Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

2015. márc. 1. 15:46

" Ne sírj az igaz könny ritka,

Mosolyogva szenvedni ez az élet titka.

Nem az az igazi szenvedés amitől

könnyes lesz a szemed,

Hanem az amit eltűrsz mosolyogva csendesen"

Goethe

48731. 16b5d6ae34
2015. márc. 1. 15:42
Jól áll neked a távolság. ;] ~
48730. **sue**
2015. márc. 1. 15:36

"Lám, jó: jónak lenni. Megemelni a kalapot annak is,

aki elesett,annak is,aki kopott és megfáradt,

mert mindent, de mindent visszakap az ember:

az ütést is meg a simogatást is."

(Fekete István)

48729. Cilumiluci
2015. márc. 1. 15:26
Az emberek olyanok,mint a galambok. Amikor a lent vannak a tenyeredből esznek,ha meg felszállnak szarnak a fejedre!! ~Alex.
48728. gerlemama
2015. márc. 1. 10:22

A férfiak jönnek és mennek.

Talán az igazi is elsodródik a többivel, de hát túléljük, ugye?

Mert tudjuk, hogy a lelkük mélyén milyenek is ők. (...)

Ismerjük a legrosszabb énjüket. Az önzést, a durvaságot, az erkölcs és a becsületesség hiányát.

Lehet, hogy egy pillanatra belép valaki az életünkbe, aki másnak tűnik, mint a többi.

Mi azonban elég bölcsek és elég óvatosak vagyunk ahhoz, hogy ne tegyük meg azt a bizonytalan lépést.

Ha egyedül éljük is le az életünket, legalább miénk a tudat, hogy soha, egyetlen férfi sem szerez akkora hatalmat fölöttünk, amellyel képes lenne bántani bennünket.

Nora Roberts

2015. márc. 1. 09:59

"Mit ér a zokogás? Ugyis meghal a nyár.

Ugyis meghal az év.

Pár hétre még talán kijő a napsugár...

Az is csak haladék.

A legvirágosabb ősz is a télbe visz...

Szép lejtő is leránt...

Lesz még tavasz, de az más tavasz lesz, s nem is

emlékezik miránk."

(Babits Mihály: Esős nyár)

2015. márc. 1. 09:55

És minden bánat lassan béke lesz

És mindenik gyötrődés győzelem

S a kínok kínja, mely vérig sebez,

Segít túllátni a szűk életen.

Juhász Gyula

48725. 16b5d6ae34
2015. febr. 28. 23:28

"Szólj, gondolj, tégy jót,

s minden szó, gondolat és tett

tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád."

-Vörösmarty Mihály-

48724. kiki11
2015. febr. 28. 23:05

Csak megyek előre nem nézek vissza, minek?!

Megváltoznék, de nem teszem nincsen miért, kinek...

48723. kiki11
2015. febr. 28. 23:04
Mindent csak szeretnék, de semmit sem akarok.
48722. 4c3a5e5783
2015. febr. 28. 22:19

..Kevés férfi tudja, hogy egy újjal végig simítani a nő arcán több, mint megmarkolni a fenekét... Hogy mélyen a szemébe nézve jobban megismerhető, mint a dekoltázsába bámulva... Hogy beszélgetve vele többet megtudhat róla, mint utána leselkedve.. Hogy érdeklődéssel meghallgatni és megérteni felemelőbb, mint kocsival, pozícióval, pénzzel felvágni előtte...

Hogy végig cirógatni és csókolni testét élvezetesebb, mint egyből a bugyijába nyúlni... És hogy a hűség ott kezdődik, hogy nem forgolódik más nők után..Hogy jobban megbecsüli azt, ha a férfi a házimunkában segít, mint azt, ha étterembe viszi...Hogy az igazi nő szemében többet jelent az a férfi, akit szeretnek a gyerekei, mint aki mindent megvesz nekik.. Hogy egy jó szóval beljebb kerülhet a szívébe, mint ezer hazug ígérettel....

48721. gyöngy:)
2015. febr. 28. 21:28

Sose felejts el mosolyogni, még akkor sem, amikor szomorú vagy!

Lehet, hogy valaki beleszeret a mosolyodba.

48720. Cilumiluci
2015. febr. 28. 21:17
Szerezz új barátokat, de tartsd meg a régieket! Az újak ezüstöt, a régiek aranyat érnek."
48719. Cilumiluci
2015. febr. 28. 20:47
"Nem az számít mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi ütést állsz ki mikor talpon kell maradni.
48718. bd8f0b56fe
2015. febr. 28. 19:49
Még ma is, amikor látom, hogy igazi mosolyra derül az arca, megmelegszik a szívem, mert tudom, nem olyan, mint más. Azért mosolyog így, mert vele vagyok. Miattam!
48717. bd8f0b56fe
2015. febr. 28. 19:49
Már nagyon nem is tudom, milyen lenne Nélküle, de soha többé nem is akarom tudni!
48716. **sue**
2015. febr. 28. 16:53

"Nem te választod az életedet: ő választ téged. Nem értheted meg, miért jut neked több öröm vagy több szomorúság. Csak fogadd el és menj tovább. Az életünket nem választhatjuk meg, de azt mi döntjük el, hogy mit kezdünk a kapott örömökkel és bánatokkal."

(Paulo Coelho)

48715. 1e75b9596c
2015. febr. 28. 14:04

"Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg, mint azokat, amiket igen. Feszítsd hát ki vitorlád. Hajózz ki a biztos öbölből. Kapaszkodj a siker szeleibe! Álmodj! Fedezz fel!" Mark Twain

"Egyetlen módon gyógyíthatod meg az életed. Ha magadba merülsz és önmagadat gyógyítod meg. Békét kötsz magadban minden múltbeli eseménnyel, traumával, félelemmel, bánattal. Az életed benned zajlik. És ennek a legfélelmetesebb része, hogy neked kell önmagadba nézned, nem teheti meg más helyetted."

Robert G. Will Smith

48714. 16b5d6ae34
2015. febr. 28. 07:23

Nem azért, mert arrogáns vagyok, hanem egyszerűen azért, mert az életem elért egy pontra, ahol már nem akarom az időmet olyan dolgokra pazarolni, amelyek elszomorítanak vagy fájdalmat okoznak. Nincs türelmem a cinizmushoz, a szélsőséges kritikához és bármiféle elváráshoz. Már nem akarok olyanoknak megfelelni, akik nem kedvelnek engem, olyanokat szeretni, akik nem szeretnek viszont, olyanokra mosolyogni, akik nem mosolyognak vissza rám.

Többé egyetlen percet sem pocsékolok azokra, akik hazudnak, vagy manipulálnak. Úgy döntöttem, nem tűröm meg a tettetést, a képmutatást, az őszintétlenséget és az üres gazsulálást. Nem érdekelnek a pletykák. Gyűlölöm a konfliktust és a hasonlítgatást.

Egy olyan világban hiszek, ahol az ellentétek megférnek egymás mellett, ezért elkerülöm a konok és rugalmatlan embereket. A barátságban nem állhatom a lojalitás hiányát és az árulást. Nem jövök ki azokkal, akik képtelenek bátorítani és dicsérni. Untatnak a túlzások és nehezen viselem azokat, akik nem szeretik az állatokat. És mindezek felett, nincs többé türelmem azokhoz, akik nem érdemlik meg a türelmemet.”

-Meryl Streep-

48713. Gretaa
2015. febr. 27. 23:23
"A szó olyan,mint a méh:méze és fullánkja van."
48712. 16b5d6ae34
2015. febr. 27. 23:10

“Talán úgy kellene élnünk – hiszen ki tudja, meddig élhetünk? – hogy széppé tegyük a magunk, és lehetőleg a mások életét is mindaddig, amíg ez lehetséges.”

(Lőrinc L. László)

48711. bd8f0b56fe
2015. febr. 27. 20:05
Egy mosoly, amit kéretlenül, önzetlenül adnak, megváltoztathatja a napodat.
48710. Cilumiluci
2015. febr. 27. 19:38

VARGA IBOLYA - TESTÁMENTOM

Figyelj! – ha egyszer meghalok,

Elfújok néhány csillagot

Mint tortán a gyertyát

Hát csak ne sirassatok

Figyelj! – ha egyszer meghalok

Némák legyetek, s szótlanok

Ha temettek, ne földeljetek

S szóval ne méltassatok

Könnyek nélkül búcsúzzatok

Ha ismertetek, megértitek

Ha nem, minek hazudjatok

Három edénybe rakjatok

Szétosztván az isteneim között:

Gyermekeimnek adjatok

Ők érteni fogják, mire gondolok

És ott adnak a szélnek engem

Ahol a leginkább boldogok

Vidámak legyetek, s boldogok

Örvendjetek a tudásért, hogy

Én már jó helyen vagyok

És látsz egy fekete párducot

Smaragdszemében ott ragyog:

Valahol én is ott vagyok

Figyelj! – mert egyszer meghalok...

De most kellenek a szép napok

A törődés, a tiszta gondolat

Őszinte szeretet, társ-tudat.

Mert a szívem még – hallod?

Még eleven, még dobog,

Most kell, hogy szeress

Mert most még élek,

Most örülök a virágnak, ha kapok

most még... - figyelsz rám?

– Mert most még itt vagyok!

48709. barai (válaszként erre: 48701. - Kiki11)
2015. febr. 27. 16:32
Sajnos igaz :(
48708. 8122eadc5b
2015. febr. 27. 16:11

Halkan szólj, különben azt fogják hinni, hogy csak figyelmet követelsz. Gyengéden szólj, hogy mindenki megismerje a szeretetet. Nyíltan beszélj, különben azt fogják hinni, hogy rejtegetnivalód van. Őszintén szólj, hogy senki se érthessen félre. Gyakran szólj, hogy szavaid eljussanak mindenkihez. Tiszteletteljesen szólj, hogy senki se fosztassék meg a tisztelettől. Szeretetteljesen szólj, hogy minden szavad gyógyíthasson. Énrólam szólj minden szavaddal. Tedd egész életedet ajándékká. Soha ne feledd, te magad vagy az ajándék. Légy ajándéka mindenkinek, aki életedbe lép, és akinek életébe te belépsz. Óvakodj attól, hogy bárkinek az életébe lépj, ha nem lehetsz ajándéka is egyben.

Fordította: Ambrose Montanus

48707. 10a749f053
2015. febr. 27. 16:07

Nem tudod elérni, hogy ne légy szerelmes, vagy hogy ne vágyj a szerelemre. Mert amikor az vagy, az a világ legjobb dolga. Ha van egy kapcsolatod, ami jól működik, még ha semmi más nincs is rendben az életedben, úgy érzed, az egész világod teljes.

/Keith Sweat/

48706. gyöngy:)
2015. febr. 27. 06:42

Van, aki mellett nem tudsz elmenni. Képtelenség. Meglátod, és egyszerűen érzed, hogy köze van hozzád.

Nem tudod a hogyant, csak érzed: azt, hogy a tiéd, hogy hozzád tartozik, bele az életedbe.

Nem kell keresni a pillanatokat, jönnek azok maguktól.Beszáguldanak az életünkbe és szebbé teszik azt.

Értük élünk, azokért a percekért, amikor valami megmozdul. Olyankor minden más.

Nem csak elhiszed, hogy vannak csodák, hanem be is bizonyosodik, hogy léteznek.

Amikor a Véletlen egyetlen pillanatban találkozik a Sorssal képes teljesen megváltoztatni és felülírni az életedet. És van, hogy a másikét is.

48705. Dodi44
2015. febr. 27. 00:17

Ha Ujsagot nem olvasol, nem vagy informalva.

Ha Ujsagot olvasol, felre vagy informalva.

Mark Twain

2015. febr. 26. 22:21

Életedre gondolj úgy, mint egy gyöngysorra! A jó cselekedetek fehér gyöngyként ragyognak rajta, a rosszak pedig fekete gyöngyként csúfítják el azt. Nincs olyan ügyes kezű mester, aki képes lenne utólag a fekete gyöngyöket kifehéríteni. Ezért kell törekedned arra, hogy életed gyöngysora csak hibátlan szemekből álljon.

Norinaga Motoori

48703. gyöngy:)
2015. febr. 26. 22:18

Ha a csók esőcsepp lenne, elküldeném neked a záport.

Ha az ölelés másodperc lenne, küldenék neked órákat.

Ha az érintés víz lenne, elküldeném neked a tengert.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook