Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kell-e a légzésfigyelő? fórum

Kell-e a légzésfigyelő? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7
2008. ápr. 30. 17:40
Jó, ha van.
92. ibi75
2008. ápr. 30. 15:19
Kell. Megnyugtató!
91. Alexa77 (válaszként erre: 88. - Gabcsi8080)
2008. ápr. 29. 16:16

Abban egyetértünk, hogy nem lehet feldolgozni egy ilyen tragédiát és remélem, senkinek sem lesz része benne. Még a legnagyobb ellenségemnek se kívánok ilyet.

Amúgy hidd el, a mikró is, a mobil is nagyon káros, nem is szeretném kisbaba mellett használni.

A jogsis eü-s oktatás nagyon kevés embernek elég arra, hogy bármit is megtanuljon, de nem is lehet ezt elvárni. Amúgy ott se kisbabát újraéleszteni tanítanak. Nekem szerencsém van, a párom eü fősulit végzett, egy időben dolgozott is csecsemőosztályon egy kórházban az USA-ban, nekem meg szakdzőként meg kellett tanulnom a fősulin. Ennek ellenére - vagy pont ezért - mondom, hogy a légzésfigyelő többet árt, mint használ.

A szmogról meg annyit, hogy tutira nem is vállaltam volna gyereket mondjuk Budapest belvárosában.:-(( Szerencsére vidéken élünk, nagyon jó levegőn.

Az agydaganathoz pedig nem csupán a légzésfigyelő, hanem minden elektromos kütyü hozzájárulhat sajnos.

Minden jót neked!

2008. ápr. 26. 14:30

Jó ha van!

Sokkal nyugodtabban alszik az anyuka.

Mikor az én gyerekeim kicsik voltak még nem volt ez a lehetőség.Sokszor alig aludtam,mert olyan mélyen tudnak aludni a babák. Oda tettem az ujjam az orra alá és nem éreztem,hogy lélegzik,ekkor gyorsan felkaptam.

Inkább a légzésfigyelő hozza ránk a frászt,mint valami baj történjen,amit már nem lehet visszahozni soha többet!

2008. ápr. 26. 13:55

Én is ismertem olyan anyukát,aki elvesztette a babáját.

Bár én nem használtam egyik gyereknél sem,bevallom, néha elfogott a "félsz".Arra gondoltam,ha alkalmazok ilyen kütyüt,és időnként zörög,sípol-szívrohamot hozza rám,pánikba esem.

Így kimaradt nálunk.

88. gabcsi8080 (válaszként erre: 84. - Alexa77)
2008. ápr. 26. 13:49

Kedves Alexa!!!


Ennyi erővel ne használj mellette se mikrót se mobilt sőt a porszívót se, mert az is elektromos jelet sugároz mint minden ami elektromosságot használ.(a mobil is!!!!)

A jogosítványhoz eü. oktatás során megtanítják a csecsemő újraélesztését de egy elsősegély nyújtó könyvben is benne van amit bármelyik könyves boltban meg lehet vásárolni.

Mi is babára várunk de az biztos, hogy mindketten azon a véleményen vagyunk, hogy inkább 20 téves riasztás mint egy reggel a tragédia.

Egy agydaganat nem a légzésfigyelőtől lesz.Esetleg bizonyított???Talán a szmog is van olyan káros mint a "kütyü"!!!!

Tiszteletben tartom a véleményed és kívánom, hogy nem érjen soha ilyen tragédia se téged se mást, mert ezt feldolgozni képtelenség.

2008. ápr. 26. 11:01
Sziasztok!Én fontosnak tartom a légzésfigyelőt!Sajnos én is ismerek olyan anyukát aki elveszitette a babáját mert leállt a légzése!Nem lehetünk minden percben a kiságy mellett,és a légzésfigyelő egyből jelez ha baj van!Én használtam a lányomnál és a másodiknál is fogom!Sajnos az ördög nem alszik!
86. Hmv. (válaszként erre: 84. - Alexa77)
2008. ápr. 26. 10:54

Kedves Alexa! Ha nem esik nehezedre, kérlek, olvasd el a 64-es hozzászólásomat.

Az eset után a kardiológián megtaníttaták a lányomékkal, hogy mit kell tenni ilyen esetekben.

Sajnos, csak a baj bekövetkezte után került sor a képzésre. Lehet, hogy már a várakozás ideje alatt is jó lenne felkészíteni a leendő szülőket, de még én sem hallottam ilyen tanfolyamról.

Jó babázást kívánok Nektek, és ne legyen részetek ilyen borzalmakban, mint amin az én lányomnak át kellett esnie!

2008. ápr. 25. 08:11

Hú, most éppen ezen problémázok. Biztos voltam benne, hogy nem kell. A védőnőm azt mondta, hogy nem létszükséglet, de neki pl. volt a kisfiánál:)

Még mindig amelett vagyok, hogy nem veszünk, maximum, ha kis súlyú vagy véletlenül koraszülött lenne a kislányunk, és remélhetőleg nem így lesz:)

2008. ápr. 25. 07:02

Hát nem tudom.... Számomra elég meredek, hogy egy elektromos kütyüt tegyek az újszülött gyerekem alá... Lehet, hogy nem fullad meg, majd kap helyette agydaganatot. Amúgy őszintén: Ha tényleg baj van, ha tényleg nem lélegzik a gyerek, ugyan hányan tudjuk szakszerűen ellátni, lélegeztetni, stb? Gyanítom, nagyon kevesen. Amíg pedig a mentők kiérnek, a gyerek bőven meghal. Sajnos a bölcsőhalál ellen nincs garancia, s mint mindenki, én is rettegek, nehogy bekövetkezzen, de ezen nem segít a légzésfigyelő.

A párom eü fősulit végzett Amerikában és kinn is dolgozott sokáig kórházakban, többek között csecsemőosztályon is. Neki is az a véleménye, hogy csak arra jó a kütyü, hogy a hamis jelzéseknél jól rádhozza a frászt, amúgy nem ér semmit, csak annak, aki eladja. De a legveszélyesebb valóban az benne, hogy elektromos jeleket sugároz. Szóval mi semmiképp se veszünk.

2008. márc. 18. 14:36
Én is a légzésfigyelő mellett szavazok.Nekem sajnos nem volt Zoárdomnál,de a következő babánál biztosan lesz.Egy éjszaka biztosan megnéztem 50-szer a gyereket hogy lélegzik-e...majdnem belebolondultam!!!Az ára sem érdekes mivel akár életet menthet...sosem lehet tudni!!!!!
2008. márc. 18. 14:28
igen minden féle képen kell bébi őr!!!!
2008. márc. 17. 22:47
hát végigolvastam a véleményeket,és oszintén nem értem azokat akik "pénzkicsalásnak" nevezik az ilyen készulékeket.sztem nagyon jo dolog,hogy kicsit megkonnyiti a kismamák dolgát akik igy is "ébrenalvok".bizonyára sokan nottek fel légzésfigyelok nélkul,de aki tehetik azok vegyenek.inkább fizessek ki X-forintot minthogy egész életemben bánjam azt az egy másodpercet mikor nem keltem fel és nem vettem észre...
2008. márc. 12. 02:00
Nekünk nem volt, de másnak ettől még kellhet...
79. gabi0630 (válaszként erre: 75. - Ivi76)
2008. márc. 11. 20:06
Ja, ezt a gépet nem ismerem, gondolom nem csak elemmel megy. Legalábbis a mienk ment árammal is, gondolom ez is. És ha áramról működtetitek?
78. gabi0630 (válaszként erre: 75. - Ivi76)
2008. márc. 11. 20:04

Szia!


Hol van az érzékelő? Középen? Nem mászik le róla? Mert olyan nekünk is volt, hogy bejelzett, és a gyerek az ágy túlsó végében volt keresztben. Akkor még kicsi volt, és hiába nyújtotta el kezét-lábát, nem ért el az ágy közepéig ahol a lap volt. És jelzett.

77. gabi0630 (válaszként erre: 74. - Marcsi06)
2008. márc. 11. 20:02

Szia!


Azt mondják 1 éves koráig. De a legveszélyeztetebb korszak a 2-4 hónap.

Nekünk is volt, mi 1 éves koráig használtuk.

2008. márc. 11. 16:18

Szerintem jó,hogy valaki egyszer kitalálta!

Sok aggodalomtól kímélheti meg a kismamákat.

Nekünk biztos,hogy lesz!

75. ivi76
2008. márc. 11. 16:15

Sziasztok!Én egy 6 hónapos kislány Anyukája vagyok születése óta használjuk a Babysense légzésfigyelőt.Eddig sosem volt gond vele.Mostmár 3 éjszaka állandóan beejelez,kicseréltük az elemet is de semmi változás.Amikor felugrok rámnevet és alszik tovább.

Nemtudom,hogy tévesen jelez vagy tényleg nem vesz levegőt.A doktornő azt mondta valószínű a gép hibás de akkor eddig miért nem jelzett soha?

Ha valakinek van hasonló tapasztalata kérem írjon!Köszi

2008. márc. 11. 16:04
Meddig ajánlott használni?
2008. márc. 11. 13:57
szerintem kell!mi csak kölcsönzünk egyet,és sokkal jobban alszom,mióta megvan.bár igy is nagyon aggódós vagyok,alig várom,hogy úl legyünk a kritikus időszakon!
2008. febr. 13. 08:45

Sziasztok!

Nekünk az első gyermekünknél nem volt ilyen figyelő, mert akkor még tényleg olyan áron lehetett hozzájutni, amit nem engedhettünk meg magunknak sajnos. Hát nem kívánom senkinek azt az első kritius évet. Alig tudtam aludni, mindig azt figyeltem, hogy lélegzik-e a gyerek. Még most is megnézem nála, (pedig már 8 éves) amikor alszik, annyira bennem van ez a szokás.

Tavaly ikreink születtek és nem is gondolkodtunk rajta, hogy legyen-e nekik, természetes volt, hogy igen. Pedig két gyereknek megvenni ma sem kis költség, de úgy voltunk vele, hogy mégegyszer nem lesz olyan, mint a nagylányunkkal. Most ráadásul két gyereket kellene figyelni.

A Madarász utcai gyermekkórházban van olyan lehetőság, hogy az ikreknél csak az egyiket kell megvenni, a másikat kölcsön adják. Fizetni kellett letéti díjat, de azt visszadják, amikor visszavisszük a berendezést. Ez így nagy segítség volt nekünk.

Eddig 3x szólalt meg a riszató, de szerencsére csak azért, mert annyira a rácsra tapadva feküdt a baba, hogy nem érzékelte a gép a légzést.

71. bnedora (válaszként erre: 70. - Hmv.)
2008. febr. 10. 11:00

Sziasztok!

Sajnos, sok mai fiatal nagyon okosnak tartja magát, és nem hallgat az idősebb, tapasztalt emberekre.

70. Hmv. (válaszként erre: 69. - Bnedora)
2008. febr. 10. 08:49
Örülök, hogy vannak, akik komolyan veszik ezt a témát. Képzeld el, van olyan fiatal anyuka ismerősöm, aki arra panaszkodott, hogy kár volt kiadni a pénzt a légzésfigyelőre, hisz egyszer sem riasztott! Hát normális az ilyen anya?
69. bnedora (válaszként erre: 64. - Hmv.)
2008. febr. 9. 21:37

Szia / Sziasztok!

Végig olvastam az elejétől a fórumot. Amikor én szültem, akkor még nem volt ilyen készülék, sőt még a bölcsőhalálról sem hallottam. Bár a fiaméknak sem volt, pedig koraszülött ikreik vannak, de én biztosan vennék magamnak, ha most lenne pici babám. Sajnos, az orvosok sem tudnak sokat a bölcsőhalálról. Éppen most van az egyik rokonunk 5 hónapos kisfia kórházban, mert belilult és elájult (állítólag nem először). Szerencsére minden alkalommal volt mellette valaki, aki felébresztette. Kivizsgálták, de semmi problémát nem találtak nála. Egyenlőre megfigyelés alatt tartják. Ha beszélek velük (bár lehet, hogy az orvosok is ajánlani fogják) mondani fogom, hogy szerezzenek be egy ilyen készüléket. Nagyon jó dolog lehet.

68. repaerika (válaszként erre: 65. - Halandi)
2008. jan. 24. 22:44
Én neked az ANGELCARE légzésfigyelőt ajánlom, nekünk is az van és nagyon megbizható!
2008. jan. 21. 15:17

Nekünk a legújabb AC401-es van! Akciósan vettük, még novemberben. Nagyon fontosnak tartom! Nem tudnék aludni sztem, ha ez nem lenne majd benn a babánál!


Én mindig fogom használni, ha alszik, nem csak éjszaka. Bármikor mármi megtörténhet!


És én inkább felriadok egy éjszaka 10x, mintsem, hogy 1x ne kelljek fel, és...

66. Hmv. (válaszként erre: 65. - Halandi)
2008. jan. 21. 13:43

Azt nem tudom, milyen márkájú, de fontos, hogy ne 2, hanem 3 elektródából /érzékelőből/ álljon. Ez így pontosan akkora, mint a matrac a kiságyban.

Úgy tudom, a 2 elektródással fordul elő inkább, hogy a baba lefészkelődik a biztonságos területről, igy következhet be egy-egy téves riasztás.

2008. jan. 21. 13:10

Sziasztok!


Segítséget szeretnék kérni. Annyit olvastam légzésfigyelő készülékekről és tanácstalan vagyok. Milyen típust érdemes megvenni?

64. Hmv.
2008. jan. 18. 12:09

Az első unokám születése előtt a védőnő és az orvos is lebeszélte a lányomékat a légzésfigyelőről, így nem volt akkor sem, amikor a második született. 12 napos volt, mikor egyszer belépett a lányom a gyerekszobába, épp telefonkapcsolatban voltunk, s ezt hallom: te anyuka, mi van ezzel a babával? olyan szürke, vagy kék? azt hittem elájulok a telefon másik végén. Nem is emlékszem, de néhány perc múlva kórházban volt, s addigra már lélegzett, visszatért a színe, minden leletet negatív lett. Soha nem derült ki, mi okozta a tüneteket.

S ha véletlenül nem néz rá a lányom 10 percig?

Azonnal megvették a légzésfigyelőt, legalább kétéves koráig használták.

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook