Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

2013. dec. 16. 22:48

Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.

Csitáry-Hock Tamás

43420. Cilumiluci
2013. dec. 16. 21:47

Reményik Sándor: Akarom

Akarom: fontos ne legyek magamnak.

A végtelen falban legyek egy tégla,

Lépcső, min felhalad valaki más,

Ekevas, mely mélyen a földbe ás,

Ám a kalász nem az ő érdeme.

Legyek a szél, mely hordja a magot,

De szirmát ki nem bontja a virágnak,

S az emberek, mikor a mezőn járnak,

A virágban hadd gyönyörködjenek.

Legyek a kendő, mely könnyet töröl,

Legyek a csend, mely mindíg enyhet ad.

A kéz legyek, mely váltig simogat,

Legyek, s ne tudjam soha, hogy vagyok.

Legyek a fáradt pillákon az álom.

Legyek a délibáb, mely megjelen

És nem kérdi, hogy nézik-e vagy sem,

Legyek a délibáb a rónaságon

Legyek a vén föld fekete szívéből

Egy mély sóhajtás fel a magas égig,

Legyek a drót, min üzenet megy végig

És cseréljenek ki, ha elszakadtam.

Sok lélek alatt legyek a tutaj,

Egyszerű, durván összerótt ladik,

Mit tengerbe visznek mély folyók.

Legyek a hegedű, mely végtelenbe sír,

Míg le nem teszi a művész a vonót.

43419. Szafy
2013. dec. 16. 16:40

"Csak nyugodt lelkű ember lehet boldog.

Akinek a homlokán nincsenek soha fellegek.

Akinek a lelkében nincs soha iszap,

se ő nem sároz, se őt nem sározhatják be.

Minden gondolata egyenes, becsületes."

Gárdonyi Géza

43418. Cilumiluci
2013. dec. 16. 16:39

Az állatoknak sokkal szebb lelkük van, mint nekünk. Sosem hazudnak.

/Audrey Niffenegger/

43417. Keirah
2013. dec. 16. 12:40
Jó lenne. Csak úgy üldögélni. Kettesben. Teázgatni. Beszélni avagy hallgatni. De hisz ez annyira nem is fontos. Olykor csak ránézni, vagy még csak nem is nézni. Hallgatni a lélegzését – vagy befogni a fülem. Csupán annak tudatában lenni, hogy egymással vagyunk.
43416. Keirah
2013. dec. 16. 12:39
Várni. Ez volt az első lecke, amit megtanultam a szerelemről. A nap iszonyú lassan vánszorog, ezer tervet szősz, előre elképzeled az összes lehetséges párbeszédet, különböző fogadalmakat teszel, megígéred magadnak, hogy megváltozol, miközben egyre csak várod és várod, epedve és nyugtalanul, míg meg nem érkezik. Akkor aztán már nem is tudod, mit mondjál. Az órákig tartó várakozás feszültté tett, a feszültség félelemmé alakult, a félelem pedig meggátolja, hogy kimutasd az érzelmeidet.
2013. dec. 16. 12:26
"Az álom nem az, amit alvás közben látsz. A valódi álom az, ami éjjel nem hagy aludni!"
43414. Cilumiluci
2013. dec. 16. 10:53

Jó reggelt Mindenkinek! Mára is egy kis macskás idézet:

"Vannak emberek, akik erővel vagy érvekkel átalakítják a világot, a macska viszont csak fekszik, szunyókál, és a világ csendben átalakítja önmagát, hogy megfeleljen a négylábú jólétének és kényelmének."

(Allen és Ivy Dodd)

43413. bd8f0b56fe
2013. dec. 16. 08:39
Ott leszek az esküvődön gyászban, feketében, meghúzódva a templom egyik szegletében. Ott állok majd szomorúan, bús halovány arccal, ott hallgatom, mikor a pap összead majd azzal. Ott zokogok fájó szívvel, leborulva térdre. Ott lesz a te esküvődön szívem temetése...*
43412. bd8f0b56fe
2013. dec. 16. 08:39
A szerelem olyasvalami, ami egy darabig növekszik, azután amikor elér egy bizonyos méretet, onnantól kezdve már csak életben kell tartani valahogy, mint egy növényt, időnként meg kell locsolni, és le kell vagdosni róla az elszáradt leveleket. (...) Ezt a "szerelmet" le lehet fordítani mosolyra, olyan szavakra, mint "szeretlek".
43411. bd8f0b56fe
2013. dec. 16. 08:38
Próbáld meg a lehetetlent. Ne lentről kezdd, mert már eleve lent vagy. Gyorsan mássz fölfelé, mielőtt még kihúzzák alólad a létrát.
43410. bd8f0b56fe
2013. dec. 16. 08:38
A szeretet kényszerítette arra, hogy mindenáron megfeleljen az elvárásoknak, még akkor is, ha ezért saját álmait kellett föláldoznia. (...) Nem vette számításba, hogy egyszer úgyis ráébred a rideg valóságra, és akkor majd nem tudja, hogyan védje meg magát, védtelen lesz és kiszolgáltatott.
43409. Cilumiluci
2013. dec. 16. 07:03

"Amennyire csak képes vagy, vigyél szeretetet az életedbe. Vissza kell csempészni a hétköznapokba a szeretet morzsáit."

Müller Péter

43408. Cilumiluci
2013. dec. 16. 07:02

"Mosolyogni annyi, mint magunkról elfeledkezni mások kedvéért."

Woody Allen

43407. Cilumiluci
2013. dec. 16. 07:02

"A lélek segíti a testet, és bizonyos pillanatokban fölemeli. Ez az egyetlen madár, amely fölemeli a maga kalitkáját."

Victor Hugo

43406. Cilumiluci
2013. dec. 15. 20:08

"A szobád nem szegény, mert te is benne vagy -; és nem kicsiny, mert én elférek a szívedben is."

Gárdonyi Géza

43405. Cilumiluci
2013. dec. 15. 18:44
Néha kell az ember életébe egy-egy vihar, amely felrázza. Megrettenti. Ami után más életet kezdhet és új céljai lehetnek. Ami után ismét szépnek láthatja a világot.
43404. Cilumiluci
2013. dec. 15. 18:28
Sohasem tapasztalnánk meg a bátorságot és a türelmet, ha az élet csak örömökből állna.
43403. barai (válaszként erre: 43396. - *gumibogyó*)
2013. dec. 15. 17:26
Szép :)))
43402. **sue**
2013. dec. 15. 15:50

"Milyen kivételes ajándék a mosoly! Hiszen nem kerül semmibe, de szívmelengető. Csak egy pillanatig él, de az emléke megmarad. Örömet szerez, és táplálja a jóindulatot. Kiváló ellenméreg irigység és rosszindulat ellen. Biztatást ad a csüggedőnek, erőt önt belé. Nem lehet megvenni, kölcsönkérni, ellopni, nem jelent földi javakat senkinek mindaddig, amíg önként és jó szívvel meg nem ajándékoznak vele. Ha valaki túl fáradt ahhoz, hogy rád mosolyogjon, nézz rá derűsen, mert senkinek sincs nagyobb szüksége a mosolyra, mint annak, aki már nem tud mosolyogni."

(Dale Carnegie)

43401. bd8f0b56fe
2013. dec. 15. 12:46
Ez olyan, mint mikor sikítasz, és senki nem hallja. Megszégyenítve érzed magad, hogy valaki annyira fontos lehet, hogy nélkülük semminek érzed magad. Soha senki nem fogja megérteni, mennyire fáj ez. Reménytelennek érzed magad, mintha semmi nem tudna megmenteni. És amikor vége és elment, mégis azt kívánod, bárcsak az összes rossz dolog megint a tiéd lenne, a jóval együtt.
43400. bd8f0b56fe
2013. dec. 15. 12:40
Ha valakit igazán szeretsz, nem akarhatod, hogy örökre ugyanolyan maradjon. Engedned kell, hogy szabadon változhasson.
43399. bd8f0b56fe
2013. dec. 15. 12:40
„Életemben először találtam valakit, akitől utálok elválni, akár csak 5 percre is. Találtam valakit, akiből egyszerűen sosem elég. Aki elfogad olyannak amilyen vagyok, és nem akar megváltoztatni, a saját képére formálni. Aki mellett rádöbbentem, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy a fontos szavakat kimondatlanul hagyjuk.”
43398. bd8f0b56fe
2013. dec. 15. 12:39
az igaz barát az, aki ha nem tud lebeszélni a hülyeségről, veled együtt csinálja
2013. dec. 15. 12:26
A magány messze nem csak azt jelentheti, hogy valaki bezárkózik egyedül egy szobába. Társaságban is érezheti magát az ember magányosnak, és az a legfájdalmasabb érzés!
2013. dec. 15. 12:03

Pótolsz... folyamatosan pótolsz. Valamit és valakit.

A hiányt és Őt. Az Ő hiányát. Pótolod vásárlással,

utazással, kozmetikussal, apró élvezetekkel,

olvasással... Csak éppen vele nem. Ám ne feledd:

ma még megteheted. Amíg fiatal vagy, mindezt

megteheted. De elérkezik az idő, amikor nem

utazol, nem vásárolsz, nem mész kozmetikushoz,

nincsenek apró élvezetek. És Ő sem lesz. Amikor a

legnagyobb szükséged lesz rá. Már csak a hiány

marad.

Pótolhatatlanul...

Csitáry-Hock Tamás

43395. bd8f0b56fe
2013. dec. 15. 11:41
Senkit sem szeretünk azért, mert buta, gonosz, aljas, csúnya, büdös, kellemetlen, gyenge, gyáva - hanem azért, mert okos, jó, szép, kellemes, erős, bátor. Még akkor is, ha nem ilyen - ha szeretjük, belelátjuk vagy beleképzeljük mindezeket az értékeket. Ha azt mondod: "olyannak szeretlek, amilyen vagy", nem igaz! Mert ha valóban szeretsz, többnek látsz, mint amilyen vagyok. Ha szeretsz valakit, fölfelé nézel rá, minőségileg többnek látod. Mai kifejezéssel azt mondhatnánk, hogy a szeretet nem objektíven lát. Aki szeret, az nem a szemével, hanem a szívével lát.
43394. bd8f0b56fe
Néha csak azért bocsájtasz meg valakinek, mert nem akarod elveszteni az életedből.
43393. bd8f0b56fe

Szerelem

Az élet egy játszma,

Ne érdekeljen, hogy benne vagy a pácba,

Mert mindenkinek van egy igaz barátja,

Aki ha kell meghal párbajba.

Ezt teszi, mert kell neki az, aki meghallgatja.

Ha ő meghalna, egy világ halna meg általa!

Ez mellett az élet mint egy rejtély,

Mint egy nagy fekete erkély,

Csak kiülsz és gondolkodsz,

De te sem tudhatod, hogyan is juthatnál szóhoz.

Ilyenkor engedsz utat a szívnek,

Amit a szív szól, csak azok értik meg,

Akik igazán szeretnek.

Egyeseknek mindenki, nekem csak te érted szavam,

Hallgasd és megértheted lelkem dalát.

Mert az én szívem csak hozzád szól,

Tehát lelkem csak neked dalol,

Neked aki vagy te nekem,

Mert nem tagadom felaldoznám az életem,

Azert, hogy legyél itt velem.

Téged, mint egy ajándékot kaptalak az élettől,

Ezért néha hiányod meggyötör,

A hiány akár egy tőr,

De szívem darabokra sosem tör.

Mert tudom ha kell szíved értem öl,

Ez egy ilyen ördögi kör.

Mind az ami vagy te nekem,

Azt hiszem ugy hivják: szerelem,

Nekem ez az életem.

Láthatod a szememen,

Mert a szem tükrozi mi van a lelkemben.

Köszönöm, hogy vagy nekem kedvesem.

43392. Cilumiluci
2013. dec. 15. 10:01

"Vigyázz a magánnyal, mert van az a szelíd és igaz magány, mely magatartás az emberek felé; s ez jó. S van a tragikus, mikor jegesedni kezd körülötted a világ, az utakat, melyek az emberekhez és az emberihez vezetnek, belepi a jég. Akkor eltévedsz, és meg kell fagyni."

Márai Sándor

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook