányom, néha elfelejt levegőt venni,máskor meg félrenyel, fuldoklik; volt már riasztás de legalább mire odaérek ahol fekszik, már elkezdi riasztani, hogy vegyen levegőt....és nem a rémisztő sípolásra riad fel!!!

Tetszik azért is mert a babakocsiba is rajta van.

Az ára is az Angel care körüli... csak még nem nagyon ismerik. Nekem bevált!

37. 5819723512 (válaszként erre: 36. - Adriennka)
2010. okt. 12. 15:16

Akkor jó :) hogy van mibe kapaszkodni.

Én csak azért mondtam el mindent, jót rosszat mert laikusként-anyaként nem biztos, hogy az adott szituációban reálisan látjuk át a helyzetet, főleg az ijesztő sípolás közben :(

Kívánom a legjobbakat Nektek!!!!

36. adriennka (válaszként erre: 35. - 5819723512)
2010. okt. 12. 12:25

Oké, köszi! Most alszik, én meg percenként nézem, vagy épp állok felette. Durva ez így, és idegtépő. Mindenképp tesztelem, ha majd felébred. Azért az jó, hogy nem aludt annyira mélyen, hiszen felriadt a sípoló hangra...Nem kellett ébresztgetni, vagy ne adj' isten éleszteni.


A lányom eszembe juttatott még valamit: a második esetben egy reggel szólalt meg, amikor a lányom állítása szerint már ébren volt a pici miközben ő iskolába készült a másik szobában. Hallotta, h gügyög. S egyszercsak megszólalt a figyelő. Berohant és azt látta, hogy a pici majdnem négykézláb, de a mellkasát egészen felnyomva "hasalt", s nézte épp a rácsvédőt és végtelenül csodálkozott a hangon. Ez az információ ad erőt!!!

35. 5819723512 (válaszként erre: 34. - Adriennka)
2010. okt. 12. 12:15

Próbálok reális dolgokat látni keresni fogódzókat.


Azét kérdeztem, hogy mióta aludt, mert a felnőtteknél is van, ha túl mélyen alszunk kimarad egy-egy légvétel a hajnali kettő erre utalhat.


Teszteld a gépet mikor fenn van a fiad, ha ide oda teszed, fekteted, hogy reagál a szerkezet. Mi is játszottunk ilyet...

34. adriennka (válaszként erre: 31. - 5819723512)
2010. okt. 12. 12:08

Pocok:) Szívből remélem, hogy igazad van!!

Jucmuc! A tegnapi 22:30 körül történt. Ő aludni szokott 20 órától. Kb. 2 hete hajnal 2-kor ugrasztott ki az ágyból. Az volt az első. Akkor egészen lent feküdt a kiságy aljában. Csak mindig az jut eszembe, hogy ez egy hiperérzékeny szerkezet. Akárhol is fekszik, ha vesz levegőt, éreznie kellene, nem?!

Különben amikor riaszt, akkor ő rögtön felébred és már úgy pislog a sötétben, mint aki nem tudja hol van.

Nem került a közelbe semmi új elektromos dolog, és nincs is megfázva a gyerkőc. Majd utánanézek az alvásambulanciának, hogy ott meddig kell bent lenni, mi történik stb. Köszönöm nektek.

33. 5819723512 (válaszként erre: 25. - Adriennka)
2010. okt. 12. 12:05
Kisfiad 6 hónapos, előtte volt már riasztás?
32. 5819723512 (válaszként erre: 30. - Pocok:))
2010. okt. 12. 12:03
Szerintem ennyire kategorikusan nem lehet kijelenteni néhány sor alapján, hogy valós illetve téves a riasztás. Persze beszéljünk róla, nyugtassuk meg egymást, de maradjunk reálisak.
31. 5819723512 (válaszként erre: 29. - Adriennka)
2010. okt. 12. 11:55

Hát...amikor riaszt a ketyere azért olyan hangos, hogy a baba megijedjen és ha nem vett levegőt reagál egy légvétellel, én ezt figyeltem meg nálunk.

Előfordul az is, hogy már egy ideje sípol mikor az ágyhoz érek és abban a pillanatban hallgat el ahogy látom, hogy vesz egy nagy levegőt. De általában a hátához érek minden esetben 1. reagál erre is 2. van hogy olyan felszínesen vesz levegőt, hogy csak érzem a mozgást.

Egyszer volt, hogy jobbnak láttam kivenni, de akkor is csak az arcába fújtam nem rázogattam


A kérdés jó, honnan tudod, hogy a riasztás valós, megmondom őszintén én éreztem. De alváslaborban pontosan ki tudják mutatni...


Mikor hány órakor történt a riasztás? Előtte hány órája aludt? Nincs megfázva? Valami nagyobb elektromos dolog nem került mostanában közel hozzátok (pl. állítólag a villamos is bezavarhatja)?

Nem vagyok szakértő csak sajnos vannak tapasztalataim, ebből kifolyólag pedig beszéltem_/olvastam a témáról.

30. Pocok:) (válaszként erre: 29. - Adriennka)
2010. okt. 12. 11:52
tuti téves ...
29. adriennka (válaszként erre: 28. - 5819723512)
2010. okt. 12. 11:44
Éppen ez az! Nagyon érzékeny. Tényleg a fuvallatot is érzékelte. A fiam meg jó nagy baba, 8 kg körül van már, szóval nem azért nem érzi, mert picike...Most volt itt a védőnő, őt is megkérdeztem, azt mondta, figyelnem kell. Most akkor honnan tudni azt, hogy téves-e a risztás??? Ja, köszönöm, h reagáltatok.
28. 5819723512 (válaszként erre: 27. - Pocok:))
2010. okt. 12. 11:34
Wow, de én még mindig kétkedem: 1. ilyen érzékeny, hogy azt a fuvallatot is érzékeli? sokszor azért riasztgat a ketyere, mert a baba súlya pici 2. ebből kiindulva megkérdőjelezhető az, hogy megfelelően működik...szerintem.
27. Pocok:) (válaszként erre: 26. - 5819723512)
2010. okt. 12. 10:37

de csinál légmozgást és azt érzi,ha ráfújunk azt is érzékeli.

szerintem vizsgáltassátok be a szerkenytűt

2010. okt. 12. 10:27

Ezt most nem értem:

"nyáron ment a ventillátor, a gyereket kivettem, a figyelőt úgy felejtettem, de nem riasztott. Érzékelt mozgást a ventillátortól. . ."


Nem a mozgást a légvételeket kéne nézni nem? Egy tárgy meg nem vehet levegőt...


A márka jó a kórházakban is ez van!

2010. okt. 12. 09:23

Sziasztok! A tapasztalatotokra lenne szükségem...

A kisfiam 6 hónapos, nagy, erős, egészséges:-) Nincs kóros előzmény. A napokban azonban már harmadszor riaszt a babysenseII légzésfigyelő. Az egyik legdrágább márka, ha jól tudom. Reméltük, h ezzel együtt jár a megbízhatóság. Olyan érzékeny, h a kiságyra rakott pelenkázó feltéten történő öltöztetéskor is érzékel mozgást, nem riaszt. Sőt, érdekességképpen: nyáron ment a ventillátor, a gyereket kivettem, a figyelőt úgy felejtettem, de nem riasztott. Érzékelt mozgást a ventillátortól...Kétlapos, mellettük alig van hely, ha oda is fekszik a gyerek, nem tudom elhinni, h ne érezne légzőmozgást, ha van. Persze rögtön rohantunk be, a kisfiam hason, felemelt fejjel csodálkozott, mi ez a hang...Nem aludtam egész éjjel, mert eddig mindet megmagyaráztuk magunknak (túlzottan sarokba feküdt, négykézláb állt +egyéb önnyugtatások)de most nem tudom mire fogni. Az elem nem jelez lemerültséget. Mit kell ilyenkor csinálni??? Segítsetek!!! Lécccci! Köszönöm!

2010. okt. 11. 13:59

Nálunk is volt jó pár "felesleges" riasztás.

Gyakori okok voltak

1.túlérzékenyre állitás(nem szabad mert akkor is jelez,ha csak kicsit felületesebben vesz levegőt a baba,vagy kicsit ritkábban-ami normális)


2.vastag kókuszmatrac elnyeli


3.oldalt fekvő vagy kis súlyú baba

4.náthás volt:ritkábban és kisebb légvételei voltak


Ne aggódj!!

(mondom ezt én aki kb 15 hós koráig használtam:)))

23. 5819723512 (válaszként erre: 11. - Pen80)
2010. okt. 11. 08:06

Mióta benn voltunk alváslaborba, utána pedig egész más miatt benn tartottak minket nem volt riasztásunk, ez már 3 hete így van.

Azóta a 3 hónapot is töltöttük és az ottani dokinéni azzal nyugtatott, hogy ahogy a táplálkozásuk/emésztésük is csak később lesz olyan mint a miénk, úgy a légzésüknek is alakulni kell.

A mi félelmünk sem volt a riasztások miatt alaptalan. Időre született, de nem sírt fel és csak segítséggel indult el a spontán légzés. Ezt követően pedig elvitték tőlem egy másik kórházba, pár órásan már túl volt egy 10perces műtéten. Légmellként volt diagnosztizálva :( tüdő 30%-a összeesve. DE AZÓTA MINDEN RENDBEN VAN, LESZÁMÍTVA A KISEBB KALANDOKAT :D

22. katus3
2010. okt. 11. 07:39
Sziasztok! Az én fiam 30. héten született,és egy hete volt itthon a kórházból,mikor a légzésfigyelő többször besípolt. Aztán mikor éjjel egymás után többször is,felkaptuk a gyereket,és irány a kórház. Ott azonnal vizsgálták, benn tartották 4 napig megfigyelésen, minket tanfolyamra küldtek,és meg kellett vennünk egy új légzésfigyelőt,mert mondanom sem kell,a kórházban nem volt riasztás a négy nap alatt. Tudjátok mi történt? Otthon ugye mi kivettük a régi légzésfigyelőt mikor a pici kórházban volt,letettük a tv állvány közelébe,és a kikapcsolt készülék elkezdett sípolni!!!! Elromlott.
2010. okt. 11. 07:32
Nekünk a dokink azt mondta ne állítsuk a legérzékenyebbre hanem inkább olyan közép Érzékenyre vagy lejjebb ,mert különben mindenre riasztani fog. Szerintem kérd ki te is a dokid véleményét! ÉN majdnem biztos vagyok benne,hogy ugyanezt fogja neked is mondani mint nekem az enyém! No para !:)
2010. okt. 11. 05:17

Nekünk is gyakran volt riasztás... lecseréltük a légzésfigyelőt másik márkára, utána már nem volt ilyen problémánk.


17 hós koráig használtuk a ketyerét, de már nem kiságyban alszik, így megváltunk tőle... Nekem biztonságot adott, de csak akkor, mikor nem riasztgatott állandóan.


Egyébként ha Erik náthás BabyLuuf-ot használok, az megkönnyíti a légzést éjszakánként :)

19. c188868c45 (válaszként erre: 1. - 89a16b9c50)
2010. okt. 11. 00:16

Nem lesz semmi baj...Nálunk is sokszor előfordult...

Nyugodj meg...


Ölelésem...:)

18. Pen80 (válaszként erre: 17. - 89a16b9c50)
2010. okt. 10. 23:53
az aggódás nem fog alábbhagyni addigra sem :) Soha nem múlik - állítólag. És én ezt elhiszem. :) De ez a természetes. De nincs miért aggódnod, hamar meggyógyul és akkor megnyugodhatsz. :)
2010. okt. 10. 23:52
Azóta aggódok ezért a Pici Lányért amióta két csík lett a terhességi teszt....szeretném ha már legalább 6 éves lenne... :)
16. terek
2010. okt. 10. 23:44

olyan nálunk is volt, hogy oldalán feküdt, pokróccal kitámasztottam és azért nem érzékelte a légzésfigyelő :)


de a fenistil csepp miatt megemlíteném a dokinak helyedben, attól nagyon mélyen aludhat

15. Pen80
2010. okt. 10. 23:40
miért, mennyiszer riaszt be? a legérzékenyebb az nem túl érzékeny? Mi a gyári beállításon hagytuk, azt tudom, az biztosan nem a legérzékenyebb, de most már ezen biztosan nem fogtok változtatni :) Viszont hogyan érzékelhetne lélegzetvételt, ha oldalt fekszik a baba? Nem érzékeli, hogy mozog. :)
14. Pen80 (válaszként erre: 12. - 89a16b9c50)
2010. okt. 10. 23:38
OLDALT alszik? Hát azért nem érzékeli! Tényleg, basszus, pedig az utolsó riasztásunk ilyen volt, hogy ez nem jutott eszembe!
13. Pen80 (válaszként erre: 7. - 5819723512)
2010. okt. 10. 23:37
és azóta is riasztgat?
2010. okt. 10. 23:36
Nem elemmel hanem hálózatról müködik a légzésfigyelőnk. A legérzékenyebbre van állítva. Tegnap amikor letettem kb 10 kor fél óra múlva volt a riasztás mozdulatlanul feküdt a háta mögött volt egy párna hogy oldalt fekve aludjon, ki volt támasztva, a hátacskájánál, ezért gondolom hogy nem mászhatott el, mert nem tudott volna. Ugye ez a para csak 1 éves koráig tart? Lehet hogy alváslaborba kéne mennünk?
11. Pen80 (válaszként erre: 10. - 5819723512)
2010. okt. 10. 23:33

Nem tudom a miénk milyen fokozaton van, szerencsére nem riaszt gyakran. Amikor náthás volt a baba, akkor volt nálunk is ilyen, hogy láttam, hogy vesz levegőt, csak gondolom nem túl mélyet.

Nem tudom a fórumindítónál milyen gyakori egyébként a riasztás. Mert az még elárulhatja, hogy milyen a légzésfigyelő.

De biztos vagyok benne, hogy az van, ami nálunk volt. És ha nem lenne légzésfigyelő, észre sem vették/vettük volna, hogy kimaradt egy fél lélegzetvétel.

10. 5819723512 (válaszként erre: 9. - Pen80)
2010. okt. 10. 23:27

1 és 6 között van a miénk érzékenysége, 4-esen tartjuk.

Egyszer hidegvérrel álltam az ágy mellett, mert megfigyeltem, hogy bizonyos esetekben az első riasztást 10 percen belül egy második követi. Álltam és néztem hogy emelkedik éppen, hogy a kis teste és megszólta a ketyere. Vett levegőt csak nagyon felületesen.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook