Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Láttam a napot lemenni olyan városok fölött, amelyekben minden talpalatnyi helyet az életért tolakodó, küzdő emberek töltöttek meg. Életet adtam. Szerelmes voltam. Minden képzeletet felülmúlóan megváltoztam. Láttam, ahogy emberek halnak meg sikátorokban, láttam, hogy mások hihetetlen helyzeteket élnek túl, volt részem boldogságban, sötétségben, bánatban, és az egyetlen, amiben még mindig biztos vagyok, hogy az élet kifürkészhetetlen rejtély, változás (...), ami mindenre képes.
Joanne Harris
Ahol gyűlölet van, oda szeretetet viszek,
ahol sérelem, oda megbocsájtást,
ahol széthúzás, oda egyetértést,
ahol tévedés, oda igazságot,
ahol kétség, oda hitet,
ahol kétségbeesés, oda reményt,
ahol sötétség oda világosságot,
ahol szomorúság oda örömet,
hogy ne vigaszt keressek, hanem vigasztaljak,
hogy ne megértést keressek, hanem másokat értsek meg!
hogy ne engem szeressenek, hanem szeretet nyújtsak!
Mert amikor adunk, akkor kapunk
Mikor megbocsájtunk, nyerünk bocsánatot!
"Nem kívánom senkitől, hogy csodás dolgot tegyen,
de joggal elvárom mindenkitől, hogy mindig ember legyen."
/Ady/
"A szeretet és a békesség, fiam, a legkisebb kunyhóban is elfér. Nem mindég a nagy házakban élnek boldog emberek."
Wass Albert
"Az átélt napok, akár zsúfoltak vagy üresek, akár mozgalmasak vagy csendesek, mind egyformán eltűnt napok, és a múlt hamujának minden tenyérben egyazon súlya van."
Maurice Druon
Miért rosszindulatúak az emberek egymással? Miért negatívak? Ez társadalmi szinten rettenetesen kártékony. (...) Majdnem mindenki, akivel beszélek, utálja a politikusokat, a hivatalokat, az államot, az intézményeket. Mindenki mindenkiről hazugságot tételez fel, gyanakvás van, mindenki azt hiszi, hogy akkor okos, ha rájön arra, hogy a másik hogy akarja őt átverni.
Feldmár András
"Mielőtt megszólalsz, gondold meg, szebb-e az, amit mondani akarsz, mint a csend, amit megszakítasz!."
(Seneca)
Azt mondja az idős gyógyító asszony a léleknek :
Nem a hátad fáj, hanem a teher.
Nem a szemed fáj, hanem az igazságtalanság.
Nem a fejed fáj, hanem a gondolataid.
Nem a torkod, hanem az, amit nem fejezel ki, vagy amit haraggal mondasz.
Nem a gyomor fáj, hanem az, amit a lélek nem emészt meg.
Nem a máj fáj, hanem a harag.
Nem a szíved fáj, hanem a szeretet.
(megj.: a hiánya)
És maga a szeretet az, amelyik a leghatalmasabb gyógy-szert tartalmazza.
(Ada Luz Marquez)
"Soha nem szabad olyasmire gondolnod, amitől félsz. Csak arra gondolj, amire vágysz, és meglásd, megtörténik... mert megteremted!"
A. O. Esther
Mi az a lelki kötelék vagy élethelyzet, ami a legjobb barát rangjára emel valakit? Valamiféle feltétlen elfogadást vagy önfeláldozást jelenthet. De ezek a végletes, vegytiszta fogalmak olyan könnyen feloldódnak a hétköznapokban. Inkább szerencse dolga, vagy a pillanat kegyelme, vagy csak önámítás. Akárhogy is van, jó érzés, ha valaki a bizalmába fogad, a legbenső titkait bízza rád. Csak aztán bírd el a terhet, amit ezek a titkok jelentenek.
Bódi Attila
"Akik szeretik egymást, keresik egymást. Ha a szél kétfelé fújja őket, térden is visszamásznak egymáshoz. Ha tengert vetnek közéjük, a lelküket küldik által a tengeren: levélben találkoznak."
Gárdonyi Géza
"Minden nap megszűnik valami,
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami új,
Amiért érdemes élni és küzdeni."
(Herakleitosz)
„A kedvesség olyan, mint a hó.
Mindent megszépít, amit betakar.”
Kahlil Gibran.
Az igaz barát nem hátba döf,hanem mellbe.
/O.Wilde/
Olyan emberek között, akik sok helyen megfordulnak, az utazások során született barátságok gyorsabban kötődnek, lelkesebbek és gyakran tartósabbak, mint azok, amelyek egy helyben lakók között jönnek létre.
Maurice Druon
Ha mindenki tisztára seperné a maga portáját,
az egész világ tiszta lenne.
Teréz Anya
"A kis dolgok a legértékesebbek - egy halk szó, egy pillantás, egy mosoly."
Margaret Lindsay
Az igazi barátokról sosem feledkezünk meg, szívünkben és lelkünkben élnek. Örökké és mindig táncolnak az emlékezeted színpadán.
Shawn Mendes
Ma este elmosogattam éppen nyolcra.
Rakosgattam a bögréket fel a polcra.
Kettő van fületlen,de elölről szépek,
Egészen olyanok,mint a többi épek.
Csak a fületlen részt hátulra kell tenni,
S nem kell azt a hibát úgy szemügyre venni.
Most eszembe jutott sok felebarátom,
Hogyha képletesen fületlennek látom,
Úgy teszem-e őket életem polcára,
hogy ne lássunk mindig arra a hibára?
Hanem csak a szépre,hanem csak a jóra,
Mert(csak ha így térek egyszer nyugovóra)
Akkor tesz el úgy az igazságos Isten
-Ahogy a bögréket rakosgattam itt lenn-
A mennyei polcra nagy irgalmú szemmel
Hátrafelé az én letörött fülemmel.
/Túrmezei Erzsébet/
"Az ajándék valódi értékét nem ez határozza meg. Bármi válhat ajándékká. Egy mosoly, egy simogatás, egy ölelés is. De lehet az egy könyv, amiről tudod, hogy a másiknak fontos, és egy könyvjelző, amiről ő is tudja, hogy számodra mennyit jelent. A lényeg, hogy szíved minden melegével adod neki. Így a könyv minden oldala rólad fog szólni, a könyvjelző pedig nem csupán a lapok múlását jelzi, hanem téged idéz. Hiszen valójában nem könyvet, nem könyvjelzőt adsz, hanem a szívedet. És ennél többet nem adhatsz. Mert a szíved te magad vagy."
Csitáry-Hock Tamás
"Sok minden van amit szívesen adnék Neked. . .
Szeretnék Neked bölcsességet adni, de azt csak a múló évek hozhatják meg.
Szeretnék Neked sikert adni, de annak csak akkor van értéke, ha megdolgozunk érte.
Szeretnék Neked boldogságot adni, de az oda vezető utat mindenkinek magának kell megtalálnia.
De van egy olyan ajándék, amit adhatok Neked, amely mindig veled lesz és az nem más, mint az én szeretetem...
A szeretet meleg, mint a kályha. Odatartod a tenyeredet és érzed. Felé fordítod az arcodat és sugárzik.
Egy ember körül, aki szeret, más légkör van.Meleg van! Kívánom, hogy ezt a meleget egész évben érezzétek magatok körül." <3
Emmet Fox
"Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet."
Ron Cristian
"Menjetek ki a természetbe, s ismerjétek meg egymást ott, ahol az ember őszinte lesz."
Móricz Zsigmond
Az igaz barátoknál mindegy, mennyi ideig leszel távol, és az sem számít, hányszor lökitek el egymástól a másikat, úgy is ott leszel, amikor szükség van rád.
Táncakadémia c. film
Jobb sikertelennek lenni az eredetiségben, mint sikeresnek az utánzásban.”
/Herman Melville/