Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Az a dolgom, hogy hidat építsek a múlt és a jövendő között. És hogy ennek a hídnak a pilléreibe beleépítsek mindent, amit a múltból a jövendőbe átvinni érdemes."
Wass Albert
Kinyitjuk a könyvet. A lapok üresek. Magunk írjuk a szavakat. A könyv címe "Lehetőség" és az első fejezete "Újév".
Edith Lovejoy Pierce
"Itt van tehát: megjött az Új év,
Mint biztató előlegem;
Háromszázhatvanöt nap-éjre
Halvány reményszínt hoz nekem."
Arany János
"Semmi más dolgod nincs ma, csak annyi, hogy szépen lerakod a sarokba a hétköznapokat, jól betakargatod őket, útnak indulsz, és kikapcsolsz... és elfelejted a kellemetlenségeket, macerákat. És élvezed az erdő csendjét, a madárdalt .... Mert más dolgod nem lesz. Csak élvezni az életet. Ilyen egyszerű."
Csitáry-Hock Tamás
"Olykor elég egy napsugár,egy kedves szó, egy köszönés, egy simogatás ahhoz, hogy boldoggá tegyük azokat, akik körülöttünk élnek."
(Bruno Ferrero)
"Az elkövetkező 365 nap mindegyikén úgy tekintek mindenre és mindenkire, mintha először tenném - különösen az apró dolgokra."
Paulo Coelho
Szilveszter
Nézem a lassú gyöngyöt a pohárban...
nem siet, lassú a homályban.
Mintha tudná, hogy nehéz kívánság, amivel az éjjelt járja,
nem szabad sietni, messze még az éjfél tája.
Súlyos teherként a gondolatot cipeli...
embert találni, akihez ezt a kívánságot viheti.
Nagybetűs embert a kicsi életben,
aki a fényt tartja, és nem fél odaadni a kezedbe.
Tudja, hogy mindenki kezében a fény ott ragyog,
s ha másnak oda tudják adni, attól lehetnek boldogok.
Különben csak van... pislákol a fénye,
de mint a pezsgő buboréka, elszáll a kívánságok éjjelében.
Léria Dipán
"Álljunk meg, és emlékezzünk a mögöttünk álló évre! Emlékezzünk a sikereinkre és a kudarcainkra, a megszegett és betartott ígéreteinkre (...) Ne töprengjünk azon, mi lett volna, ha, örüljünk annak, ami jönni fog.
Fogadjuk meg, hogy jobban odafigyelünk egymásra, jót adjunk, és nem csak ma éjjel, hanem egész évben." / Szilveszter éjjel c. film /
Szeretetteljes,békés,boldog új évet kívánok mindenkinek,bárhol is van a világon!
Ami fontos, azt csöndesen ébren kell tartani magunkban napról napra; egy pillanatra sem szabad elengedni. Egy napon valóság lesz.
Popper Péter
Amit a nő, a tisztességes nő megérteni soha sem tud, hogyan tudjátok ti férfiak a szerelemben csak a testet akarni - a lélek nélkül? Holott mi, ha szeretünk, az egész lelkünkkel szeretünk, - s úgy tudjuk gyűlölni, megvetni azt, aki nem akarja, csak a testet...
Sas Ede
“A nélkülözőnek sok minden hiányzik, a kapzsinak minden.”
(Publilius Syrus)
"Lemerül lassan ez az év is,
de bennünk mentve minden emlék."
Tóth Krisztina
„Légy kedves, hiszen mindenki nehéz harcot vív, akivel csak találkozol.”
John Watson
Az, hogy kinek voltál fontos, mindig az idő dönti el.
Léria Dipán
"Szólj, gondolj, tégy jót s minden szó, gondolat és tett
Tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád."
Vörösmarty Mihály
"A legerősebbnek is meg kell állnia egy percre olykor, egy sziklára ülni, s gondolkodni, hogy: hogy, mikor és merre?"
Ady Endre
"Egykor megakartam menteni a világot. Az emberiségnek el akartam hozni a békét. De aztán megpillantottam a fényükben rejtőző sötétséget. És megtudtam, hogy a kettő együtt él minden ember lelkében. És mindenkinek magának kell választania. Ebben a harcban nem segít a hősök ereje. És most már tudom, hogy csak a szeretet mentheti meg ezt a világot. Így hát maradok, és harcolok egy jövőért. Ami hiszem, hogy elérkezhet. Ez lesz a küldetésem. Mindörökké."
A Csodanő
"Tiéd volt a szív tavaszán nyílott első érzelem,
az utolsó dobbanás is a tiéd lesz kedvesem.
Te azért születtél, hogy szeressenek,
én azért születtem, hogy téged szeresselek.
S csak annyit ér az életem,
amennyi boldogságot adsz te nekem.
Azt adom, mi legnagyobb: a szívemet,
mely útra kelt és felkutatta tiedet.
Rejts el, őrizz, éltess engem kedvesem
én veled leszek, te leszel a mindenem."
Johann Wolfgang von Goethe
Melletted akarok lenni éjfélkor. Kezdjük együtt az új esztendőt. De én szeretni fogom ezt a régit is.
(Szilvási Lajos)
"A nyugalom és a megelégedés nem az emberen kívül van, hanem benne magában."
Anton Pavlovics Csehov
"Megérezzük, ha valaki szeret bennünket. Az érzés mindenen áthatol, és bejárja a végtelenséget."
Honoré de Balzac
"Saját magadban találd meg a lehetőséget."
Nagy József/koreográfus..
A megbocsátás az az illat, amelyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt.
(Mark Twain)
A csodálkozás öröm, mivelhogy fölfedezés. Aki nem tud csodálkozni, az örülni sem tud.
/Ancsel Éva/