Kedvenceim a kaktuszok (beszélgetés)
Nem mindig, de most úgy jártam velük hogy a fiaik éppen a cserép szélére nőttek és feszítették. Így amikor levettem a fiúkat új földbe tettem őket.
Átszoktad ültetni őket ősszel?
Én már behoztam és új földbe tettem őket :)
Én most hoztam be a kicsiket, a nagyok még kint vannak, majd hamarosan behozom őket is és viszem majd a téli helyükre:D
Behordtam a kaktuszokat, szétültettem a fiakat :D
[link]
Pár új kép ott ^, A nevek és a dátumok alapján összehasonlítható mennyit nőttek az én kis drágáim:) Sőt azóta még többet, majd fotózok újakat a téli pihenő előtt. :)
Nekem a szekrény és a radiátor között van egy erkély ajtónyi hely... nem tudom, költöztessem e majd, eddig úgy néz ki nagyon jól érzik magukat, hajt mind a 2 mint a hülye:D
Az enyém is a szekrény tetején van, viszont a szekrény nimcs a radiátor mellett. :)
Nekem a hűtő tetején van. Mivel a konyhában általában le van húzva a fűtés és napközben szinte állandóan résnyire nyitva az ablak ott van a leghűvösebb. Keresd meg a lakás leghűvösebb helységét, lehet az is elég neki.
A szekrény tetején van a 2 karácsonyi kaktuszom... ha elkezdődik a fűtés szezon hova rakjam????
Én a karácsonyit egyszer a meleg szobában gyötörtem, azután kiraktam az előszobába ahol nincs fűtőtest és látványosan javult az állapota :)
Szia, üdv a kaktuszkedvelők között! :-)
A hematológus dokim szerint, - aki nagy kaktuszszakértő, külföldre jár kongresszusokra, van több száz kaktusza - télen, ha hűvös, világos helyen vannak, akár 2-3 hónapot sem kell őket egyáltalán öntözni. Utána is csak pár csöpp elég nekik. A múlt télen csináltam először így és amikor tavasszal kiraktam őket nem győztek hajtani, némelyik még mindig tele van virággal, tehát biztos jó módszer :-)
A karácsonyi kaktusz nálam is azóta marad meg, hogy csak akkor kap vizet, ha már látom, hogy kezd kókadni. Régen mindig kinyiffantottam a túlöntözéssel.
A karácsonyi szereti a fényt és a hűvösön fog virágozni. Csak akkor szokta meglocsolni ha látom h kókad a levele :)
A karácsonyinak így fejből nem tudom majd utánanézek!
A telelő kaktuszoknak nagyon kevés víz kell,ha hűvösben vannak,elég 3-4 hetente pár csepp!
Nem baj ha egy kicsit összetöpped,a sok nedvesség ilyenkor többet árthat.
Akkor a téli hely hűvös, világos legyen? mennyi víz kell ilyenkor nekik? s a karácsonyinak?
Szia! Örülök hogy csatlakoztál hozzánk :)
Sziasztok! Nekem is rengeteg kaktuszom van... ha találok valami aranyosat, nem bírom a boltban hagyni, jönnie kell velem! :)
Télre behozom őket a lépcsőházba. Ott hűvös, világos helyen vannak. Eddig nem is volt gond, de most beköltözött a szomszéd garzonba albérletbe egy zizi (szó szerint) asszonyka, nem tudom mi lesz a reakciója, ha majd meglátja. Már az első héten elkezdte átrendezni az ott lévő virágaimat. Visszaraktam őket a helyükre és próbáltam vele megértetni, hogy miért vannak úgy ahogy és hogy még jönnek oda a balkonról a muskátlik és a kaktuszok. Nem tudom fel fogta-e. Azt hiszem októberben vár rám még egy menet :-(
A kaktuszokat általában hűvös helyen célszerű teleltetni,5-10,némelyik 12-15 fokon érzi jól magát.
Vannak kivételek,például a karácsonyi kaktusz,az szobahőmérsékleten érzi jól magát.
Nekünk szerencsére van világos,hűvös folyosó,ahol el lehet tárolni őket télen.
Ki, hol, milyen helyen világos sötét? hűvös meleg? helyen teleltet majd?
Nekem van kint is,bent is.
De a többség kint lesz amíg nincs nagyon hideg,még el kéne készíteni a telelőhelyüket is!
Kint. Még nincs olyan hideg éjjel sem.
A kaktuszaitok kint vannak még?
Nekem a kavicsvirágomnak jön bimbója!Hamarosan ki is fog nyílni!:)
Végre ma reggel kinyílt a legislegszebb kaktuszkám virága:) nemsoká teszek fel képet!:)
További ajánlott fórumok: