Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

46215. Szafy
2014. máj. 29. 08:01
“A nélkülözőnek sok minden hiányzik, a kapzsinak minden.” (Publilius Syrus)
46214. bd8f0b56fe
2014. máj. 29. 07:34
Mért nem tudom elfogadni,hogy örökre vége,miért várom most is, hogy visszajöjjön végre?Mért álmodom mindig, hogy velem van újra?Miért kell naponta gondolnom a múltra?Miért fáj, ha látom, vagy miért fáj, ha nem,Miért van,hogy feledni nem tudom ma sem?Miért fáj, ha szavak nélkül, némán eltapos,hisz ez köztünk szinte már mindennapos.Miért érzem azt, hogy mégis jó lehet?Miért kell szeretnem, ha ő nem szeret?!
46213. bd8f0b56fe
2014. máj. 29. 07:34
"Eddig a pillanatig emberek milliói adták már fel. Nem bosszankodnak, nem sírnak, nem csinálnak semmit, csak várják, hogy teljen az idő. Elvesztették a reagálás képességét. Te viszont szomorú vagy. Ez azt jelzi, hogy még él a lelked."
2014. máj. 28. 23:06

Minden ember tanító, csak nem biztos, hogy tudatosan tanít. A nagymamádat ritkán lehetett volna önfejlesztő trénernek hívni, mégis megtanított finomakat főzni, sokat játszott Veled, megtanította a türelmet és, hogy élvezd az élet apró örömeit. Minden ember a létével tanít

és minden embertől tanulhatsz valamit - felesleges néhány embert kiemelni Tanítóként, hiszen mindenki az, Te is.

Abraham-Hicks

46211. 1e75b9596c
2014. máj. 28. 21:21

"Tudod, egyszer majd eljutsz a pontra, amikor senkit sem hibáztatsz. Amikor elfogadod a döntéseket, a lépéseket, a búcsúkat, a csalódásokat, azt, hogy rá kell jönnöd, túl kell lépned azon, ami fáj. Mert bizony van, amikor nem tudsz mit kezdeni vele. Tehetsz bármit, mondhatsz akármit, egyszerűen van, amin már semmi sem változtat. Talán végig tudjuk, hogy mit kell tennünk. Nem is talán, biztosan. Ott ül veled szemben, némán segítségért kiált, te meg azt mondod, jó, na miért ne, nyújtod a kezed, de belül, legmélyen meg azt érzed, hogy ne tedd.. Ne tedd, mert magával ránt, vagy egy életre elszakítja azt a szálat, ami titeket összekötött..

.. Hiszen mindenkinél eljön a pont, amikor senki sem tudja megmenteni, csak saját maga. Olyankor minden segítő kéz csak még mélyebbre taszítja őt, távol magától. Hogy méirt? Mert nem kell semmit sem tennie azért, hogy változzon az élete. Nem kell az erejét bevetnie, csak el kell fogadnia azt, ami jön. És néha bizony van, hogy csak akkor találod meg az utad, ha te jársz rajta - és nem akkor, ha folyton mások raknak vissza rá. Neked kell tudnod megkapaszkodni rajta, saját erőből, mert addig, amíg csak mások segítségével megy, sohasem jutsz előbbre."

Oravecz Nóra

46210. 1e75b9596c
2014. máj. 28. 21:17

"Milyen furcsák vagyunk mi emberek.Ha holnap kiderülne, hogy halálos beteg vagy,nem vesztegetnéd az idődet fölösleges dolgokra, nem érdekelne, hogy mi számít jónak vagy mi számít rossznak,azt tennéd amit a szíved diktál,és a fent maradó idődet úgy eltölteni,hogy tényleg boldog legyél,mint egy kisgyerek amikor egy új játékot kap.Nem számítana se pénz,se munka, semmi ami a többi embernek fontos,csak azt tennéd, ami igazán boldoggá tesz,hiszen nem sokára úgyis vége.Egyetlen egy dolgot felejtenek el az emberek.Ez mindenkire igaz.Mindenki halálos beteg,visszafordíthatatlanul.Egyszer mindenkinek véget ér az utazása.Holnap vagy 10 év múlva, nem számit. Ezért élj,cselekedj úgy,mintha a holnap után nem lenne holnapután.Ne fertőzzenek nyomasztó gondolatok,ne tegyél olyat, ami egyáltalán nem válik hasznodra vagy nincs ínyedre. Csakis olyat tegyél, amiben örömödet leled. Olyan emberekkel vedd körbe magad, akikben örömödet leled.Ne foglalkozz semmivel,csak a szíveddel.Bármit is mondd az ész,a szíved az egyetlen őszinte dolog az életedben! Neki higgy,es kövesd ameddig véget nem ér a csodás utazásod,és akkor nem számít, hogy melyik nap lesz az utolsó. "

S. Walter

46209. gyöngy:)
2014. máj. 28. 19:41

Találkozik két ember, akik mások számára teljesen hétköznapiak, átlagosak, jelentéktelenek ... de egymás számára cseppet sem azok ... mert van valami megfoghatatlan dolog, kisugárzás, varázslat, ami rendkívülivé teszi őket egymás szemében ... hogy amit a másiktól kapnak, az számukra csoda, kellemes érzés ... bármi legyen is az ... "

(Csitáry-Hock Tamás)

46208. hottie
2014. máj. 28. 19:17

„Azt hiszem, csak olyan könyveket szabad olvasnunk, amelyek mardosnak és furdalnak. Ha az olvasott könyv nem sóz egy jót a fejünkre, hogy ébredjünk, minek azt akkor egyáltalán kézbe venni?”

Franz Kafka

46207. **sue**
2014. máj. 28. 14:22

Talán, ha mindenhez pont így állnánk hozzá:

szeretet vezetné kezünk, s lépteink.

Hétköznapjainkat tán bearanyozná,

s mosoly támogatná tettünk, s érveink.

Ha a segítséget önként, s gyakran mérnénk,

s nem várnánk cserébe semmit, mert minek?

Talán, ha e naptól nyitott szívvel élnénk,

nem fájna semmi többé senkinek!

(Aranyosi Ervin)

46206. Cilumiluci
2014. máj. 28. 12:28
"Azok, kik mások életébe fényt hoznak, maguk sem kerülhetik el azt." (James Matthew Barrie)
46205. 16b5d6ae34
2014. máj. 28. 10:26

A hazugság nagyon fáradságos dolog, az embernek meg kell erőltetnie a memóriáját, ha nem akar lebukni.

Paulo Coelho

46204. Szafy
2014. máj. 28. 10:24

Senki sem kap nagyobb terheket annál, mint amelyeket hordozni képes.

Emil Coué

46203. 16b5d6ae34
2014. máj. 28. 09:30

Szeretlek, szeretni is foglak,

Míg be nem dobnak egy jéghideg sírba.

De ha megtudom, hogy ott is van élet,

ott sem fogok mást szeretni,

egyedül csak téged.

Caro Bigley

46202. Cilumiluci
2014. máj. 28. 09:25

ADAMIS ANNA: ARRA SZÜLETTEM

Arra születtem, hogy kisgyerek legyek,

anyám mellett játsszam hosszú éveket,

arra születtem, hogy felnőtt is legyek,

s megértsem a szóból azt, amit lehet,

s végül arra jöttem én e világra,

hogy hinni tudjam: nem vagyok hiába.

Arra születtem, hogy megszeressenek,

s megszeressem én is azt, akit lehet,

arra születtem, hogy boldog is legyek,

s továbbadjam egyszer az életemet,

s végül arra jöttem én e világra,

hogy belehalnom se kelljen hiába.

46201. Cilumiluci (válaszként erre: 46196. - Barai)
2014. máj. 28. 09:06
Helyes :)
46200. bd8f0b56fe
2014. máj. 28. 07:28
Boldog vagyok, hogy létezel - mert megmutattad, hogy képes vagyok olyan szerelemre, amiről magam sem tudtam, és ez hálával tölt el.
46199. bd8f0b56fe
2014. máj. 28. 07:27
Ezek az ostoba játékok darabokra tépnek és a meggondolatlan szavaid összetörik a szívem.
46198. bd8f0b56fe
2014. máj. 28. 07:27
Megfogadtam, hogy többet nem sírok miattad.. talán holnaptól sikerülni is fog..
46197. dfb934c749
2014. máj. 28. 05:55

"Nem tehetünk eleget mindenki elvárásának, nem szolgálhatjuk ki mindenki igényeit. Az emberek annyira sokfélék, és olyan sokfélét és ellentéteset követelnek tőlünk, hogy szét kellene szakítanunk magunkat a megsemmisülésig, ha mindennek meg akarnánk felelni. Nem lehetünk jók mindenki szemében (...). Ez nem lehet magatartásunk mértéke. Szelektálnunk és választanunk kell az elvárások között. Ennek mértéke saját meggyőződésünk, lelkiismeretünk. Ezért adott esetben tudnunk kell nemet mondani. Csak a jellemtelen, konformista embernek nincsenek ellenségei."

/P.P./

46196. barai (válaszként erre: 46195. - Cilumiluci)
2014. máj. 28. 00:10
Becsuktam :)
46195. Cilumiluci
2014. máj. 27. 21:39
"Ha kinyitsz egy ajtót a jövő irányába, ne felejtsd el becsukni az ajtót a múlt irányába, különben a huzat elfújja a jelened."
2014. máj. 27. 19:19
A páncél olyan öltözék,amit azok viselnek akiknek a szabója kovács.
2014. máj. 27. 19:18
Nem annyira fontos tudni ki vagy,mint azt,hogy ki lehetsz.
46192. sonysony
2014. máj. 27. 18:39

"Aki a zenét szereti, soha nem lehet igazán boldogtalan."

Franz Schubert

46191. Cilumiluci
2014. máj. 27. 10:55

A szeretetet nem méricskélni kell, annak áradnia kell – mint a fénynek, amiből mindenkinek jut. Kinek több, kinek kevesebb. Aki közelebb áll hozzánk, annak több jut, mert arra többet mosolygunk, de a szeretet nem apad el. Az emberek jók, csak meg kell látni, csak hinni kell abban, hogy jóra fordulnak a dolgok.

Garay Zsuzsanna

46190. Cilumiluci
2014. máj. 27. 10:35

"Ha egy kérdés megoldható, akkor felesleges aggódni miatta, ha megoldhatatlan, akkor az aggódás is felesleges."

Tibeti mondás

46189. Szafy
2014. máj. 27. 08:31
Ha szeretnél birtokolni egy tulajdonságot, viselkedj úgy, mintha máris a tiéd lenne.” (William James)
46188. bd8f0b56fe
2014. máj. 27. 07:32
Arra vágysz, hogy más legyél, közben meg már rég különleges vagy. Olyan, amiből nincs még egy. Olyan, ami szebbé teszi a világot. Nem kellenek maszkok, nem kell másnak mutatnod magad, csak azt rakd le az asztalra, ami te vagy.
46187. bd8f0b56fe
2014. máj. 27. 07:31

Ez a Rövidkék részleg "rímmunkásságomból", vagyis itt a haikukhoz hasonlóan

kis terjedelmű, pár soros versikéimet tekintheted meg. Kicsit olyan ez a típus,

mint novelláknál az egypercesek - a gyorsan és könnyen fogyasztható, az

olvasás idejére szórakoztató/elgondolkoztató, majd általában gyorsan el

is felejthető darabok...

46186. bd8f0b56fe
2014. máj. 27. 07:31

Nem vagyok Én senki sem..

Se több, se kevesebb..

Én Én vagyok ebben a testben,

ezzel a lélekkel, megfogyott élettel,

roncsolódott szívemmel.

Én Én vagyok, nem kérek semmit sem,

Csak annyit amit adtam szívvel, lélekkel,

Nem kérek Én semmit se..

Csak maradj még itt nyugalommal a szívemben.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook