Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Üvegfal, amit előtted építek,
Látsz engem, de áttörni nem mered,
Én keményebb leszek, mint a kő,
Nézhet rám az istennő,
Tiltott gyümölcs az életem,
Gyere, vegyél, gyere, egyél még belőlem!
Zola
Nézlek téged,
Szemedben
A mély bőség.
Ami felettünk van,
Az ugyanaz az ég.
Ha nem lennél, én eltévednék,
A földet az égbe,
Az eget a földbe,
Mélyre temetném.
Hajnalom éjjelén
Újra rád találnék.
Leander Rising
"Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat."
Albert Einstein
Soha ne a szép arcot keresd, egy nap megöregszik. Soha ne a szép bőrt keresd, egy nap ráncos lesz. Soha ne a szép hajat keresd, egy nap megőszül.
Soha ne a szexi testet keresd, egy nap megváltozik. Keresd inkább a szép szívet, az mindig szeretni fog!
Átölellek... két karomat köréd fonom, magamhoz húzlak, szorosan átölellek. És átölelem beléd az érzéseimet. A szívem dobbanását, a lelkem rezdülését, az életemet. A vágyaimat, álmaimat, egész lényemet. Átölelem. Beléd. És átölellek. Téged. Magamba.
/Csitáry-Hock Tamás/
Akik szeretik egymást, keresik egymást.
Ha a szél kétfelé fújja őket, térden is visszamásznak egymáshoz.
Ha tengert vetnek közéjük, a lelküket küldik által a tengeren: levélben találkoznak.
Gárdonyi Géza
Az élet néha váratlan helyekre visz bennünket.
De a jövőnk nincs kőbe vésve, ezt sose felejtsd el!
Erin Morgenstern
Ha szeretsz, megszűnik az idő. Minden igaz ölelés örökké akar tartani, s akit szeretek, nem tudom elereszteni, mert akkor újra kizuhanok a paradicsomból, és megint üres lesz az életem.
Müller Péter
Mostantól mindennap
Kihozom magamból a legjobbat,
Hogy megmutassam, mit jelentesz nekem,
Mert ha te nem vagy mellettem,
Ez az egész nem ér semmit.
Emma Chase
Mintha csak tegnap lett volna,
Hogy repül az idő, hitted volna?
Egy másodpercig sem várhatok
Tovább úgy, hogy nem tudod,
Amit tudnod kéne már rég:
Hogy elkaplak, ha megbotlasz,
Felemellek, ha a földre zuhansz,
Átölellek, ha valami fáj,
De legfőképpen, bé-ébi,
Ott leszek veled... hogy soha ne légy egyedül,
Hogy ne érezd magad egyedül.
Emma Chase
S köszöntem a véletleneknek,
istennek és minden csodának,
hogy kitaláltak, megcsináltak
s valahogy elhoztak nekem...
Szabó Lőrinc
Ilyesmire csak a szerelem képes... kézen fogni egy (...) életet, és azt mondani neki: gyere!
Dallos Sándor
A természet éledése lassú és lágy, mint a simogató anyai kéz. Nem melegedik fel egyszerre, mert ez elpusztítana mindent, hiszen a fák magukban hordják még téli dermedést, az állatok magukon a téli bundát, melyet ha hirtelen melegedne fel az idő, nem vethetnek le és tehetnek molyzsákba, mint az emberek.
Fekete István
"Teremts meg minden boldogságot,amit megteremthetsz;
Az öröm minden egyes magja, amit mások szívében elvetsz,
saját szívedben hoz majd gyümölcsöt..."
(Jeremy Bentham)
„A sors akkor állít minket nagy döntések elé, amikor a legkevésbé sem számítunk rá. Ilyenkor derül ki, elég bátrak vagyunk-e, hogy megváltoztassuk az életünket. Ilyenkor nem tehetünk úgy, mintha mi sem történt volna, és nem hivatkozhatunk arra, hogy még nem vagyunk felkészülve a döntésre. A próba nem vár. Az élet nem néz hátra.”
(Paulo Coelho)
„A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.“
Muhammad Ali
'Ha tiszta a szíved, nincsen okod félni!
Ha szeretet vezérel, sokkal könnyebb élni.
Hallgass a szívedre, s engedd, hogy szeressen,
hagyd, hogy a világ is boldogabb lehessen!'
A derűs embereknek nem könnyebb a sorsuk, csak más szemüveg van rajtuk. Azt szoktuk mondani: jó természetük van. A jóra vannak hangolva. Életörömre.
Tedd csak fel az "áldott szemüvegedet", s máris látod, hogy süt a nap, hogy sok öröm és emberi jóság van.
(Müller Péter)
Olyan régóta élek ezen a földön. Sose tagadtam le a hibáimat. Nem szeretem a tökéletes embereket. Megéri, hogy bura alatt élj, csak mert attól félsz, hogy megsebesülsz? Van értelme lakat alá zárni a lelkedet, csak azért, nehogy kirabolja valaki? Éld az életet, ahogy neked tetszik. És amikor mélyre kerülsz, legyen bátorságod kimondani: Csak azért sem adom fel! Kezdem elölről! Semmi nyavalygás vagy siránkozás! Az élet szép feltéve, hogy éled. Amikor vele együtt haladsz. Néha sárban, máskor meg rózsakertben. Őrizd meg az emlékeidet, és lépj tovább... Bolyongás a létünk ebben a világban. Bolyongás ég és föld között.
Ez van.....
Annyi mindenért kell köszönetet mondanom,
ezernyi imával is, még mindig tartozom,
őszinte lelkemet úgy is ismered,
nem is kell, hogy elmondjam neked...
Csak tudd, mégis...
Köszönöm, hogy az életem
egyszerűen, de mégis élhetem
s hogy kislányként fehér zokniban dalolva
nézhettem fel a csillagokra...
Te ott voltál, s vigyáztál rám...
elküldted értem a Nagymamám...
Szerettek sokan, voltak barátok,
a tudást is, amit adtak a szigorú tanárok,
a szellőt, ami arcomat lágyan simogatta,
mikor az első csókot lehelték ajkamra...
Köszönöm... Uram a gyermekeimet.
Ennél nem is adhattál volna nagyobb örömet!
Köszönöm, hogy láttattad velem
mindazt a szépet, mi köröttünk terem...
Te engedted nekem, hogy mindig ott legyek,
ahol szükség van rám és segíthetek.
Köszönöm Neked a szenvedéseket,
bánatot, a fájó könnyeket...
Te mindig tudod mit, miért teszel,
valamit biztosan most is tervezel...
mert látod, ahogy lassan, s csendesen...
lelkem bús köpönyegét magamról levetem,
hogy örülni tudok egy piros virágnak...
s átadom magamat egy újabb csodának.
Melletted akarok felébredni reggelente, esténként téged akarlak látni a vacsoraasztal másik oldalán. Veled akarom megosztani a napjaim minden apró részletét, és hallani akarom a te napjaid részleteit is. Veled akarok nevetni, azt akarom, hogy amikor elalszom, te legyél a karomban. Mert te nem csak az egyik múltbéli szerelmem vagy. Te voltál a legjobb barátom, a jobbik felem, és nem tudom elképzelni, hogy ezt újra feladjam.
Nicholas Sparks
Csak hagyd, hogy elmondhassam, mit érzek, hogy jól érzem magam veled, és hogy bár borzalmas a kávéd, mégis mindent megadnék azért, hogy minden reggel ihassak belőle.
Oravecz Nóra
Meg lehet tanulni, hogy a megfelelő férfit szeressük? Persze. Inkább azzal van gond, hogy elfelejtsük a nem megfelelő férfit, aki csak úgy belépett az életünkbe, kopogtatás nélkül, mert arra járt, és látta, hogy nyitva az ajtó.
Paulo Coelho
Tudod, az, mikor kitartasz valaki mellett tűzön-vízen át, és megadnál neki mindent, mindegy, hogy az milyen áldozatokkal jár, az a szerelem! És ha szeretsz valakit, akkor nem állsz le soha. Akkor se, ha hülyének néznek, vagy neveznek, akkor se, akkor pláne nem! Egyszerűen nem adod fel, mert ha feladnám, ha hallgatnék a világra, továbblépnék és keresnék valaki mást, akkor az nem szerelem lenne, hanem... akkor az valami eldobható dolog lenne, amiért nem érdemes harcolni.
Így jártam anyátokkal c. film
Nem tudok változtatni azon, ami vagyok, és azon sem szeretnék változtatni, ami te vagy. Csak azt akarom, hogy mi ketten azok legyünk, akik vagyunk; együtt.
Sylvia Day
Falu Tamás: IMÁDSÁG ELŐRE
Én istenem, ha egyszer felkelek,
S nyugodt szívű és békés bölcs leszek,
Ha azt érzem, hogy nem fáj semmi sem,
S imára hullik lázadó hitem...
Ha célnak látok csendes négy falat,
S egésznek érzem, ami fél maradt,
Ha csak ülök a fehér ház előtt,
S lehull lelkemről, mi reája nőtt;
Ha messzeségek karja el nem ér,
És szívem múltak díványán henyél;
Ha könnyem nem lesz, s nem lesz sóhajom,
Csak békességgel megrakott hajóm...
Én istenem, tekints le majd reám,
S most halld meg, mintha akkor mondanám:
Ha már elvetted ifjúságomat,
Ha vágyam nincs már, tüzem lelohadt,
Ha rámfújtál és lángom kialudt,
Fújd szét, uram, a megmaradt hamut!
Soha ne erőltess semmit!
Add a legjobb formádat, és hagyd megtörténni a dolgokat.
Ha valami el van rendelve, akkor úgyis bekövetkezik majd.