Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kell-e a légzésfigyelő? fórum

Kell-e a légzésfigyelő? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7
2009. márc. 16. 17:09

Az én kislányom 2450 grammal született 40. hét 5 napra! Senki nem érti miért ilyen picin , de valószínűleg azért mert én sem vagyok valami nagy darab, azt mondták alkati dolog!

A mi történetünk úgy kezdődőtt, hogy már pár napos korától kezdve sokat sípolt a légzésfigyelőnk és mindig oda mentem kicsit megébresztettem , amikor láttam, hogy mocorog hagytam tovább aludni! Ez ment kb. majdnem minden nap! Aztán 1 hónapos volt amikor, egyik éjjel olyan 00:15 körül ültem a számítógép előtt, párom TV-t nézett ismét sípolt, oda mentem megint kicsit megrázogattam, minden rendben volt, vissza is ültem a gép elé, majd kb. 2-3 perc múlva ismét sípolt és akkor oda mentem és már nem ébredt a drágám! Ráztam, pofoztam, de semmi nem történt! Felkaptam, ráztam, pofoztam semmi és kb. ez így ment egy jó darabig, nem akarok hülyeséget írni, mert akkor örökké valóságnak tünt, de olyan 20-25 mp. -ig! Csak felvoltak akadva a szemei, torz volt a kisarca, szörnyű volt! Aztán végre kinyitotta a szemét, magához tért de vissza is aludt egyből!Felhívtam a doktornőt, mondta, hogy menjünk be hozzá másnap és ad beutalót Pestre kivizsgálásra!

Hát másnap este 20:30 körül fogtam a kezembe Vandát, evett előtte és épp végeztünk a böfiztetéssel, amikor egyszer csak elájult , mert egyik pillantban nyitva volt a szeme, a következő pillanatba meg már megint tónustalan volt, torz arc, fennakadt szemek! Ismét felpofoztam, akkor nem tartott sokáig szerencsére pár másodperc után magához tért!

Ismét felhívtam az orvost, aki azonnal az ügyeletre küldött minket, mondanom sem kell teljesen hülyének néztek, de azért beküldtek minket a kórházba! Na ott kezdődött aztán ám csak maga a pokol, teljesen bolondnak néztek, nem hitték el, hogy mi történt, és azt mondták fiatal vagyok, első baba és biztos túl reagálom. . . . . . gondolhatjátok mennyire voltam ideges! Aztán amikor ott is elkeztek jönni a tünetek még akkor is azt mondták ez még semmi, ilyenkor ne bántsam had aludjon szegényke! Ja mondom persze végülis az teljesen normál, ha a gyerek pulzusa nyugalmi állapitba 180-200, a véroxigén szintje leesik 80% alá! Egy folytában sípolt a kórházi gép de akkor sem igazán izgatta őket! Azt mondták dobjam ki a légzésfigyelő, mert sz. r és csak feleslegesen ijesztget! Aztán 1 hét megfigyelés után haza jöhettünk, és felküldtek minket Pestre a Heim Pálba! 1 hónapot kellett várnunk, mert csak így tudtak időpontot adni! De 1 hónap alatt egyszer sem sípolt a légzésfigyelő, már kezdtem megnyugodni, hogy végre semmi gond nem lesz. . . . . ! Felmentünk Pestre és hát szegényemet jól megkínozták, kiderült, amíg ott aludtunk egy éjszaka alatt 6szor volt légzés kimaradása, ebből 4 megközelítettem a kórósat! Ezen felül reflux betegsége van , nem látványos, mert általában ugye bukással jár, de Vanda abszolut nem bukik, mondta doktornő, hogy sajnos ez sokszor észrevétlen tud maradni!

Periodikus légzést állapítottak meg, tornát javasoltak rá és ugye speciális tápszert!

Egy hónapjára rá vissza rendeltek minket, akkor már sokkal jobb volt, sokat javult, volt még neki légzéskimaradása, de már nem volt kórós!

Teljesen egészséges gyereknek mondták és mégis megtörtént!

Ezek után ellehet dönteni, hogy megéri-e megvenni vagy kölcsönözni!

Mindenesetre én a légzésfigyelőnek köszönhetem, hogy ma él a gyerekem!

122. mimmo33 (válaszként erre: 117. - Alexa77)
2009. márc. 16. 15:17

Nekünk volt légzésfigyelőnk, és számomra nagyon megnyugtató volt.


Szörnyű ami a kisbabával történt, de talán nem véletlenül mondják, hogy a piciket oldalt, vagy hason fekve kell altatni...Akkor nem tud belefulladni a hányásába

2009. márc. 16. 15:12
Mi fogunk használni. A magunk megnyugtatása végett is!!
120. kodith
2009. jan. 10. 16:16
Ha valakinek van légzésfigyelője, az nem azt jelenti, hogy nem kell odafigyelni a babára. Nálunk a kiságy kb. 30 cm-re van az ágyunktól, és felébredek rá, amikor vergődik (általában azért, mert éhes), és még azelőtt kiveszem, hogy sírna. Miután megetetem, és büfizett, visszarakom az ágyba, és ha nem alszik, hanem forgatja a fejét, akkor tudom, hogy még nyomja valam a pociját. Csak akkor fekszem le, ha már nyugodtan alszik, és még pár percig hallgatom, hogy minden rendben van e. Bár mivel hason alszik, úgy gondolom, hogy nem tud megfulladni a hányásától (legalábbis nem tudom elképzelni, persze bármi előfordulhat), én azért figyelek rá. Szerintem mindenki maga tudja, hogy mikor és hogyan érzi biztonságban a gyermekét. Én nagyon féltem őt, és a légzésfigyelő nálam annyit jelent, hogy ha a zöld lámpa villog=vesz levegőt. Természetesen az, hogy ne legyen semmi baja, és vigyázzak rá, az az én dolgom - "édes kötelesség" :-)
119. Alexa77 (válaszként erre: 118. - Kkrisztina76)
2009. jan. 6. 07:34
Ezért mondom, hogy az az én véleményem, az meg a tiéd. De az a jó, ha mindenki a saját belátása szerint cselekszik.:-)
118. kkrisztina76 (válaszként erre: 117. - Alexa77)
2009. jan. 6. 07:32
Sajnos az együtt alvás nem megoldás. Arra meg nem ébred fel senki hogy a kicsike elalszik. Azt is meg kell cáfoljam hogy a kicsik fél percig nem vesznek levegőt. 20 mp-es légzéskimaradás mér káros lehet, így a gépek is erre a határra vannak beállítva hogy riasszanak. Igen is ha jelez a gép a kicsi ébreszthető!!!! Sajnálom de sok mindent nem jól tudsz. Én ezt tanultam és sajnos tapasztaltam is. A 6 éves kislányom nem élne, ha nem lett volna légzésfigyelőnk. Én végig jártam vele a kórházak alváslaborját is. Ha vki-t érdekel szívesen nyújtok tájékoztatást. Most a 4 hónapos kislányomnak is van légzésfigyelője.
117. Alexa77
2009. jan. 6. 07:14

Ha valakit megnyugtat, persze vegyen, a lelki nyugalmatok fontos. De tudni kell, hogy a legtöbb esetben teljesen felesleges. Az, hogy többször is megszólalt valamelyi ismerősötöknél, azt jelzi, hogy jól működik a babája. Ugyanis a kisgyerek nem gép, nem egyenletes légzésritmusa van, ahogy a felnőtteknek sem. Vannak hosszú másodpercek, fél perc is akár, amikor nem vesz levegőt, ez normális! Ilyenkor a baba ébreszthető. Bölcsőhalál esetén akármit csinálhatsz, nem fog felébredni a pici. Szerencsére ez a tragédia igen ritka. Viszont hadd mondjak el egy szomorú történetet, pár hete esett meg. A kisbaba aludt a légzésfigyelős ágyában. A légzésfigyelő ugye a mozgást érzékeli, mint tudjuk. Ennek a babának jó drága fajta légzésfigyelője volt, az egész kiságyat beterítette, tehát nem tudott leforogni róla. Álmában hányt. A hányásba belefulladt. Az utólsó pillanatig mozgott a szerencsétlen, mert vergődött fuldoklás közben, tehát a légzésfigyelő nem jelzett. Belefulladt a kicsi a saját hányásába. Ezért nálunk nem légzésfigyelő, hanem együttalvás van, én tuti felébredek, ha bármi van a picivel.

Ezzel senkit nem lebeszélni akarok, mindenki cselekedjen belátása szerint. Akkor teszitek jól, ha magatokra hallgattok, nem másra. Ez az én véleményem, de tiszteletben tartom, ha másnak más.

2009. jan. 5. 20:00
Kell!! Még nincs babám, de tuti hogy fogunk venni, ha lesz! Nem egy bnőmtől hallottam, hogy jópárszor megszólalt, és ki tudja, h a baba vett volna magától levegőt?! Szóval Kell!! Ezen ne spóroljatok!
2009. jan. 5. 19:53
Kell!!Ajánlom mindenkinek:-))))
2009. jan. 5. 19:52

Pont ezen dilemmázom két napja, hogy vegyünk vagy ne vegyünk.

Végig olvastam a hozzászólásokat és eldöntöttem: VESZÜNK!


Belehalnék ha valami történne a babánkkal. Főleg, ha azon múlna az élete, hogy nem áldoztunk rá 10-20-30 ezer forintot.


Már csak annyit is megér az a pénz, hogy tudok majd aludni. Amilyen aggódós vagyok! Ha felébredek éjszaka, mindig hallgatózok, hogy a férjem lélegzik-e. Mit művelnék akkor a picivel?!?

113. Cadence
2008. dec. 1. 11:41
Én ajánlom mindenkinek aki nem tudja megvenni kölcsönözzön.És az angelcare szerintem elég megbizhtó Heim Pál gyermek korház is ajánlja meg még jó pár korház...
112. Cadence (válaszként erre: 111. - Dorottya84)
2008. dec. 1. 11:39

Nálunk is volt ilyen sajnos:((

angelcare légzésfigyelönk van igaz már nem használjuk.Az elején elsö honapokban jó párszor

becsipogott még orvoshoz is mentünk ezzel és be is fektettek a PIC-be(szhelyi korházban)4 nap megfigyelésre(én anayszálláson voltam mert akkor még szoptattam).És kiderült hogy sokszor olyan mélyen alszik hogy "elfelejt"levegöt venni.Ugyhogy 1x2x nekünk is meg kelett rázni hogy vegyen levegöt de volt hogy a tutulástol már vett.

2008. dec. 1. 10:44
Én mindenképpen ajánlom!!!!!!!!!!!Nekünk az angelcare van és hálát adok az égnek hogy megvettük ugyanis a mi kis pici lányunk kb 2 hetesen úgy gondolta nem lélegzik(komplikációkkal született és lélegeztetni kellett),a gép egyből érzékelte és éjszaka csipogott mint az őrűlt,pattantunk ki az ágyból a párommal és megráztuk a lánykát hogy lélegezzen.Ezt azóta 3x játszotta el,(persze én mind a 3x szívinfarktust kaptam,de még mindig jobb mintha úgy találnék rá a kiságyba.......).Bár még mindig összeteszem a két kezem hogy elég ha megrázuk és nem kell újra éleszteni!!!!!!!!!! SZERINTEM VEDD MEG!!!!!!VAGY KÉRDD EZT VALAKITŐL/VALAKIKTŐL (MINT EGY KÖZÖS BABA AJÁNDÉK),TE IS NYUGODTABBAN ALSZOL ESTE!!!!!
110. Angéla30 (válaszként erre: 97. - Kodith)
2008. dec. 1. 09:32
Nekünk egy Nanny figyelőnk volt és annak a papírjában le volt írva, hogy egészséges babánál már sokszor a sípolás is elég, hogy újra vegyen levegőt. Úgy tudom, hogy újraélesztésre inkább a nem teljesen egészséges babáknál kerülhet sor és az nem is bölcsöhalál (elfelejt levegőt venni), hanem szervi baj. Azért, ha mentek tanácsadásra és eddig nem tetted meg, feltétlen említsd meg az eseteket a gyerekorvosnak. Ha olyan utazóágyatok van, mint nekünk, akkor javaslom, hogy fordítva, a kemény felével felfelé tedd az alátétet az ágyba, rá a légzésfigyelőt és arra összehajtogatott takarót vagy vmit. Nekünk így működött.
2008. nov. 23. 09:49
Nekem a 21 ezres van, 2 érzékelőlapos, állítható az érzékenység, levegővételnél villog, de be lehet kapcsolni a csipogást is és úgy minden levegővételnél csipog. Ezt még nem használtam, de koraszülött babáknál biztos jól jön. Szerintem ennél nem kell több.
2008. nov. 20. 12:11
jó,ha van..hát az angelcare a legjobb..a kisebb tudású azt hiszem húszezer körül van,van harmincért,mi negyvenért vettük az AC401-est.hasznos,megnyugtató,hidd el!!
2008. nov. 19. 17:08
Mi használtunk légzésfigyelőt szintén Angelcare-t de mi kölcsönöztük.Szombathelyen van egy ilyen hogy lehet kölcsönözni és nem kell megvenned.De már visszaadtuk mert így kölcsönözve többe került mintha megvettem volna.És én úgy gondolom szükség van rá te is nyugodtabb leszel ha van és valami figyeli babád még akkor is ha te pihensz.
106. f4ca57e54f (válaszként erre: 104. - 9d68bc425f)
2008. nov. 18. 21:38
Egyébként nagyjából elolvasgattam ezeket a hozzászólásokat, mindet. És elég sokan írták, hogy Angelcare-t használnak. Akkor tényleg nagyon jó lehet, de milyen árban van? Nagyon drága? Hol lehet esetleg beszerezni?
2008. nov. 18. 14:15
- és
2008. nov. 18. 14:14
A lányom 7,5 hónapos, egymás után két hajnapban jelzett a gép és valóban elfelejtett levegőt venni, először a gép figyelmeztető csipogására vett levegőt, ma pedig és én ébresztettem. A figyelmeztető nekem 15 másodperc után szól és az igazi 22 másodpercre. Szerencsére igazi még nem volt, de az a figyelmeztető is eléggé megijesztett. Lehet már nem élne a lányom ha nincs. Az enyém angelcare és nagyon meg vagyok vele elégedve, addig fogom használni ameddig a kiságyban alszik.
2008. nov. 15. 20:22
Sziasztok! Nagyon sokat gondolkodom ezen, hogy ha majd terhes leszek és megszületik a babám, teljesen ki fogok készülni. Előre látom, hogy nem sokat fogok aludni, mert már előre félek, nehogy éjszaka valami baja legyen a babámnak. Kap-e rendesen levegőt, stb... :(
2008. okt. 24. 04:14
Úgy hallottam IsmerQstQl,hogy : ( életmentQ volt Nekik :)
2008. okt. 22. 14:05
szerintem igen, nagy szükség van rá.
2008. okt. 21. 10:40
sziasztok!szeritnem nagyon hasznos,és biztonságot is ad!!erre már példa is volt nálunk.
2008. okt. 21. 10:30
Nekünk is van és az elsőnél is és most is használjuk.Nekem a nagyobb 3éves és már csak azért is bekapcsolom,mert mindig ott van a kicsi körül.mindig szeretgetné meg simogatja és nekem így biztonságosabb.
98. helian
2008. okt. 21. 09:09

Sziasztok!

Nekünk Baby Control légzésfigyelőnk van, most a második babánál is használjuk (a nagy 7 éves), még sosem adott téves riasztást, pedig ő a harmadik gyerek, akinél használva van. Sajnos tegnapelőtt nálunk is megszólalt a riasztó, még csak a pittyegésig jutott el (fura, hogy nálunk is 3:15-kor jelzett...), és ahogy ébresztgettem a kicsit, már lélegzett. Nagyon megijedtem természetesen, utána nem tudtam aludni. Úgy tűnik, hogy ez a hajnali időpont, amikor a legmélyebben alszanak a picik. Amúgy alig múlt a kisfiam egy hónapos. Én is megkérdeztem a gyermekorvost, hogyan kell újraéleszteni, meg is mutatta, de azt mondta, hogy nagyon kicsi az esélye rá, hogy szükséges lenne az újraélesztésre, mert a babák ilyenkor a bőr ingerlésére is felébrednek. Mindenesetre én nagyon örülök, hogy van légzésfigyelő, mert ha téves volt, ha nem, talán ez mentette meg az életét!

97. kodith
2008. okt. 15. 10:20
Nekünk Angelcare típusú légzésfigyelőnk van, ismerőstől kaptuk kölcsön, de amúgy is vettem volna. 2 hónapos a kislányunk, és eddig kétszer jelzett. Nem hiszem, hogy téves lett volna, mert a jelzés előtt és után is ugyanott feküdt. Hála égnek csak az első figyelmeztető pittyenésig tartott a riasztás. Azt nem tudom, hogy ha nincs az az éles hang, akkor vett volna e pár másodperc múlva magától levegőt, vagy csak a riasztásra kelt. Ez hajnalban történt 3.15kor, és rögtön ott voltam mellette, megráztam a hátát (merthogy nagyon hason alvó), de addigra minden rendben volt, és aludt tovább. Remélem nem kell soha újraélesztenem őt, de mindenképp megpróbálnám, inkább, minthogy reggel úgy ébredjek, hogy nem él... Az utazóágyba viszont nem tudtuk jól alátenni, akkor többször jelzett tévesen. Engem megnyugtat, hogy van.
96. bmwkraft (válaszként erre: 95. - Alexa77)
2008. máj. 1. 08:53
Így van, nekem is csak az a magán véleményem volt, és szerintem is az a legjobb ha az ember a saját maga meggyőződéséből csinál valamit, persze ha szüksége van rá meghallgathat más véleményeket de akkor is maga választja ki a neki megfelelőt.Azt becsülöm benned, hogy ki állsz a magad véleménye mellett de közben nem állítod, hogy de akkor is neked van igazad, nem sokan tesznek így, sajnos:(
95. Alexa77 (válaszként erre: 94. - Bmwkraft)
2008. máj. 1. 07:54
Teljesen megértelek, ha téged ez nyugtat meg, akkor neked szükséged van a légzésfigyelőre. Amit írtam az magánvélemény volt, az enyém és a páromé, nem állítom, hogy nekünk van igazunk, csak mi így gondolkodunk. De persze ez az a dolog, amiben nincs helyes és helytelen: mindenkinek úgy kell cselekednie, ahogy az esze és a szíve diktálja.
2008. ápr. 30. 22:36

Sziasztok!

Nekem három gyerkőcöm van és mindegyiknél használtam légzés figyelőt.A barátnőméknél egy csomószor volt téves riasztás mire rájöttek, hogy mikor a kicsi már forogni tudott lefordult a két érzékelő lapról, ebből okulva mi már három laposat vettünk és beterítette az egész kis ágyat. A lányomnál hasznát vettük mert egy csomószor bejelzett, de nem hamisan, hanem mert nem vett levegőt, mint később kiderült mert óriási volt az orr mandulája. De hála az égnek egyszer sem kellett újraéleszteni mert amikor jelzett a légzésfigyelő azonnal elkezdtük rázni és utána már minden rendben volt.Úgy hogy azért nem értek egyet abban hogy nem kell, mert úgyis csak kevesen tudják szakszerűen újra éleszteni a gyereket, itt a mi példánk nem kellett az újra élesztés, de abba bele sem merek gondolni mi lett volna ha nincs és reggel arra ébredek, hogy nem él a gyerekem. Különben ha nem is tudom szakszerűen újra éleszteni akkor is mindent megpróbálok amíg kiérnek a mentők, bocs Alexa77 lehet, hogy csak nekem jött le rosszul a 84-es hozzá szólásod de olyan volt mintha azt mondtad volna ha nem tud az ember szakszerűen újra éleszteni akkor ne is fogjon hozzá úgyis meg hal a gyerek. Ne haragudj, ez csak az én véleményem volt a tied pedig tiszteletben tartom és kívánom soha ne élj át ilyen dolgokat. Én nem bánom, hogy nálunk van ilyen kütyü megmentette a lányom életét azzal, hogy jelzett.

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook