Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Az igazság mindig győzedelmeskedik. Feltéve, hogy van mögötte kemény munka, kitartás, hihetetlen mennyiségű pénz, fenyegetés, átverés, zsarolás, és valaki, aki az egészet irányítja, és van ideje meg kedve ahhoz, hogy foglalkozzon a dologgal.
Cecelia Ahern
"Nincs az a sötét éj...amely után a nap fel ne kelne."
/Léria Dipán/
Szeress hallgatni, hogy meg tudjon érni szívedben az a gondolat, melyet már kimondani is érdemes."
(Szent-Gály Kata)
Ahhoz, hogy nagy dolgokra légy képes, nem csak tenned, hanem álmodnod is kell, nem csak tervet kell készítened, hanem hinned is kell benne. (Anatole France)
A boldogtalanság mindig az általad nyitva hagyott ajtón jön be.
Nézz irgalmas szemmel, mert amit első látásra észlelsz, az csak külső réteg, álca vagy védőburok. Ahhoz, hogy meglásd a lényeget, nem ítélkezned, hanem szeretned kell."
Simon András
"Azok, akik sokszor csalódnak az emberekben, megkeményítik a szívüket, és elhatározzák, soha többé semmit nem várnak a többiektől, hogy ne kelljen újra csalódniuk."
Laurent Gounelle
Manapság csak a buta emberek tudják magukról, hogy kicsodák!
Rakovszky Zsuzsa
Akarsz-e velem csak lenni,
kávé felett elmélázni,
az égen felhőt lesni?
Akarsz-e velem ma semmi lenni
és holnap világot szebbé tenni,
akarsz-e velem boldog lenni,
botladozva utat keresni?
A lángot akarod-e velem vinni,
ha elfáradtam betakarni,
megállt időben egymást szeretni?
Koszorú Gábor
A madarak napról-napra énekelve ébrednek. A kisbabák minden ok nélkül nevetgélnek. (…) Ez egy játékos világ. Ha azt a gondolatot örökölted, hogy az élet nem vidám, akkor ideje, hogy elkezdjen derengeni, hogy ez mit jelent! Ez csak egy meggyőződés, melyet elhagyhatsz. Legyen rá időd, hogy csak azért csinálj valamit, mert örömet okoz neked!
Andrew Matthews
Az igazság mindig győzedelmeskedik. Feltéve, hogy van mögötte kemény munka, kitartás, hihetetlen mennyiségű pénz, fenyegetés, átverés, zsarolás, és valaki, aki az egészet irányítja, és van ideje meg kedve ahhoz, hogy foglalkozzon a dologgal.
Cecelia Ahern
"A legjobb dolgok nem jönnek könnyen. Küzdeni kell értük. És a világon semmi nem olyan fenséges, mint azok a dolgok, amelyekért a legkeményebb küzdésen át vezetett az út."
(Tomán Edina)
Ne azt szeresd veszettül,
ki csak mesés szavakkal borul le eléd,
hanem azt, ki igazat lépve adja
magából a felét.
Ha sokan álmodnak együtt, az egy új valóság kezdete.”
(Friedensreich Hundertwasser)
Senki nem köteles mások kénye-kedve szerint cselekedni, mindenkinek megvan a saját akarata. Bármelyikünk maradhat szeretettel akkor is, ha nemet mondunk. Sokszor ez a „nem” sokkal jobban szolgálja a másik érdekét, mintha igent mondanánk!”
(Cedamus)
Párban élni nehéz, mert elköteleződni, áldozatot hozni nehéz, de ha a megfelelő személyért teszed, akkor nem az. Ha ránézel a másikra és azt érzed, hogy senki másra nem vágysz, akkor nincsen ennél könnyebb dolog, de ha nem így érzel, akkor nem ő az igazi.
Így jártam anyátokkal c. film
"A nap lát, az éjszaka hall (...), a titkok csak tiszavirág-életűek."
(Lénárd Sándor)
Ha évekig együtt élsz valakivel, akkor is előfordulhat, hogy nem igazán ismered ki; csak azt tudhatjuk egy emberről, amit ő megmutat nekünk. Ami belül van, az pedig lehet a szöges ellentéte annak, ami látszik.
Sara Crowe
"Az ember sorsa az, amit hisz magáról. Ha elhiszi, hogy őt már a kezdet kezdetén "elrontották", eleve kétségbe vonja, hogy változhat, így nem is fog változni."
Szendi Gábor
Egyszer csak azon kaptam magam, hogy fülig szerelmes vagyok belé, és ettől kezdve valahogy kerekebb lett számomra a világ. Szebbnek láttam a napsütést, illatosabbnak éreztem az esőt, boldogabb voltam attól, hogy élek, és hogy az ő közelében lehetek. A valóságban a szerelem ezerszer szebb és jobb, mint valaha hittem. A szív dübörög, a lélek ujjong, a test ünneplőbe öltözik, hogy a legszebb formáját nyújtsa, és amikor egymás karjaiba olvadunk, megszűnik létezni a világmindenség...
A. O. Esther
Ha meg akarod ismerni az embert, ne azt nézd, mit mond, mit szeretne, mi után sóvárog - hanem mi az a konkrét lépés, amit megtesz, mert ez mindig az az irány, ahol boldogságát sejti. Ez adja lelki dinamikájának legnagyobb erejét. Hinni, mondani, remélni sok mindent lehet, de amikor válaszút elé kerül, és döntenie kell, kivétel nélkül mindenki abba az irányba indul el, ahol a legnagyobb boldogságát véli!
Müller Péter
Ne utasíts el könnyelműen jó cselekedeteket,
Csak mert azt hiszed, kevéssé segítenek.
Idővel a vízcseppek
Egy óriási edényt is megtelítenek.
'Mi a boldogság? Mikor a vágyak pihennek. Mikor az ember nem gondol a holnapra, csak bámulja a parazsat félálmos nyugovással, s lelke úgy leng a múltak fölött, mint a tó fölött a madár.'
Gárdonyi Géza
"Semmim nincs ,csak az hogy nyitott könyv vagyok
Szét is tépheted, vagy tele írhatod..."
Kowalsky