Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

56677. Kajati
2018. jan. 6. 16:08

'Mi a boldogság? Mikor a vágyak pihennek. Mikor az ember nem gondol a holnapra, csak bámulja a parazsat félálmos nyugovással, s lelke úgy leng a múltak fölött, mint a tó fölött a madár.'

Gárdonyi Géza

56676. Annyka
2018. jan. 6. 12:28

"Semmim nincs ,csak az hogy nyitott könyv vagyok

Szét is tépheted, vagy tele írhatod..."

Kowalsky

56675. Kajati
2018. jan. 6. 10:43

Mindig van a világon egy ember, aki a párjára vár, akár a sivatag, akár egy nagyváros közepén. Amikor pedig ezek az emberek találkoznak, és tekintetük egymásra talál, minden múlt és jövő teljesen elveszíti a jelentőségét, s csak az a pillanat és a hihetetlen bizonyosság létezik, hogy ugyanaz a Kéz írt meg mindent a nap alatt. A Kéz, amely fölébreszti a Szerelmet, s amely mindenki számára, aki ebben a világban dolgozik, pihen és kincsét keresi, alkotott egy vele rokon lelket is.

Paulo Coelho

56674. Annyka
2018. jan. 6. 10:13

Vannak pillanatok az életben; amiket soha nem lehet elfelejteni. Vannak pillanatok, amelyek mint parányi tűk megakadnak az ember húsában és idegszálaiban. Amik oly élesen és mélyen vágódnak be az emlékezetbe, hogy az idő sohasem tudja kimosni belőlünk. Halk pillanatok ezek, csak a halk pillanatok fúródnak ilyen mélyre. Az élet hangos, nagy pillanatait gyakran előszedi az ember, minden alkalommal kiszínezi, átfesti, az érdekes, nagy pillanatok lassanként megkopnak, elhalnak a borosasztalok felett a szivarfüstben. Csak azok a pillanatok az örökkévalók, amiket nem lehet elmondani. Ezek a kis meztelen pillanatok szemérmesen elbújnak a szívben, így élik magányos életüket.

Zilahy Lajos

56673. Kajati
2018. jan. 6. 10:04

Még nem tudom mi ez...

Még nem tudom mi ez, de jó nagyon,

Közelséged, újra érezni akarom.

Remeg mindenem, egy ölelésedért,

Bármit megtennék, a boldogságodért.

Megbolondítottál, őrült lettem,

S hogy melletted ébredtem, oly hihetetlen.

Még nem tudom mi ez, de féltelek,

Könnyes a szemem, ha nem érezhetlek.

Mikor már minden reményem feladtam,

S csak csalódást láttam, a férfiakban,

Te jöttél, s vigyáztál rám,

S boldoggá tettél, igazán...

Néha nem is értem... vagy csak álmodom?

Itt voltál mindig, s én átmentem a poklon.

S alig bírom elhinni, hogy szeretsz engem,

Veled új értelmet nyert, magányos életem.

Többé nem vagyok egyedül, hisz érzem csókjaid,

S biztonságot nyújtó, ölelő karjaid.

Többet jelentesz, mint a rég vágyott álmok,

Köszönöm, hogy megváltoztattad, a szürke valóságot.

56672. Annyka
2018. jan. 6. 06:55

"Soha nem lehetsz túl öreg egy újabb cél kitűzéséhez és egy újabb álom megálmodásához."

Les Brown

56671. bd8f0b56fe
2018. jan. 6. 06:18

Mert ha vidám vagy, meg akarom kétszerezni vidámságodat; ha bús vagy, akkor meg akarom felezni veled a bánatot és így öröm lesz az néked, mélyebb az örömnél. És ha jól érzed magad, mulatsággal és változatossággal fogom üdíteni lelkedet; ha pedig beteg vagy, ápolni foglak; és ha fáradt vagy, a keblem lesz majd alvópárnád, hol nyughatol - s éjjel és nappal a lelkem a lelkeddel lesz és karom ölelni fog. És ha nem kívánsz, távol leszek; és ha ismét akarsz, ott leszek nálad. És ha előtted halok meg, úgy rendjén van és le kell mondanod rólam - ám ha te hagysz engem itt hátra, akkor követni foglak a máglya tüzén keresztül, mert nem akarok nélküled élni egyetlen napot sem.

Francis William Bain

56670. Kajati
2018. jan. 5. 18:08

Van, hogy a legnehezebb útszakaszt egyedül kell megtenned - jó, persze, nem vagy egyedül, de hiányzik valami. Talán valaki, aki ténylegesen megérti, hogy min mész keresztül. Valaki, akivel a sztorid mélyére lehet hatolni, aki mindent ért, és hasznos tanácsokat tud adni. Nem értetlenkedik, nem tudja le a helyzetedet egy sablonos félmondattal. Hiába vannak körülötted százan, ha nincs melletted egy ilyen valaki, nehéz dolgod lesz. Viszont garantáltan megtanulsz bízni a saját erődben és használni azt. Először magad ellen, hiszen le kell győznöd a félelmeidet - de ha el tudod pusztítani őket, kezdődhet az építkezés, újraírhatod magad. Aki pedig magát le tudta győzni, legyőzhetetlen...

Oravecz Nóra

56669. lacuslacus
2018. jan. 5. 18:03

Tudod, az élet valójában élés, a kapcsolat kapcsolódás, a szeretet pedig szeretés. Nem Rajtad kívül álló dolgok, nem melletted vagy körülötted létező fogalmak. Bennük vagy. Te csinálod. Akkor is, ha szarul, félszegen vagy gyáván teszed.

Szóval élj, kapcsolódj és szeress jól. Nagyon és bátran.

Mert a szerelem nem a gyávák műfaja.

S aki nem elég bátor, annak csak egy langyos pocsolya jut a végtelen óceánból.

Siklós Katalin

56668. Annyka
2018. jan. 5. 07:01

"Mindig egyetlen napot kapsz ajándékba, a mait. A tegnap elmúlt, a holnap csupán remény, de ez a mai, ez valóság! Ezt kell megélned, kihozva belőle mindent amit csak lehet. Ezt a napot kaptuk! Bárhogyan is ér majd véget légy hálás, hiszen lehetett! "

(Theodorovits Andrea)

56667. 2e3110055d
2018. jan. 5. 06:54

Az akadályok azért vannak, hogy legyőzzük őket. Egy rakás lehetőség áll előtted, csak ki kell választani a legjobbat.

Korhatáros szerelem

56666. bd8f0b56fe
2018. jan. 5. 06:27

Nem az számít, hogy egy hatalmas óceán partján gyönyörködsz a naplementében, vagy lopott perceidben egy pici tó kacsáit nézed. Csak az számít, ül-e melletted valaki.

Csitáry-Hock Tamás

2018. jan. 4. 21:29
Addig kapj észbe, amíg ott van, amíg akar, amíg küzd érted. Addig nyúlj a kezéért, amíg kitart mellettetek. Mert ha beleun, akkor beleun. Mehetsz, sőt futhatsz is utána akár, de ha a szív nem bírja tovább, akkor bizony bánatában tovább tipeg. Csak tudod, akkor már bőven késő lesz. Mert ha szív egyszer lemond rólad, akkor az sajnálom, de örökre elenged téged.
2018. jan. 4. 20:00

Álljunk meg, és emlékezzünk a mögöttünk álló évre! Emlékezzünk a sikereinkre és a kudarcainkra, a megszegett és betartott ígéreteinkre. Arra, amikor a legjobb kalandokban volt részünk, és amikor bezárkóztunk, hogy elkerüljük a csalódásokat. Valójában erről szól a Szilveszter. Kapunk még egy esélyt, hogy megbocsássunk, hogy jobbak legyünk, többet adjunk, többet szeressünk, éljünk. Ne töprengjünk azon, mi lett volna ha, örüljünk annak, ami jönni fog. Fogadjuk meg, hogy jobban odafigyelünk egymásra, jót adjunk, és nem csak ma éjjel, hanem egész évben.

Szilveszter éjjel c. film

56663. Kajati
2018. jan. 4. 18:17

Ha valaki elment, ne hívd többé vissza,

A megsárgult emlék nem lesz többé tiszta.

Ha valaki elment, és el tudott menni,

Nehezen akarva, de el kell feledni.

56662. Lolita63
2018. jan. 4. 12:01

Ne királyné légy - hanem Királynő! (...) Találd meg a saját középpontodat. A saját szívedben bízz és önmagad erejében.

Müller Péter

56661. Annyka
2018. jan. 4. 07:28

"Az ember a szíve mélyén örökké oda való, ahol született."

Tamási Áron

56660. lacuslacus
2018. jan. 4. 06:24

Minden nap tégy valami jót, ahol éppen vagy.

A kis jótettek együtt meghódítják a világot.

Desmond Tutu

56659. Cilumiluci
2018. jan. 3. 11:36
"Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak." Everett W. Lord
56658. Annyka
2018. jan. 3. 07:21

"Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak."

Everett W. Lord

56657. bd8f0b56fe
2018. jan. 3. 06:31

Akkor igaz a szerelem, ha a leggyengébb pillanatában is elfogadjuk a társunkat. Csak ez lehet a boldogság forrása.

Nicholas Sparks

2018. jan. 2. 21:24

"Semmi más dolgod nincs ma, csak annyi, hogy szépen lerakod a sarokba a hétköznapokat, jól betakargatod őket, útnak indulsz, és kikapcsolsz... és elfelejted a kellemetlenségeket, macerákat. És élvezed az erdő csendjét, a madárdalt .... Mert más dolgod nem lesz. Csak élvezni az életet. Ilyen egyszerű."

Csitáry-Hock Tamás

56655. Pipi57
2018. jan. 2. 18:51

A gondolatok

Engedd továbbszállni a gondolatot, ami elválaszt tőle...

és hidd el, újra ott lesz benned egy időre.

Csak addig, ameddig a gondolataid újra el nem űzik,

és a szép érzelmeket maguk alá nem gyűrik.

Nagy harcos a gondolat...

ahol helyet adsz neki, ott marad.

Eleinte kedves és simogat...

viszont ha alkotni hagyod... megnézheted magadat.

Kivéve... ha megszabod alkotásának útját,

és nem hagyod hogy a jövődet úgy intézze...

mint másnak fájó múltját.

Csak annyit engedj a gondolatnak...

ami szívedet még nem bántja...

vigyázz, hogy ne ellensége legyen... hanem jó barátja.

Léria Dipán

56654. Kajati
2018. jan. 2. 13:12

"Vannak emberek az életben, akiket nem tudunk elfelejteni. Emberek, akik megváltoztatták az életünket. Emberek, akik megtanítottak szeretni. Emberek, akik miatt érdemes élni.

Akik mosolyt csalnak arcunkra a legkeserűbb nap után is.

Ők azok, akikkel Isten megjutalmazott Bennünket,

hogy csodálatossá varázsolják földi utunkat.

56653. Kajati
2018. jan. 2. 13:08

Tudom és érzem hogy gondolod

Nehéz kiszállni ha száguld és így forog

A hétköznapok lapokra szednek szét

Fekete fehér lesz, nem színes a kép

Ne feledd azonban, szíved titkok otthona

Ólomból aranyat olvasztó mágia

És ahol van gyógyít, amíg van szépít

A mosoly varázsol.

56652. Annyka
2018. jan. 2. 07:38

,,Az időnek a valóságban nincs tagozódása, az új hó, új esztendő kezdete nem jár mennydörgéssel vagy trombitaharsogással, és még az új évszázad beköszöntésekor is csak mi, emberek lövöldözünk és kongatjuk a harangokat."

Thomas Mann

56651. bd8f0b56fe
2018. jan. 2. 06:25

Ma mindenki ki van öltözve,

Én is átjöttem egy köntösbe

Cigit kérni jöttem

De velük ünnepeltem

Ebben az évben már nem megyek haza,

Találkozunk jövőre, te kis buta! B.U.É.K!

56650. 2e3110055d
2018. jan. 1. 22:34
Garantáltan lesznek nehéz időszakok, és garantáltan lesz olyan, hogy egyikünk vagy mindketten ki akarunk szállni. De garantálom, hogy ha nem kérem, hogy légy enyém, azt életem végéig bánni fogom, mert a szívem mélyén érzem, hogy te vagy az igazi.
56649. Pipi57
2018. jan. 1. 18:31

" Bölcs az, aki megbocsát: Ilyen a világ!

Ennyi az ember, s ennyi vagyok

magam is.

Nem több és nem kevesebb.

Néha megostromlom a lehetetlent,

Sziszifuszként hegyre hordom terheimet,

azután visszahullok talajt vesztve megint.

De magamnak is megbocsátok,

ami nehezebb, mint átugrani

saját, földre vetült árnyékunkat."

Szepes Mária

56648. Kajati
2018. jan. 1. 16:04

"Könyvtárakat írtak tele azzal, hogy mik a jogaid ezen a földön. Pedig csak egyetlen igazi jogod van: békében élni. De éppen erről feledkeznek meg leggyakrabban."

Wass Albert

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook