Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

35409. 16b5d6ae34
2013. márc. 12. 22:25

Könnyebben elviseltem volna, ha megöl ebben a pillanatban, mintsem egyujjnyival is távolabb kerüljek tőle.

Stephenie Meyer

35408. 16b5d6ae34
2013. márc. 12. 22:21

Egy sort sem kapok tőle, hogy megkönnyítené az életemet! Majd belehalok már; minden pillanatban azokra a szavaira kell gondolnom, amelyeknek a legjobban örültem; addig ismételgettem magamban, hogy végül már azt sem tudom, csakugyan mondta-e őket.

Francois Mauriac

35407. 16b5d6ae34
2013. márc. 12. 22:02

Hiányzol (...), ez olyan nem tudok enni, nem tudok aludni, már lassan nevetni is elfelejtek nélküled dolog, és komolyan úgy érzem, hogy amikor elmentél, magaddal vitted a szívemet.

Diploma után

35406. 5bcf1b7c01
2013. márc. 12. 21:10

Holnap, mielőtt kimondasz egy bántó szót, gondolj azokra, akik nem tudnak beszélni.

Mielőtt panaszkodsz az ételed íze miatt, gondolj azokra, akiknek nincs mit enni.

Mielőtt panaszkodsz a férjedre vagy a feleségedre, gondolj azokra, akik Istenhez fohászkodnak, hogy legyen társuk.

Ma, mielőtt panaszkodsz az életre, gondolj azokra, akik túl hamar mentek el a másvilágra.

Mielőtt siránkoznál amiatt, hogy túl nagy távolságon kell vezetned, gondolj azokra, akik ugyanezt a távolságot gyalog kell megtegyék.

És amikor fáradt vagy és panaszkodsz a munkádra, gondolj azokra a munkanélküliekre, akik szívesen végeznék a Te munkádat.

És amikor gyötrő gondolatok rosszkedvűvé tesznek, mosolyogj egyet és gondolj arra, hogy élsz és csodálatos, ami körülvesz.

35405. 16b5d6ae34
2013. márc. 12. 20:57

Valahol olvastam egy verset

nem kért többet: egyetlen percet.

Talán négy sor volt, talán hat sor,

aztán elolvastam még sokszor.

Ez a sor volt nekem a legszebb:

"Közel hajolni a szívedhez..."

Antalfy István

35404. Cilumiluci
2013. márc. 12. 20:55
Álmodni jó, hiszen akkor tudod, hogy van egy világ, ami csak a tiéd!
35403. Cilumiluci (válaszként erre: 35401. - Barai)
2013. márc. 12. 20:44
:)
35402. 16b5d6ae34
2013. márc. 12. 19:57

"Nem tudjuk kimondani. Szerelmes vagyok, nem eszem, nem alszom, elvarázsolt állapotban élek, szárnyalok a boldogságtól, öngyilkos akarok lenni, megszépülök, lefogyok, olyan vagyok, mint egy őrült - s azt mondom a kedvesemnek: "Szeretlek!" ... Mi ez?! ... Mi az, hogy "szeretlek"? Hol van ez a szó, ahhoz képest, amit élek? Sehol! Méltatlan a valósághoz! ... Nem kellett volna kimondani! Nem kevesebbet mondtam vele, hanem valami egészen mást! Semmit. Azt kellett volna mondani, hogy őrült vagyok, benned akarok élni, fáj, ha nem látlak, félek tőled, egyszerre vagyok kétségbeesett, alázatos, hatalmas, rémült, boldog, nyomorult... A sejtjeim szomjaznak rád... Azonnal meg akarok halni, és örökké akarok élni veled!... De hol jön ehhez a szó, hogy "szeretlek"?!...Ami a lélekben egy egész világ, az kimondva egy kopott, értéktelen jel. És ez minden nagy élményünkkel így van. Elmondhatatlanok."

Müller Péter

35401. barai (válaszként erre: 35400. - Cilumiluci)
2013. márc. 12. 19:54
:) Majdnem a fejemre tetted! :)
35400. Cilumiluci
2013. márc. 12. 19:51

Nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy ember fenntartás nélkül engedje szeretni magát. Bátorság, csaknem hősiesség. A legtöbb ember nem tud szeretetet adni és kapni, mert gyáva és hiú, fél a bukástól. Szégyelli, hogy odaadja, s még sokkal inkább szégyelli, hogy kiadja magát a másiknak, elárulja titkát. Azt a szomorú, emberi titkot, hogy szüksége van gyengédségre, nem tud meglenni nélküle.

Márai Sándor

35399. Cilumiluci
2013. márc. 12. 19:33

‎"Gyönyörűnek lenni annyit jelent, hogy ragyogsz 

Ha kell, ha nem, mindig, szívből, kifelé, ha bántanak, ha fáj, akkor is, mert meg tudod tenni. Hiszen sohasem felejted el azt, hogy ki vagy. Hogy mi van benned, hogy értékes vagy és mindenre képes.

Nincs olyan, hogy bármi is összetörhetne úgy igazán öt percnél tovább. Mert bár minden nyomot hagy rajtad, azt már te döntöd el, hogy mennyire fog fájni életed hátralévő részében.

És miért fájna, ha nem muszáj fájnia?

Egyébként is vannak dolgok, amiken nem tudsz változtatni.

Csak hagyd őket, egyszer úgyis minden a helyére kerül. Vagy lehet, hogy már rég a helyén van, csak túlságosan közelről figyeled."

(Oravecz Nóra)

2013. márc. 12. 17:22
Az emberek nem élhetnek emlékek nélkül, de nem élhetnek egyedül az emlékeinek sem...
2013. márc. 12. 17:21

Addig kell bocsánatot kérni, addig kell helyrehozni a dolgokat, addig kell szeretni a másikat, amíg lehet. Mert a sors a legkegyetlenebb ítész, és jobbára senki nem tudhatja, mire lemegy a nap, tart-e még az élete, vagy örökre véget ér.

Szurovecz Kitti

2013. márc. 12. 17:20

Vannak emberek, akiket nem lehet elfelejteni. Akik hagynak a lelkünkben egy fájó lenyomatot. Tátongó sebet, aminek a sajgását elnyomhatja ugyan az élet további folyása - a nevetés, a virágillat, a napfény, a finom ételek, a kedves emberek, akik körülvesznek... De mélyen, a lélekben az a seb sosem heged be. Sosem.

Szurovecz Kitti

2013. márc. 12. 17:19

"Van, hogy vársz...

Vársz valakire. Egy Angyalra. Szeretnéd látni szemeinek csillogását, vágysz erőt meríteni mosolyából, kívánod hallani hangját. Mert... de nincs "mert"... nincs magyarázat, nem is kell. Vársz rá, szükséged van rá. Igen, vársz rá. Az Angyalra. Az Angyalra, pici szárnyakkal. De nem érkezik. És szomorú vagy.

Ám történik valami. Az Angyal küld valamit. Egy pici tollacskát a szárnyaiból. És már tudod, amit eddig is éreztél: gondol rád, fontos vagy neki. És már nem vagy szomorú. A pici tollacska szárnyakat ad... neked is."

Csitáry-Hock Tamás

2013. márc. 12. 17:18

Ki nem szenvedett, az félig élt,

Ki nem csalódott, az nem remélt,

Ki nem sírt, az kacagni sem tudott,

Ki mindenkiben bízott, nem gondolkodott!

2013. márc. 12. 17:17

Annyira vágyok rá, hogy néha igen, megszakad a szívem. Az ölelésére, a mosolyára, arra, hogy tudjam, mellettem van, támogat és erősít. Fene tudja, hol van. Azt sem tudom ki ő, de egy biztos, egyre inkább hiányzik az erő, ami akkor is tovább visz, amikor én már kevés vagyok. És igen. Kell, nagyon kell, mert egyedül lehet, hogy összeroppanok. De az Élet ilyen. Edz, és nem érdekli, hogy mit gondolsz, vagy hogy épp mire vágysz. Felkészít mindenre, de leginkább arra, hogy tudd, bármi jöhet, te megbirkózol vele. Hiszen nem véletlenül hagy magadra az Élet. Meg kell tapasztalnod, hogy mire vagy képes. Hogy mi van benned. Meg kell engedned, hogy ez történjen, és nem sírni felette, hogy jaj mennyire rossz egyedül. Igen. Borzasztó néha. De olyankor egyszerűen tovább kell menni, és az utadra figyelni, és aztán egyszer majd eljön az idő, amikor nem lesz olyan dolog, amivel ne birkóznál meg egyedül. De addig még hosszú az út. Szóval csak menj előre. Menj tovább.

Oravecz Nóra

35392. Lolita63 (válaszként erre: 35387. - Cilumiluci)
2013. márc. 12. 16:03
Szép!
35391. gigi>
2013. márc. 12. 15:49
"Aki jól tud hallgatni, amellett, hogy mindenhol kedvelik, egy idő után meg is tanul egy-két dolgot."
35390. gigi>
2013. márc. 12. 15:48
"Egy jó pillanatod bárkivel lehet, az még nem jelenti azt, hogy egymás mellett is van a helyetek. Néha csak hagyni kell, hogy a Sors rendezkedjen. Bízz benne, ő jót akar. Ne kezdj ki vele, ne akard a kezedbe venni az irányítást, mert akkor minden elromlik. Egyszerűen csak hagyd, hogy az Élet alakítson mindent. Nem kell a taktika. Nem kellenek a játszmák. Egyszerűen csak ott kell lenni a pillanatban, és nyílt lapokkal játszani."
35389. gigi>
2013. márc. 12. 15:47
"Való igaz, hogy egy kapcsolatban az egyik fél mindig jobban szeret. A baj azonban akkor van, ha mindig ugyanaz. Ha csak az egyik lángol, ha csak az egyik hozná le a csillagokat a másiknak, ha csak az egyik adja szívét-lelkét. Mindig csak ő. Mert így valójában egyedül van a kapcsolatban. Ami így nem is kapcsolat. Hiszen a kapcsolat éppen a kapocstól válik kapcsolattá. A kölcsönös érzéstől. A kölcsönös szerelemtől. Amiben persze lehetnek hullámzások, sőt, egészen biztosan vannak, de ezek kiegészítik egymást. Hol az egyik szeret jobban, hol a másik. Így erősítik, így egészítik ki egymást folyamatosan. Szeretve. Emelve."
35388. Briell14
2013. márc. 12. 15:39
„Csak azokat szeretjük, akikért szenvedünk.”
35387. Cilumiluci
2013. márc. 12. 15:13

Aranyosi Ervin: Cipő emlékére

Hazudj valami szépet,

hazudj valami jót!

Képzeld el azt, hogy élek,

- hallgasd a rádiót!

Ott élek minden dalban,

- üzenem, szebben élj!

Legyen hangos a szíved,

szeress, dalolj, remélj!

Itt hagytam szép világom.

Szívedben, hűlt helyem.

Zenémet, s annyi számom,

- énekeld még velem!

Most már a dalban élek,

szívedben dobbanok.

Örök, kedves emléknek,

örökre ott vagyok."

35386. 16b5d6ae34
2013. márc. 12. 14:59

Szomorú vagy, magad vagy, és úgy érzed, dől a ház,

egyszer csak kopogtatnak, s ott áll, akire vársz.

A boldogság egy hajszál, egy szó, egy mozdulat,

Csak mozdulj meg, csak szólj már, csak el ne hagyd magad!

Bertók László

35385. 16b5d6ae34
2013. márc. 12. 14:58

Szinte semmim sincs, de megőriztem két dolgot, amit a nálam gazdagabb emberek nagy része már régen elveszített: a méltóságomat és a tisztességemet.

Guillaume Musso

35384. 16b5d6ae34
2013. márc. 12. 14:56

Ha bírálnak téged, akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják, akinél a labda van.

Bruce Lee

35383. 47801abab5
2013. márc. 12. 14:48
Vajon a szerelemtől hülyül el az ember, vagy csak a hülyék lesznek szerelmesek?
35382. 47801abab5
2013. márc. 12. 14:46
A nőnek jobb, ha szép, mint ha okos, mert egy férfinak még mindig könnyebb nézelődni, mint gondolkodni.
35381. Lolita63
2013. márc. 12. 13:03

Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled – a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz.

Tatiosz

35380. 16b5d6ae34
2013. márc. 12. 08:20

"Ne veszítsd el a hitedet, bízzál bennem. Ne kételkedj a szeretetemben. Csak ezért, mert most nem lehetek melletted, ne hidd, hogy nem szeretlek."

Celia Rees

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook